labos, sedejau kaime savaitgali tai bandziau antra ND daryti, bandau kelt:
f5,6 iso
f10
f20
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 30, 20:56)
esme pamatyti, kad zoominant, ar artejant kojomis, fonas uz objekto pradeda lietis
zoominant fonas liejasi, o keiciant perspektyva (artejant kojomis) nea
tindiriushka, egipta ir banginuk namu darbai ok
Labai patiko raides, ypac tos su medziu
QUOTE(Forgete @ 2010 05 30, 23:23)
zoominant fonas liejasi, o keiciant perspektyva (artejant kojomis) nea
bet gi liejasi ir kojomis artejant. tik ne taip stipriai
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 07:06)
bet gi liejasi ir kojomis artejant. tik ne taip stipriai
aha, kazka suveliau vakar nakti
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 30, 22:41)
spalvos ok, bet toks vaizdas, kad nesufokusuota, kaip išplaukę. Na pabandysiu dar pžaisti ir sudėti kas negerai, nes tikrai - su muiline geriau tie patys kadrai išeidavo
dėl ryškumo zonos, tai kolkas nelabai suprantu kaip ji reguliuojama? diafragmos atvėrimo pagalba?
kas yra išdegimai?
dėl ryškumo zonos, tai kolkas nelabai suprantu kaip ji reguliuojama? diafragmos atvėrimo pagalba?
kas yra išdegimai?
tai gal daryk nd, neatsimenu kiek tu padarius ir suzinosi tada daugiau diafragma nusakoma raidele f ir skaicium. o isdegimai, tai tokie balti plotai. kur nera jokios informacijos
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 29, 19:51)
nu va, siek tiek parasiutu. ir blikas toks gigantas ilindo.. gal jis cia maiso?
man patinka, nors kompozicishkai man kazhko truksta. ir sharpo nepagailejai
QUOTE(Forgete @ 2010 05 30, 00:47)
Mano raides
visos - "H" - labiausiai. ryshkumas nais.
QUOTE(Noelle @ 2010 05 30, 02:06)
nu ir aš pavėluotai brūkštelėjau. Vat aki prisijungs Maggie pamatysi, būtinai sulauksi dar vieno komentaro
ne si karta
laiko trukumas, permeciau komentarus, o kadangi apsireishke Narajana, tai diskusiju skaitymas reikalauja daugiau demesio ir savo ziniu tikrinimo. tad beveik nekomentuoju sikart.
QUOTE(airv @ 2010 05 30, 09:24)
Gal galima užskaityti kaip (beta) ar B?
uzpakaliukas
QUOTE(Narajana @ 2010 05 30, 11:44)
Tuos pačius puodukus atliekant šią užduotį galima būtų nufotografuoti ir taip.
O tiems kas atlieka šią užduotį siūlyčiau neimti daiktų su charakteriu, visokių kičinių figūrėlių
O tiems kas atlieka šią užduotį siūlyčiau neimti daiktų su charakteriu, visokių kičinių figūrėlių
wow.
labai labai -
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 30, 21:07)
laba diena, štai ir aš su 3 ND
man patinka. Narajana ishrashe pizdulei, tai ziuriu ir ND idomesni gimsta! taip ir toliau. cool.
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 30, 22:05)
žinok iš pykčio ištryniau, bet sekantį kartą piliksiu ir sukelsiu - nenorėjau teršti eterio vieną pasilikau, kuri man visai patinka, aišku gal techniškai nėra teisinga
gera sita. tik man neaishku, kur fokusas. bet labai neblashko. truputeli chaosas.
QUOTE(banginiukas @ 2010 05 30, 21:46)
labos, sedejau kaime savaitgali tai bandziau antra ND daryti, bandau kelt:
f5,6 iso
f10
f20
f5,6 iso
f10
f20
Man tai irgi patinka ir tikrai labai gerai. Užduotis tikrai labai gerai atlikta Šaunuolė... Šiaip iš karto matosi, kad turi fotografinį mąstymą ir matymą...
O aš vakar abecelę savo padariau. Šiaip tikrai labai gera užduotis tiek pradedančiajam, tiek pažengusiajam. Išlaisvina fotografinę vaizduotę, priverčia į aplinkinius daiktus pažiūrėti kitu kampu, pamatyti daiktų metamorfozes...
Stebėti aplinką, smulkiosios ir stambiosios architektūros elementus.
Aš tai sumaišiau viską, bet jei rimtai daryčiau užduotį (na reiks būtinai padaryti), tai rinkčiausi vieną temą, jei architektūra, tai architektūra, jei gamtos elementai, tai gamtos.
Dar pastebėjau, kad architektūros elementai, su šešėliais raides sudaro, tai turbūt ši tema būtų man pati įdomiausia...
na o kol kas taip gavosi
QUOTE(Maggie @ 2010 05 31, 09:51)
man patinka, nors kompozicishkai man kazhko truksta. ir sharpo nepagailejai
kad sharpo cia visai nedeta tik vos vos zalia patamsinta ir viskas.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 31, 10:08)
kad sharpo cia visai nedeta tik vos vos zalia patamsinta ir viskas.
hm. faina tada. saunuole.
narajanos abecele man visai patiko.
Narajana, smagu Ačiū už pamokymus ir patarimus
Tik aš jau nebedrįstu dėti nuotraukų į besimokančių skyrelį šalia profesionalių...
kompleksą sau įsivarysiu...reikia kurti priešmokyklinukų temelę
Tik aš jau nebedrįstu dėti nuotraukų į besimokančių skyrelį šalia profesionalių...
QUOTE(paprasta @ 2010 05 31, 09:11)
Narajana, smagu Ačiū už pamokymus ir patarimus
Tai nekreipk į mane dėmesio, aš įdėjau tikrai gerų ketinimų vedama, norėjau parodyti šiek tiek pavyzdžių, kad žmonės truputį kūrybiškiau ND atlikinėtų.
Ir tik šiandien pasižiūrėjau pirmame puslapyje apie ND ir ten pateiktus pvz. ir dabar suprantu kodėl visi žaisliukus fotografuoja, nes ten jie ir parodyti...
Bet š tai siūlyčiau jau nuo pat pradžių, nepaisant nieko, ne kopijuoti tai kas parodyti, o ieškoti savų 'modelių'. Kad atvirkščiai, nebūtum kaip visi, o būtum kažkoks išskirtinis.
Dar va man nelabai suprantama užduoti baltas baltame. Kodėl kiaušinis ir kokiu tikslu ši užduotis yra skiriama pradinukui?