QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 04, 20:14)
mergaite gazuolyte, bet cia ji visai isnyksta. veidas visai neryskus, fokusas net nzn kur
gal i kepuryte.. taip labai norisi ryskaus veido.. ir siaip spalvos tokios nuo saules padegusios, blankios
antroj taip norisi man ta krapa zemyn traukt
fonas graziai susiburbuliavo, bet daug nereikalingu elementu
paskutinej imciau arba mazesne ryskumo zona, arba tada daryciau kad fonas butu vienos spalvos: arba dangus, arba zole. arba bent pakirpciau apacios, kad nebutu tiek daug zalios.
nu bet ka as ismanau, sneku tik ka matau
Viską labai teisingai parašei. Aš tik pridurčiau, kad antroje foto visai bereikalingai taikoma komponavimo šone taisyklė, čia ji visai netinka. Be to jau daug kartų minėjau, kad negalima truputėlį nukirpti pagrindinio objekto, tai visiškai nelogiška. Fotografuoji gėlę ir ją kažkodėl nukerpi, nors kitame šone palieki be galo daug erdvės.
Dar man neaišku, kodėl su mergaite foto beveik kvadratinė, ji kirpta? Aš tai siūlyčiau mokantis nekarpyti nuotraukų, o geriau bandyti jas teisingai įkomponuoti, kad išsiugdytų automatiškumas. vėliau tiesiog nebereikės apie tai galvoti, o komponuosis automatiškai.
Anksčiau juostelinės foto buvo spausdinamos net su krašteliais ir jos turėjo žymiai didesnę vertę.
Žodžiu siūlau mokytis komponuoti, o ne karpyti
o tai kiek pastebėjau bent jau anksčiau žodis kirpčiau čia buvo dominuojantis
Iš viso kaip ten bebūtų visi čia mokosi vienas iš kito ir visi suvienodėję, laikosi kažkokių bendrų taisyklių.
Bet dar vienas dalykas. Pasaulyje yra pripažinta tam tikra lietuviškoji fotografijos mokykla, ji turi tam tikrą stilių, idėją ir pan. Tai va įdomu, kad atėjusi naujoji karta jau seka visiškai nebe lietuviškuoju modeliu, o kažkur iš vakrų ar amerikos atėjusių. va ką daro internetas
man tai gal net kažkiek ir gaila, todėl kad tai buvo lyg ir mūsų išskirtinumas, gal būt todėl mus ir vertino taip. Žinokit sovietų sąjungoje lietuvių fotomenininkai buvo tiesiog dievaičiai, visiems pavyzdys.