Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 22:15)
kadras vertas nugalėti baimę smile.gif man iš viso seni laiptai, piliakalniai velniškai gražu

man irgi jie gražūs pasirodė...tai koriausi... blush2.gif

niu ką ryt išskrendu tikiuosi konors gražaus pafotografuosiu jei orai lepins... unsure.gif

iki susimatymo kitą savaitę,gražių jums nuotraukų.. mirksiukas.gif skubėsiu gryžus tikrinti kiek grožio prikrovėt... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 26, 20:52)
aaaa... as tai visad tik autofokusa naudoju.. esme sito nd tai diafragmos kaitaliojimas. man tas rankinis fokusavimas tai kol kas mistika biggrin.gif arba as nemoku ant savo fotiko..

dabar supratau, kodel as tiek vargau su 2 ND smile.gif niekaip nesigavo taip kaip norejau, o gi fokusuoju as ranka.. auto visai nenaudoju.
tindiriuska, taip graziai uzsikabinusi daro tuos nd, kad net man vel noras sukilo 4u.gif biggrin.gif reiks gal ryt vel fotika i rankas paimt.
beje ziuriu jusu visu fotkes ir seiles varva, nu nesugebu as graziai fotkes sudeliot, pas mane ka matau ta fotkinu ir viskas nekazkas doh.gif jokios minties, jokios kompozicijos unsure.gif
geros keliones keliaujantiems 4u.gif
Atsakyti
Atlikau pirma ND:

user posted image

user posted image

user posted image

Ka manot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egipta: 26 gegužės 2010 - 22:35
6 ND, tik J/B
Kritikai 4u.gif
user posted image
Papildyta:
Man jis pilkokas, bet kažkaip dorai nesigauna, kad būtų grynai balta ir nedingtų detalės.
Kitas
user posted image
Ir kiaušinis pankas smile.gif
user posted image

Kuris geriau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 26 gegužės 2010 - 23:36
QUOTE(airv @ 2010 05 27, 00:29)
6 ND, tik J/B

man pirmas graziausias. eina zvilgsnis nuo virsaus, plunksna zemyn, ir uzsisuka link kiausinio. manau, tikrai gera ziurisi. svelniai.. del jb, tai gal dar pazaisciau.. na bet ir toks pilkas variantas man tinka smile.gif aisku, galima dar daryti, kad butu tie pukeliai ryskus labiau, detalesni. na, bet jau tada butu kitokia foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 26, 22:29)
6 ND, tik J/B
Kritikai 4u.gif

pirma man patinka. Tik minusiukas. Fono sujungimo linija kiek kreivoka, nors trečia gal tokia lengvesnė, apgaubianti..

Egipta, gerai.

Aš šiandien turiu šitą dvimetukę fotografuoti.
user posted image
Oras lauke tai liūdesys, o parke sutarėm su drauge susitikti. Ir nuotaikos tokios visai netinkamos fotoaparatą į rankas imti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 27 gegužės 2010 - 07:57
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 26, 21:08)
Rodau savo alyvas, na, bet reikia pripažint nesigavo taip, kaip norėjau... rolleyes.gif

butu labai faina, bet man truksta lygaus ir grynai balto fono... tada alyvuoges atskleistu ta tikra, grazia spalva... mirksiukas.gif

QUOTE(pupshe @ 2010 05 26, 21:45)
Tiesą sakant nelabai supratau kaip rekomenduoji tiesinti blush2.gif Ir tą daryti reikėtų su PS ar perfotografuoti? Aš nenaudoju kolkas PS, bet turbūt teks pradėt mokintis. Na teisingas golden triangle būtų, jei laipteliai eitų įstrižai į kairinį kampą, ar nebūtinai į kampą? O diafragma čia 11.
Turiu dar tokią, man atrodo, kad čia yra tas golden triangle, bet gal irgi kiek netikslus.[img]

Cia jau ne vienas trikampis, bet daugiau ju... Siaip pats kadras jau nera toks ispudingas, nes jame per daug detaliu... poriekyje laiptai, po to tas medis ir gale dar zmones matosi... ir dar sie visi objektai vienoje kardo puseje, tai toks disbalansas gaunasi... patys kalniukai ir ju sukurti trikampiai labai fainai atrodo.... Bet tai ka isvardinau uzgozia tuos trikampius....

QUOTE(ohara @ 2010 05 26, 21:58)
Keliu ir aš kelias viena laiptukai kitos dvi tai šiaip..kvietkeliai..

Tavo darbus as jau aptariau... mirksiukas.gif

QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 22:12)
Štai mano diafragmos smile.gif

ar teisingai supratau ką reikėjo padaryti?

Gerai....

QUOTE(Egipta @ 2010 05 26, 23:34)
Atlikau pirma ND:
Ka manot?

Gerai...

QUOTE(airv @ 2010 05 27, 00:29)

Pirmas kompoziciskai geriausiai ziurisi, taciau pilkokas ir tamsokas, noretusi sviesaus sviesaus ir svelnaus vaizdo... Nutu idomu ir neversta i jb pamatyti...

QUOTE(Noelle @ 2010 05 27, 08:51)
Aš šiandien turiu šitą dvimetukę fotografuoti.

Oras lauke tai liūdesys, o parke sutarėm su drauge susitikti. Ir nuotaikos tokios visai netinkamos fotoaparatą į rankas imti  doh.gif

Na jau toki modeliuka fotografuoti turetu buti vienas malonumas... pasileisk kokios megiamos muzikos atsigerk kavos ir gal pralinksmesi ir uzeis noras kamera i rankas paimti.... mirksiukas.gif 4u.gif

O as pasizvalgymui metu pora nuorodeliu smile.gif
Cia Nikkor naujas fisheye'us... Pamaciau tai juokiausi kokio blin dydzio...
O cia kaip pasigaminti pigu fisheye'u...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 27 gegužės 2010 - 09:30
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 21:42)
kolkas išlaikymo neliečiu, nes ant stalo pasidėjus fotkinu statinį objektą
nelabai aš užduoties esmę pagaunu, objektas turi būti ryškus ar ir objektas ir aplinka turi kisti, nes man kinta viskas keičiant diafragmos atidarymą

Ar lieti ar nelieti - nesvarbu, kazkoki vis tiek naudoji smile.gif. Taigi, jei islaikymas yra vienodas visuose kadruose, tai mano aprasytas principas galioja. Anyway sita ND as daryciau su aperture priority ir auto iso.

QUOTE(pupshe @ 2010 05 26, 21:45)
Tiesą sakant nelabai supratau kaip rekomenduoji tiesinti blush2.gif Ir tą daryti reikėtų su PS ar perfotografuoti? Aš nenaudoju kolkas PS, bet turbūt teks pradėt mokintis. Na teisingas golden triangle būtų, jei laipteliai eitų įstrižai į kairinį kampą, ar nebūtinai į kampą? O diafragma čia 11.
Turiu dar tokią, man atrodo, kad čia yra tas golden triangle, bet gal irgi kiek netikslus.

as tiesinciau fotosope pagal laiptu aikstele (nu ta, kur uzlipi sitais priekiniais laiptais iki posukio i desine biggrin.gif)
golden triangle va toks - http://www.dptips-ce...ngle_bridge.gif. tavo laiptams jis tinka, o tam kur kita idejai - nelabai.
ir as ten klausiau ne kokia diafragma, o koks zidinio nuotolis ax.gif

ohara, tavo foto patiko, tik paskutine jau buvo Akashos ideta lyg smile.gif

Noelle o kaip tau paciai ta sviesa? Man veidas per daug sesely ir kazkaip del to formuojasi neigiama emocija. Ir man biskiuka per daug centruota - gal as ko nesuprantu, gal tu pati kaip nors pagristum sia kompozicija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 27 gegužės 2010 - 09:34
QUOTE(bizyte @ 2010 05 24, 22:48)
ai, va vieną iš linksmo piratų gimtadienio įkelsiu, buitiakiška biggrin.gif

faina. linxma. spalvos tokios sodrios.
QUOTE(airv @ 2010 05 25, 17:09)
Keliu ir aš savo vieną "patiuninguotą". Pakritikavo, kad neįdomi, beja pelnytai, tai "gyvybė" gal pagelbėjo?

man patinka. nors nelabai aishku kas kaip kur, bet aki traukia. spalvishkai irgi patinka.
QUOTE(pupshe @ 2010 05 25, 22:00)
101 laiptelis. fotografuodama lyginau kairę pusę su laiptų linija, nežinau kaip turėtų būti teisingai  g.gif

faina! bet man truksta erdves, tixliai nzn kur, bet gal kairej. siek tiek tiesinciau.
QUOTE(paprasta @ 2010 05 26, 16:19)
Akasha, galima ir pakritikuoti stipriai  4u.gif laukiu kritikos.. dar iš bažnyčios vėliau, nes nedrįstu... apšviesti veidukai nuo blykstės... kaimo bažnyčia.. bandžiau su portretinuku- ISO uzkeliau iki max ir nieko  verysad.gif

nera blogai! manau neblogas pirmas bandymas!
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 26, 21:08)
Rodau savo alyvas, na, bet reikia pripažint nesigavo taip, kaip norėjau... rolleyes.gif

man 1 ir 3. 1 truksta ryshkumo, bet gal cia su mintim. 3 tamsoka. bet bandymai neblogi.
QUOTE(ohara @ 2010 05 26, 21:58)
Keliu ir aš kelias viena laiptukai kitos dvi tai šiaip..kvietkeliai..nu dėl spalvų tai.. db sakau pas mane juodas periodas... blush2.gif

2 idomi, nors gal jau per daug privaryta. gerbera - panashia kazhkada akasha dejo, tai sioje man truksta ryshkumo, kadangi akashos foto yra itin ryshkios... blush2.gif bandymai geri.

o as valgyt, miegot, sedet, stovet (etc etc) ir beabejojo fotkint - negaliu. matyt isimylejau biggrin.gif tad tik komentuoju jus. kolkas.
Atsakyti
QUOTE(paprasta @ 2010 05 26, 15:19)
laukiu kritikos..

man antroji patinka labiausiai, pirmoj kampas nelabai, bet mergyte nu tokia faina joje, taip norisi pačiupinėt wub.gif dėl paskutinės pritariu Akashai, man ir fonas užkliuvo smile.gif

QUOTE(paprasta @ 2010 05 26, 15:27)
blush2.gif ačiū.... dar blurinti nemoku- bet va bus proga pabandyti

ar pablurinai? parodyk kas gavosi ax.gif aš ir nemoku blurint doh.gif

QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 26, 20:08)
Rodau savo alyvas, na, bet reikia pripažint nesigavo taip, kaip norėjau...

man pirmoji labai, taip gražiai tie žiedeliai žiūrisi, kitos jau su mažais trūkumais, kuriuos jau išsakė, nekabina taip 4u.gif

QUOTE(pupshe @ 2010 05 26, 20:45)
Turiu dar tokią, man atrodo, kad čia yra tas golden triangle, bet gal irgi kiek netikslus

labai fainai tie trikampiai žiūrisi 4u.gif

QUOTE(ohara @ 2010 05 26, 20:58)
Keliu ir aš kelias viena laiptukai kitos dvi tai šiaip..kvietkeliai..nu dėl spalvų tai.. db sakau pas mane juodas periodas... blush2.gif

jaučiasi kas tavo mokytoja, bet šiaip, šauniai 4u.gif

QUOTE(airv @ 2010 05 26, 23:29)

Kuris geriau?

aš ir už pirmą, šaunuolė 4u.gif

o aš neturiu visiškai ką parodyt doh.gif ryt išvažiuojam prie jūros, gal kokį kadrą pagausiu ax.gif

Atsakyti
Ačiū už komentarus.
Patiesinau horizonto liniją ir kitaip spalvas pakoregavau.
minkštesnė
user posted image

QUOTE(Akasha @ 2010 05 27, 09:27)
Pirmas kompoziciskai geriausiai ziurisi, taciau pilkokas ir tamsokas, noretusi sviesaus sviesaus ir svelnaus vaizdo... Nutu idomu ir neversta i jb pamatyti...

Su WB "nugrybavau", tai spalvotas variantas melsvokas. Bandysiu perfotografuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 27 gegužės 2010 - 13:16
Papasakokit kaip jus fotografuojat vaikus. As turiu maza dukryte ir labai noriu ismokt ja graziai fotografuot, bet jei fatografuoju nustacius ant rankiniu programu be blykstes nuotraukos gaunasi issiliejusios ir neryskios, nes ji vis juda kruta, nenustygsta vietoj. Ka darau blogai?
Atsakyti