Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos - 2

Mano nuomone tokia, kad sie saules kolektoriai vandens sildymui tikrai veikia, ir ju kaina nera jau tokia kosmine... Tuolab kad dujos spekime is 3 kartu ar kadanors atpigs...? Todel ir noriu pasidalinti savo patirtimi su kitais kolektoriu vartotojais ir patarti norintiems isigyti...
Vat ir viskas...
Atsakyti
QUOTE(trl123 @ 2012 04 25, 11:36)
Mano nuomone tokia, kad sie saules kolektoriai vandens sildymui tikrai veikia, ir ju kaina nera jau tokia kosmine... Tuolab kad dujos spekime is 3 kartu ar kadanors atpigs...? Todel ir noriu pasidalinti savo patirtimi su kitais kolektoriu vartotojais ir patarti norintiems isigyti...
Vat ir viskas...

Kokia apytiksle kaina gautusi isirengti saules kolektoriu vandens pasildymui? Dekui, kad dalinates 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trl123 @ 2012 04 25, 12:36)
Vat ir viskas...

Mus irgi domintu apytiksle isirengimo kaina siltam vandeniui 3-4asmenu seimai,ir kokioje statybu stadijoje jis irenginejamas g.gif Pries tai buvom kaip ir pries,bet dabar kaip ir galvojame,kad gal butu verta,juo labaiu,kad viskas taip brangsta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cashmira @ 2012 04 25, 21:11)
Mus irgi domintu apytiksle isirengimo kaina siltam vandeniui 3-4asmenu seimai,ir kokioje statybu stadijoje jis irenginejamas  g.gif  Pries tai buvom kaip ir pries,bet dabar kaip ir galvojame,kad gal butu verta,juo labaiu,kad viskas taip brangsta  doh.gif

Pas mane yra irengta 200L boileris ir 20 kolbu PILNO vakuumo kolektorius. atkreipiu demesi pas mane pilno vakuumo kolektorius, jie dirba zymiai geriau ir sparciau nei paprasti arba pusiau vakuuminiai arba plokstieji kolektoriai, ju reiketu daugiau tam paciam vandens kiekiui nei pilno vakuumo. Zodziu 20 tiubu 200l boileris su dviem silumokaiciais ir valdymo stotele man atsiejo 6500lt, pirkau Vilniuje is zmogaus kuris importuoja juos is UK.
O kokioje stadijoje juos instaliuoti statybu metu, tai manau tada kai instaliuosite visa santechnika, nes tuomet pajungsite i antraji silumokaiti savo peciu ar duju katila, kaip sakant vienu uzejimu. O jeigu jau turite viska irengta tuomet priklauso, kas pas jus jau yra irengta, koks boileris, pecius ir t.t.. gal jums net nereikia pilno komplekto gal uzteks tik kolektoriaus su valdymo stotele tarkime jeigu boileris jau yra pas jus... As galiu duoti zmogaus tel numeri vilniuje kuris galetu pakonsultuoti issamiai apie visa tai. 3-4 asmenys tai gal sakyciau reiketu jeigu pilno vakuumo 30 kolbu ir 300l vandens, cia vel gi priklauso kokios jusu vandens sanaudos per para yra... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(baka2 @ 2012 04 25, 20:55)
Kokia apytiksle kaina gautusi isirengti saules kolektoriu vandens pasildymui? Dekui, kad dalinates  4u.gif

Manau kad nuo 4500lt iki 8000lt priklauso kokio dydzio. Jei norite tiksliai zinoti kaina is kur as pirkau, parasykite man as pasidomesiu, arba galiu duoti zmogaus tel ir Jus tiesiai susisiektumete... Kiek as ieskojau per visa lietuva firmas, tai sis zmogus man atsiejo pigiausiai ir auksciausios kokybes produktas. Bet cia mano nuomone del kurios dabar nesigailiu... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trl123 @ 2012 04 26, 11:19)
kuris importuoja juos is UK.

Žinant, kaip plačiai paplitę kolektoriai UK, visiškai nenustebčiau, kad UK pardavėjas juos importuoja iš KLR biggrin.gif ir čia nieko blogo nėra, išskyrus žmonių apgaudinėjimą dėl prekių kilmės.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2012 04 26, 16:08)
Žinant, kaip plačiai paplitę kolektoriai UK, visiškai nenustebčiau, kad UK pardavėjas juos importuoja iš KLR biggrin.gif  ir čia nieko blogo nėra, išskyrus žmonių apgaudinėjimą dėl prekių kilmės.

Visiskai sutinku, ir beveik neabejoju, kad pagaminta yra Kinijoj taip kaip ir kitas daugelis produktu, tie patys samsungo ekranai arba LG, kedai nike, apple compiuteriai. Visa tai pagaminta ir surinkta kinijoi, bet gamintojas ( savininkas Amerika aplo ar nike batu. Taip, kad lygiai tas pats su tais kolektoriais ar vandens ar elektrai isgauti, dauguma ju arba beveik visi jie pagaminti ten Kinijoi smile.gif, tik skirtumas tas yra kas juos uzsako ir priziuri ir garantuoja... As net neabejoju kad saules kolektoriai manau visi yra ten pagaminti, bet jeigu man jie gerai veikia ir firma garantuoja, tai koks man skirtumas is kur jie...

Kinijoi pats esu buves savais reikalais ir puikiai visa tai maciau... Yra ir geru ir ''lievu'' gamintoju...
Atsakyti
QUOTE(trl123 @ 2012 04 26, 17:47)
Visiskai sutinku, ir beveik neabejoju, kad pagaminta yra Kinijoj taip kaip ir kitas daugelis produktu, tie patys samsungo ekranai arba LG, kedai nike, apple compiuteriai. Visa tai pagaminta ir surinkta kinijoi, bet gamintojas ( savininkas Amerika aplo ar nike batu. Taip, kad lygiai tas pats su tais kolektoriais ar vandens ar elektrai isgauti, dauguma ju arba beveik visi jie pagaminti ten Kinijoi smile.gif, tik skirtumas tas yra kas juos uzsako ir priziuri ir garantuoja... As net neabejoju kad saules kolektoriai manau visi yra ten pagaminti, bet jeigu man jie gerai veikia ir firma garantuoja, tai koks man skirtumas is kur jie...

Kinijoi pats esu buves savais reikalais ir puikiai visa tai maciau... Yra ir geru ir ''lievu'' gamintoju...

"užsako ir prižiūri" - tai moka ir lietuviai, vietinės įmonės parveža tikrai ne prastesnius gaminius iš tų pačių fabrikų, todėl tas jūsų UK tai tik tarpininkas, sukeliantis kainas...
Šiandien pirma diena kai "noname" iš KLR dirba - 300l nuo +20 pakėlė iki +42, termometras kol kas tik boilerio vidury, kiek viršuje negaliu pasakyti. Sistemoje nėra valdiklio (irgi nebaigta) bet 12V cirkuliacinis tas pats "no name made in China" sukasi nuolat nuo "no name" PV panelės biggrin.gif viskas iš tiesioginio importuotojo, viskas kiniška be makaronų "iš UK" 4u.gif
Atsakyti
tai as pilnai sutinku ir nesureiksminu to UK, kaip ir anksciau minejau dauguma produktu bet kokiu atveju yra is KLR... Man nieko nelemia ar tai kiniska ar uk svarbu, kad puikiai veikia ir viskas...

Kaip ir sakiau pats skraidau i ta pacia kinija ir importuoju kitas prekes...

Manau si tema yra ne apie uk ar KLR, bet apie pati prietaisa ir kurie geriau ar prasciau veikia ir pan...
Atsakyti

! 
temą truputį apvaliau, gyvenkime draugiškai.
Profilaktiškai primenu: nebrukime reklamos (nes peršamas daiktas - "pigus" beto forume reklama yra mokama) ir gerbkime kitų nuomonę
Atsakyti
Saulės kolektorių idėja labai graži ir sveikintina. Ir mano seimai atsipirktu per kokius 3-5 metus. lyginant su karsto vandens kaina is centralizuotu tinklu.
Bet turiu toki klausima: kiek kainuoja pasigaminti karsta vandenuka su el. boilerio pagalba? ar man tik atrodo ar kaina zymiai mazesne gaunasi negu is centralizuotu tinklu. automatiskai gaunasi ir kolektoriu atsipirkimo laikas ilgesnis.
tai jeigu kas zino kai tiksliai paskaiciuoti ar naudoja el. boileri pasidalinkyte skaiciais.
skaicivima dariau imant karsto vandens sanaudas 6-8 kubai per menesi.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(gudas @ 2012 05 16, 10:46)
Saulės kolektorių idėja labai graži ir sveikintina. Ir mano seimai atsipirktu per kokius 3-5 metus. lyginant su karsto vandens kaina is centralizuotu tinklu.
Bet turiu toki klausima: kiek kainuoja pasigaminti karsta vandenuka su el. boilerio pagalba? ar man tik atrodo ar kaina zymiai mazesne gaunasi negu is centralizuotu tinklu. automatiskai gaunasi ir kolektoriu atsipirkimo laikas ilgesnis.
tai jeigu kas zino kai tiksliai paskaiciuoti ar naudoja el. boileri pasidalinkyte skaiciais.
skaicivima dariau imant karsto vandens sanaudas 6-8 kubai per menesi.
Aciu

nesunku paskaiciuot (preliminariai)
isilimo laikas elektra nuo 10C iki 60C (160l) - 5 valandos (2kW galia)
taigi 160l = 10kW
1l = 0.0625kW
saket 6m3=6000l
6000*0.0625 = 375kW + 10% nuostoliams = 206 LT
8000*0.0625 = 500kW +10% nuostoliams = 275 LT

asmeniskai naudojuos 160l du asmenys namuose uz boileri su namu elektra mokam virs 100lt per menesi (yra indaplove, skalbimo masinos - kurios neima karsto vandens)
Atsakyti