Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Laba!
Gavau siandien savo CPL...Per mazas hihihi.gif doh.gif Gerai,kad nebrangus rolleyes.gif ,gal dukros aparatui tiks,issinesus dabar pas drauge.
Vel ziurinejau tuos filtrus.Kiek supratau man 67 mm reikia g.gif O kas per ND4 filtras? Ka daro?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zana33: 02 birželio 2010 - 11:36
QUOTE(zana33 @ 2010 06 02, 10:35)
Laba!
Gavau siandien savo CPL...Per mazas hihihi.gif  doh.gif  Gerai,kad nebrangus rolleyes.gif ,gal dukros aparatui tiks,issinesus dabar pas drauge.
Vel ziurinejau tuos filtrus.Kiek supratau man 67 mm reikia g.gif  O kas per ND4 filtras? Ka daro?

Gal gali apkeisti? Mano pardavejas net priima atgal per 14 dienu, tai paziurek ka raso mirksiukas.gif o mm pas mane ant dangtelio net parasyti arba per paieska isivesk koks fotikas, objektyvas ir rasi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 06 02, 12:35)
Laba!
Gavau siandien savo CPL...Per mazas hihihi.gif  doh.gif  Gerai,kad nebrangus rolleyes.gif ,gal dukros aparatui tiks,issinesus dabar pas drauge.
Vel ziurinejau tuos filtrus.Kiek supratau man 67 mm reikia g.gif  O kas per ND4 filtras? Ka daro?

cia butent apie tai kalbejo Narajana, ka daryti kai sviesu, o reikia ilgo islaikymo. Placiau http://en.wikipedia...._density_filter
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 06 02, 09:51)
Gal gali apkeisti? Mano pardavejas net priima atgal per 14 dienu, tai paziurek ka raso  mirksiukas.gif o mm pas mane ant dangtelio net parasyti arba per paieska isivesk koks fotikas, objektyvas ir rasi  4u.gif

4u.gif Eisiu ziuret,gal pakeis bigsmile.gif

QUOTE(robobebras @ 2010 06 02, 09:58)
cia butent apie tai kalbejo Narajana, ka daryti kai sviesu, o reikia ilgo islaikymo. Placiau http://en.wikipedia...._density_filter

bigsmile.gif Ooo,fainas tada! Man be proto grazu tas ,,minkstas'' vanduo! Tik nelabai kriokliu ir upiu salia yra....Na,Temze nebent tongue.gif
Va koki rinkini radau g.gif Tik nepatinka,kad is USA. Muitai ten visoki... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 06 02, 11:17)
Va koki rinkini radau[/url] g.gif Tik nepatinka,kad is USA. Muitai ten visoki... doh.gif

Manau, kad brangu blink.gif nors mano Canon, tai nezinau ar kainos skiriasi blush2.gif bet tai tik 3 filtrai ir tasiukas, o kam tau jis? jei fotiko krepsi turi, ten viska susidesi, ant objektyvo irgi uzdesi, tai nematau reikalo idekla pirkti ir laikyti nenaudojama ax.gif
Atsakyti
Maggie, man tavo paskutinė patinka, tas kaip rašei buitinis bardakiukas, spalvos...na man labai prie širdies smile.gif
Atsakyti
kiek daug gražių foto... wub.gif thumbup.gif aš kelias idėsiu.. aš kai ant gyvūnų pasinešus tai labai nepykit.. šiandien važiuosim jei saulytė pavakary švies lubinų lauko fotografuot... blush2.gif 4u.gif

user posted image

user posted image

kritikuokit komentuokit,nes čia tikrai jau jaučiu kritikos vertos tos foto... doh.gif blush-anim-cl.gif 4u.gif
Atsakyti
ohara, būtų įdomu pamatyti paskutinę spalvotą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 06 02, 13:54)
ohara, būtų įdomu pamatyti paskutinę spalvotą smile.gif

va ir spalvota... ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2010 06 02, 10:30)
Manau, kad brangu  blink.gif nors mano Canon, tai nezinau ar kainos skiriasi  blush2.gif bet tai tik 3 filtrai ir tasiukas, o kam tau jis? jei fotiko krepsi turi, ten viska susidesi, ant objektyvo irgi uzdesi, tai nematau reikalo idekla pirkti ir laikyti nenaudojama  ax.gif

ax.gif Gal ir brangu...Ir tasiukas nereikalingas drinks_cheers.gif Apseisiu ax.gif 4u.gif
Ohara,man spalvota grazesne ax.gif Megstu spalvas ax.gif
Atsakyti
Sveikutės thumbup.gif Ilgą laiką skaitinėju jūsų temelę, bet niekaip nedrįsau įsiterpti, tačiau nusprendžiau, kad jau pats laikas. Tikiuosi priimsit į savo būrelį. Kelerius metus buvau apleidus fotografiją (laiko trūkumas ir pan), bet prieš išvažiuojant atostogų pamaniau, kad reiktų viską prisiminti ir pasikaustyti prieš kelionę. Taigi pirmieji bandymai po iiiilgooooooo nefotografavimo laikotarpio:

user posted image sunku man su kompozicija, taip ir norisi lenkti galvą doh.gif kad kažką pamatytum.

user posted image čia kažkas negerai, tik nelabai suprantu kas. Gal vėl kompozicija? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 01, 20:50)
O kokią versiją parsisiuntei? Aš paskutinės versijos neturiu.
kaip tik ruošiu dabar paskaitą rytdienos kursams apie tokius vandens efektus smile.gif Taip čia ilgas išlaikymas. Tik čia dar niuansų yra, jei dieną fotografuoji kaip ilgą išlaikymą padaryti ir kad 'išdegę' nebūtų. Jei tamsu tai nieko, o va jei saulė plieskia, o vandens vis vien išplaukusio norisi...

Parsisiunčiau 2. Ir aš neesu labai sužavėta. Turiu Mac'e IPhoto programą, ten galiu minimaliai irgi levelius stumdyti, šviešą, ryškumą, kontrastą, šešėlius ir pan. dalykus taisyti. Tai nežinau kuo ji geresnė. Aišku dar mažai Lightroom'ą išbandžiau. g.gif
QUOTE(almara @ 2010 06 02, 06:35)
Nesenai turėjau rėikalų su šia programa pas mane yra nuskausminimas 2,3 versijos

Ačiū, jei ką žinosiu. mirksiukas.gif 4u.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 06 02, 07:06)
labai sutinku. as ilgai aishkinausi prie ko kaip ir kam iso, kol supratau. naujokus lengvai klaidina.. manau reiktu sakiniu paaishkint ir tiek.
as pastebejau, kad aplamai beveik niekada nekeliu iso, o jei keliu - iki dugno su milijonu triukshmu biggrin.gif

man patinka. "pirmokui" labai gera programa, susipazistama su pagrindais, kad ir kontrastas, jb, leveliai, spalvos. jei reikia labai mazhai ka pakeisti, visada naudoju lr, jei foto reikalauja daugiau perdirbimu, tada jau PS. bet manau lr tikrai pravercia ir gerai ji kazhkiek "zinoti".

Ir aš dabar bandau geriau su išlaikymu, nei kelti ISO. Man irgi per daug atrodo triukšmo nuotraukose.

O kaip jau prieš tai komentavau, tai nelabai ką daugiau sužinojau iš Lightroom'o. Naudoju kartais seną Adobe PHS Elements 2 programą, reikia gi kur nors sumažinti nuotraukas, nes su rezoliucijos mažinimu labai nukenčia kokybė. Bet aišku aš dar tik pradedu naudotis. Tai visa kita, apie ką rašė Robobertas su Narajana, man tamsus miškas. lotuliukas.gif
Atsakyti