Sveikos
Noelle, labai gera ideja pasiulei del raidziu, visai idomu paieskot
Pradziai viena nata radau
Laba diena
Ne, aš ne dėl komentarų Gaila, kad pačia tema susidomėjusių mažoka ir tuo pačiu fotografijų nėra.
QUOTE(Noelle @ 2010 05 30, 00:06)
nu ir aš pavėluotai brūkštelėjau. Vat aki prisijungs Maggie pamatysi, būtinai sulauksi dar vieno komentaro
Ne, aš ne dėl komentarų Gaila, kad pačia tema susidomėjusių mažoka ir tuo pačiu fotografijų nėra.
Iš matytų raidelių krito į akį- H ir DO
Metu ir aš- raidės ant vieno medžio
P
W
Y, V, P, O, W
P
W
Y, V, P, O, W
QUOTE(paprasta @ 2010 05 30, 16:04)
Iš matytų raidelių krito į akį- H ir DO
teks dabar ir visas kitas rast medziuose graziausia man W. Ne P reiktu is kazkiek auksciau fotkint, kad taip negriutu, man rodos..
Papildyta:
QUOTE(Tiny @ 2010 05 30, 14:23)
Pradziai viena nata radau
skamba
Laba diena
Norėčiau prisijungti prie besimokančių fotografavimo meno Teorijos prikaupiau gan nemažai, bet su praktika sunku Tikiuosi su jūsų pagalba po mažą žingsniuką tobulėti Bandau rodyti pirmą ND
Norėčiau prisijungti prie besimokančių fotografavimo meno Teorijos prikaupiau gan nemažai, bet su praktika sunku Tikiuosi su jūsų pagalba po mažą žingsniuką tobulėti Bandau rodyti pirmą ND
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 30, 16:38)
teks dabar ir visas kitas rast medziuose graziausia man W. Ne P reiktu is kazkiek auksciau fotkint, kad taip negriutu, man rodos..
ačiū už komentarą- reikės reikės
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 06:39)
Toliau išlaikymas.Nusistatom ant raidės Tv arba S. Pasižiūrim kokie skaičiukai prie tos raidės stovi. Jei nėra viršuje '' tokių kabučių, tai kuo skaičiukų daugiau tuo išlaikymas trumpesnis. Vienuose fotoaparatuose bus rašoma 1/10 kituose tik 10. Jei fotografuojate judančius objektus diafragma turi būti kuo trumpesnė. Jau ne dešimtosios dalys o šimtosios ir tūkstantosios. Jei juda labai lėtai gali būti 1/60-1/100, jei greit jau trumpesnis išlaikymas.
Pats žmogus gali išlaikyti objektyvą nejudantį, na kas kaip aš maždaug kai išlaikymas yra 1/15 1/40. Bet jei kas nepratęs, tai greičiausiai išlaikys jau kai bus 1/60 ir trumpesnis.
Jei viršuje atsirado tie kabliukai " vadinasi išlakymas pasidarė ilgas. Pvz. 0"3. O jei prieš kabliukus atsirado skaičius 1, vadinasi jūsų išlaikymas yra sekundė.
Labai jums ačiū už žmogišką paaiškinimą. Iki šiol tik paskaitinėju šią temelę, o pati dar nedalyvauju. Nenoriu kelti bet kokių darbų. Šiuo metų stiklas truputį pagedęs, neveikia automatinis ryškumo nustatymas. Tai man pasitaikė proga išmokti fotografuoti su M-u. Tik kad bėda tie mano lakstantys gražuoliai. O taip norisi be blico namie kokią nors išraišką pagauti, bet man koja pakišdavo išplaukimas, plius laiku nepagautas ryškumas. Aišku dažniausiai save guodžiu, kad labai jau meniškai galima į tai pažiūrėti, bet kaip jau minėjau, noriu tobulumo.
Dėkui labai dar kartą.
P.S. kai sugalvosiu ką nors gero su ND, pradėsim bendrauti.
Mano 2 ND
f 4, ISO 200
f 5,6 ISo 400
f 8 ISO 800
Ar uzskaitot?
f 4, ISO 200
f 5,6 ISo 400
f 8 ISO 800
Ar uzskaitot?
Idedu kelias dukrytes foto, labai lauksiu komentaru
Dar man patinka sita nuotrauka, tik akivaizdziai per sviesi ir per daug isdegusiu vietu. Neturiu jokios nuotrauku koreagavimo programos. Kaip manot ar dar butu galima ja kaip nors su fotoshopu pataisyt?
Dar man patinka sita nuotrauka, tik akivaizdziai per sviesi ir per daug isdegusiu vietu. Neturiu jokios nuotrauku koreagavimo programos. Kaip manot ar dar butu galima ja kaip nors su fotoshopu pataisyt?
QUOTE(solo @ 2010 05 30, 18:41)
Egipta, susitvarkyk WB, visos foto melsvos, negerai. Mergaitės fotkėse trūksta ryškumo, labai muilinės visos foto.
Aga, tikrai melsvos, o net neisivaizduoju kaip ta WB susitvarkyt. Ar cia tas variantas kai reikia fotkint balta lapa ir nustatinet wb rankiniu budu? O negalima padaryt, kad auto wb butu nemelynos? (Nesijuokit is kvailu klausimu, nemoku dar ) Einu pasiskaitysiu instrukcija.
QUOTE(Ellos @ 2010 05 30, 16:54)
Laba diena
net nezinau.. pirmoj kaip ir aisku, kur fokusavai. kitose tai akis laksto.. gal su siek tiek aiskesniai objektais pabandyk? nesakau, kad visiskai su atskirais, bet kad butu kazkokia seka nes daba neaisku, ar tikrai norejai i ta vieta fokusuot, ar tiesiog taip gavosi
Papildyta:
QUOTE(Egipta @ 2010 05 30, 18:28)
Idedu kelias dukrytes foto, labai lauksiu komentaru
man rodos, kad tu fotkini nusistacius wb ant lemputes, ar kitaip Tungsten (ar kaip jis ten rasosi). todel tau ir melynuoja viskas. geriau jau junk ant auto white balance