Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Noelle @ 2010 05 28, 18:51)
Banginiuk, sveika prisijungusi  Fainą dovaną gavai. Ir ND gerai pradėjai.

aciu 4u.gif
QUOTE(geneira @ 2010 05 28, 19:40)
Sweikutės
man tos raidės irgi kažkokia mistika  kaip gražu, zana... kokia f-ja fotografuoji, kad antras planas plaukia... nu man kažkaip nesiseka, ypač lauke... man vaizdas visad ryškus visas gaunasi  doh.gif  ot "tūpa" esu, net pačių paprasčiausių dalykų nemoku fotkinti  doh.gif  blush2.gif  ne man matyt toks fotikas 

kiekvieną dieną galvoju pakankinsiu fotiką, bet gaunasi, kad aš kankinuosi  doh.gif  ir teoriją skaičiau ir instrukciją skaičiau, bet ... neatlieku net ND ant kokios programos reikia daryt 1 nd? nu aš fokusuoju rankiniu būdu, nu man niekaip... gal aš tarp daiktų didelius tarpus pasidarau? 

QUOTE(zana33 @ 2010 05 28, 19:59)
Geneira,man irgi sunku karsta.gif Kol fotografavau auto,tai visos nuotraukos ryskios,grazios buvo doh.gif  bigsmile.gif Kai paciai reguliuot reikia,tai puse istrinu ax.gif .Kartais galvoju,kad mano akys (ar akiniai biggrin.gif ) kreivai rodo rolleyes.gif Atrodo normaliai sufokusuoju,o gaunasi s....Net nezinau kokia programa dazniausiai fotografuoju,gal su portretuku? Ai,su visom.Blaskausi,galima sakyt,tamsiam kambary doh.gif  biggrin.gif .Bandau visaip,kartais gaunasi,kartais -ne.Paskui neatsimenu,ant kurios programos gavosi geriausiai lotuliukas.gif ...Kad fonas issilietu,kiek as suprantu,reikia kuo mazesni skaiciuka f pasidaryti ax.gif

nu ir man zinokit sunku, sedejau siandien visa diena fotika maigiau bandziau, dejau daiktus, geles ir viska ka po ranka rasdavau, bandydavau (kol akumas nusedo), nu vat pirmas ND pavyko...antra bandziau galvojau pavyko, bet pasiskaiciau kaip reik daryt, tai nepavyko, ryt bandysiu vel (nugis zinau ant kokios raides diafragma keist reik, o pries tai visaip kitaip bandziau)...Taigis isitikinau kad tai didelis menas - reikalaujantis kantrybes rolleyes.gif
Atsakyti
dabar pradėjau labai rimtai įsižiūrėt į darytas foto, ir man jūs paaiškinkit... ar nejudinant fotiko reikia kiekvieną daiktą sufokusuot, ar galima šiek tiek pakreipti? g.gif aš nejudindama bandau, tai jau akys skauda blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(geneira @ 2010 05 28, 23:15)
dabar pradėjau labai rimtai įsižiūrėt į darytas foto, ir man jūs paaiškinkit... ar nejudinant fotiko reikia kiekvieną daiktą sufokusuot, ar galima šiek tiek pakreipti?  g.gif  aš nejudindama bandau, tai jau akys skauda  blink.gif  lotuliukas.gif

tai sufokusuok i daikta (ispaudus siek tiek mygtuka), tada gali pasukti fotika, ir jau tada spaudi iki galo.
Atsakyti
klausimas canon 500d turincioms (objektyvas standartinis 18-55 kit) ar gali buti kad mano maziausias F yra 4,5... cia darau ant M funkcijos..., kazkaip nepavyksta man mazesnio islauzt g.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 28, 22:26)
tai sufokusuok i daikta (ispaudus siek tiek mygtuka), tada gali pasukti fotika, ir jau tada spaudi iki galo.

o aš nesukiojus fotiko bandau doh.gif blush2.gif nu žiauru... ryt reikės išnaujo daryti, bo jau susipakavau savo žaisliukus, o be to jau laikas liuliuko... užknisiu aš jumis su savo tokiu nemokšiškumu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(banginiukas @ 2010 05 28, 23:35)
klausimas  canon 500d turincioms (objektyvas standartinis 18-55 kit) ar gali buti kad mano maziausias F yra 4,5... cia darau ant M funkcijos..., kazkaip nepavyksta man mazesnio islauzt  g.gif

Taigi, kad neina mazesnio isgauti. Kazkada man pavyko 4.0 'rasti', bet turbut lauke ir labai aiskioje sviesoje, net neprisimenu dabar gerai.

O del ND, tai jau nesijuokit, bet as strigau ties 4...nu ir niekaip, vaikscioju vaikscioju, nu ir jokio objekto savo sodyboje nerandu tinkamo fotografuot lotuliukas.gif nu zoom'inimas man buvo paparasciau, nei artejimas prie objekto g.gif
Ir kiek visko prifotografau, tai dabar vis atrinkineju, istrinu, o cia idet ir nesiryztu, atrodo kad viskas ten negerai.
Atsakyti
mano pirmasis ND (bet tik su 2 daiktais) blush2.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 05 29, 00:20)
O del ND, tai jau nesijuokit, bet as strigau ties 4...nu ir niekaip, vaikscioju vaikscioju, nu ir jokio objekto savo sodyboje nerandu tinkamo fotografuot  lotuliukas.gif nu zoom'inimas man buvo paparasciau, nei artejimas prie objekto  g.gif
Ir kiek visko prifotografau, tai dabar vis atrinkineju, istrinu, o cia idet ir nesiryztu, atrodo kad viskas ten negerai.

pas mane tas pats.. nd padaryti, bet ikelt nedristu smile.gif dar MB pakomentavo, kad galejai kazka graziau sutasti biggrin.gif tai va, gal per savaitgali surasiu ka smile.gif
o be namu darbu kitus kazkokiu pabandymus fotkint irgi kazkaip nelabai.. na bet apsisarvuojam kantrybe ir toliau ieskom, darom, po to kazkada - pasirodom wink.gif
Atsakyti
Bandau raidžių įdėt biggrin.gif Turiu ir daugiau, bet šitos lyg simpatiškesnės, tai užteks... ax.gif Turbūt reikėtų parašyt, kur kas yra, o tai paskui nesuprasit... lotuliukas.gif doh.gif

A
user posted image

D
user posted image

G
user posted image

L
user posted image
Atsakyti
Baltas baltame, kiaušinių neturiu, bet jaučiu didžiausias kūrybinis darbas čia buvo laivelį išlankstyt... doh.gif lotuliukas.gif
user posted image

Dar alyvų
user posted image

user posted image
Ir miegot... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolanka @ 2010 05 28, 23:20)
Taigi, kad neina mazesnio isgauti. Kazkada man pavyko 4.0 'rasti', bet turbut lauke ir labai aiskioje sviesoje, net neprisimenu dabar gerai.

O del ND, tai jau nesijuokit, bet as strigau ties 4...nu ir niekaip, vaikscioju vaikscioju, nu ir jokio objekto savo sodyboje nerandu tinkamo fotografuot  lotuliukas.gif nu zoom'inimas man buvo paparasciau, nei artejimas prie objekto  g.gif

Dar viena paskaita apie diafragmas ir išlaikymus, gal bus aiškiau.
Diafragma. Siūlyčiau skaityti šitą žinutę pasiėmus į rankas fotoaparatą ir iš karto žiūrint apie ką čia parašyta, tuomet bus aiškiau.
Visų pirma pasižiūrim ant savo objektyvo priekio kokie yra skaičiukai. Pvz kitinio objektybo 3,5-5,6. Ką tai reiškia, paprastai buitiškai be terminų. Kad kai jūs visiškai nepritraukiat vaizdo diafragma bus 3,5, o jei pradėsite judinti objektyvą, pritraukinėsit vaizdą diafragma keisis link 5,6. Tai yra jei jūs nors kiek pritraukėt vaizdą jau diafragma 3,5 nebegalima, galima 4 dar labiau pritraukus - 4,5, pritraukėt maksimaliai - 5,6. Todėl šie objektyvai ir pigūs. Kuo tie skaičiukai mažesni tuo objektyvas brangesnis. Yra objektyvų su zoomu kurių diafragma nesikeičia, pvz. yra 2,8 ir viskas, kiek vaizdą bepritrauksi galėsi vis vien pastatyti 2,8 diafragmą, tokie objektyvai patys brangiausi. Dar žinoma priklauso ir nuo geležiukų kurie sudaro diafragmos lanką skaičiaus. Kuo jų daugiau tuo diafragma atviriau ir švariau atsidarinėja.

Toliau išlaikymas.Nusistatom ant raidės Tv arba S. Pasižiūrim kokie skaičiukai prie tos raidės stovi. Jei nėra viršuje '' tokių kabučių, tai kuo skaičiukų daugiau tuo išlaikymas trumpesnis. Vienuose fotoaparatuose bus rašoma 1/10 kituose tik 10. Jei fotografuojate judančius objektus diafragma turi būti kuo trumpesnė. Jau ne dešimtosios dalys o šimtosios ir tūkstantosios. Jei juda labai lėtai gali būti 1/60-1/100, jei greit jau trumpesnis išlaikymas.
Pats žmogus gali išlaikyti objektyvą nejudantį, na kas kaip aš maždaug kai išlaikymas yra 1/15 1/40. Bet jei kas nepratęs, tai greičiausiai išlaikys jau kai bus 1/60 ir trumpesnis.
Jei viršuje atsirado tie kabliukai " vadinasi išlakymas pasidarė ilgas. Pvz. 0"3. O jei prieš kabliukus atsirado skaičius 1, vadinasi jūsų išlaikymas yra sekundė.

Žodžiu trumpai dabar jei matot skaičiukus 1/4 išlaikymas ilgas ir trumpėja kai gale daugėja skaičiukų t.y. 1/40 1/40 1/4000. O ilgeja kai 0"3 1"3 2"3 ir t.t.

Papildyta:
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 29, 01:33)
Bandau raidžių įdėt biggrin.gif Turiu ir daugiau, bet šitos lyg simpatiškesnės, tai užteks... ax.gif Turbūt reikėtų parašyt, kur kas yra, o tai paskui nesuprasit... lotuliukas.gif  doh.gif

user posted image

D
user posted image

G
user posted image

L
user posted image

Man šitie tavo variantai labai patiko.
Papildyta:
QUOTE(geneira @ 2010 05 28, 23:25)
mano pirmasis ND (bet tik su 2 daiktais)  blush2.gif
user posted image

user posted image

Visų pirma kad ir koią užduotį jūs bedarytumėt, tam reikia pasiruošti, apmąstyti kiekvieną detalę fotografijoje kokia ji bus. Tokie išlindę daiktai kamputyje tiesiog užmuša, sakyčiau tai visiška nepagarba fotografijai. Jei jau fotografuoji tai bent jau įkomponuoti reikia. Jei darai vieną užduotį, tai nereiškia, kad visi kiti komponentai turi būti padaryti bet kaip. Pasistačiau puodukus ir viskas, visa kita nebesvarbu?
Čia visos pyksta, kad aš kritikuoju kai kuriuos darbus, bet man pažiūrėjus tikrai verkti norisi. Ir tiesiog šokinėja širdis iš džiaugsmo, kai pamatau pvz šitą užduotį atliktą taip, kaip atliko banginukas.

Aš tai siūlyčiau atliekant šią užduotį, aišku ir visas kitas tiesiog apmąstyti iš anksto kas bus jūsų fotografijoje, galima net pasieskizuoti, pasižiūrėti kaip geriau išsidėstys daiktai, koks bus antras planas, kaip juos komponuosite. Kai viską susidėliosit tik tuomet imkit į rankas fotoaparatą pažiūrėkit pro objektyvą ar matot viską taip, kaip ir sumanėt. Pasižiūrėkit ir aprėpkit visą kadrą, ne tik fotograufuojamus objektus, bet turit matyti visumą. Jei visumoje viskas gerai, viskas kaip buvo numatyta spauskit mygtuką. jei pasižiūrėjus į išjusią foto dar kažkas nepatinka pakartokit dar, kol gausis geras rezultatas, na ir tuomet galit drąsiai dėt tai į internetą ir niekas jūsų tikrai nebekritikuos, o tik pagirs smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Egipta @ 2010 05 28, 09:34)
Idedu savo pirmuosius macro bandymus

user posted image

O ką tu su šita foto norėjai žiūrovui pasakyti? Kokia šios fotografijos idėja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Narajana: 29 gegužės 2010 - 07:33
Labas rytas,

mano 2 ND

f8

user posted image

f6.3
user posted image

f5
user posted image
Atsakyti