Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos - 2

QUOTE(madwifi @ 2013 06 24, 15:49)
tagi kolektorius tik vandeni sildo, elektros gamint nemoka wink.gif

Aš visada taip ir galvojau. Saulės kolektoriai -karštam vandeniui. O firmos atstovas sako, kad ir šildymui galima panaudoti. Bet net ir man blondinei atrodo, kad kažką ne taip man pasakoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2013 06 25, 23:35)
Saulės kolektoriai -karštam vandeniui. O firmos atstovas sako,  kad ir šildymui galima panaudoti. Bet net ir man blondinei atrodo, kad kažką ne taip man pasakoja  g.gif

Viską teisingai pasakoja. Jūsų radiatoriuose šilumą perneša vanduo, tad jei į radiatorius bus paduodamas saulės kolektoriuose pašildytas vanduo - bus šildomos patalpos, o ne tik vanduo.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 06 25, 22:57)
Viską teisingai pasakoja. Jūsų radiatoriuose šilumą perneša vanduo, tad jei į radiatorius bus paduodamas saulės kolektoriuose pašildytas vanduo - bus šildomos patalpos, o ne tik vanduo.

Bet pas mus radiatorių nėra. Tik grindinis šildymas (o pati sistema geoterminis) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2013 06 25, 23:35)
Aš visada taip ir galvojau. Saulės kolektoriai -karštam vandeniui. O firmos atstovas sako,  kad ir šildymui galima panaudoti. Bet net ir man blondinei atrodo, kad kažką ne taip man pasakoja  g.gif

Imat akumuliacine talpa kur apačioje kontūras/gyvatukas saulės kolektoriui (juk per jį teka ne vanduo o glikolis ir su radiatorių/grindų vandeniu negali maišytis), o viršuje boileris panardintas arba greitaeigis šildytuvas.
Visus juos užliejęs katilo/radiatorių/grindų vanduo.
Visi trys skysčiai atskirti bet šyla vienas nuo kit.
Ir ką Jūs gaunate:
Vasara - karštą sanitarinį vandenį namams (na dar kažkiek pavasario ir rudens įeina į šį laikotarpį), nes saulės kolektoriaus kontūras šildo talpą.

Ateina vėlyvas ruduo, gili žiema bei ankstyvas pavasaris.
Būtų kvaila teigti kad saulės kolektoriaus užteks namų pašildymui ar net pačiam sanitariniam vandeniui BET - kažkiek pašilus saulės kolektoriui ir pašildžius talpą - juk logiška kad katilas mažiau šildys namus, nes gaus kažkiek energijos iš saulės kolektoriaus, kuri bus panaudota namų šildymui.
***** nebaustų už spamą idėčiau foto kaip tai maždaug atrodo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2013 06 26, 08:39)
Bet pas mus radiatorių nėra. Tik grindinis šildymas (o pati sistema geoterminis)  4u.gif

nutaigi grindinis sildymas irgi toks pats "vandeninis" kaip ir radiatorinis, taigi tik tereikia kazkaip integruot i sistema tuos saules kolektorius, bet naudos is to bus tik spali ir nuo vasario.
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2013 06 26, 08:53)
Imat akumuliacine talpa kur apačioje kontūras/gyvatukas saulės kolektoriui (juk per jį teka ne vanduo o glikolis ir su radiatorių/grindų vandeniu negali maišytis), o viršuje boileris panardintas arba greitaeigis šildytuvas.
Visus juos užliejęs katilo/radiatorių/grindų vanduo.
Visi trys skysčiai atskirti bet šyla vienas nuo kit.
Ir ką Jūs gaunate:
Vasara - karštą sanitarinį vandenį namams (na dar kažkiek pavasario ir rudens įeina į šį laikotarpį), nes saulės kolektoriaus kontūras šildo talpą.

Ateina vėlyvas ruduo, gili žiema bei ankstyvas pavasaris.
Būtų kvaila teigti kad saulės kolektoriaus užteks namų pašildymui ar net pačiam sanitariniam vandeniui BET - kažkiek pašilus saulės kolektoriui ir pašildžius talpą - juk logiška kad katilas mažiau šildys namus, nes gaus kažkiek energijos iš saulės kolektoriaus, kuri bus panaudota namų šildymui.
***** nebaustų už spamą idėčiau foto kaip tai maždaug atrodo  verysad.gif

tai cia blin spamas skaitosi, kai naudingas ir i tema schemas ir fotkes dedi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 26 birželio 2013 - 09:03
QUOTE(madwifi @ 2013 06 26, 10:02)
tai cia blin spamas skaitosi, kai naudingas ir i tema schemas ir fotkes dedi?

vakar buvau ispetas smile.gif

nesvarbu.
Jeigu su glikoliu visa sistema uzpildyta - tuomet uztektu talpos su vienu konturu - buitiniam vandeniui ir viskas, bei suzaisti su tuo kad ziemos metu karsta vandeni ruostu ne per talpa o per geoterminio siurbli (tam kad talpos nekelti iki aukstu temp.)
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2013 06 26, 09:39)
Bet pas mus radiatorių nėra. Tik grindinis šildymas (o pati sistema geoterminis)  4u.gif

Madwifi jau atsakė, bet pasikartosiu.

Grindinis šildymas paprastai taip pat gauna šilumą iš atitekėjusio skysčio.

Grindinins šildymas išnaudos saulės kolektorius šildymui efektyviau nei galima būtų pasiekti su radiatoriais.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2013 06 26, 09:09)
vakar buvau ispetas smile.gif

ir kokia bausme uz pakartotina prasizengima? supermama su bizuneliu baus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2013 06 26, 15:28)
ir kokia bausme uz pakartotina prasizengima? supermama su bizuneliu baus? smile.gif

Manau sm griezia danti ant Paliuko, matyt naloga noretu ikalt biggrin.gif nebegali ramiai ziuret kaip zmogui sekas o jis nesidalina lotuliukas.gif tik pamato kokia protingesne schemute iskart moderatoriam akis sutrukcioja lotuliukas.gif
Kazkaip panasiai berods senoves graikai sake: kas galima dzeusui tas negalima buliui.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2013 06 26, 14:11)
Madwifi jau atsakė, bet pasikartosiu.

Grindinis šildymas paprastai taip pat gauna šilumą iš atitekėjusio skysčio.

Grindinins šildymas išnaudos saulės kolektorius šildymui efektyviau nei galima būtų pasiekti su radiatoriais.

Šildymo sezonas prasideda rugsėjo mėn. baigiasi balandžio. Kai saulės pas mus praktiškai nėra. Šildymo sąnaudas jei ir sumažins tai minimaliai ( kaip kažkas forume rašė naudos bus tik spalio ir vasario mėn.) Tai nėra prasmės investuoti 10000 - 15 000.
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2013 06 26, 18:40)
Tai nėra prasmės investuoti 10000 - 15 000.

Atrodo romėnai sakė, atėjau, pamačiau, užkariavau smile.gif.

Negi manot, kad taip viskas paprasta? Visuomet reikia skaičiuoti. Kas vienu atveju gali atrodyti nepatraukliai, kitu pats geriausias sprendimas.
Atsakyti
QUOTE(EDITA* @ 2013 06 26, 18:40)
Šildymo sezonas prasideda rugsėjo mėn. baigiasi balandžio. Kai saulės pas mus praktiškai nėra. Šildymo sąnaudas jei ir sumažins tai minimaliai ( kaip kažkas forume rašė naudos bus tik spalio ir vasario mėn.)  Tai nėra prasmės investuoti 10000 - 15 000.

Taip, ir rugseji ir balandi saules pas jus nera, nes gyvenate tamsiojoj menulio pusej biggrin.gif jei sugalvosite grizti i LT - saule atsiras lotuliukas.gif ir ne tik balandi su rugseju, bet ir kova, ir net dalinai spali ir vasari - va kokia zjb vieta gyventi yra LIETUVA! biggrin.gif
Atsakyti