Laba diena,
vakar kaip tik gavau CPL filtriuką, už 3 svarus per ebay papirkau, iš Singapūro parsiuntė. Šiandien dar UV filtriukas parkeliavo, tą iš viso laimėjau už nepilnai 1.5 svaro, bet tai dabar galvoju, kurį kada naudot?.. O gal UV iš viso nevertėjo pirkt?..
Tiesa, dar distancinį pirkau, lyg darau viską, kaip knygutėj rašo, bet neveikia jis man. Kažin kodėl? Ir jau antras neveikia, galvojau, kad pirmasis sugedęs buvo ar kas su juo ne taip, bet dabar kai jau su antru tas pats, tai nebežinau, ką galvot.
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 28, 12:03)
Laba diena,
vakar kaip tik gavau CPL filtriuką, už 3 svarus per ebay papirkau, iš Singapūro parsiuntė. Šiandien dar UV filtriukas parkeliavo, tą iš viso laimėjau už nepilnai 1.5 svaro, bet tai dabar galvoju, kurį kada naudot?.. O gal UV iš viso nevertėjo pirkt?..
Tiesa, dar distancinį pirkau, lyg darau viską, kaip knygutėj rašo, bet neveikia jis man. Kažin kodėl? Ir jau antras neveikia, galvojau, kad pirmasis sugedęs buvo ar kas su juo ne taip, bet dabar kai jau su antru tas pats, tai nebežinau, ką galvot.
kaip tik galvojau ko cia paklausus kiek laiko keliavo? as kazkaip tik is UK perku
As UV turiu, tai jokio skirtumo nuotraukose nepastebejau, gal truputi reiktu vel pabandyti, gal akis pralavejo ir pamatysiu skirtuma
Narajana, labai naudingos paskaitos
QUOTE(Rico @ 2010 05 28, 14:17)
kaip tik galvojau ko cia paklausus kiek laiko keliavo? as kazkaip tik is UK perku
siaip ne manes klauset, bet kiek as siunciausi, tai is kinijos ir panasiu saliu keliauja apie 3 savaites.
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 28, 13:03)
Laba diena,
UV tiesiog apsaugo objektyvą nuo tiesioginių saulės spindulių, jis atlieka tik apsauginę funkciją, jokio skirtumo fotkėse ir neturėtų būti.
Aš taip pat siunčiuosi iš Kinijos ar Hong Kongo. Būna kad maži daiktai ateina ir per savaitę, bet ne visada.
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 28, 12:23)
siaip ne manes klauset, bet kiek as siunciausi, tai is kinijos ir panasiu saliu keliauja apie 3 savaites.
O nezinojau, kad daugiau kaimyniu yra smagu
Ilgokai... bet dabar visi ieskos, pigiu neliks
ir aš iš Kinijos siunčiuosi smulkius visokius dalykėlius
QUOTE(robobebras @ 2010 05 28, 12:39)
o, nu dekui, visa paskaita vel privarei, net per daug, paskui i kursus pas tave nieks nebeis viska ismoke . Nu reiskia eisiu ieskot papigiaja CPL.
Na tiems kam vedu kursus manau čia neužsuka. O be to kursuose suteikiama koncentruota, kompleksinė informacija su pvz. ir pan. čia ir norėdamas tiek neišdėstysi...
QUOTE(Rico @ 2010 05 28, 12:17)
Aš anksčiau prisibijodavau pirkt iš toli, bet paskui pagalvojau, juk jei kas negerai visada galima kreiptis į paypal ir grąžins pinigus, tai dabar jau perku ir per daug galvelės nesuku. O perku iš visur Kinijos, Hong Kongo, dabar Singapūras pasitaikė, per porą savaičių gaunu, tai gana greitai sakyčiau.
QUOTE(Narajana @ 2010 05 28, 12:36)
UV tiesiog apsaugo objektyvą nuo tiesioginių saulės spindulių, jis atlieka tik apsauginę funkciją, jokio skirtumo fotkėse ir neturėtų būti.
Na, pavyzdinėse foto yra parodyta, kad nuima "rūką" tarkim kalnus fotografuojant, bet įtariau, kad čia tik dėl to, kad geriau parduot išeitų.
O kaip dėl to distancinio? Niekaip nesuprantu, kodėl man neveikia, gal čia pačio fotoaparato bėda kokia?..
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 28, 13:46)
O kaip dėl to distancinio? Niekaip nesuprantu, kodėl man neveikia, gal čia pačio fotoaparato bėda kokia?..
O distancinis kam?
manau kad distanciniai jei pirkai naujus yra tikrai geri. Gal būt reikia priedo prie fotiko, kad distancinis veiktų. o gal tiesiog reikia dar karteįi gerai paskaityti instrukciją, ne tik kaip veikia pats distancinis bet kaip turi būti paruoštas ir pats fotoaparatas, kokioje būsenoje jis turi būti. Čia reikia ir fotiko instrukciją dar pasinagrinėti.
QUOTE(Narajana @ 2010 05 28, 12:52)
O distancinis kam?
manau kad distanciniai jei pirkai naujus yra tikrai geri. Gal būt reikia priedo prie fotiko, kad distancinis veiktų. o gal tiesiog reikia dar karteįi gerai paskaityti instrukciją, ne tik kaip veikia pats distancinis bet kaip turi būti paruoštas ir pats fotoaparatas, kokioje būsenoje jis turi būti. Čia reikia ir fotiko instrukciją dar pasinagrinėti.
Na, pavyzdžiui šeimyniniam buitiakui reikia Mes tik tryse gyvenam, du dideli ir vienas mažas, fotografuot nėra kam, tai statytumėm fotiką ant trikojo ir spaudžiam distancinį. Aišku, galima ir self-timerį nusistatyt, bet distancinis lyg ir patogiau būtų. Tik kad neveikia, nors lyg ir viską darau, kaip reikėtų...
QUOTE(Rico @ 2010 05 28, 14:37)
O nezinojau, kad daugiau kaimyniu yra smagu
kaip? nesupratau
QUOTE(Narajana @ 2010 05 28, 14:36)
Aš taip pat siunčiuosi iš Kinijos ar Hong Kongo. Būna kad maži daiktai ateina ir per savaitę, bet ne visada.
o kam objektyva saugoti nuo tiesioginiu saules spinduliu?
Saddigah, paziurek ar veikia pats distancinis - per savo fotiko live view ziurek spausdama distancini, turi matyti infraredo lempute mirksincia (plika akim nepamatysi). Kaip Narajana sake fotika irgi turi paruosti "gaudyti" ta signala, plius kadangi jis veikia infraredu, tai turi buti tiesioginis matomumas tarp fotiko priekio ir distancinio. O gal distancinis netinka tavo fotikui?