Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

banginuk ir Alexso ND ok 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
gal galėsite man patarti.. noriu pirkti fotoaparatą, tokį kaip ir megėjišką, bet kiek geresnį.. maždaug iki 1000 Lt. gal galite patarti ką pasirinkti ar į ką atkreipti dėmesį.. iš anksto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(banginiukas @ 2010 06 01, 09:52)
keliu 3 ND :
user posted image
user posted image
user posted image

Šį kartą ne taip gerai kaip ankstesniuose namų darbuose. Kas liečia techninę dalį tai viskas gerai, o va su komponavimu... Pirmoje fotografijoje net kampas matosi, dešinėje. Tokių dalykų negali būti. Be to fotografuoji gėlę ir kažkodėl ją nukerti. Tai jei jau fotografuoji gėlę, tai ir nufotografuok visą. Viršuje balto ploto (t.y. melsvo dangaus) akivaizdžiai per daug, nu kam jis reikalingas?kokia to balto-melsvo ploto prasmė? o va apačioje akivaizdžiai gaila nukirsto žiedo. Čia kalbu apie pirmąją foto, po to jau galimas kirtimas, bet irgi reikia žiūrėti vis tik kaip gražiai nukirsti. Na ir žinoma, centrinis komponavimas šiuo atveju visiškai netinka. Žiedų išsidėstymas, pats diktuoja, kad gėlė turi būti paslinkta į kairį šoną. Be to kad ir ką jūs fotografuotumėt vidutiniu ir stambiu planu, viršuje paliekam mažiau vietos, apačioje daugiau.

QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 14:02)
Taigi pabandžiau pakartoti 2-ąją užduotį, labai padėjo brumbrumai ir Forgete patarimai.  thumbup.gif Ačiū labai. 4u.gif Lauksiu vertinimų. ax.gif

f 4.5 / ISO 200
user posted image
f 16 / ISO 400
user posted image
f 29 / ISO 800
user posted image

Ir siužetas ir techninis atlikimas labai gerai. Labai patiko, kad tai gerai išryškėja antro plano peizažas su Gedimino pilimi. Vienintelis dalykas prie ko galima prikibti, tai taurės kirtimas. Jei jau fotografuojat natiurmortą, tai visiškai nelogišką yra truputėli nukirsti to natiurmorto detalę. Šiaip jei jau kertam tai kertam daug, o jei paliekam, tai paliekam visą taurę. Čia bet kur taip, jei kertam tai kertam. Bet geriau šiuo atveju palikti. Negalima kirsti truputi, truputi gėlės, truputi pirštų, truputi ausies ir pan...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 01, 15:21)
.
Ir siužetas ir techninis atlikimas labai gerai. Labai patiko, kad tai gerai išryškėja antro plano peizažas su Gedimino pilimi. Vienintelis dalykas prie ko galima prikibti, tai taurės kirtimas. Jei jau fotografuojat natiurmortą, tai visiškai nelogišką yra truputėli nukirsti to natiurmorto detalę. Šiaip jei jau kertam tai kertam daug, o jei paliekam, tai paliekam visą taurę. Čia bet kur taip, jei kertam tai kertam. Bet geriau šiuo atveju palikti. Negalima kirsti truputi, truputi gėlės, truputi pirštų, truputi ausies ir pan...

Ačiū jums labai už anksčiau išsakytas mintis ir pamokymus, kurių dėka apmąsčiau, kaip ir ką norėčiau fotografuoti. 4u.gif Iš to gimė šis natiurmortas. smile.gif Labai malonu skaityti jūsų pastabas - jūs teisi. drinks_cheers.gif Taurę nukirtau jau kompe, o ne fotografuodama. Mano vyno butelys tiesiog stovėjo "kreivai" biggrin.gif , tai aš šiek tiek (dviem laipsniais) pasukau nuotraukas. Taigi pasirinkau kitą blogybę. Dabar žinau, kad reikėjo daugiau vietos palikti už taurės, tai taip butų viskas geriau. Buvo keliatas niuansų, kurių nenorėjau, kad patektų į nuotrauką. Manau dėl to ir pasidarė tas vyno butelis toks netiesus. Aišku labiausiai rūpėjo techniniai dalykai ir mažiau skyriau dėmesio kūrybos detalėms. g.gif
Tikiuosi čia daug ko iš jūsų išmokti. mirksiukas.gif book.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 18:28)
Ačiū jums labai už anksčiau išsakytas mintis ir pamokymus, kurių dėka apmąsčiau, kaip ir ką norėčiau fotografuoti. 4u.gif  Iš to gimė šis natiurmortas. smile.gif  Labai malonu skaityti jūsų pastabas - jūs teisi. drinks_cheers.gif Taurę nukirtau jau kompe, o ne fotografuodama. Mano vyno butelys tiesiog stovėjo "kreivai" biggrin.gif , tai aš šiek tiek (dviem laipsniais) pasukau nuotraukas. Taigi pasirinkau kitą blogybę. Dabar žinau, kad reikėjo daugiau vietos palikti už taurės, tai taip butų viskas geriau. Buvo keliatas niuansų, kurių nenorėjau, kad patektų į nuotrauką. Manau dėl to ir pasidarė tas vyno butelis toks netiesus. Aišku labiausiai rūpėjo techniniai dalykai ir mažiau skyriau dėmesio kūrybos detalėms. g.gif
Tikiuosi čia daug ko iš jūsų išmokti. mirksiukas.gif  book.gif

nereikia taip oficialiai, į mane drąsiai galima kreiptis tu, manau bus žymiai patogiau. kuo galėsiu, tuo padėsiu...
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Narajana, tai ar galima būtų tą photoshopo key gaut?.. blush2.gif Programą parsisiunčiau, kol kas veikia kaip trial, bet key galima bet kada įvest...
Atsakyti
QUOTE(Saddiqah @ 2010 06 01, 19:11)
Labas vakaras smile.gif
Narajana, tai ar galima būtų tą photoshopo key gaut?.. blush2.gif Programą parsisiunčiau, kol kas veikia kaip trial, bet key galima bet kada įvest...

Narajana, o kokia tavo nuomone apie Adobe Photoshop Lightroom??? g.gif
As sita programa parsisiuciau pries ~ 8 dienas, skaiciau EFoto gerus atsiliepimus. Bet manau, kad su mano pajegumais per likusias dienas nieko labai neissiaiskinsiu. doh.gif Jei sios programos key turi, tai ir as noreciau. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuotrauka ne mano, tik labai įdomu buvo, kaip yra padaroma, kad vanduo atrodo kaip dūmai ar kaip čia geriau pasakyt? smile.gif

user posted image
Nors čia ne pats geriausias pavyzdys, bet maždaug, manau, aišku, ko noriu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saddiqah @ 2010 06 01, 21:11)
Nuotrauka ne mano, tik labai įdomu buvo, kaip yra padaroma, kad vanduo atrodo kaip dūmai ar kaip čia geriau pasakyt? smile.gif

Shutter speed ilgas nustatomas blush2.gif Nezinau kaip lietuviskai doh.gif Islaikymas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 06 01, 21:39)
Shutter speed ilgas nustatomas  blush2.gif Nezinau kaip lietuviskai  doh.gif Islaikymas? g.gif

taip taip, ilgas islaikymas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 06 01, 20:39)
Shutter speed ilgas nustatomas  blush2.gif Nezinau kaip lietuviskai  doh.gif Islaikymas? g.gif

Dėkui, galvojau, kad taip gali būt, bet sakau geriau paklausiu, upelio tai neturiu šalia pasibandymui. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 06 01, 15:21)
Šį kartą ne taip gerai kaip ankstesniuose namų darbuose. Kas liečia techninę dalį tai viskas gerai, o va su komponavimu... Pirmoje fotografijoje net kampas matosi, dešinėje. Tokių dalykų negali būti. Be to fotografuoji gėlę ir kažkodėl ją nukerti. Tai jei jau fotografuoji gėlę, tai ir nufotografuok visą. Viršuje balto ploto (t.y. melsvo dangaus) akivaizdžiai per daug, nu kam jis reikalingas?kokia to balto-melsvo ploto prasmė? o va apačioje akivaizdžiai gaila nukirsto žiedo. Čia kalbu apie pirmąją foto, po to jau galimas kirtimas, bet irgi reikia žiūrėti vis tik kaip gražiai nukirsti. Na ir žinoma, centrinis komponavimas šiuo atveju visiškai netinka. Žiedų išsidėstymas, pats diktuoja, kad gėlė turi būti paslinkta į kairį šoną. Be to kad ir ką jūs fotografuotumėt vidutiniu ir stambiu planu, viršuje paliekam mažiau vietos, apačioje daugiau.

aciu labai uz patarimus, is tikruju maciau kad toli grazu ne tobula foto, na bet sunkiai dar man sekasi, nes po pirmu pagyru ir toliau norisi fotografuoti tik labai gerai, bet suvokiu kad tai neimanoma turint fotoaparata vos savaite laiko blush2.gif kitam ND stengsiuos labiau 4u.gif
Atsakyti