Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Laba diena smile.gif
O jūs perkat tą photoshopą? Ar šiaip iš kur parsisiųst galima?.. blush2.gif Visai įdomu būtų pabandyt, pasimokyt... rolleyes.gif Turiu photoscape, ačiū Žanai, parodė iš kur parsisiųst. biggrin.gif Bet ir tai naudojimas baigiasi nuotraukų pašviesinimu - patamsinimu ir kokio kontrasto panaudojimu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 29, 12:45)
Laba diena smile.gif
O jūs perkat tą photoshopą? Ar šiaip iš kur parsisiųst galima?.. blush2.gif Visai įdomu būtų pabandyt, pasimokyt... rolleyes.gif Turiu photoscape, ačiū Žanai, parodė iš kur parsisiųst. biggrin.gif Bet ir tai naudojimas baigiasi nuotraukų pašviesinimu - patamsinimu ir kokio kontrasto panaudojimu... doh.gif

Nu nesu milijonierė, kad pirkčiau biggrin.gif Galima parsisiųsti, žinoma. Torrentu gi pilna mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Egipta @ 2010 05 29, 12:45)
Zinau, kad ta mano piene nieko ypatingo, dekui uz pavyzdzius, gal kada nors ir man kas nors grazaus iseis.  4u.gif

Čia ne gal kada nors, o imi fotoaparatą ir eini fotografuoti pienių biggrin.gif Padaryk kokiu 100 kadrų ir vieną labiausiai patikusi įdėk ir mums pažiūrėti...ir bus tuomet macro bandymas...
Papildyta:
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 29, 12:45)
Laba diena smile.gif

Beje čia ne į temą, bet va kiekvieną kartą paskaitau tavo dukros vardą ir net širdis suvirpa. Viename iš mano praeitų gyvenimų mano vardas taip pat buvo Lilian. Man tas mano gyvenimas labai patinka. Iš kur sugalvojot tokį vardą, kodėl?
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 11:50)
Nu nesu milijonierė, kad pirkčiau  biggrin.gif  Galima parsisiųsti, žinoma. Torrentu gi pilna  mirksiukas.gif

Nu, ką aš žinau, gal čia žmonės stipriai sąžiningi susirinkę ir nepripažįsta torrentų... lotuliukas.gif biggrin.gif O torrentų aš irgi nenaudoju, lyg pakvietimų reikia ten... g.gif Apsižiūrėjau adobe.com siūlo mėnesio free trial, bet tas mėnesis taip staigiai praeina, kad kažin ar verta net pradėt... Reikės geresnių vietų ieškot. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 29, 12:54)
Nu, ką aš žinau, gal čia žmonės stipriai sąžiningi susirinkę ir nepripažįsta torrentų... lotuliukas.gif  biggrin.gif O torrentų aš irgi nenaudoju, lyg pakvietimų reikia ten... g.gif Apsižiūrėjau adobe.com siūlo mėnesio free trial, bet tas mėnesis taip staigiai praeina, kad kažin ar verta net pradėt... Reikės geresnių vietų ieškot. biggrin.gif

na tu parsisiųsk trialą, o aš tau key atsiųsiu.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 11:52)

Beje čia ne į temą, bet va kiekvieną kartą paskaitau tavo dukros vardą ir net širdis suvirpa. Viename iš mano praeitų gyvenimų mano vardas taip pat buvo Lilian. Man tas mano gyvenimas labai patinka. Iš kur sugalvojot tokį vardą, kodėl?

Sunkiai galvojimai mums vardų sekėsi, gimus dukrai dar vardo jai neturėjom. smile.gif Tai kai ji gimė, vyras namo grįžo 3 nakties, nuėjo miegot ir susapnavo, kad jos vardas Lilian. biggrin.gif Ryte sulaukiau klausimo, ar gerai, jei ji bus Lilian, ar tinka? smile.gif Tai taip ir palikom, dabar atrodo joks kitas netiktų, nors nėščia visada galvojau, noriu, kad vardas baigtųsi a raide, kad lietuviškiau būtų, paprasčiau mano šeimai. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 11:58)
na tu parsisiųsk trialą, o aš tau key atsiųsiu.

Gerai, bandysiu, dėkui. wink.gif
Atsakyti
Narajana,labai aciu uz pamokeles bigsmile.gif .
QUOTE(solo @ 2010 05 29, 09:45)
aha, dar ir blicas kartais iššoksta, patogu  lotuliukas.gif  patogu pleškint ant auto, bet... nekabina. Zana33, aš pradėjau mokytis iškart nuo M, man patogiausia pasikoreguoji kaip ką nori (nepamiršk ISO pažiūrėt, ar ne ant auto kabo), kitų raidžių neliečiau, nes kai bandžiau, man aparatas neparinkdavo taip gerai, kad man patiktų. Vakar bute baliuke bandžiau fotkint su draugės kitiniu, kaip sunku buvo su šviesa... pripratau su 50tuku savo. Bet kitinį vistiek noriu nusipirkt dėl platumo. Gal kuri turit ir norit parduot nikkor 18-55 arba 18-105? smile.gif

O kur paziuret,ar ne ant auto? blush2.gif (pas mane Nikon D90).
Dar.Iskilo klausimas ax.gif Turiu kitini objektyva...Sako jis tamsus (aha,tamsus).Pvz. nusiperku geresni (sake Sigma 50mm f 1.4 geras. Kad brangus ,tai taip rolleyes.gif Ar uztenka tokio? Ar yra geresniu? O gal su pigesniu tas pats rezultatas bus?)...Kur tada det ta kitini? Ar jis dar bus reikalingas? Koks skirtumas fotografuojant su kitiniu ir anuo Sigma?
Jetau,milijarda klausimu turiu blink.gif unsure.gif ...
Reiktu koki fotografa griebt uz gerkles,kad viska parodytu,paaiskintu lotuliukas.gif doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 05 29, 13:10)
Narajana,labai aciu uz pamokeles bigsmile.gif .

O kur paziuret,ar ne ant auto? blush2.gif (pas mane Nikon D90).
Dar.Iskilo klausimas ax.gif Turiu kitini objektyva...Sako jis tamsus (aha,tamsus).Pvz. nusiperku geresni (sake Sigma 50mm f 1.4 geras. Kad brangus ,tai taip rolleyes.gif Ar uztenka tokio? Ar yra geresniu? O gal su pigesniu tas pats rezultatas bus?)...Kur tada det ta kitini? Ar jis dar bus reikalingas? Koks skirtumas fotografuojant su kitiniu ir anuo Sigma?
Jetau,milijarda klausimu turiu blink.gif  unsure.gif ...
Reiktu koki fotografa griebt uz gerkles,kad viska parodytu,paaiskintu lotuliukas.gif  doh.gif ...

Na visų pirma prieš perkant objektyvą reikia sugalvoti, ką tu su juo ruošiesi veikti.
Kitinis objektyvas, kodėl jis blogas ( ne iš tiesų tai ir su tokiu sėkmingai galima fotografuoti) Kodėl vadinasi kitinis. Visų pirma jis yra iš plastiko. Ir pati linzė yra pagaminta ne iš stiko, o iš plastiko, ko pasekoje jis neduoda sakykim gero ryškumo. Gero objektyvo visų pirma yra gera pati linzė, pagaminta iš stiklo, ir nušlifuota taip, kad ryškiai 'pieštų' objektą. Tai gerai matosi fotografuojant žmogų, nufotografuokit su vienu ir su kitu žmogų stambiu planu ir pažiūrėkit į akis, į blakstienas ir kitas detales, tuomet ir pamatysit skirtumą, pamatysit, ką duoda vienas objektyvas, kokį rezultatą ir ką kitas.
Toliau tamsumas. Su kitiniu, pritraukus pilnai objektą (prizoominus) mažiausia galima diafragma yra 5,6. Su tokia diafragma tamsoje nepafotografuosi, arba turėsi padidinti labai stipriai ISO, o tai kenčia fotografijos kokybė.
Dar dėl gerų objektyvų. Kaip jau minėjau, ne vien diafragmos atvirumas duoda šviesą, bet ir geležiukų, kurie sudaro tą diafragmos skylę skaičius. Kuo geležiukų daugiau, tuo gražiau atsidaro diafragma, tuo ji apvalesnė ir praleidžia daugiau šviesos. jei geležiukų nedaug, jie sudaro kampus ir šviesa blogiau prasiskverbia smile.gif
Tai va jei matėt yra zoominiai šviesūs objektyvai pvz 70-200 f4L. Diafragma atrodo 4 nemaža, tačiau jis vis vien skaitosi šviesus objektyvas ir yra vienas iš brangesnių. Tai yra todėl, kad turi apvalią skylę ir gerai 'piešiančią' linzę.
50mm objektyvai yra geri. Tačiau, jei norit iš tiesų turėti 50mm tai jums rektų pilno kadro fotoaparato, nes nepilno kadro tą objektyvą 'apkarpo' ir realiai jūs turit ne 50mm, o 70 ar net 85mm reiktų pažiūrėti į specifikaciją.
Tai va 50mm yra standartas, skaitoma, kad žmogaus akis aprėpia tiek, kiek aprėpia 50mm objektyvas, t.y. mūsų matymas. jei skaičiukai mažėja, matymo zona plečiasi, jei didėja, matymo zona siaurėja.
Jei zona plečiasi gaunasi šonuose iškraipymai, o 50mm jokių iškraipymų neduoda, viskas labai taisyklinga, taip kaip mato mūsų akis. Tačiau, kaip jau minėjau kalba eina apie pilno kadro fotoparatą, nes ant jo 50mm yra 50mm smile.gif
Beje kiek pažiūrėjau prie šito objektyvo, būtent 50mm yra daugiausia visokių priedų. Pvz. macro ir visokie kitokie filtrai ir pan. Tai yra gerai.

O toliau viskas priklauso ką ruošiesi fotografuoti. Su 50mm objektyvu labai sunku komponuoti, nes turi labai bėgioti pats, kad gautum norimą rezultatą, su zoominiu objektyvu žymiai paprasčiau gali objektą pritraukti arba atvirkščiai atitolinti... nu žodžiu...

O ISO, tai susirandi ISO mygtuką paspaudi jį ir pasižiūri kokius skaičiukus rodo ar rodo AUTO ar rodo 100 200 400 800 ir pan. Pasukioji ratuką arba paspaudai mygtukus ir pamatai kad ISO keičiasi taip pat, kaip ir diafragma ar išlaikymas
Atsakyti
Narajana,aciu labai! aciuks.gif
Per kur dar galima kelti foto? Per flirk neleidzia,limitas pasibaige ax.gif ,radikal durniuoja blink.gif ,siandien kelia belekokio dydzio nuotraukas (nekreipia demesio i nustatymus)...
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 05 29, 14:17)
Narajana,aciu labai! aciuks.gif
Per kur dar galima kelti foto? Per flirk neleidzia,limitas pasibaige ax.gif ,radikal durniuoja blink.gif ,siandien kelia belekokio dydzio nuotraukas (nekreipia demesio i nustatymus)...

http://www.photobucket.com/
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 29, 11:50)
negerai. prie mazesnio f, turi but mazesne ryskumo zona. o pas tave mazejant f, tiesiog svieseja foto ir isryskeja fonas. pasirink sviesesne aplinka, marga fona ir daikta pastatyt per kokia puse metro nuo fono. kai bus mazas f, bus ryskus tik daikas, didinat f, jau po truputi ryskes ir fonas
Papildyta:

Aciu uz komentara. bandysiu dar karta smile.gif
Atsakyti
Dar klausimas: kaip suprasti pilno ir nepilno kadro fotoaparatas? Kaip žinoti, kuris koks yra?
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 12:25)

4u.gif .
Kelios nuotraukytes is neturejimo ka veikt ax.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O cia siaip,namine... Vakar cia savo vaika radau blink.gif ...Jau buvo kiskio kriause suvalges blink.gif doh.gif :

user posted image
Atsakyti