Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Saddiqah @ 2010 06 01, 20:11)
Labas vakaras smile.gif
Narajana, tai ar galima būtų tą photoshopo key gaut?.. blush2.gif Programą parsisiunčiau, kol kas veikia kaip trial, bet key galima bet kada įvest...

Aha parašyk savo el. paštą atsiųsiu, o gal skype turi, nes mailu gali nepraeiti, gali sulyginti su virusu nes gale exe yra. o skype tai praeis...

QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 20:53)
Narajana, o kokia tavo nuomone apie Adobe Photoshop Lightroom??? g.gif
As sita programa parsisiuciau pries ~ 8 dienas, skaiciau EFoto gerus atsiliepimus. Bet manau, kad su mano pajegumais per likusias dienas nieko labai neissiaiskinsiu. doh.gif Jei sios programos key turi, tai ir as noreciau. mirksiukas.gif

Na čia kiekvienam pagal poreikius. man asmeniškai Lightroomas nelabai patinka, turiu jį, bet nesinaudoju. Man nepatinka konvertavimo spalvos. Aš naudoju Phase One programą. 5 versija tikrai gera. Vienintelio ko jie iki šiol nesutvarko, tai geltonos spalvos, jei yra ugnis ar saulė tiesiogiai, tai blogai, o su visu kitu susitvarko puikiai thumbup.gif
O kokią versiją parsisiuntei? Aš paskutinės versijos neturiu.

QUOTE(Saddiqah @ 2010 06 01, 21:11)
Nuotrauka ne mano, tik labai įdomu buvo, kaip yra padaroma, kad vanduo atrodo kaip dūmai ar kaip čia geriau pasakyt? smile.gif

user posted image
Nors čia ne pats geriausias pavyzdys, bet maždaug, manau, aišku, ko noriu. smile.gif

kaip tik ruošiu dabar paskaitą rytdienos kursams apie tokius vandens efektus smile.gif Taip čia ilgas išlaikymas. Tik čia dar niuansų yra, jei dieną fotografuoji kaip ilgą išlaikymą padaryti ir kad 'išdegę' nebūtų. Jei tamsu tai nieko, o va jei saulė plieskia, o vandens vis vien išplaukusio norisi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Narajana: 01 birželio 2010 - 21:51
QUOTE(Narajana @ 2010 06 01, 22:50)
Na čia kiekvienam pagal poreikius. man asmeniškai Lightroomas nelabai patinka, turiu jį, bet nesinaudoju. Man nepatinka konvertavimo spalvos. Aš naudoju Phase One programą. 5 versija tikrai gera. Vienintelio ko jie iki šiol nesutvarko, tai geltonos spalvos, jei yra ugnis ar saulė tiesiogiai, tai blogai, o su visu kitu susitvarko puikiai  thumbup.gif

hi,
apie kokias cia "konvertavimo spalvas" kalba eina? Cia apie camera raw ar kurioj vietoj tas konvertavimas? Ir kas ten konkreciau negerai?
Atsakyti
As cia biski OT,bet pamenu lyg Noelle buvo uzsiminus kad nori kazkaip foto ant sienos pakabint ax.gif Radau viena visai patikusi varianta senesnej pazengusiu temukej 4u.gif Pati galvoju kadanors kaipnors panasiai padaryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 06 01, 22:18)
hi,
apie kokias cia "konvertavimo spalvas" kalba eina? Cia apie camera raw ar kurioj vietoj tas konvertavimas? Ir kas ten konkreciau negerai?

Na taip konvertuojant iš rawo. Na aš Lightroomą ir phase one naudoju kaip konvertavimo iš rawo programas. O visa kita man atrodo vis vien photoshopas yra nepamainomas.
Tai va Lightroomo konvertavimo spalvos bent jau man nepatinka, be to palyginus su Phase one, ten su ryškumu ir triukšmais taip pat problemos. O va phase one 5 su triukšmais ir ryškumu puikiai susitvarko...
Dabar bridge CS5 taip pat gerai konvertuoja. Dar viena visų šių programų problema lyginant su Mac OS Aperture yra ta, kad pvz veido oda šešėliuose nueina į pilkumą, dingsta spalva, kad be galo liiūdina. O va Aperture tuo klausimu lyderiauja.
O aš fotgrafuoju tik raw formatu, nes galiu pasakyti, kad tai ką aš gaudavau konvertuojant prieš 5 metus ir ką iš to paties raw failo gaunu dabar skiriasi kaip diena ir naktis. Manau kad ir ateityje programos darys didžiulę pažangą ir iš rawo kas met galmės vis tobulesnę ir tobulesnę foto išgauti. iš to paties failo.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 01, 22:10)
Na taip konvertuojant iš rawo. Na aš Lightroomą ir phase one naudoju kaip konvertavimo iš rawo programas. O visa kita man atrodo vis vien photoshopas yra nepamainomas.

O kaip dėl Canon Digital Photo Professional? Aš tik ją išbandžius, labai patogi konvertavimui
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 01, 20:50)

kaip tik ruošiu dabar paskaitą rytdienos kursams apie tokius vandens efektus smile.gif Taip čia ilgas išlaikymas. Tik čia dar niuansų yra, jei dieną fotografuoji kaip ilgą išlaikymą padaryti ir kad 'išdegę' nebūtų. Jei tamsu tai nieko, o va jei saulė plieskia, o vandens vis vien išplaukusio norisi...

Va va, kaip tik migdžiau vaiką ir galvojau, kad ilginant išlaikymą ir šviesiau darosi, kad tokias nuotraukas tik apsiniaukusią dieną išeitų daryt. biggrin.gif Įdomi paskaita būtų, kažin mums kokios trumpos santraukos negalima?.. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 21:53)
As sita programa parsisiuciau pries ~ 8 dienas, skaiciau EFoto gerus atsiliepimus. Bet manau, kad su mano pajegumais per likusias dienas nieko labai neissiaiskinsiu. doh.gif Jei sios programos key turi, tai ir as noreciau. mirksiukas.gif

Nesenai turėjau rėikalų su šia programa pas mane yra nuskausminimas 2,3 versijos

Sveikutės ,niekaip negaliu vėl isilieti į jūsų gretas ,bet kai tik galiu sąžiningai paskaitau ,gal yra kas dalyvaus sekmadieni fotokonferėncijoi „7 žingsniai portreto link"
Atsakyti
Akasha, kur tu dingus? unsure.gif
Atsakyti
As irgi saziningai paskaitau vis.... smile.gif O fotografuoti nebeturiu laiko blush2.gif Jau natra savaite, kaip nieko mepagaminu.... unsure.gif
Na bet tikiuosi issikapstysiu is visu nesamoniu ir grysiu jau atsigavusi su darbais.... Sauniai judat i prieki.... Visoms naujokems po 4u.gif Senbuvems irgi smile.gif po 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 06 02, 09:01)
As irgi saziningai paskaitau vis....  smile.gif  O fotografuoti nebeturiu laiko blush2.gif Jau natra savaite, kaip nieko mepagaminu....  unsure.gif
Na bet tikiuosi issikapstysiu is visu nesamoniu ir grysiu jau atsigavusi su darbais.... Sauniai judat i prieki.... Visoms naujokems po  4u.gif  Senbuvems irgi smile.gif po  4u.gif

nu tai lauksim smile.gif o tu ziurek, kad tos bedos ant galvos neuzliptu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 31, 15:28)
Keliu kritikai
"Išeinu"

neblogas, bet man truksta cinkelio, kazhkokio idomumo, istorijos.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 20:02)
"3 balionai, kai tau 30"

kaip fainai, linxmai smile.gif visos trys idomios.
QUOTE(robobebras @ 2010 06 01, 16:06)
Zodziu, nesipleciant i mano taip megstamus skaicius, mano rasliava sita tam, kad kuriant kita tema, reiktu tuos skliaustelius apie ISO kelima nutrinti, arba siek tiek paaiskinti.

labai sutinku. as ilgai aishkinausi prie ko kaip ir kam iso, kol supratau. naujokus lengvai klaidina.. manau reiktu sakiniu paaishkint ir tiek.
as pastebejau, kad aplamai beveik niekada nekeliu iso, o jei keliu - iki dugno su milijonu triukshmu biggrin.gif
QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 21:53)

man patinka. "pirmokui" labai gera programa, susipazistama su pagrindais, kad ir kontrastas, jb, leveliai, spalvos. jei reikia labai mazhai ka pakeisti, visada naudoju lr, jei foto reikalauja daugiau perdirbimu, tada jau PS. bet manau lr tikrai pravercia ir gerai ji kazhkiek "zinoti".

foto. is pradziu bandziau tamsint, kad tik konturai matytusi (pagal Narajanos pamoka), visai neblogai atrode, bet man dabar periodas shviesiu foto.
user posted image

user posted image

cia labai patiko emocija:
user posted image

ir viena linxma bei girta buiteko foto (man patiko toks crazy spalvu bardakas, blur'as, emocijos):
user posted image

Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 02, 00:10)
Tai va Lightroomo konvertavimo spalvos bent jau man nepatinka, be to palyginus su Phase one, ten su ryškumu ir triukšmais taip pat problemos. O va phase one 5 su triukšmais ir ryškumu puikiai susitvarko...
Dabar bridge CS5 taip pat gerai konvertuoja. Dar viena visų šių programų problema lyginant su Mac OS Aperture yra ta, kad pvz veido oda šešėliuose nueina į pilkumą, dingsta spalva, kad be galo liiūdina. O va Aperture tuo klausimu lyderiauja.
O aš fotgrafuoju tik raw formatu, nes galiu pasakyti, kad tai ką aš gaudavau konvertuojant prieš 5 metus ir ką iš to paties raw failo gaunu dabar skiriasi kaip diena ir naktis. Manau kad ir ateityje programos darys didžiulę pažangą ir iš rawo kas met galmės vis tobulesnę ir tobulesnę foto išgauti. iš to paties failo.

Del odos pilkumo - nezinau ar tas pat, esu susidures. Problemos buvo del color space suderinamumo tarp ProPhoto, adobe RGB ir sRGB. Todel reik suziuret ir suderint color space konvertuojant. Tau paciame Lightroome nerodo tu spalvu ar dingsta tik ant JPG?
Del triuksmu, sharpeningo ir visa kita, lightroomas turi pluginu, kurie neabejoju viska daro top level.
Atsakyti