Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Narajana @ 2010 05 28, 11:25)
6. Na ir paskutinė, taip pat priešais balkoną.

Tai aparatas turi būti tarp balkono ir objekto? nelabai supratau kaip čia ta šviesa apšviečia ax.gif
Atsakyti
Sveikos,

Noreciau jungtis i Jusu buri. Fotografija domiuosi jau seniai, bet vis paimdavau fotoaparata ir padedavau jei kas nesigaudavo. Dabar bandysiu mokytis nuo pat pradziu smile.gif
mano pirmas ND
user posted image
user posted image
user posted image

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 05 28, 17:55)
Sveikos,

Noreciau jungtis i Jusu buri. Fotografija domiuosi jau seniai, bet vis paimdavau fotoaparata ir padedavau jei kas nesigaudavo. Dabar bandysiu mokytis nuo pat pradziu smile.gif
mano pirmas ND

gerai smile.gif

daug naujokiu atsirado smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 28, 15:52)
taip, bet muitine kartais, o gan ir daznai, patikrina kas viduj. o jie irgi ne durni smile.gif mato kas kiek verta.. nu bet muitas ne toks ir didelis, jei ta preke ne milijonus kainuoja smile.gif

Nu, bet tai jeigu dovana, tai koks skirtumas brangesnė ar pigesnė? smile.gif Kaip suprantu, dovanų negali apmokestint... Dar kartais siunčia, kaip kokius mėginius, jie irgi turbūt neapmokestinami... Na, bet jau nuo fotografijos nukeliavom į muitines... lotuliukas.gif
Atsakyti
Banginiuk, sveika prisijungusi smile.gif Fainą dovaną gavai. Ir ND gerai pradėjai.
Atsakyti
Laba!
QUOTE(Akasha @ 2010 05 27, 11:49)
Vaikus visada fotografuoju ant m rezimo atva jau tv(nikone S). nes vaikuciai judrus, taigi reikia rinktis trumpesni islaikyma... diafragma priklauso nuo objektyvo, jei kitinis, tai pilnai atverciau... jei namie tamsoka, tai iso bandyk kelti iki 400.... Pabandyk, parodyk, gal dar kazka galesim patarti...

Kodel man nesigauna nieko? verysad.gif Man visos tos programos S,M,A,P padaro labai ilga islaikyma doh.gif Itariu,man reikia kazka kviestis i namus,kad su pirstu parodytu kur kas reguliuojasi doh.gif Nes paskaitau instrukcija,atrodo aisku,kita diena paimu aparata i rankas ir vel niekas neaisku...Fotografuoju kazkaip doh.gif Ant vienos programos nesigauna,pasuku kita ax.gif ...

QUOTE(robobebras @ 2010 05 28, 07:58)

p.s. nzn kaip teisingai sneket apie islaikyma, nes sakydamas "kris" arba "mazesnis" turiu omenyje islaikymas pailges, nes 1/100<1/60, tik bijojau kad gali nesuprast.

drinks_cheers.gif Nesuprantu tongue.gif Eisiu plaukus blondiniskai persidazyt doh.gif

QUOTE(Narajana @ 2010 05 28, 10:01)
O CPL siūlyčiau visiems įsigyti, tai filtras visiems gyvenimo atvejams, tikrai labai praverčia fotografuojant lauke. O jau vaivorykštes kaip išryškina smile.gif

bigsmile.gif Nusipirkau ax.gif
Dedu kelias nuotraukas,kad tusciom nevaiksciot ax.gif ,niekaip is savo kiemo neislendu doh.gif :
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zana33 @ 2010 05 28, 21:09)
Laba!

Kodel man nesigauna nieko? verysad.gif

o kai atsisuki kokia raidele, tai ar dar reguliuoji?smile.gif nu pvz, ar prie S raguliuoji islaikyma? pirma paziask siaip, keisk islaikyma ir ziurek kas gaunasi. tada jau pradesi suprast ka tie ksiaciukai reiskia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 28, 18:21)
o kai atsisuki kokia raidele, tai ar dar reguliuoji?smile.gif nu pvz, ar prie S raguliuoji islaikyma? pirma paziask siaip, keisk islaikyma ir ziurek kas gaunasi. tada jau pradesi suprast ka tie ksiaciukai reiskia smile.gif

Nereguliuoju blush2.gif .Aciu,eisiu bandyt 4u.gif
Atsakyti
Sweikutės

QUOTE(zana33 @ 2010 05 28, 20:09)
Laba!

Kodel man nesigauna nieko? verysad.gif Man visos tos programos S,M,A,P padaro labai ilga islaikyma doh.gif Itariu,man reikia kazka kviestis i namus,kad su pirstu parodytu kur kas reguliuojasi doh.gif Nes paskaitau instrukcija,atrodo aisku,kita diena paimu aparata i rankas ir vel niekas neaisku...Fotografuoju kazkaip doh.gif Ant vienos programos nesigauna,pasuku kita ax.gif ...

man tos raidės irgi kažkokia mistika doh.gif kaip gražu, zana... kokia f-ja fotografuoji, kad antras planas plaukia... nu man kažkaip nesiseka, ypač lauke... man vaizdas visad ryškus visas gaunasi doh.gif ot "tūpa" esu, net pačių paprasčiausių dalykų nemoku fotkinti doh.gif blush2.gif ne man matyt toks fotikas blush2.gif doh.gif

kiekvieną dieną galvoju pakankinsiu fotiką, bet gaunasi, kad aš kankinuosi doh.gif ir teoriją skaičiau ir instrukciją skaičiau, bet ... doh.gif neatlieku net ND doh.gif blush2.gif ant kokios programos reikia daryt 1 nd? nu aš fokusuoju rankiniu būdu, nu man niekaip... gal aš tarp daiktų didelius tarpus pasidarau? g.gif
Atsakyti
Dita, geri ND.

Geneira, o kam tu kankiniesi su rankiniu fokusavimu? Nusistatyk auto.
O kaip susidėlioti yra vat šiame ir praeitam puslapyje geri pavyzdžiai. O paskui tiesiog fokusuoji i arčiausiai tavęs esantį daiktą, paskui fokusuoji į vidurinį, paskui į toliamiausiai esantį.
Labai gerai skirtumą matysi su pilnai atverta diafragma, ta prasme mažiausiu f skaičiuku tarkim 1,4 arba1,8 arba 3,5. Vat ir Narajanos komentarą Banginiuko namų darbui paskaityk.
Bandyk dar kartelį ir brūkštelk kaip gaunasi, arba kas nesigauna.
Atsakyti
Geneira,man irgi sunku karsta.gif Kol fotografavau auto,tai visos nuotraukos ryskios,grazios buvo doh.gif bigsmile.gif Kai paciai reguliuot reikia,tai puse istrinu ax.gif .Kartais galvoju,kad mano akys (ar akiniai biggrin.gif ) kreivai rodo rolleyes.gif Atrodo normaliai sufokusuoju,o gaunasi s....Net nezinau kokia programa dazniausiai fotografuoju,gal su portretuku? Ai,su visom.Blaskausi,galima sakyt,tamsiam kambary doh.gif biggrin.gif .Bandau visaip,kartais gaunasi,kartais -ne.Paskui neatsimenu,ant kurios programos gavosi geriausiai lotuliukas.gif ...Kad fonas issilietu,kiek as suprantu,reikia kuo mazesni skaiciuka f pasidaryti ax.gif
Atsakyti
Geneira, dar fotiko nustatymuose pasidaryk kad fokusuota taska, pas tave gal uzdeta kad visa kadra imtu. nemoku paaiskint, bet tikrai zinau kad tokia f-ja yra. nezinau koks pas tave fotikas, bet nikone galeciau tiksliai surasyt kur tas stebuklingas nustatymas biggrin.gif
Atsakyti