QUOTE(robobebras @ 2010 06 03, 10:38)
jei rodo is karto lightroome, tai photoshopo bridge bus tas pats, nes algoritmas tas pats. Aisku priklauso nuo versijos, CS5 bus jau ACR6 (lightroom 3 bus tas pats), kas ten ir kiek skiriasi naujoje versijoje - nezinau, nebandziau. Kitas niuansas - monitoriaus profile, kuri lightroomas naudoja. Jei pagal schema, tai butu RAW--[Camera_raw]-->lightroom/photoshop--[monitor_profile]-->monitorius=vaizdas, kuri tu matai. Joks man zinomas monitorius neparodys ProPhoto color space, ypac daugumos turimi low-mid end LCD, o kitais atvejais tik laptopai. Tai esme paskui pasidaro kaip ProPhoto spalvos mapinamos ant 24bit RGB ir ka monikas apskritai gali parodyt (mano darbinis samsung lcd 192b visiskas pievas rodo).
Capture one, kadangi nera adobe produktas, naudoja savo algoritma, bet abejoju ar algoritme gali dingti spalvos tiek, kad akis pastebetu. Gal cia koks idiegtas presetas, kuri pritaiko vienas arba kitas automatiskai.
As cia i diskusija veliuosi ne del to, kad pablevyzgot, bet tam, kad nenurasyt lightroomo nepelnytai. Manau, kad iskraipymai kuriuos tu matai nera Lightroom bugas kaipo tokio, o kazkokie lokalus niuansai. O tu turi "God mode" cia pas mus ir kai kurie naujokai aklai taves klauso .
p.s. linkas apie situos reikalus: linkas
Capture one, kadangi nera adobe produktas, naudoja savo algoritma, bet abejoju ar algoritme gali dingti spalvos tiek, kad akis pastebetu. Gal cia koks idiegtas presetas, kuri pritaiko vienas arba kitas automatiskai.
As cia i diskusija veliuosi ne del to, kad pablevyzgot, bet tam, kad nenurasyt lightroomo nepelnytai. Manau, kad iskraipymai kuriuos tu matai nera Lightroom bugas kaipo tokio, o kazkokie lokalus niuansai. O tu turi "God mode" cia pas mus ir kai kurie naujokai aklai taves klauso .
p.s. linkas apie situos reikalus: linkas
Na pagal testą, kur davei linką, tai merginom turėtų CaptureOne patikti, nes duoda pikas spalvas kaip čia matau visos mėgsta.
O mane tai tas lietuviškas pilkumas į neviltį varo, man tai normalių ryškių spalvų norisi
Aš mąstau spalvotai...
padarysiu ir aš savo testą turimų rwo konvertavimo programų ir įdėsiu čia...