Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2010 06 03, 10:38)
jei rodo is karto lightroome, tai photoshopo bridge bus tas pats, nes algoritmas tas pats. Aisku priklauso nuo versijos, CS5 bus jau ACR6 (lightroom 3 bus tas pats), kas ten ir kiek skiriasi naujoje versijoje - nezinau, nebandziau. Kitas niuansas - monitoriaus profile, kuri lightroomas naudoja. Jei pagal schema, tai butu RAW--[Camera_raw]-->lightroom/photoshop--[monitor_profile]-->monitorius=vaizdas, kuri tu matai. Joks man zinomas monitorius neparodys ProPhoto color space, ypac daugumos turimi low-mid end LCD, o kitais atvejais tik laptopai. Tai esme paskui pasidaro kaip ProPhoto spalvos mapinamos ant 24bit RGB ir ka monikas apskritai gali parodyt (mano darbinis samsung lcd 192b visiskas pievas rodo).
Capture one, kadangi nera adobe produktas, naudoja savo algoritma, bet abejoju ar algoritme gali dingti spalvos tiek, kad akis pastebetu. Gal cia koks idiegtas presetas, kuri pritaiko vienas arba kitas automatiskai.

As cia i diskusija veliuosi ne del to, kad pablevyzgot, bet tam, kad nenurasyt lightroomo nepelnytai. Manau, kad iskraipymai kuriuos tu matai nera Lightroom bugas kaipo tokio, o kazkokie lokalus niuansai. O tu turi "God mode" cia pas mus ir kai kurie naujokai aklai taves klauso smile.gif.

p.s. linkas apie situos reikalus: linkas

Na pagal testą, kur davei linką, tai merginom turėtų CaptureOne patikti, nes duoda pikas spalvas kaip čia matau visos mėgsta.
O mane tai tas lietuviškas pilkumas į neviltį varo, man tai normalių ryškių spalvų norisi smile.gif
Aš mąstau spalvotai...
padarysiu ir aš savo testą turimų rwo konvertavimo programų ir įdėsiu čia...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 03, 16:42)
padarysiu ir aš savo testą turimų rwo konvertavimo programų  ir įdėsiu čia...

liuks, tik daryk is kokios nors nelabai intymios ir nelabai copyrighted nuotraukos, ir idek ir pati raw per koki www.ifile.it ar panasiai, kad galetume ir patys pasibandyti 4u.gif buciau labi dekingas, ir testas butu idomu smile.gif
Atsakyti
Į fotoonferenciją bilietus jau turiu, kas dar važiuoja...? Gal per pertrauką susibėgam kavos, susipažinsim gyvai biggrin.gif

robobebrai , apie tą pamokėlę vaizdinę ,kur buvai įkėlęs, kaip Tu darai? Per Filter-Distort-Lens Correction- Transform - ar ne, nu kiek bandau man taip išsikraipo vaizdas.Gal yra koks kitas būdas horizontui tiesint?
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 06 03, 18:47)
Į fotoonferenciją bilietus jau turiu, kas dar važiuoja...? Gal per pertrauką susibėgam kavos, susipažinsim gyvai biggrin.gif

robobebrai , apie tą pamokėlę vaizdinę ,kur buvai įkėlęs, kaip Tu darai? Per Filter-Distort-Lens Correction- Transform -    ar ne, nu kiek bandau man taip išsikraipo vaizdas.Gal yra koks kitas būdas horizontui tiesint?

lens correction- spustelk šone esančią A raidelę ir tada tiesink 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 06 03, 18:47)

robobebrai , apie tą pamokėlę vaizdinę ,kur buvai įkėlęs, kaip Tu darai? Per Filter-Distort-Lens Correction- Transform -    ar ne, nu kiek bandau man taip išsikraipo vaizdas.Gal yra koks kitas būdas horizontui tiesint?

Hi, as ten ne per PS dariau, per ACDsee, tai PS tiksliai net ir nezinau. Tu idek ka bandai taisyt, ne viska istaisyti apskritai imanoma. Jeigu tu darei tarkim upshot'a ir fotografavai kelis objektus, kurie nera vienoj plokstumoj, tai neistaisysi kad viskas butu tiesu (nu tarkim siena arciau ir koks nors bokstas toleliau).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 04 birželio 2010 - 09:30
QUOTE(frederica @ 2010 06 03, 16:47)

Ir aš ką tik bilietą nusipirkau. mirksiukas.gif Manau, kad būtų faina susibėgti. Turėtų būti įdomi konferencija.

Atsakyti
user posted image
user posted image

Na va mano testas. Radau labai tinkama RAW šiam reikalu. Čia kas juo nefotografuoja, gal susigundys smile.gif Vat ką galima būtų padaryti iš tokio jpg? Ogi praktiškai nieko. O va iš RAW galima turėti normalią foto.
Teste nekeičiau visiškai spalvų, kokias davė tokios. Tik pašviesinau pakoregavau tamsiausias ir šviesiausias zonas ir viskas.
Tai mano tokie pastebėjimai.
Spalvos blankiausios, žinoma, Capture One, t.y. daug pilkos. Bet ta problema man jau buvo žinoma.
O spalvos labiausiai patiko Bridge CS5
Dėl triukšmų pateikiu antrą testą iškirpau sienos gabaliuką, kuri buvo šešėlyje.
Na ant mažos foto gal ir nelabai matosi, tačiau vientisiausia spalva yra CatureOne 5.
Dėl pačios programos valdymo, tai man patogiausios Capture ir Bridge, lengvai valdomos funkcijos. Lightroomas šiuo atveju man visai nepatiko. Nes reikia spaudalioti mygtukus, o ne galima su pele tiesiog nuvesti kur reikia.
Dėl ryškumo tai Bridge atsirado naujų funkcijų, kur taip pat pageriną ryškumą. T.y. gali užsidėti grūdėtumą pagal tai, kaip ruošiesi tą foto spausdinti.
Dėl baltos spalvos balanso atstatymo, tai CaptureOne nepralenkiamas. Faktiškai vien dėl to aš su juo dirbu.
Nu o visumoje aš pirmą vietą atiduočiau Adobe Bridge CS5, poto CaptureOne Pro ir po to Lightroom 2.7

Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 04, 10:40)
Na va mano testas.

ar galetum ideti pati raw per kur nors? kaip siuliau tarkim per www.ifile.it ir imest cia linka? Kad kiekvienas useris galetu pazaisti savo zaidimuka ant tos pacios bazes?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 04 birželio 2010 - 09:52
QUOTE(robobebras @ 2010 06 04, 09:52)
ar galetum ideti pati raw per kur nors? kaip siuliau tarkim per www.ifile.it ir imest cia linka? Kad kiekvienas useris galetu pazaisti savo zaidimuka ant tos pacios bazes?

Tai žaidžiant bet kokioje programoje galima gauti tobulą failą viskas priklauso nuo laiko. Gerai jei turi laiko su kiekvienu failu žaisti, o jei neturi tuomet programa turėtu būti tau pati patogiausia.kad per patį trumpiausią laiką gautum geriausią rezultatą.
Jei tau reikia sutvarkyti kelis šimtus failų ir atiduoti užsakovui, tai nuo programos labai priklausys ar tu su jais dirbsi savaitę ar mėnesį...
Papildyta:
RAW originalas Foto skirta mokymuisi. Spausdinti ar dėti į kitus saitus šitos foto negalima. Autrių saugo LATGAA (Lietuvos autrių tesių asociacija). (Čia dėl visa ko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 06 03, 18:50)
lens correction- spustelk šone esančią A raidelę ir tada tiesink  4u.gif

Nerandu aš ten nei vienos raidelės verysad.gif
P.s pamiršau, labai liux sesučių foto, J/B vertimas puikus.

QUOTE(robobebras @ 2010 06 04, 10:27)
Hi, as ten ne per PS dariau, per ACDsee, tai PS tiksliai net ir nezinau. Tu idek ka bandai taisyt, ne viska istaisyti apskritai imanoma. Jeigu tu darei tarkim upshot'a ir fotografavai kelis objektus, kurie nera vienoj plokstumoj, tai neistaisysi kad viskas butu tiesu (nu tarkim siena arciau ir koks nors bokstas toleliau).

nieko rimto neturiu kad galėčiau čia kelt:), taip, norėjau išmokt, nes ilgą laiką tik 50 tuku fotkinau, tai pakeitus objektyvą su horizontu nevisada susitvarkau, jau atrodo taip žiūriu, ale po to vistiek randu foto su griūvančiais medžiais:)))

QUOTE(Alexso @ 2010 06 04, 10:30)
Ir aš ką tik bilietą nusipirkau. mirksiukas.gif Manau, kad būtų faina susibėgti. Turėtų būti įdomi konferencija.

Tai gal sutariam kokią vietelę ir per pertrauką susimatom kas nori:)

Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 06 04, 12:48)
Nerandu aš ten nei vienos raidelės verysad.gif

aciu 4u.gif
va 4u.gif nu ten kaip A raidele blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 06 04, 13:11)
aciu 4u.gif
va 4u.gif nu ten kaip A raidele   blush2.gif

O, didelis ačiū 4u.gif
Atsakyti