Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 12:35)
Turbūt neskaitėt mano komento virš šios foto, ten papasakota kaip viskas vyko, atėjau į virtuvę įsipyliau arbatos pažiūrėjau, kad galiu nufotografuoti, pasiėmiau dar kelis daiktus iš virtuvės. Čia neina kalba apie preciziką, jei fotografuočiau specialiai, tai apšvietimą naudočiau tikrai ne tokį, o būtent stiklui skirtą, stalas taip pat būtų švarus ir pan. Tiesiog norėjau parodyti, kad nesunkiai galima atlikti tą užduotį ir įdomiau, nei vien išdėliojus daiktus. Aš taip pat išdėliojau buitinius kasdienius daiktus. Išdėliojau toje pačioje buitinėje aplinkoje, virtuvėje. Tiesiog šiek tiek kūrybos ir viskas...
O jums, kas atlikinėja užduotį iš tiesų, tai tikrai siūlyčiau tai padaryti su visa precizika ir atsakingumu...

QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 13:20)

Dėl šito Tu esi visai teisi, kad nededa nededa. Ir šį kartą, žinoma, puodukai buvo kruopščiai išplauti. Tik nuo karštos arbatos paskutinis puodelis yra aprasojęs (pasidengęs rūkeliu).

QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 19:03)
Čia tai tu neteisi, aš parašiau teisybę. Už tai labai pykstu, už teisybe visuomet kovoju. Daugiau neberašysiu, bet labai labai pikta....

Ir aš myliu teisybę, jūsų žinutės pasakojančios apie tą patį veiksmą man pasirodė prieštaringos. Nebent nesupratau kuri teisinga.
Ir aš supykau, aš matau, kad puodelis su vandens nuosėdom, jūs man sakot, kad tai rūkelis. Kadangi puodelis jūsų tai ir teisybė jūsų.
Šiaip tai kvaila dėl tokių dalykų pyktis, pykti ir eikvoti energiją. Aš siūlau taiką 4u.gif

Atsakyti
Nežinau į temą ar ne į temą. Turim vieną pliką sieną ir mąstom kaip fainiau pasikabinti nuotraukas. Didesniuose rėmeliuose, mažesniuose. Šiandien netyčia Ikejoj radau nuostabų variantą, gaila tai sienai netiks. Pasirodo yra spintų, komodų durelių. Padarytų panašiaip kaip foto rėmeliai. Vaizdas nuostabus. Net nepastebi tos mažutės rankenos. Ir su paspartu. Nu jėga. Jei kam naujos spintos reikės tai gal sumąstysit padailinti smile.gif Vat.
O mes ir toliau mąstom ką su tom nuotraukom daryti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 29 gegužės 2010 - 20:41
QUOTE(Noelle @ 2010 05 29, 21:40)
Nežinau į temą ar ne į temą. Turim vieną pliką sieną ir mąstom kaip fainiau pasikabinti nuotraukas. Didesniuose rėmeliuose, mažesniuose. Šiandien netyčia Ikejoj radau nuostabų variantą, gaila tai sienai netiks. Pasirodo yra spintų, komodų durelių. Padarytų panašiaip kaip foto rėmeliai. Vaizdas nuostabus. Net nepastebi tos mažutės rankenos. Ir su paspartu. Nu jėga. Jei kam naujos spintos reikės tai gal sumąstysit padailinti  smile.gif  Vat.
O mes ir toliau mąstom ką su tom nuotraukom daryti.

man tai siaip graziausiai kai buna betvarke smile.gif nu visokie, visokiu formu remeliai, sukabinti ne kazkaip simetriskai, o visaip.. dar koks veidrodelis tarp ju. nu bet cia irgi reik pasistengt, kad atrodytu graziai biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

aciu labai Narajanai 4u.gif

Mano raides

H
user posted image

V
user posted image

T
user posted image

dar viena T kartu su D smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 05 29, 22:47)

Mano raides

o, liuks raidės.

Nebeversiu atgal puslapių, kas dar kėlėt raides? Vardo nepamenu, o foto pamenu. Liuks, kad ieškom ir randam smile.gif
Atsakyti
Forgete, man H įdomi wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 30 gegužės 2010 - 00:14
QUOTE(Noelle @ 2010 05 29, 23:10)

Nebeversiu atgal puslapių, kas dar kėlėt raides? Vardo nepamenu, o foto pamenu. Liuks, kad ieškom ir randam  smile.gif

Aš kėliau... rolleyes.gif Bet kažko mažai susidomėjusių ta tema... unsure.gif Neįdomu taip...
Atsakyti
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 29, 23:27)
Aš kėliau... rolleyes.gif Bet kažko mažai susidomėjusių ta tema... unsure.gif Neįdomu taip...

nu ir aš pavėluotai brūkštelėjau. Vat aki prisijungs Maggie pamatysi, būtinai sulauksi dar vieno komentaro smile.gif
Atsakyti
Gal galima užskaityti kaip (beta) ar B? smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 05 30, 00:47)
Mano raides

H labai faina. taip tikrai ziurisi. kitos gal ne tokios idomios, ne taip gerai matosi raides smile.gif
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 05 30, 09:24)
Gal galima užskaityti kaip (beta) ar B? smile.gif

nu sunkiai cia su ta B smile.gif bet jei prasytum, kad B, tai matytusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 12:35)
Tai kad graži gėlytė mes visi matom pievoje, kiekvienais metais, kai nužydi pienės.  Kam tai fiksuoti, o tuo labiau rodyti? Užfiksuokit akimirką, kurios šiaip praėjus pro pievą nesimato. Tai yra fotografijos paskirtis, o ne rodyti to, kas ir taip aišku.
Papūtė vėjelis, keletas pūkelių atsiskyrė, tai tik akimira, va ją užfiksuokit, tai vertybė.
Tai tik pavyzdys, pamatykit savo pienę, kas joje gražu, kas jūsų akimirkoje gražu, tuomet bus gerai...

net ir siandien skamba ausyse sie zodziai..taip taikliai apie esme.. nei vienoj knygoj neparasyta taip aiskiai:))
labai dekui 4u.gif
man labai patiko ir tiko:)))
kad ne tusciom ikelsiu raides..
abecele surink cia jau man atrodo ir metu projektas gali but:))
y
user posted image
xx
user posted image
v
user posted image
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 05 29, 19:43)
Ir aš myliu teisybę, jūsų žinutės pasakojančios apie tą patį veiksmą man pasirodė prieštaringos. Nebent nesupratau kuri teisinga.
Ir aš supykau, aš matau, kad puodelis su vandens nuosėdom, jūs man sakot, kad tai rūkelis. Kadangi puodelis jūsų tai ir teisybė jūsų. 
Šiaip tai kvaila dėl tokių dalykų pyktis, pykti ir eikvoti energiją. Aš siūlau taiką 4u.gif

Man labai gaila, kad tu taip nieko ir nesupratai. Ir dar gailiau, kad žmonės skaitydami tokius komentarus, taip pat gali pražiopsoti esmę apie ką ėjo kalba.

Mano tikslas nebuvo papasakoti, kaip aš rytais geriu arbatą ir plaunu ar neplaunu puodelius. Ir visai nesvarbu kokie jie. Visa esmė yra tame, kad žmonės buitiniuose kasdieniuose daiktuose pamatytų fotografijos objektą ir panaudotų tuos daiktus fotografijai padaryti, o ne fotografiją naudoti daiktams. Tai yra visa esmė. Ne paimti puoduką ir nuspausti mygtuką, o įžiūrėti tame puoduke fotografinį jo potencialą.
Dariau tas foto labai paprastai, tam kad visiems būtų prieinama pabandyti. Be jokio įmantraus apšvietimo ir pan. Virtuvėje kur tie puodukai ir buvo.
Tuos pačius puodukus atliekant šią užduotį galima būtų nufotografuoti ir taip.
user posted image Taip yra žymiai sunkiau, nes reikalauja specialaus apšvietimo. Bet vėl tai tik šios užduoties atlikimas šiek tiek kitaip.

O dėl to kad mes čia ginčijomės, tai labai paprasta. Esmė ta, kad tu žiūri į detales ir nematai visumos, o aš žiūriu į visumą, ir nekreipiu dėmesio į detales šiuo atveju.
Todėl, kai aš kalbėjau apie rūkelį, tai jis ten ir yra, ir tame yra didžiausia bėda , nes dėl jo atsirado blikas ant stiklinės, kurio ten nereikia. Kaip minėjau jei daryčiau šia užduotį rimtai tokių blikelių pas mane bebūtų.
O tu žiūrėjai visai į kitą vietą kurios aš net nemačiau. Man žymiai svarbiau yra fotografinės klaidos.

O tiems kas atlieka šią užduotį siūlyčiau neimti daiktų su charakteriu, visokių kičinių figūrėlių, nes jos jau pačios menkina fotografiją. Imkit apstraktesnius daiktus. Mes studentams tai iš viso duodam geomertines figūras tokiom užduotim atlikti, su jomis lengviausia dirbti ir geriausiai matosi rezultatas

Atsakyti