airv kazka panasaus anakart idejai, nesupratau tada nesuprantu ir dabar. nepyk, cia tik mano nuomone
green_tea sveika ir +uz namu darba
Alexso fotografuoji statinius daiktus, trumpink islaikyma ir viskas bus ok su sviesumu ir triuksmais. Antra uzduotis ir man netinka, labai jau fonas toks savaime susiliejes, nesimato skirtumo.
brumbrumai trecia mane papirko
QUOTE(Forgete @ 2010 05 31, 20:11)
airv kazka panasaus anakart idejai, nesupratau tada nesuprantu ir dabar. nepyk, cia tik mano nuomone
o nesupranti ko konkrečiau. Idėjos, minties? Ar "tipas" fotografijos nepatinka, spalvos?
Norėtūsi konkrečiau, kad taisyti būtų galima.
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 18:47)
man asmeniskai tai neidomu.. viskas taio niuriai ruda. na, lyg visko ir per daug, ir nesimato man to "Iseinu"
Aišku
QUOTE(airv @ 2010 05 31, 22:55)
o nesupranti ko konkrečiau. Idėjos, minties? Ar "tipas" fotografijos nepatinka, spalvos?
Papildyta:
Aišku
Papildyta:
Aišku
nesuprantu ka norejai pasakyt sia foto.
Sveiki, atsiprašau, kad įlendu, bet gal ką sudomins išparduodu savo Nikon techniką:
Parduodu:
Nikon D80 body, padaryta apie 20K kadrų, nelabai intensyviai naudotas, dangtelius, dėžutes atrodo dar turiu - 1000Lt
Nikon F80 body - 300Lt
Nikon AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED, mažai naudotas - 1000Lt
Nikon AF Nikkor 50mm f/1.4D, naudotas, puikiai veikiantis - 800Lt
Nikon 18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX, užstirgęs zoom, taisymas kainuotų iki 250Lt pas Mečkauską, investuot nebenoriu. Kitinis, bet geriausias iš jų, kaina sutartinė, veikiantis kainuoja apie 500Lt (naudotas aišku)
Sigma 17-35mm f/2.8-4 EX DG - 600Lt
Nikon SB-800 - 900Lt, labai mažai naudota.
Visi daiktai su dėklais, dėžutes irgi galiu rasti, dar turiu filtrų 18-70 ir 70-300 objektyvam (Cir-Pol, UV), Makro linzę, kuri tinka 50mm objektyvui.
Parduodu:
Nikon D80 body, padaryta apie 20K kadrų, nelabai intensyviai naudotas, dangtelius, dėžutes atrodo dar turiu - 1000Lt
Nikon F80 body - 300Lt
Nikon AF-S VR Zoom-Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED, mažai naudotas - 1000Lt
Nikon AF Nikkor 50mm f/1.4D, naudotas, puikiai veikiantis - 800Lt
Nikon 18-70mm f/3.5-4.5 AF-S DX, užstirgęs zoom, taisymas kainuotų iki 250Lt pas Mečkauską, investuot nebenoriu. Kitinis, bet geriausias iš jų, kaina sutartinė, veikiantis kainuoja apie 500Lt (naudotas aišku)
Sigma 17-35mm f/2.8-4 EX DG - 600Lt
Nikon SB-800 - 900Lt, labai mažai naudota.
Visi daiktai su dėklais, dėžutes irgi galiu rasti, dar turiu filtrų 18-70 ir 70-300 objektyvam (Cir-Pol, UV), Makro linzę, kuri tinka 50mm objektyvui.
QUOTE(Noelle @ 2010 05 31, 22:20)
Ačiū, Noelle, kiek supratau, ko gero apie maniškius ND rašėt. Labai vertinu jūsų nuomonę.
keliu 3 ND :
QUOTE(banginiukas @ 2010 06 01, 10:52)
keliu 3 ND :
tamsoka, ber gerai
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 18:02)
manau, priejus arciau geliu turetu pavykti. nes dabar tos geles fone isnyksta
QUOTE(Forgete @ 2010 05 31, 19:11)
Alexso fotografuoji statinius daiktus, trumpink islaikyma ir viskas bus ok su sviesumu ir triuksmais. Antra uzduotis ir man netinka, labai jau fonas toks savaime susiliejes, nesimato skirtumo.
Taigi pabandžiau pakartoti 2-ąją užduotį, labai padėjo brumbrumai ir Forgete patarimai. Ačiū labai. Lauksiu vertinimų.
f 4.5 / ISO 200
f 16 / ISO 400
f 29 / ISO 800
QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 15:02)
Taigi pabandžiau pakartoti 2-ąją užduotį, labai padėjo brumbrumai ir Forgete patarimai. Ačiū labai. Lauksiu vertinimų.
ooo, kaip gerai nu bet tu ir saunuole
bet tai kokios tu vietoj gyveni grazipj
QUOTE(Alexso @ 2010 06 01, 15:02)
f 4.5 / ISO 200
f 16 / ISO 400
f 29 / ISO 800
f 4.5 / ISO 200
f 16 / ISO 400
f 29 / ISO 800
ND ok, dedu pliusa .
Siaip pas mus ten kreivai surasyta ta uzduotis - "mazindami diafragma didinkite iso" - jis tik rekomendacinio pobudzio, t.y. jei islaikymas pailgeja iki challenge ranku drebejimui arba "Image Stabilization performace test fail" lygio . Dabar naujokai paskaito ir gaunasi, kad ISO didinamas tiesiog "siaip sau", nes taip parasyta. Tarkim sitose foto as matau vienoda ekspozicija, o diafragma uzdarinejama neadekvaciai ISO kelimui. Vadinasi islaikymas visur kitoks, o ISO reiksme nieko nepasako.
Zodziu, nesipleciant i mano taip megstamus skaicius, mano rasliava sita tam, kad kuriant kita tema, reiktu tuos skliaustelius apie ISO kelima nutrinti, arba siek tiek paaiskinti.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 06 01, 13:39)
Ačiū už pagyras. Ten mano širdis...ten,ten..
Beje, prisiskaičiau Narajanos techninių bei kūrybinių patarimų, tai ir pradėjau ND. Man jos komentarai nerealiai patinka. Labai norėčiau jos asmeninę nuomonę sužinoti apie maniškius darbelius.
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 06 01, 14:06)
ND ok, dedu pliusa .
Siaip pas mus ten kreivai surasyta ta uzduotis - "mazindami diafragma didinkite iso" - jis tik rekomendacinio pobudzio, t.y. jei islaikymas pailgeja iki challenge ranku drebejimui arba "Image Stabilization performace test fail" lygio . Dabar naujokai paskaito ir gaunasi, kad ISO didinamas tiesiog "siaip sau", nes taip parasyta. Tarkim sitose foto as matau vienoda ekspozicija, o diafragma uzdarinejama neadekvaciai ISO kelimui. Vadinasi islaikymas visur kitoks, o ISO reiksme nieko nepasako.
Zodziu, nesipleciant i mano taip megstamus skaicius, mano rasliava sita tam, kad kuriant kita tema, reiktu tuos skliaustelius apie ISO kelima nutrinti, arba siek tiek paaiskinti.
Taip, taip. Pas mane užduotyje atitinkamai - 1000, 1/250, 1/100.