Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Nu va padariau ir aš jūsų užduotį su trim daiktais, trim fokusavimais. Rytinis natiurmortas. Atėjau į virtuvę įsipyliau arbatos, pasiėmiau dar pora stiklinių. Pasistačiau priešais langą ir pafotografavau. Sąlygos paprastos, apšvietimas natūralus. Svarbu buvo, kad foto turėtų bendrą koloritą, be to kažkokią intrigėlę, todėl išnaudojau stiklinių ir puodelio sankirtoje susidariusį ornamentą. Jei fotografuoti ryškų pirmą puodelį, ornamentas bus išplaukęs, o jei antrą ornamentas išryškėja... Taigi darant šią nesudėtingą užduotį galima įjungti nors šiek tiek kūrybos.
Nesakau, kad pultumėt dabar visi stiklines fotografuoti. Čia tiesiog aš savo stiliuje padariau, jūs sugalvokit ką nors kita, bet kad ir kitiems būtų įdomu žiūrėti. Manau patiems įdomiau bus atlikinėti užduotį, jei ką nors sugalvosite.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2010 05 28, 21:40)
O ką tu su šita foto norėjai žiūrovui pasakyti? Kokia šios fotografijos idėja?

Nuzydejes pienes ziedas reiskia, kad pavasaris baiges!
O siaip tai as cia isbandziau, kaip macro funkcija fotike veikia blush2.gif Nesigavo?
Daugelis macro nuotrauku sako tiesiog "grazi gelyte"
Atsakyti
labuka ax.gif
Atradau temelę kaip tik sau, ar priimsit blush2.gif
Canon EOS 450D namuose jau senokai yra, bet niekada taip ir neskyriau laiko detaliau pasidomėti fotorafija blush2.gif Gimus mažylei, atsirado ūpas padaryti gražių nuotraukų. Jeigu lauke dar gaunasi gražios nuotraukos, tai va namuose man mistika, kaip nufotografuoti be šešėlių, kad nebūtų nuotraukos tamsios, labai mėgstu aiškias, ryškias foto rolleyes.gif
Viliuosi vaikai leis ir po truputuką pasivysiu jus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 10:37)
Nu va padariau ir aš jūsų užduotį su trim daiktais, trim fokusavimais. Rytinis natiurmortas. Atėjau į virtuvę įsipyliau arbatos, pasiėmiau dar pora stiklinių. Pasistačiau priešais langą ir pafotografavau. Sąlygos paprastos, apšvietimas natūralus. Svarbu buvo, kad foto turėtų bendrą koloritą, be to kažkokią intrigėlę, todėl išnaudojau stiklinių ir puodelio sankirtoje susidariusį ornamentą. Jei fotografuoti ryškų pirmą puodelį, ornamentas bus išplaukęs, o jei antrą ornamentas išryškėja... Taigi darant šią nesudėtingą užduotį galima įjungti nors šiek tiek kūrybos.
Nesakau, kad pultumėt dabar visi stiklines fotografuoti. Čia tiesiog aš savo stiliuje padariau, jūs sugalvokit ką nors kita, bet kad ir kitiems būtų įdomu žiūrėti. Manau patiems įdomiau bus atlikinėti užduotį, jei ką nors sugalvosite.
user posted image

Visų pirma tai didelis dėkui už pamoką apie šviesą, pamoka nuostabi, paprasta , aiški, konkreti. Būtinai išbandysiu.

Dar norėčiau, jei galima, apie išlaikymą, BULB ar kaip jis ten, na kur galima patikti ilgam laiku, net keliom valandom. Kas ir kaip, su kuo jis valgomas.

Labai daug tiesos jūsų išsakytame komentare apie pasiruošimą ND, šiuo atveju pilnai pritariu.
Jūsų pateiktas ND puikus, bet aš prisikabinsiu, nesupykit. Jei jau taip viskas preciziškai sudėliota, apgalvotas apšvietimas ir įdėja, tai puodelis su arbata turėtų būti taip pat labai švarus, na gal čia man užkietėjusiai pedantei biggrin.gif
Bet jei rimtai tai super, gera rasti tokias foto.
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 05 29, 09:06)
Labas rytas, 

mano 2 ND

negerai. prie mazesnio f, turi but mazesne ryskumo zona. o pas tave mazejant f, tiesiog svieseja foto ir isryskeja fonas. pasirink sviesesne aplinka, marga fona ir daikta pastatyt per kokia puse metro nuo fono. kai bus mazas f, bus ryskus tik daikas, didinat f, jau po truputi ryskes ir fonas
Papildyta:
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 10:37)
Nu va padariau ir aš jūsų užduotį su trim daiktais, trim fokusavimais.

labai grazi foto. ir ne tik kaip nd smile.gif

labai faina, kad cia uzsukat. nes priverciat labai susimastyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2010 05 29, 10:18)
Visų pirma tai didelis dėkui už pamoką apie šviesą, pamoka nuostabi, paprasta , aiški, konkreti. Būtinai išbandysiu.

Dar norėčiau, jei galima, apie išlaikymą, BULB ar kaip jis ten, na kur galima patikti ilgam laiku, net keliom valandom. Kas ir kaip, su kuo jis valgomas.

Labai daug tiesos jūsų išsakytame komentare apie pasiruošimą ND, šiuo atveju pilnai pritariu.
Jūsų pateiktas ND puikus, bet aš prisikabinsiu, nesupykit. Jei jau taip viskas preciziškai sudėliota, apgalvotas apšvietimas ir įdėja, tai puodelis su arbata turėtų  būti  taip pat labai švarus, na gal čia man užkietėjusiai pedantei biggrin.gif
Bet jei rimtai tai super, gera rasti tokias foto.

Turbūt neskaitėt mano komento virš šios foto, ten papasakota kaip viskas vyko, atėjau į virtuvę įsipyliau arbatos pažiūrėjau, kad galiu nufotografuoti, pasiėmiau dar kelis daiktus iš virtuvės. Čia neina kalba apie preciziką, jei fotografuočiau specialiai, tai apšvietimą naudočiau tikrai ne tokį, o būtent stiklui skirtą, stalas taip pat būtų švarus ir pan. Tiesiog norėjau parodyti, kad nesunkiai galima atlikti tą užduotį ir įdomiau, nei vien išdėliojus daiktus. Aš taip pat išdėliojau buitinius kasdienius daiktus. Išdėliojau toje pačioje buitinėje aplinkoje, virtuvėje. Tiesiog šiek tiek kūrybos ir viskas...
O jums, kas atlikinėja užduotį iš tiesų, tai tikrai siūlyčiau tai padaryti su visa precizika ir atsakingumu...
Papildyta:
QUOTE(Egipta @ 2010 05 29, 10:07)
Nuzydejes pienes ziedas reiskia, kad pavasaris baiges!
O siaip tai as cia isbandziau, kaip macro funkcija fotike veikia  blush2.gif Nesigavo?
Daugelis macro nuotrauku sako tiesiog "grazi gelyte"

Tai kad graži gėlytė mes visi matom pievoje, kiekvienais metais, kai nužydi pienės. Kam tai fiksuoti, o tuo labiau rodyti? Užfiksuokit akimirką, kurios šiaip praėjus pro pievą nesimato. Tai yra fotografijos paskirtis, o ne rodyti to, kas ir taip aišku.
Papūtė vėjelis, keletas pūkelių atsiskyrė, tai tik akimira, va ją užfiksuokit, tai vertybė.
Tai tik pavyzdys, pamatykit savo pienę, kas joje gražu, kas jūsų akimirkoje gražu, tuomet bus gerai...
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 12:28)

O jums, kas atlikinėja užduotį iš tiesų, tai tikrai siūlyčiau tai padaryti su visa precizika ir atsakingumu...

pastaba gera, ja ir sau asmeniskai pritaikiau kaip bandziusiai daryti namu darbus smile.gif
gal cia tiesiog visikai pradedanciuju, tokiu kaip ir as pati, nepatyrimas.. na pvz kai koncentruojiesi i tai kokio galutinio rezultato prasoma (ispaukes fonas ir pan.) tai nepastebi, kad kazkas pakliuna i kadra.. o apie tai kad susidelioti norima foto galvoje, o paskui bandyt igyvendint tai net kalbos siame etape nera.. smile.gif tiesiog sunku matyti ir issivaizduoti, kai dar tik pradedi susidraugauti su fotoaparatu, ka jis ir ka pats gali..
va pvz savaitgali issivedziau sese i lauka ir bandziau fotogtrafuoti ir aiskintis su visokiais nustatymais, pakaitalioti ir stebeti kas gaunasi.. tiek susikoncentravau i visokius sviesumus nuotrauku, kad nepastebejau elementarasu medzio kadre, kuris tiesiai zmogui ant galvos gavosi doh.gif ativerciau kompe ir juokas ima is visu visu nuotrauku smile.gif pamoka!

tiesiog noriu pasakyti, kad reikia siek tiek laiko, kol ismoksim sudelioti gera kompozicija, isgauti rezultata kurio prasoma, matyti gerus kadrus ir pan. tam cia ir esam turbut ax.gif

p.s. kazkokioje knygoje apie fotografija skaiciau, kad pirmi 10 000 kadru bus visiskai blogi biggrin.gif taip kad kantrybes naujokams ir labiau pazengusiems su naujokais wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 12:35)

Narjana, skaičiau. Tiesiog jūs ir Noelle jau kitam levelį, ir manau niekada nededat į internetą foto neapgalvotai. Komentarai dažnai pasimeta, prasitrina cituojant, lieka tik foto.
Čia tikrai nekabinėjimasis prie jūsų asmeniškai,neturiu tam nei vienos priežasties, tiesiog pastebėjimas, kas šioje konkrečioje foto man trukdo ja džiaugtis iki galo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo frederica: 29 gegužės 2010 - 11:45
QUOTE(zana33 @ 2010 05 28, 20:59)
Geneira,man irgi sunku karsta.gif Kol fotografavau auto,tai visos nuotraukos ryskios,grazios buvo doh.gif  bigsmile.gif

aha, dar ir blicas kartais iššoksta, patogu lotuliukas.gif patogu pleškint ant auto, bet... nekabina. Zana33, aš pradėjau mokytis iškart nuo M, man patogiausia pasikoreguoji kaip ką nori (nepamiršk ISO pažiūrėt, ar ne ant auto kabo), kitų raidžių neliečiau, nes kai bandžiau, man aparatas neparinkdavo taip gerai, kad man patiktų. Vakar bute baliuke bandžiau fotkint su draugės kitiniu, kaip sunku buvo su šviesa... pripratau su 50tuku savo. Bet kitinį vistiek noriu nusipirkt dėl platumo. Gal kuri turit ir norit parduot nikkor 18-55 arba 18-105? smile.gif

Narajana, su kokia technika fotkini? koks obj? Beje, labai ačiū už žmonišką terminų paaiškinimą, ko kartais labai trūksta fotoknygose ar internete...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo: 29 gegužės 2010 - 11:48
QUOTE(frederica @ 2010 05 29, 11:44)
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 12:35)

Narjana, skaičiau. Tiesiog jūs ir Noelle jau kitam levelį, ir manau niekada nededat į internetą foto neapgalvotai. Komentarai dažnai pasimeta, prasitrina cituojant, lieka tik foto.
Čia tikrai nekabinėjimasis prie jūsų asmeniškai,neturiu tam nei vienos priežasties, tiesiog pastebėjimas, kas šioje konkrečioje foto man trukdo ja džiaugtis iki galo.

Dėl šito Tu esi visai teisi, kad nededa nededa. Ir šį kartą, žinoma, puodukai buvo kruopščiai išplauti. Tik nuo karštos arbatos paskutinis puodelis yra aprasojęs (pasidengęs rūkeliu).
O kad kažkas neleidžia džiaugtis tai patikėk, čia jau tavo problema, o ne mano lotuliukas.gif
Papildyta:
Tiesa čia ne į temą, bet ar bandet Photoshop CS5. Nu man žiauriai patiko, ištaisė visas CS4 klaidas, pasidarė greitesnis, o funkcijų naujų gerumas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 29, 11:20)
Tiesa čia ne į temą, bet ar bandet Photoshop CS5. Nu man žiauriai patiko, ištaisė visas CS4 klaidas, pasidarė greitesnis, o funkcijų naujų gerumas  thumbup.gif

man žaizdų neaitrinkit lotuliukas.gif Aš visdar tik GIMP teturiu, o jūs apie geresnį photoshopą kalbat smile.gif Bet pradedu dairytis naujo kompiuterio. Grįž šventė ir į mano kaimą.
Fainas tavo ND pavyzdys. Siūlyčiau prie kitų pavyzdinių įkelti. Ir info apie apšvietimą gal į pirmą psl įrašyti, kad nepasimestų tarp temų.

Frederica 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 28, 17:22)
man asmeniskai per daug akivaizdziai ta piene pavaizduota smile.gif tiesiog tekst ir piene smile.gif neuzpyk tik wink.gif ir labai plokscia, nesijaucia gylio. gal geriau pabandyt kitaip

pvz, cia ka sugebejau ant greituju rast smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

nesakau, kad taip pat, bet tiesiog gal kils kokiu minciu paciai wink.gif

Zinau, kad ta mano piene nieko ypatingo, dekui uz pavyzdzius, gal kada nors ir man kas nors grazaus iseis. 4u.gif
Atsakyti