Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveikos 4u.gif

Noelle, labai gera ideja pasiulei del raidziu, visai idomu paieskot bigsmile.gif

Pradziai viena nata radau smile.gif

user posted image user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 30 gegužės 2010 - 13:24
Laba diena smile.gif

QUOTE(Noelle @ 2010 05 30, 00:06)
nu ir aš pavėluotai brūkštelėjau. Vat aki prisijungs Maggie pamatysi, būtinai sulauksi dar vieno komentaro  smile.gif

Ne, aš ne dėl komentarų wink.gif Gaila, kad pačia tema susidomėjusių mažoka ir tuo pačiu fotografijų nėra. wink.gif
Atsakyti
Iš matytų raidelių krito į akį- H ir DO thumbup.gif

Metu ir aš- raidės ant vieno medžio ax.gif

P
user posted image

W
user posted image

Y, V, P, O, W
user posted image
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 05 30, 16:04)
Iš matytų raidelių krito į akį- H ir DO thumbup.gif

Metu ir aš- raidės ant vieno medžio  ax.gif

teks dabar ir visas kitas rast medziuose smile.gif graziausia man W. Ne P reiktu is kazkiek auksciau fotkint, kad taip negriutu, man rodos..
Papildyta:
QUOTE(Tiny @ 2010 05 30, 14:23)
Pradziai viena nata radau  smile.gif

skamba smile.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Norėčiau prisijungti prie besimokančių fotografavimo meno bigsmile.gif Teorijos prikaupiau gan nemažai, bet su praktika sunku doh.gif Tikiuosi su jūsų pagalba po mažą žingsniuką tobulėti rolleyes.gif Bandau rodyti pirmą ND unsure.gif

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 30, 16:38)
teks dabar ir visas kitas rast medziuose smile.gif  graziausia man W. Ne P reiktu is kazkiek auksciau fotkint, kad taip negriutu, man rodos..

ačiū už komentarą- reikės reikės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 06:39)

Toliau išlaikymas.Nusistatom ant raidės Tv arba S. Pasižiūrim kokie skaičiukai prie tos raidės stovi. Jei nėra viršuje '' tokių kabučių, tai kuo skaičiukų daugiau tuo išlaikymas trumpesnis. Vienuose fotoaparatuose bus rašoma 1/10 kituose tik 10. Jei fotografuojate judančius objektus diafragma turi būti kuo trumpesnė. Jau ne dešimtosios dalys o šimtosios ir tūkstantosios. Jei juda labai lėtai gali būti 1/60-1/100, jei greit jau trumpesnis išlaikymas.
Pats žmogus gali išlaikyti objektyvą nejudantį, na kas kaip aš maždaug kai išlaikymas yra 1/15 1/40. Bet jei kas nepratęs, tai greičiausiai išlaikys jau kai bus 1/60 ir trumpesnis.
Jei viršuje atsirado tie kabliukai "  vadinasi išlakymas pasidarė ilgas. Pvz. 0"3.  O jei prieš kabliukus atsirado skaičius 1, vadinasi jūsų išlaikymas yra sekundė.

Labai jums ačiū už žmogišką paaiškinimą. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Iki šiol tik paskaitinėju šią temelę, o pati dar nedalyvauju. Nenoriu kelti bet kokių darbų. Šiuo metų stiklas truputį pagedęs, neveikia automatinis ryškumo nustatymas. Tai man pasitaikė proga išmokti fotografuoti su M-u. Tik kad bėda tie mano lakstantys gražuoliai. doh.gif lotuliukas.gif O taip norisi be blico namie kokią nors išraišką pagauti, bet man koja pakišdavo išplaukimas, plius laiku nepagautas ryškumas. doh.gif doh.gif doh.gif Aišku dažniausiai save guodžiu, kad labai jau meniškai galima į tai pažiūrėti, bet kaip jau minėjau, noriu tobulumo.
Dėkui labai dar kartą. smile.gif
P.S. kai sugalvosiu ką nors gero su ND, pradėsim bendrauti. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano 2 ND

f 4, ISO 200
user posted image

f 5,6 ISo 400
user posted image

f 8 ISO 800
user posted image

Ar uzskaitot?
Atsakyti
Idedu kelias dukrytes foto, labai lauksiu komentaru

user posted image

user posted image

Dar man patinka sita nuotrauka, tik akivaizdziai per sviesi ir per daug isdegusiu vietu. Neturiu jokios nuotrauku koreagavimo programos. Kaip manot ar dar butu galima ja kaip nors su fotoshopu pataisyt?

user posted image
Atsakyti
Egipta, susitvarkyk WB, visos foto melsvos, negerai. Mergaitės fotkėse trūksta ryškumo, labai muilinės visos foto.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2010 05 30, 18:41)
Egipta, susitvarkyk WB, visos foto melsvos, negerai. Mergaitės fotkėse trūksta ryškumo, labai muilinės visos foto.

Aga, tikrai melsvos, o net neisivaizduoju kaip ta WB susitvarkyt. Ar cia tas variantas kai reikia fotkint balta lapa ir nustatinet wb rankiniu budu? O negalima padaryt, kad auto wb butu nemelynos? (Nesijuokit is kvailu klausimu, nemoku dar blush2.gif ) Einu pasiskaitysiu instrukcija.
Atsakyti
QUOTE(Ellos @ 2010 05 30, 16:54)
Laba diena  4u.gif

Norėčiau prisijungti prie besimokančių fotografavimo meno  bigsmile.gif  Teorijos prikaupiau gan nemažai, bet su praktika sunku  doh.gif  Tikiuosi su jūsų pagalba po mažą žingsniuką tobulėti  rolleyes.gif  Bandau rodyti pirmą ND  unsure.gif

net nezinau.. pirmoj kaip ir aisku, kur fokusavai. kitose tai akis laksto.. gal su siek tiek aiskesniai objektais pabandyk?smile.gif nesakau, kad visiskai su atskirais, bet kad butu kazkokia seka smile.gif nes daba neaisku, ar tikrai norejai i ta vieta fokusuot, ar tiesiog taip gavosi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Egipta @ 2010 05 30, 18:28)
Idedu kelias dukrytes foto, labai lauksiu komentaru

man rodos, kad tu fotkini nusistacius wb ant lemputes, ar kitaip Tungsten (ar kaip jis ten rasosi). todel tau ir melynuoja viskas. geriau jau junk ant auto white balance smile.gif
Atsakyti