QUOTE(mokinuks @ 2010 11 29, 21:44)
velnias zino, kas pas tamsta padaryta, bet mano namo plotas panasus, tik kad neapsiltintas jokiais 10cm ppolistirolo, nu ir uz praeitu metu isleistus 2000 lt beveik pagatavas nagus grauztis, kad daug..
o cia apsiltintas "tipo" ir 4000 ar negalvoji, kad kazkas negerai?
tiksumui palaikyti, pas mane nuolat 5 asmenys, vandens paleidziam tikrai daugiau nei 7 kubus menesiui...bet praeito sezono sildymo kastai....siaubingi 2000, kurenta daugiau anglimis, malkos tik prakurt.
o cia apsiltintas "tipo" ir 4000 ar negalvoji, kad kazkas negerai?
tiksumui palaikyti, pas mane nuolat 5 asmenys, vandens paleidziam tikrai daugiau nei 7 kubus menesiui...bet praeito sezono sildymo kastai....siaubingi 2000, kurenta daugiau anglimis, malkos tik prakurt.
Perfrazavus: kai pradedi nuo savęs- visi kiti pasirodo be galo protingais.
Kaip moteris (turbūt?), aida013 surašė visus kaštus už metus- ir tikrai bent jau nepamažino.
Kaip vyras (be abejo), Jūs nė nesigilinote į tokias nereikšmingas detales, kaip skirtumas tarp šildymui ir karšto vandens per metus ir šildymui per šildymo sezoną. Todėl pateikėte tik pliką kainą kuro, kurį neaišku iš kur ir už kiek įsigijote. Visi boileriai, cirkuliaciniai ir etc.- viskas liko pamiršta.
Kaip tik dėl šios priežasties- niekada nepasitikėjau ir ateityje labai išrinktinai pasitikėsiu vyrų pateikiama info. Pas juos info visada bus pagražinta, ir adaptuota konkretiems poreikiams: tie patys kaštai vienu atveju gali transformuotis į be galo didžiulius, o jei reikia- į be galo mažus. Kaip ir pas Jus šiuo atveju: įdėjote pliką kuro kainą- nes tuo metu reikėjo priemonės sublizgėti (standartiniu lietuviui būdu papramogauti- gadinant nuotaiką tautiečiui).
Taip kad linkiu sekantį kartą bent jau išsiaiškinti ką su kuo lyginate. Iš aida013 postų supratome, kad pas ją bent jau šiltą buvo pastoviai. Pas Jus kas ten žino- galbūt tebūdavo kiek šilčiau tik prieš einant miegoti. O tokių niuansų lyginant- gali būti šimtai. O kai visas tokias sąlygas suvestumėte- gal daugiau mus nebestebintumėte su savo absurdišku teiginiu, kad apšiltintas namas sunaudoja daugiau kWh, nei neapšiltintas.