Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

nu ka, vel smile.gif kad matytumet kaip keiciasi gamta smile.gif is tikro, tai tik siais metais turbut taip gerai pastebejau, kaip keiciasi gamta.. seniau pavasaris man ateidavo netiketai.. apsidairai, ir jau viskas zalia.. o dabar kai pradejau nuo ziemos ir paskui kas savaite eit i lauka ir fotkint augalelius, tai man tas pavasaris taiiippp is leto atejo ir taip nuostabiai step by step smile.gif nu super patiko smile.gif siek tiek issikalbejau, nepykit hihihi.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(CiaRuta @ 2010 05 27, 20:32)
Beje, o kas čia per fotokonkursai pas jus temelėje ir gal kokios užduotys yra kurias reikia padaryt? smile.gif
Na aš daugiausiai fotografuoju portretus, vaikų, mados fotografiją smile.gif

konkursu tokiu kaip ir nera.. nebent kas suorganizuotu smile.gif o siaip vyksta tokie savaitiniai ar ilgiau darbai. tik nelabai aktyvu buna smile.gif dabar kaip ir vyksta skaiciai ir raides, jei neklystu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 05 27, 19:19)
ačiū.
O mes tavęs čia laukėm. Labai norėjom, kad apie šviesą papasakotum, ar šiaip gal kokių nuorodų įdomesnių turi.

Tavo fotografijose yra tai, kas kai yra jau nebesvarbu nei kompozicija, nei apšvietimas, nei dar kas nors. Jos turi tą pasąmoninį poveikį, kai jis yra diskusijos apie kompoziciją ar panašius dalykus tampa niekinis. Tiesiog pasižiūri ir ji veikia. Būtent tokios foto yra labiausiai vertinamos...

O dėl apšvietimo, taip, kaip pastebėjau bent jau man čia jo labiausiai ir trūksta. Yra čia daug fotografių (fų) gerokai pažengusių technikoje ir kompozicijoje, bet labai pasigendu įdomesnio apšvietimo, formuojančio apšvietimo ir pan...
Bus laiko kada reiks parašyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 27, 20:37)

na gal nepatingėsiu šįvakar paieškoti senose temose. Jau buvai rašiusi vieną kartą. Pacituosiu, jei rasiu, tikiuosi nieko prieš.
Atsakyti
Labas vakaras, smile.gif

Ateinu parodyti savo antraji namu darba. Laukiu jusu komentaru ax.gif

f/8
user posted image

f/5.6
user posted image

f/4.5
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Envuke @ 2010 05 27, 23:23)
Labas vakaras, smile.gif

Ateinu parodyti savo antraji namu darba. Laukiu jusu komentaru  ax.gif

gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 27, 22:37)
Tavo fotografijose yra tai, kas kai yra jau nebesvarbu nei kompozicija, nei apšvietimas, nei dar kas nors. Jos turi tą pasąmoninį poveikį, kai jis yra diskusijos apie kompoziciją ar panašius dalykus tampa niekinis. Tiesiog pasižiūri ir ji veikia. Būtent tokios foto yra labiausiai vertinamos...

O dėl apšvietimo, taip, kaip pastebėjau bent jau man čia jo labiausiai ir trūksta. Yra čia daug fotografių (fų) gerokai pažengusių technikoje ir kompozicijoje, bet labai pasigendu įdomesnio apšvietimo, formuojančio apšvietimo ir pan...

Su apšvietimu dažnai fotografuojant renginius, vestuves, krikštynas tai apšvietimo nepasirinksi smile.gif. Koks yra, tai toks ir bandai iš situacijos išlaušti kuo geresnį rezultatą smile.gif.

doh.gif Ex. kaip man liudna būna kai tenka fotografuot per pietus, kai vasara saulė pati ryškiausia... ir nėr kur atrast šešėlio kokio..
Atsakyti
off topic.
nu kaip liūūūūūūūūūūūūūdna dėl Inculto

Manau per sunkios teminės, nes foto nėra. Gal išsirinkit kokią kitą aktualią, lengvą. Na ką aš žinau, kažkokios fotografijos taisyklės įtvirtinimui. Na, kad ir su šviesa kažką.
Tarkim foto "prieš šviesą" arba "šviesa ir forma"
Papildyta:
QUOTE(Envuke @ 2010 05 27, 21:23)
Labas vakaras, smile.gif

na gerai
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2010 05 27, 14:30)
būtų šaunu  thumbup.gif

Kitas variantas su kiaušiniais  g.gif
Tik man pačiai centravimas nelabai  g.gif o kaip apkarpyti nesugalvoju..
pabandyk apversti 180 laipsnių, nekarpydama. Visai nebloga šiaip foto.
O aš visai pamiršau pabandyti baltą baltame.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 28 gegužės 2010 - 07:18
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 27, 19:40)
nu ka, vel smile.gif

patinka man tavo ieškojimai ax.gif pirmoji tai labai, nors fokusas ant centrinio žiedelio, bet taip gerai visumoj su kitais žiūrisi rolleyes.gif antroj susiderinę žiedeliai - burbuliukai su fono blikiukais, tik gal kiek per tamsi g.gif o tuos lapus žiūriu jau kelintą kartą fotkini ir vis kitaip rolleyes.gif man gal kiek susilieja jie su fonu, bet fainai, įdomu būtų per tas skylutes šviesą pagaudyt ax.gif

QUOTE(Envuke @ 2010 05 27, 22:23)

gerai 4u.gif

QUOTE(Noelle @ 2010 05 28, 07:21)
off topic.
nu kaip liūūūūūūūūūūūūūdna dėl Inculto

Manau per sunkios teminės, nes foto nėra. Gal išsirinkit kokią kitą aktualią, lengvą. Na ką aš žinau, kažkokios fotografijos taisyklės įtvirtinimui. Na, kad ir su šviesa kažką.

jau nebestebina kažkaip doh.gif

man tai dabartinė tema labai įdomi, tik toks laikas, kad beveik nefotkinu, neieškau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bizyte @ 2010 05 28, 08:43)
patinka man tavo ieškojimai  ax.gif pirmoji tai labai, nors fokusas ant centrinio žiedelio, bet taip gerai visumoj su kitais žiūrisi rolleyes.gif antroj susiderinę žiedeliai - burbuliukai su fono blikiukais, tik gal kiek per tamsi g.gif o tuos lapus žiūriu jau kelintą kartą fotkini ir vis kitaip rolleyes.gif man gal kiek susilieja jie su fonu, bet fainai, įdomu būtų per tas skylutes šviesą pagaudyt ax.gif

aciu. nes jau galvojau, kad visai baisu ir neidomu, nes nei vieno komentaro negavau biggrin.gif
antroj tai matau, kad noretusi tos geltonos geltonesnes. bet kiek prifotkinau, vis tiek ji tokia rudaaa..
Atsakyti
Brumbrumbai, o jei sugalvotum kokį portretą prie/už tų lapų trečioje? Turėtų gerai atrodyti. Gal pirma iš trijų geriausia, nors gėlytės mažos labai, nepakankamai traukia dėmesį. Spalvos visose keistokos.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 05 28, 08:58)
Brumbrumbai, o jei sugalvotum kokį portretą prie/už tų lapų trečioje? Turėtų gerai atrodyti. Gal pirma iš trijų geriausia, nors gėlytės mažos labai, nepakankamai traukia dėmesį. Spalvos visose keistokos.

aciu smile.gif gal ir persistengiau su tom spalvom..del portreto tai nzn.. neturiu modeliu smile.gif
Atsakyti
brumbrumai- man pirmoji tokie miela 4u.gif
Atsakyti