Laba!
Gavau siandien savo CPL...Per mazas Gerai,kad nebrangus ,gal dukros aparatui tiks,issinesus dabar pas drauge.
Vel ziurinejau tuos filtrus.Kiek supratau man 67 mm reikia O kas per ND4 filtras? Ka daro?
QUOTE(zana33 @ 2010 06 02, 10:35)
Laba!
Gavau siandien savo CPL...Per mazas Gerai,kad nebrangus ,gal dukros aparatui tiks,issinesus dabar pas drauge.
Vel ziurinejau tuos filtrus.Kiek supratau man 67 mm reikia O kas per ND4 filtras? Ka daro?
Gal gali apkeisti? Mano pardavejas net priima atgal per 14 dienu, tai paziurek ka raso o mm pas mane ant dangtelio net parasyti arba per paieska isivesk koks fotikas, objektyvas ir rasi
QUOTE(zana33 @ 2010 06 02, 12:35)
Laba!
cia butent apie tai kalbejo Narajana, ka daryti kai sviesu, o reikia ilgo islaikymo. Placiau http://en.wikipedia...._density_filter
QUOTE(Rico @ 2010 06 02, 09:51)
Gal gali apkeisti? Mano pardavejas net priima atgal per 14 dienu, tai paziurek ka raso o mm pas mane ant dangtelio net parasyti arba per paieska isivesk koks fotikas, objektyvas ir rasi
Eisiu ziuret,gal pakeis
QUOTE(robobebras @ 2010 06 02, 09:58)
cia butent apie tai kalbejo Narajana, ka daryti kai sviesu, o reikia ilgo islaikymo. Placiau http://en.wikipedia...._density_filter
Ooo,fainas tada! Man be proto grazu tas ,,minkstas'' vanduo! Tik nelabai kriokliu ir upiu salia yra....Na,Temze nebent
Va koki rinkini radau Tik nepatinka,kad is USA. Muitai ten visoki...
QUOTE(zana33 @ 2010 06 02, 11:17)
Va koki rinkini radau[/url] Tik nepatinka,kad is USA. Muitai ten visoki...
Manau, kad brangu nors mano Canon, tai nezinau ar kainos skiriasi bet tai tik 3 filtrai ir tasiukas, o kam tau jis? jei fotiko krepsi turi, ten viska susidesi, ant objektyvo irgi uzdesi, tai nematau reikalo idekla pirkti ir laikyti nenaudojama
Maggie, man tavo paskutinė patinka, tas kaip rašei buitinis bardakiukas, spalvos...na man labai prie širdies
ohara, būtų įdomu pamatyti paskutinę spalvotą
QUOTE(airv @ 2010 06 02, 13:54)
ohara, būtų įdomu pamatyti paskutinę spalvotą
va ir spalvota...
QUOTE(Rico @ 2010 06 02, 10:30)
Manau, kad brangu nors mano Canon, tai nezinau ar kainos skiriasi bet tai tik 3 filtrai ir tasiukas, o kam tau jis? jei fotiko krepsi turi, ten viska susidesi, ant objektyvo irgi uzdesi, tai nematau reikalo idekla pirkti ir laikyti nenaudojama
Gal ir brangu...Ir tasiukas nereikalingas Apseisiu
Ohara,man spalvota grazesne Megstu spalvas
Sveikutės Ilgą laiką skaitinėju jūsų temelę, bet niekaip nedrįsau įsiterpti, tačiau nusprendžiau, kad jau pats laikas. Tikiuosi priimsit į savo būrelį. Kelerius metus buvau apleidus fotografiją (laiko trūkumas ir pan), bet prieš išvažiuojant atostogų pamaniau, kad reiktų viską prisiminti ir pasikaustyti prieš kelionę. Taigi pirmieji bandymai po iiiilgooooooo nefotografavimo laikotarpio:
sunku man su kompozicija, taip ir norisi lenkti galvą kad kažką pamatytum.
čia kažkas negerai, tik nelabai suprantu kas. Gal vėl kompozicija?
sunku man su kompozicija, taip ir norisi lenkti galvą kad kažką pamatytum.
čia kažkas negerai, tik nelabai suprantu kas. Gal vėl kompozicija?
QUOTE(Narajana @ 2010 06 01, 20:50)
O kokią versiją parsisiuntei? Aš paskutinės versijos neturiu.
kaip tik ruošiu dabar paskaitą rytdienos kursams apie tokius vandens efektus Taip čia ilgas išlaikymas. Tik čia dar niuansų yra, jei dieną fotografuoji kaip ilgą išlaikymą padaryti ir kad 'išdegę' nebūtų. Jei tamsu tai nieko, o va jei saulė plieskia, o vandens vis vien išplaukusio norisi...
kaip tik ruošiu dabar paskaitą rytdienos kursams apie tokius vandens efektus Taip čia ilgas išlaikymas. Tik čia dar niuansų yra, jei dieną fotografuoji kaip ilgą išlaikymą padaryti ir kad 'išdegę' nebūtų. Jei tamsu tai nieko, o va jei saulė plieskia, o vandens vis vien išplaukusio norisi...
Parsisiunčiau 2. Ir aš neesu labai sužavėta. Turiu Mac'e IPhoto programą, ten galiu minimaliai irgi levelius stumdyti, šviešą, ryškumą, kontrastą, šešėlius ir pan. dalykus taisyti. Tai nežinau kuo ji geresnė. Aišku dar mažai Lightroom'ą išbandžiau.
QUOTE(almara @ 2010 06 02, 06:35)
Ačiū, jei ką žinosiu.
QUOTE(Maggie @ 2010 06 02, 07:06)
labai sutinku. as ilgai aishkinausi prie ko kaip ir kam iso, kol supratau. naujokus lengvai klaidina.. manau reiktu sakiniu paaishkint ir tiek.
as pastebejau, kad aplamai beveik niekada nekeliu iso, o jei keliu - iki dugno su milijonu triukshmu
man patinka. "pirmokui" labai gera programa, susipazistama su pagrindais, kad ir kontrastas, jb, leveliai, spalvos. jei reikia labai mazhai ka pakeisti, visada naudoju lr, jei foto reikalauja daugiau perdirbimu, tada jau PS. bet manau lr tikrai pravercia ir gerai ji kazhkiek "zinoti".
as pastebejau, kad aplamai beveik niekada nekeliu iso, o jei keliu - iki dugno su milijonu triukshmu
man patinka. "pirmokui" labai gera programa, susipazistama su pagrindais, kad ir kontrastas, jb, leveliai, spalvos. jei reikia labai mazhai ka pakeisti, visada naudoju lr, jei foto reikalauja daugiau perdirbimu, tada jau PS. bet manau lr tikrai pravercia ir gerai ji kazhkiek "zinoti".
Ir aš dabar bandau geriau su išlaikymu, nei kelti ISO. Man irgi per daug atrodo triukšmo nuotraukose.
O kaip jau prieš tai komentavau, tai nelabai ką daugiau sužinojau iš Lightroom'o. Naudoju kartais seną Adobe PHS Elements 2 programą, reikia gi kur nors sumažinti nuotraukas, nes su rezoliucijos mažinimu labai nukenčia kokybė. Bet aišku aš dar tik pradedu naudotis. Tai visa kita, apie ką rašė Robobertas su Narajana, man tamsus miškas.