Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

airv kazka panasaus anakart idejai, nesupratau tada nesuprantu ir dabar. nepyk, cia tik mano nuomone 4u.gif

green_tea sveika ir +uz namu darba

Alexso fotografuoji statinius daiktus, trumpink islaikyma ir viskas bus ok su sviesumu ir triuksmais. Antra uzduotis ir man netinka, labai jau fonas toks savaime susiliejes, nesimato skirtumo.

brumbrumai trecia mane papirko thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 05 31, 20:11)
airv kazka panasaus anakart idejai, nesupratau tada nesuprantu ir dabar. nepyk, cia tik mano nuomone  4u.gif

o nesupranti ko konkrečiau. Idėjos, minties? Ar "tipas" fotografijos nepatinka, spalvos? g.gif
Norėtūsi konkrečiau, kad taisyti būtų galima.
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 18:47)
man asmeniskai tai neidomu.. viskas taio niuriai ruda. na, lyg visko ir per daug, ir nesimato man to "Iseinu"

Aišku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 18:02)
manau, priejus arciau geliu turetu pavykti. nes dabar tos geles fone isnyksta smile.gif
Papildyta:
man paciai mielos, bet turbut nieko vertos  g.gif

"3 balionai, kai tau 30"

man patiko smile.gif
gražių ND įkėlėt. Faina.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 31, 22:55)
o nesupranti ko konkrečiau. Idėjos, minties? Ar "tipas" fotografijos nepatinka, spalvos?  g.gif
Norėtūsi konkrečiau, kad taisyti būtų galima.
Papildyta:
Aišku 4u.gif

nesuprantu ka norejai pasakyt sia foto.
Atsakyti
Sveiki, atsiprašau, kad įlendu, bet gal ką sudomins smile.gif išparduodu savo Nikon techniką:

Parduodu:
Nikon D80 body, padaryta apie 20K kadrų, nelabai intensyviai naudotas, dangtelius, dėžutes atrodo dar turiu - 1000Lt
Nikon F80 body - 300Lt
Nikon AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED, mažai naudotas - 1000Lt
Nikon AF Nikkor 50mm f/1.4D, naudotas, puikiai veikiantis - 800Lt
Nikon 18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX, užstirgęs zoom, taisymas kainuotų iki 250Lt pas Mečkauską, investuot nebenoriu. Kitinis, bet geriausias iš jų, kaina sutartinė, veikiantis kainuoja apie 500Lt (naudotas aišku)
Sigma 17-35mm f/2.8-4 EX DG - 600Lt
Nikon SB-800 - 900Lt, labai mažai naudota.

Visi daiktai su dėklais, dėžutes irgi galiu rasti, dar turiu filtrų 18-70 ir 70-300 objektyvam (Cir-Pol, UV), Makro linzę, kuri tinka 50mm objektyvui.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 05 31, 22:20)

gražių ND įkėlėt. Faina.

Ačiū, Noelle, kiek supratau, ko gero apie maniškius ND rašėt. 4u.gif Labai vertinu jūsų nuomonę. smile.gif
Atsakyti
keliu 3 ND :
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(banginiukas @ 2010 06 01, 10:52)
keliu 3 ND :

tamsoka, ber gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 18:02)
manau, priejus arciau geliu turetu pavykti. nes dabar tos geles fone isnyksta smile.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 05 31, 19:11)
Alexso fotografuoji statinius daiktus, trumpink islaikyma ir viskas bus ok su sviesumu ir triuksmais.  Antra uzduotis ir man netinka, labai jau fonas toks savaime susiliejes, nesimato skirtumo.

Taigi pabandžiau pakartoti 2-ąją užduotį, labai padėjo brumbrumai ir Forgete patarimai. thumbup.gif Ačiū labai. 4u.gif Lauksiu vertinimų. ax.gif

f 4.5 / ISO 200
user posted image
f 16 / ISO 400
user posted image
f 29 / ISO 800
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 15:02)
Taigi pabandžiau pakartoti 2-ąją užduotį, labai padėjo brumbrumai ir Forgete patarimai.  thumbup.gif Ačiū labai. 4u.gif Lauksiu vertinimų. ax.gif

ooo, kaip gerai smile.gif nu bet tu ir saunuole smile.gif

bet tai kokios tu vietoj gyveni grazipj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 15:02)
Taigi pabandžiau pakartoti 2-ąją užduotį, labai padėjo brumbrumai ir Forgete patarimai.  thumbup.gif Ačiū labai. 4u.gif Lauksiu vertinimų. ax.gif

f 4.5 / ISO 200

f 16 / ISO 400

f 29 / ISO 800

ND ok, dedu pliusa smile.gif.
Siaip pas mus ten kreivai surasyta ta uzduotis - "mazindami diafragma didinkite iso" - jis tik rekomendacinio pobudzio, t.y. jei islaikymas pailgeja iki challenge ranku drebejimui arba "Image Stabilization performace test fail" lygio smile.gif. Dabar naujokai paskaito ir gaunasi, kad ISO didinamas tiesiog "siaip sau", nes taip parasyta. Tarkim sitose foto as matau vienoda ekspozicija, o diafragma uzdarinejama neadekvaciai ISO kelimui. Vadinasi islaikymas visur kitoks, o ISO reiksme nieko nepasako.

Zodziu, nesipleciant i mano taip megstamus skaicius, mano rasliava sita tam, kad kuriant kita tema, reiktu tuos skliaustelius apie ISO kelima nutrinti, arba siek tiek paaiskinti.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 01, 13:39)
ooo, kaip gerai smile.gif nu bet tu ir saunuole smile.gif

bet tai kokios tu vietoj gyveni grazipj biggrin.gif

Ačiū už pagyras. 4u.gif biggrin.gif Ten mano širdis...ten,ten.. smile.gif
Beje, prisiskaičiau Narajanos techninių bei kūrybinių patarimų, tai ir pradėjau ND. mirksiukas.gif lotuliukas.gif Man jos komentarai nerealiai patinka. thumbup.gif Labai norėčiau jos asmeninę nuomonę sužinoti apie maniškius darbelius. blush2.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 06 01, 14:06)
ND ok, dedu pliusa smile.gif.
Siaip pas mus ten kreivai surasyta ta uzduotis - "mazindami diafragma didinkite iso" - jis tik rekomendacinio pobudzio, t.y. jei islaikymas pailgeja iki challenge ranku drebejimui arba "Image Stabilization performace test fail" lygio smile.gif. Dabar naujokai paskaito ir gaunasi, kad ISO didinamas tiesiog "siaip sau", nes taip parasyta. Tarkim sitose foto as matau vienoda ekspozicija, o diafragma uzdarinejama neadekvaciai ISO kelimui. Vadinasi islaikymas visur kitoks, o ISO reiksme nieko nepasako.

Zodziu, nesipleciant i mano taip megstamus skaicius, mano rasliava sita tam, kad kuriant kita tema, reiktu tuos skliaustelius apie ISO kelima nutrinti, arba siek tiek paaiskinti.

Taip, taip. Pas mane užduotyje atitinkamai - 1000, 1/250, 1/100.
Atsakyti