Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(frederica @ 2010 06 04, 10:48)

Tai gal sutariam kokią vietelę ir per pertrauką susimatom kas nori:)

Kad nelabai ten zinau konkreciu vieteliu. g.gif Gal tu gali ka pasiulyti? Turbut ne pirma karta ten eini? mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas, atnesu kelias nuotraukytes kritikai:

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 06 04, 20:52)

mergaite gazuolyte, bet cia ji visai isnyksta. veidas visai neryskus, fokusas net nzn kur smile.gif gal i kepuryte.. taip labai norisi ryskaus veido.. ir siaip spalvos tokios nuo saules padegusios, blankios

antroj taip norisi man ta krapa zemyn traukt smile.gif fonas graziai susiburbuliavo, bet daug nereikalingu elementu

paskutinej imciau arba mazesne ryskumo zona, arba tada daryciau kad fonas butu vienos spalvos: arba dangus, arba zole. arba bent pakirpciau apacios, kad nebutu tiek daug zalios.

nu bet ka as ismanau, sneku tik ka matau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 04, 21:14)
mergaite gazuolyte, bet cia ji visai isnyksta. veidas visai neryskus, fokusas net nzn kur smile.gif gal i kepuryte.. taip labai norisi ryskaus veido.. ir siaip spalvos tokios nuo saules padegusios, blankios

antroj taip norisi man ta krapa zemyn traukt smile.gif fonas graziai susiburbuliavo, bet daug nereikalingu elementu

paskutinej imciau arba mazesne ryskumo zona, arba tada daryciau kad fonas butu vienos spalvos: arba dangus, arba zole. arba bent pakirpciau apacios, kad nebutu tiek daug zalios.

Labai dekui uz komentarus. Vis man nepavyksta padaryt ryskaus veido, arba koks seselis per puse veido gaunas arba dar kas nors.
Trecioj apacios jau siek tiek pakirpau, matyt reikejo daugiau.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 04, 20:14)

Viską labai teisingai parašei. Aš tik pridurčiau, kad antroje foto visai bereikalingai taikoma komponavimo šone taisyklė, čia ji visai netinka. Be to jau daug kartų minėjau, kad negalima truputėlį nukirpti pagrindinio objekto, tai visiškai nelogiška. Fotografuoji gėlę ir ją kažkodėl nukerpi, nors kitame šone palieki be galo daug erdvės.

Dar man neaišku, kodėl su mergaite foto beveik kvadratinė, ji kirpta? Aš tai siūlyčiau mokantis nekarpyti nuotraukų, o geriau bandyti jas teisingai įkomponuoti, kad išsiugdytų automatiškumas. vėliau tiesiog nebereikės apie tai galvoti, o komponuosis automatiškai.
Anksčiau juostelinės foto buvo spausdinamos net su krašteliais ir jos turėjo žymiai didesnę vertę.

Žodžiu siūlau mokytis komponuoti, o ne karpyti smile.gif o tai kiek pastebėjau bent jau anksčiau žodis kirpčiau čia buvo dominuojantis smile.gif
Iš viso kaip ten bebūtų visi čia mokosi vienas iš kito ir visi suvienodėję, laikosi kažkokių bendrų taisyklių.
Bet dar vienas dalykas. Pasaulyje yra pripažinta tam tikra lietuviškoji fotografijos mokykla, ji turi tam tikrą stilių, idėją ir pan. Tai va įdomu, kad atėjusi naujoji karta jau seka visiškai nebe lietuviškuoju modeliu, o kažkur iš vakrų ar amerikos atėjusių. va ką daro internetas smile.gif man tai gal net kažkiek ir gaila, todėl kad tai buvo lyg ir mūsų išskirtinumas, gal būt todėl mus ir vertino taip. Žinokit sovietų sąjungoje lietuvių fotomenininkai buvo tiesiog dievaičiai, visiems pavyzdys. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 04, 22:56)
Žodžiu siūlau mokytis komponuoti, o ne karpyti smile.gif o tai kiek pastebėjau bent jau anksčiau žodis kirpčiau čia buvo dominuojantis smile.gif
Iš viso kaip ten bebūtų visi čia mokosi vienas iš kito ir visi suvienodėję, laikosi kažkokių bendrų taisyklių.
Bet dar vienas dalykas. Pasaulyje yra pripažinta tam tikra lietuviškoji fotografijos mokykla, ji turi tam tikrą stilių, idėją ir pan. Tai va įdomu, kad atėjusi naujoji karta jau seka visiškai nebe lietuviškuoju modeliu, o kažkur iš vakrų ar amerikos atėjusių. va ką daro internetas smile.gif man tai gal net kažkiek ir gaila, todėl kad tai buvo lyg ir mūsų išskirtinumas, gal būt todėl mus ir vertino taip. Žinokit sovietų sąjungoje lietuvių fotomenininkai buvo tiesiog dievaičiai, visiems pavyzdys. smile.gif

aga, man tas zodis "kirpti" irgi prigijes. nu vis negaliu atsikratyt. nu, nes pati gaunu patarimu ka reiktu nukirpt, tai paskui ir pati taip komentuoju. sunku persiorientuot.

o kuo issiskiria lietuviska fotografija? gal gali placiau ar kur kokia nuoroda imest? pati tos fotografijos teorijos visai nezinau. o butu idomu..
Atsakyti
Laba,

čia aš tikriausiai dažnai rašydavau kirpčiau taip, kirpčiau anaip smile.gif Bet tuo norėdavau pasakyti, kad sekantį kartą kadruočiau vat taip, arba taip. Nors, tiesa, ir spausdindama tamsiam kambary išsididinu, jei tuo momentu patinka kitoks kadravimas. Apskritai kažkaip nesureikšminu. Sau fotografuoju, tai turiu sau ir įtikti, ne kitiems. Nesvarbu, kad gal ne pagal taisykles ar dar kažkas.
O Narajana tiesą sako, kalbėdama apie stilius, interneto platybes..

Turiu naujų foto juostelėje, tikiuosi greitu laiku nuskanuoti. Nuo pirmadienio tikriausiai kurį laiką be interneto būsim. Reikia persivesti iš senpo buto į naują. Linkiu gražių fotografinių akimirkų, nebūtinai užfiksuotų.
Grįšiu. Ne tuščiom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 06 05, 14:11)
Linkiu gražių fotografinių akimirkų, nebūtinai užfiksuotų.
Grįšiu. Ne tuščiom  smile.gif

Laba smile.gif

Lauksim taves smile.gif. grazus palinkejimas smile.gif. Prie to paties: jei matote grazu kadra, nesigailekite, kad neturite fotiko - pasigrozekite juo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 05 birželio 2010 - 21:57
QUOTE(Alexso @ 2010 06 02, 16:41)
Šiandien po ilgos pertraukos netikėtai užėjo mano mylima uošvienėlė.

siaip mielos fotkes, bet man tamsokos, o ir as rinkciausi horizontalu formata, nes ne tik erdves trukumas, bet ir kazhkaip suspausta viskas, rankos kai kur taip skaudziai nukapotos biggrin.gif bet visuma - tikrai faina.
beje man spalvoti variantai geriau, jb man nepatiko.
QUOTE(Narajana @ 2010 06 03, 16:42)
O mane tai tas lietuviškas pilkumas į neviltį varo, man tai normalių ryškių spalvų norisi smile.gif
Aš mąstau spalvotai...

visishkai - drinks_cheers.gif
QUOTE(bizyte @ 2010 06 02, 19:29)
gražiai su šviesa sužaidei, man patinka, antroji labiau, tik vos dešinės kirpčiau, trečioj mergaitės emocija faina, bet detalės trukdo, paskutinė crazy tokia tikrai, dėjai kokį actioną? g.gif

nedejau actionu, nes nemoku, dar nebandzius, vis neprisiruosiu. man kolkas pilnai uztenka spalvu stumdymas, kontrastas ir t.t.
QUOTE(Egipta @ 2010 06 04, 20:52)

man paskutine tokia visai nieko. kitur truksta ryshkumo ir cinkelio.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 04, 23:28)
aga, man tas zodis "kirpti" irgi prigijes. nu vis negaliu atsikratyt. nu, nes pati gaunu patarimu ka reiktu nukirpt, tai paskui ir pati taip komentuoju. sunku persiorientuot.

o as nemoku karpyt. labai retai ta darau, man visada kazhkaip originalas geriau, be to apkirpus foto, pradines neatstatysi. zodziu nemoku as karpyt, nes kai jau pradedu, tai tik sugadinu, per daug pridarau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 06 06, 13:28)
o as nemoku karpyt. labai retai ta darau, man visada kazhkaip originalas geriau, be to apkirpus foto, pradines neatstatysi. zodziu nemoku as karpyt, nes kai jau pradedu, tai tik sugadinu, per daug pridarau biggrin.gif

kodel neatstatysi? gi pasilieki pradine. siaip aisku gerai, kad nekarpai ir iskart matai vaizda. as to dar nemoku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 06, 13:41)
kodel neatstatysi? gi pasilieki pradine. siaip aisku gerai, kad nekarpai ir iskart matai vaizda. as to dar nemoku smile.gif

aš tai vis savimi džiaugiuosi, kad vis mažiau ir mažiau tenka pakirpti blush2.gif
Atsakyti
Žolynėjant... Man pačiai ši foto patinka- kaip Jums?

user posted image

Sūnus ax.gif

user posted image
Atsakyti