Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos - 2

QUOTE(Kesha_N @ 2011 01 06, 12:00)
Manyčiau, tikslas butu karštą vandenį turėt + pasišildyt pavasarį/rudenį kol galima ax.gif

Dar pakomplikuoju smile.gif : kokį statysite, plokščiąjį ar vakuuminį smile.gif
Mano susidaryta nuomone plokščiasis efektyvesnis vasarą kai gauna tiesioginės saulės, o vakuuminis - pavasarį/rudenį/ūkanotą dieną (atvejai, kai energijos reikia labiausiai).
Dabartinį plokščiąjį montuočiau taip, kad spalio 1d jo plokštuma būtų statmena saulės spinduliams, čia reiktų sudėtingesnio brėžinuko ir pasiskaičiuoti, mūsų 53-54laipsnių platumoj koks saulės kampas į horizontą. Kalėdoms gaunasi tas pats kaip platuma apie 55laipsniai.

Dėl pietryčiai vs pietvakariai

Dėl kampo į horizontą pavyzdys Vokietijoje, todėl mūsų sąlygoms truputi kis. Bet įsivaizduoti apie ką mes čia - labai tinka.
Daugiau nuorodų kolektorių tema ir dar kitomis labai aktualiomis temomis čia.
Atsakyti
Dar pakomplikuoju smile.gif : kokį statysite, plokščiąjį ar vakuuminį smile.gif
Man gražesni yra plokštieji biggrin.gif bet jau baigiu save "perlaužti", kad ne grožyje esmė, o
Mano susidaryta nuomone plokščiasis efektyvesnis vasarą kai gauna tiesioginės saulės, o vakuuminis - pavasarį/rudenį/ūkanotą dieną (atvejai, kai energijos reikia labiausiai).
Mąstau panašiai + tas plokščio kolektoriaus efektyvumo pikas vidurvasarį tik komplikuoja situaciją..
Dabartinį plokščiąjį montuočiau taip, kad spalio 1d jo plokštuma būtų statmena saulės spinduliams, čia reiktų sudėtingesnio brėžinuko ir pasiskaičiuoti, mūsų 53-54laipsnių platumoj koks saulės kampas į horizontą. Kalėdoms gaunasi tas pats kaip platuma apie 55laipsniai.
Turit omeny, kampas tarp kolektoriaus ir horizontalios plokštumų 55 laipsniai? Man kažkas panašaus gaunasi.. Gaila, negaliu prikabint paveiksliuko, nesuprantu kaip čia forume tai daroma
Gal galit prakomentuot tą diagramą, nes aš vokiškai nešprechinu. Įtariu tie % efektyvumą sistemos rodo?
Daugiau nuorodų kolektorių tema ir dar kitomis labai aktualiomis temomis čia.
Uff, skaityta perskaityta jau, tik labai pabira info ir jos labai daug vokiškos, o tai man yra visiškas stabdis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Kesha_N @ 2011 01 06, 14:11)
Man gražesni yra plokštieji  biggrin.gif bet jau baigiu save "perlaužti", kad ne grožyje esmė, oMąstau panašiai + tas plokščio kolektoriaus efektyvumo pikas vidurvasarį tik komplikuoja situaciją..Turit omeny, kampas tarp kolektoriaus ir horizontalios plokštumų 55 laipsniai? Man kažkas panašaus gaunasi.. Gaila, negaliu prikabint paveiksliuko, nesuprantu kaip čia forume tai daromaGal galit prakomentuot tą diagramą, nes aš vokiškai nešprechinu. Įtariu tie % efektyvumą sistemos rodo?

55 laipsniai taip, nuo horizontalios iki kolektoriaus plokštumos.
Procentai diagramoje manau reiškia kolektoriaus padėties efektyvumą, aš pats irgi nicht ferštein, aprašyme gal būtų paaiškinimo daugiau, bet logiškai mąstant tai skirtingų spalvų zonos reiškiančios saulės spindulių kiekį kiekvienoje.

Jei paveiksliukas faile - prikabinate, yra įrankis žemiau žinutės. Tai kartais nesuveikia, tada įkeliat į docs.google.com padarote matomą visiems ir adresą įdedate į forumą. Kaip tiesiogiai į žinutę įkelia nuotraukas - galėtų ir man kas paaiškint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 01 06, 14:40)
Jei paveiksliukas faile - prikabinate, yra įrankis žemiau žinutės.
Keista, nematau jokio įrankio.. g.gif Galima tik linką nurodyti į paveiksliuką
Atsakyti
QUOTE(Kesha_N @ 2011 01 06, 15:49)
Keista, nematau jokio įrankio.. g.gif Galima tik linką nurodyti į paveiksliuką

Prie šios žinutės galite prisegti failą.
Maksimalus failo dydis: 3.32mb

Tai užrašas kairėje pusėje apačioj atsakymo lango, žemiau spalvotų piktogramų, ir dar yra klavišas "PARINKTI", eilutė aukščiau nei "ATSAKYTI"
Atsakyti
Tai užrašas kairėje pusėje apačioj atsakymo lango, žemiau spalvotų piktogramų, ir dar yra klavišas "PARINKTI", eilutė aukščiau nei "ATSAKYTI"
Wow! Man tokia knopkė neduota! Gal dėl to, kad esu naujokas forume? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kesha_N @ 2011 01 06, 16:09)
Wow! Man tokia knopkė neduota! Gal dėl to, kad esu naujokas forume? g.gif

Manai kad cia visi isrinktieji ta knopke turi? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2011 01 06, 15:13)
Manai kad cia visi isrinktieji ta knopke turi? smile.gif
Nežinau, bet kad aš tokios neturiu, tai jau 99% esu tikras!
unsure.gif Beje, "atradau" Meniu/Galerija/Jūsų albumai tokį dalyką, kaip "Atsiprašome, tačiau www.supermama.lt administratorius jums uždraudė naudotis šiomis valdymo skydo galimybėmis." Tai gal čia ir yra esmė? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kesha_N @ 2011 01 06, 16:26)
Nežinau, bet kad aš tokios neturiu, tai jau 99% esu tikras!
unsure.gif Beje, "atradau" Meniu/Galerija/Jūsų albumai tokį dalyką, kaip "Atsiprašome, tačiau www.supermama.lt administratorius jums uždraudė naudotis šiomis valdymo skydo galimybėmis." Tai gal čia ir yra esmė? g.gif

Aš į SM įžengiau su postų bagažu, tai man visad nuodavo knopkę pamaigyt smile.gif Teks lyg 100 žinučių į temą parašyt kad ir tau duotų smile.gif
Dėk per docs'us.
Atsakyti
Del pietryciu vs pietvakariu tai musu geografine padetis apsprendzia. Vokiskas variantas gali mums ir netikti. Kiek bendravau su montuotojais tai jie ir rekomenduoja pietrycius. Sauletumas pgl musu vietove metinis geresnis. Pas mane irgi panasiai gaunasi, tai jei i pietvakarius tai saule vakare tolumoj uz medziu lyst pradeta tai isviso anksti efektyvumas kristu.
is pazystamu naudojanciu atsiliepimai: 11val boilery jau virs 65 dazniausiai.
Nezinau is kur paimt statistika sauletumo vidurio lietuvoj pgl paros laika. Gal tikslesni modeli konkreciai vietovei sudaryt pavyktu.
Atsakyti
QUOTE(Dario @ 2011 01 06, 21:28)
Del pietryciu vs pietvakariu tai musu geografine padetis apsprendzia. Vokiskas variantas gali mums ir netikti. Kiek bendravau su montuotojais tai jie ir rekomenduoja pietrycius. Sauletumas pgl musu vietove metinis geresnis. Pas mane irgi panasiai gaunasi, tai jei i pietvakarius tai saule vakare tolumoj uz medziu lyst pradeta tai isviso anksti efektyvumas kristu.
is pazystamu naudojanciu atsiliepimai: 11val boilery jau virs 65 dazniausiai.
Nezinau is kur paimt statistika sauletumo vidurio lietuvoj pgl paros laika. Gal tikslesni modeli konkreciai vietovei sudaryt pavyktu.

Medžiai ar kaimyno "dangoraižis" pietvakariuose - neabejotinas argumentas už pietryčius smile.gif . Vien dėl oro temperatūros pietvakariai turi savo pliusą.
Saulėtumo priklausymas nuo paros laiko - kaži ar toks egzistuoja mūsų šaliai, lygumoms su jūriniu klimatu, bet dėl to negaliu ginčytis.
Dar vienas argumentas - vandens vartojimo valandos: ryte mums reikia mažiau rytiniams tualetams nei vakariniam dušui/voniai, ar aktualu 65 turėti jau 11val ryte? Manyčiau 17,30-18,30 bus pikas - ruoša virtuvėje + prausimasis po darbų.
Gal galite montuotojų paklausti argumentų už pietryčius? smile.gif Nes aš tik spėlioju.
Atsakyti
Vilniaus "Litexpo" bei Šiaulių "Arenoje" vykusiose parodose teko sutikti naujovę- Saulės kolektorius. Kaip supratau- tai ne visiems jau ir naujovė. Kokia patirtis tų, kurie juos jau įsirengė? Pagal praeitų metų vasaros karščius- manau, jog buvo išlošta juos turint. g.gif Pasidalinkite patirtim, patarimais...Gal darytumėte ką nors kitaip...vienaip ar kitaip- jau reikia pavasariui-vasarai ruoštis.... g.gif
Atsakyti