Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 26, 20:41)
su nd tai tikrai gerai susitvarkei smile.gif ypac kai viskas balta smile.gif sunkiau taip fokusuot smile.gif

ačiū, labai stengiausi - dabar bandau antrą pamoką, bet dar tik teoriją skaitau. Gal ir spėsiu šiandien įmesti smile.gif
Papildyta:
Skaitau ir nelabai randu, kokiu santykiu keičiame ISo kai didiname/mažiname diafragmą? Ar čia nėra taisyklės, kad diafragmą sumažinome 3 k. ir ISO padidinome 3k? Na kažkas panašaus? Matematikos reikia ieškoti ar reikia bandyti įvairius variantus?
Atsakyti
Rodau savo alyvas, na, bet reikia pripažint nesigavo taip, kaip norėjau... rolleyes.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 21:04)
Skaitau ir nelabai randu, kokiu santykiu keičiame ISo kai didiname/mažiname diafragmą? Ar čia nėra taisyklės, kad diafragmą sumažinome 3 k. ir ISO padidinome 3k? Na kažkas panašaus? Matematikos reikia ieškoti ar reikia bandyti įvairius variantus?

gal kas labiau zino apie tuos kai viena mazini, kiek kita didint.. as tai labiau is jausmo darau viska smile.gif nu jei matai, kad foto tamseja, tai didini iso. o jei dienos sviesa, ir tikrai sviesu, as tai iso nekeiciu.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 26, 21:27)
gal kas labiau zino apie tuos kai viena mazini, kiek kita didint.. as tai labiau is jausmo darau viska smile.gif nu jei matai, kad foto tamseja, tai didini iso.  o jei dienos sviesa, ir tikrai sviesu, as tai iso nekeiciu.

aha, nes pagal antros užduoties nurodymą ISO reikia keisti kartu su diafragma smile.gif na einu bandyti dar
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 21:04)
ačiū, labai stengiausi - dabar bandau antrą pamoką, bet dar tik teoriją skaitau. Gal ir spėsiu šiandien įmesti  smile.gif
Papildyta:

kiekviena karta f pakelus per 1 stopa, t.y. diafragma*1.4, iso irgi reikia pakelti per 1 stopa - ty iso*2. Cia su prielaida, kad islaikymas lieka tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Saddiqah @ 2010 05 26, 21:08)
Rodau savo alyvas, na, bet reikia pripažint nesigavo taip, kaip norėjau... rolleyes.gif

man tai pirma labiausiai smile.gif tokia romantiska.. nors aisku, gal viena ir nelabai ziuretusi. nu bet vis tiek man ji svelniausia. antra per tamsi, nors ir ne pati blogiausia smile.gif trecia tai alyvos ir tiek, nors grazios spalvos, gerai, kad baltas fonas. o paskutinej lyg ir maiso ta geltona spalva.. gal kazkiek daugiau ziedu is vos vos toliau noretusi.. nu sunku manau tas alyvas fotkint biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 21:31)
aha, nes pagal antros užduoties nurodymą ISO reikia keisti kartu su diafragma smile.gif na einu bandyti dar

cia toks nurodymas, kad jeigu reikia, tada keiti smile.gif nera privaloma.. nes jei fotkini ant A, tai keiciant diafragma, fotikas parenka tinkama islaikyma, kad butu gera ekspozicija. ir jei fotikas stovi stabiliai, tai neturetu but problemu smile.gif nes visgi ne judanti daikta fotkini smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 26, 21:34)
kiekviena karta f pakelus per 1 stopa, t.y. diafragma*1.4, iso irgi reikia pakelti per 1 stopa - ty iso*2. Cia su prielaida, kad islaikymas lieka tas pats.

kolkas išlaikymo neliečiu, nes ant stalo pasidėjus fotkinu statinį objektą

QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 26, 21:37)
cia toks nurodymas, kad jeigu reikia, tada keiti smile.gif nera privaloma.. nes jei fotkini ant A, tai keiciant diafragma, fotikas parenka tinkama islaikyma, kad butu gera ekspozicija. ir jei fotikas stovi stabiliai, tai neturetu but problemu smile.gif nes visgi ne judanti daikta fotkini smile.gif

nelabai aš užduoties esmę pagaunu, objektas turi būti ryškus ar ir objektas ir aplinka turi kisti, nes man kinta viskas keičiant diafragmos atidarymą
Atsakyti
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 21:42)
kolkas išlaikymo neliečiu, nes ant stalo pasidėjus fotkinu statinį objektą
nelabai aš užduoties esmę pagaunu, objektas turi būti ryškus ar ir objektas ir aplinka turi kisti, nes man kinta viskas keičiant diafragmos atidarymą

turi kisti tik fonas. pastatyk daikta toliau nuo fono. nu per kokia puse metro. ir fokusuok tik i daikta
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 05 26, 17:37)
kiek mano akeles sako, tai cia pas tave veikia ne ta kaire stacioji laiptu linija, o butent desine istrizoji. As irgi patiesinciau biski pradziai, bet ne pagal apatini laipta, nes ten jis istrizas del perspektyvos. O paskui izvelgiu nors ir ne toki tikslu bet golden triangle (pagal ta istrizaja laiptu linija virsun iki laiptu aiksteles, jei neaiskiai susakiau galesiu pabandyt papiest smile.gif)
Koks cia buvo zidinio nuotolis? 18?

Tiesą sakant nelabai supratau kaip rekomenduoji tiesinti blush2.gif Ir tą daryti reikėtų su PS ar perfotografuoti? Aš nenaudoju kolkas PS, bet turbūt teks pradėt mokintis. Na teisingas golden triangle būtų, jei laipteliai eitų įstrižai į kairinį kampą, ar nebūtinai į kampą? O diafragma čia 11.
Turiu dar tokią, man atrodo, kad čia yra tas golden triangle, bet gal irgi kiek netikslus.user posted image
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 26, 21:44)
turi kisti tik fonas. pastatyk daikta toliau nuo fono. nu per kokia puse metro. ir fokusuok tik i daikta

dar paklausiu, jei noriu tinkamai atlikti užduotį reikia naudoti autofokusą ar pačiai fokusuoti? turiu omeny čia tik su diafragmą riekia žaisti ar galima ir fokusu
Atsakyti
QUOTE(pupshe @ 2010 05 26, 21:45)
Turiu dar tokią, man atrodo, kad čia yra tas golden triangle, bet gal irgi kiek netikslus

sita idomi ir tikrai ziurisi smile.gif tik nedaryciau jos tokios salotines.. ir apacioj takelis kazkiek mano akiai kliuna, jei jau kabinetis sad.gif bet ciai tikrai grazu. toks keliu sluoksniu kadras
Papildyta:
QUOTE(tindiriushka @ 2010 05 26, 21:49)
dar paklausiu, jei noriu tinkamai atlikti užduotį reikia naudoti autofokusą ar pačiai fokusuoti? turiu omeny čia tik su diafragmą riekia žaisti ar galima ir fokusu

aaaa... as tai visad tik autofokusa naudoju.. esme sito nd tai diafragmos kaitaliojimas. man tas rankinis fokusavimas tai kol kas mistika biggrin.gif arba as nemoku ant savo fotiko..
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 05 26, 21:52)
aaaa... as tai visad tik autofokusa naudoju.. esme sito nd tai diafragmos kaitaliojimas. man tas rankinis fokusavimas tai kol kas mistika biggrin.gif arba as nemoku ant savo fotiko..

aš tai su manualų pafotkinau įsivaizduodama, kad tai auto doh.gif einu perfotografuoti
Atsakyti