Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(robobebras @ 2010 06 02, 09:49)
Del odos pilkumo - nezinau ar tas pat, esu susidures. Problemos buvo del color space suderinamumo tarp ProPhoto, adobe RGB ir sRGB. Todel reik suziuret ir suderint color space konvertuojant. Tau paciame Lightroome nerodo tu spalvu ar dingsta tik ant JPG?
Del triuksmu, sharpeningo ir visa kita, lightroomas turi pluginu, kurie neabejoju viska daro top level.

Aš bandžiau keisti spalvų kodacijas, bet kiek išbandžiau visur vienodas rezultatas - pilkuma. O rodo iš karto Lightroome ar Capture (Phase) One Pro. O pluginų tai visos programos turi, bet skirtumas akivaizdžiai matomas.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 03, 08:53)
Aš bandžiau keisti spalvų kodacijas, bet kiek išbandžiau visur vienodas rezultatas - pilkuma. O rodo iš karto Lightroome ar Capture (Phase) One Pro.  O pluginų tai visos programos turi, bet skirtumas akivaizdžiai matomas.

jei rodo is karto lightroome, tai photoshopo bridge bus tas pats, nes algoritmas tas pats. Aisku priklauso nuo versijos, CS5 bus jau ACR6 (lightroom 3 bus tas pats), kas ten ir kiek skiriasi naujoje versijoje - nezinau, nebandziau. Kitas niuansas - monitoriaus profile, kuri lightroomas naudoja. Jei pagal schema, tai butu RAW--[Camera_raw]-->lightroom/photoshop--[monitor_profile]-->monitorius=vaizdas, kuri tu matai. Joks man zinomas monitorius neparodys ProPhoto color space, ypac daugumos turimi low-mid end LCD, o kitais atvejais tik laptopai. Tai esme paskui pasidaro kaip ProPhoto spalvos mapinamos ant 24bit RGB ir ka monikas apskritai gali parodyt (mano darbinis samsung lcd 192b visiskas pievas rodo).
Capture one, kadangi nera adobe produktas, naudoja savo algoritma, bet abejoju ar algoritme gali dingti spalvos tiek, kad akis pastebetu. Gal cia koks idiegtas presetas, kuri pritaiko vienas arba kitas automatiskai.

As cia i diskusija veliuosi ne del to, kad pablevyzgot, bet tam, kad nenurasyt lightroomo nepelnytai. Manau, kad iskraipymai kuriuos tu matai nera Lightroom bugas kaipo tokio, o kazkokie lokalus niuansai. O tu turi "God mode" cia pas mus ir kai kurie naujokai aklai taves klauso smile.gif.

p.s. linkas apie situos reikalus: linkas
Atsakyti
Įdedu portretuką sesių ax.gif Kritikos lauksiu ax.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 06 02, 23:50)

Jaigu niekas nesutrugdys dalyvausim,o gal ir daugiau bus iš šio šaunaus būrelio.

QUOTE(paprasta @ 2010 06 03, 11:42)

nu negaliu kaip patinka j/b bet man pačiai taip neišėina paverst
Atsakyti
paprasta tikrai jb labai grazus, pasakok kaip vertei. pavydu net smile.gif
Atsakyti
Paprasta, puiki foto, man labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 06 03, 11:42)
Įdedu portretuką sesių  ax.gif Kritikos lauksiu ax.gif

Patinka! smile.gif
Atsakyti
ačiū labai 4u.gif ir man patinka, tik truputį pykstu ant savęs, kad tos mažesnės mergytės akytės ne tokios ryškios blush2.gif
šį kartą verčiau su action ax.gif bet šiaip aš visada verčiu per chanel mixer 4u.gif gaunasi panašiai, tik aš nemoku to vingete uždėti pati- lyg gerai nusakiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprasta: 03 birželio 2010 - 11:53
QUOTE(frederica @ 2010 06 02, 23:50)

Sveiki visi, wink.gif

ruosiuosi ir aš dalyvauti, jei niekas nepasikeis.
Papildyta:
QUOTE(almara @ 2010 06 03, 12:12)
Jaigu niekas nesutrugdys dalyvausim,o gal ir daugiau bus iš šio šaunaus būrelio.
nu negaliu kaip patinka j/b bet man pačiai taip neišėina paverst

labai gražus vertimas į jb. Gražus modeliukai ir siaip liuks foto wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 02, 14:41)
... Būtų įdomu išgirsti kuo daugiau nuomonių. ax.gif

...

Ačiū už pastabas ir ypač Akashai už pavyzdžius. 4u.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 06 03, 09:38)

As cia i diskusija veliuosi ne del to, kad pablevyzgot, bet tam, kad nenurasyt lightroomo nepelnytai. Manau, kad iskraipymai kuriuos tu matai nera Lightroom bugas kaipo tokio, o kazkokie lokalus niuansai. O tu turi "God mode" cia pas mus ir kai kurie naujokai aklai taves klauso smile.gif.

p.s. linkas apie situos reikalus: linkas

smile.gif Gal taip tik atrodo. Pvz asmeniškai skaitau visų komentarus, atsirenku man suprantamą informaciją ir bandau praktikoje pritaikyti. mirksiukas.gif Rodos išaugau iš to amžiaus, kad viskuo aklai tikėti. smile.gif
Tarp kitko, Robobebrai, nebekeliu ISO keičiant diafragmą, taigi tavo pastebėjimai buvo ne veltui. Tikiuosi pirmam puslapy bus pakeitimų. mirksiukas.gif
O dėl Lroom'o, aš gi neturiu tiek supratimo, kad per kelias dienas susigaudyčiau kokia gi ta programa. Užvedžiau pokalbį, nes tikėjausi, kad čia rasiu sau naudingos info. Taigi ačiū. 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 03, 15:31)
Ačiū už pastabas ir ypač Akashai už pavyzdžius. 4u.gif
smile.gif  Gal taip tik atrodo. Pvz asmeniškai skaitau visų komentarus, atsirenku man suprantamą informaciją ir bandau praktikoje pritaikyti.  mirksiukas.gif Rodos išaugau iš to amžiaus, kad viskuo aklai tikėti. smile.gif
Tarp kitko, Robobebrai, nebekeliu ISO keičiant diafragmą, taigi tavo pastebėjimai buvo ne veltui. Tikiuosi pirmam puslapy bus pakeitimų. mirksiukas.gif
O dėl Lroom'o, aš gi neturiu tiek supratimo, kad per kelias dienas susigaudyčiau kokia gi ta programa. Užvedžiau pokalbį, nes tikėjausi, kad čia rasiu sau naudingos info. Taigi ačiū. 4u.gif  thumbup.gif

as nesakiau kad iso nekelt, tiesiog iso reik laikyt as low as possible jei neinant iki subtilybiu fotkinant su blicu ir kitokiu niuanseliu. Po tuo as low as possible palenda ir norima pasiekti diafragma ir norimas pasiekti islaikymas. Jei butum fotkinus koki judanti daikta, o ne buteli vyno ir/arba jeigu fotika laikei drebanciose rankose, arba jei tavo zoomas buvo 100mm ir virs, tai tavo iso pasirinkimai gana pagristi, pirmasis tik galejo buti 100, o islaikymas 1/500 (aisku, jei ne koki besisukanti lektuvo propeleri fotkini), nors kita vertus 200-100 skirtumas nera katastrofa triuksmuose.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 06 03, 13:59)
as nesakiau kad iso nekelt, tiesiog iso reik laikyt as low as possible jei neinant iki subtilybiu fotkinant su blicu ir kitokiu niuanseliu. Po tuo as low as possible palenda ir norima pasiekti diafragma ir norimas pasiekti islaikymas. Jei butum fotkinus koki judanti daikta, o ne buteli vyno ir/arba jeigu fotika laikei drebanciose rankose, arba jei tavo zoomas buvo 100mm ir virs, tai tavo iso pasirinkimai gana pagristi, pirmasis tik galejo buti 100, o islaikymas 1/500 (aisku, jei ne koki besisukanti lektuvo propeleri fotkini), nors kita vertus 200-100 skirtumas nera katastrofa triuksmuose.

Panašiai ir supratau. Vakar darant močiutės ir dukros portretus, stengiausi rinktis ISO low as possible, +- 200, žaidžiau su išlaikymu. Mažoji labai judri. Bet nuotraukos kaip matai vis tiek per tamsios. Pas mane dabar toks periodas, kai noriu viską fotografuoti be blico. lotuliukas.gif
Mano vyras man pakankamai apie fotiko skaičius pasakoja, bet jis ne fotografas. Nelabai daug "pagaunu", kaip tuos skaičius tinkamai panaudoti. Daugiau paskaičius, tiesiog iš nuojautos ir turimų žinių, vis bandau. smile.gif
Atsakyti