Kur čia taip gamina tokiom kainom? Kur gamint nežinau, kai kurios reklamos firmos daro, mes tai tikrai ne suvalgyčiau pusę tikrai.
Aš net savo jauniesiems svarstau ar to reikia
aš ir žadu to gandro atsakymo nedaryti neapsikrausiu nes ir taip galvoju kaip čia viską reikės sutalpinti, padaryti ką esu sumąniusi
ne tu viena man užeina momentais...nuo nervų jau svoris kristi pradėjo
Na va ir atėjo laikas atiduoti duoklę aš jau po vestuvių. Ačiū visoms, ypač senbuvėms Giedrei, Loretitai, Skretai. Pasidalinsiu ir aš keliomis mintimis bei idėjomis. Kadangi turėjome nerealius muzikantus, tai mums mažiau darbo buvo, iš anksto tai žinojome. * Gražiai išlydėjom jaunąjį ir jaunąją. Pas jaunąją užtvėrėm kelią 3 juostelėmis, ant kiekvienos kabėjo po raktelį su širdele, ant širdelių užrašyta: meilė, pagarba, ištikimybė. Po įžanginės kalbos, jaunasis turėjo durų užraktą atkoduoti atspėti 3 datas, tada perkirpo juostelę ir atsivedė nuotaką. Palaiminimui skaičiau gana graudžius žodžius, bet juos patrumpinau, šiek tiek pakeičiau ir visi liko patenkinti ašarų upelių nebuvo. * Prie bažnyčios vaikams dalinau saldainių girliandas. Saldainius surišau dovanų pakavimo juostele kas keletą centimetrų, rinkausi įvairių spalvų saldainius, kad spalvingiau atrodytų. * Užduotys gamtoje jaudinausi, nes buvo net 25 žmonės. Jaunoji perspėjo, kad nenori žaidimų su triusikais, gėrimais ir pan. Todėl dariau pasižadėjimus, bet ne copy/paste (man keistokai atrodo pasižadėjimas ravėti daržus ar kapoti malkas, jei jauniesiems tai visai neaktualu), o bent pusę pasižadėjimų sukūriau asmeniškai jauniesiems. Įžangoje pasakiau: 1. Mielieji, mes su piršliu rūpinamės, kad mūsų jauniesiems kuo ilgiau tęstųsi medaus mėnuo, kad kuo ilgiau pavyktų išvengti rutinos, kad nevargintų įvairūs buities darbai, todėl siūlome visiems kartu draugiškai pasidalinti po 1 darbelį, kurį ateityje atliksime jaunųjų labui. Kiekvienas ištrauks po PASIŽADĖJIMO kortelę, garsiai perskaitys ir užrašys savo vardą. Visus šiuos lapelius užklijuosime į voką, kurį jaunieji atplėš per 1-ąsias savo vedybų metines. Todėl būtų šaunu, jei kitoje kortelės pusėje parašytumėte po trumpą palinkėjimą ar kokią nors mintį, jausmą, emociją, - kažką, kas priverstų jaunuosius nusišypsoti ir prisiminti šią ypatingą dieną. Beje, visi svečiai labai sąžiningai rašė palinkėjimus. 2. Pirmajai porai dariau žaidimą su kopūstais. Po jo visų paprašiau išrinkti būsimiems vaikams vardus. Į mūsų bendrą gmail paštą atsiųstų A4 maketuką vardų rinkimams, galėsite pasinaudoti, tik spausdinkite ant gražesnio popieriaus aš pirkau šiek tiek blizgų šampano atspalvio. 3. Jauniesiem užduotis ant tilto akmenukai. Mano žodžiai: Na štai mes prie vandens. Vanduo simbolizuoja apsivalymą, visa ko pradžią, atsparumą gyvenimo negandoms ir pagundoms. Todėl būtent čia kursite savo šeimyninės laimės receptą. Garsiai skaitykite užrašus ir į vandenį išmesite akmenėlius su tais jausmais ir emocijomis, kurių neturėtų būti jūsų šeimoje. O pasilikite tik geruosius akmenėlius. 4. Po to jaunieji pus paliko ir išėjo fotografuotis. Mes tiesiog gėrėme šampaną, juokavome, bendravome. Šventės vietoje, sodyboje, sveikindami jaunuosius įteikėme meilės ir vaisingumo simbolį - obuolį su išgraviruotu palinkėjimu. Na, ir mums su piršliu beliko tik 2 darbai pirmasis tostas ir išlydėjimas pirmajai nakčiai. Mano žodžiai: Šią naktį siūlome jums sudeginti Jaunosios kaprizus ir Jaunojo ydas, kad rytą atsikėlę būtumėte ideali žmona ir idealus vyras. O kol žvakės degs, netinginiaukite, štai jums rankšluostis prakaitui nusišluostyti. Ant rankšluosčio buvo užrašyta: Karštai pirmajai nakčiai
2 dieną planavom darbų pasidalijimą ir iždininko rinkimus, jei lytų lietus, bet oras buvo nepakartojamas visi mėgavosi maudynėmis pirtyje, ežere, šašlykais ir pan., nesinorėjo svečiams trukdyti, o aš ir pati buvau tiek prisišokusi ir prisidainavusi (per 2 paras miegojom tik 6 valandas), todėl apsiribojau laikraštuko išdalijimu ir užrišau jauniesiems prijuostę su užrašais: jaunosios vardas pati geriausia šeimininkė, jaunojo vardas pats geriausias šeimininkas. Užrašus, kaip ir ant rankšluosčio, dėjau specialioje firmoje, kad jaunieji galėtų naudoti daiktus pagal paskirtį. Gal iš pirmo žvilgsnio jums pasirodys, kad ir nedaug visko buvo, bet patikėkit muzikantai tiek linksmino, tiek įtraukė svečius į žaidimus, kad kai kurie jų net skundėsi, jog nespėjo nei pavalgyti, nei išgerti... Visi sakė, kad tokiose vestuvėse dar nebuvo nuostabi vieta, nuostabūs muzikantai ir nuostabi publika. Ir mes su piršliu sulaukėme komplimentų. Bet jei man visą vakarą būtų reikėję vesti, tai nežinau, ar būčiau sugebėjusi, todėl didžiausia pagarba toms svočiutėms, kurios nuo - iki viską daro.
Papildyta: Del komendantų - pas mus komendantams ant kaklo užkabino po mažą suvenyrinį buteliuką gėrimo, gražiai atrodė.
Pritariu, neverta vargti su tais saldainių popierėliais. Pas mus prie bažnyčios viskas labai elegantiškai atrodė - viename krepšelyje rafaelo saldainiai, kitame - grybukai, trečiame - braškės prie šampano Nuotakos mama pasistengė. Papildyta:
QUOTE(mazmona @ 2010 06 01, 13:37)
Sveikutės,
man svočiauti priklauso rugpjūčio 21 d. Ar priimsit į būrį?
Skaityk, rink idėjas, ruoškis, tik nepasilik smulkių darbelių paskutinei savaitei Kad po to netektų eiti į vestuves tik 3 valandas miegojusiai. Na, man dar ir tai prisidėjo, kad mažas vaikas namie.
Na, aš čia žiūriu, pati su savimi bendrauju, bet dar papasakosiu apie karti, karti. Buvau pasiruošusi vėduoklę, galvojau, pasimaivysiu dar, pavaidinsiu, bet pamiršau į salę atsinešti, tiesą sakant nelabai spėjom daiktus persikrauti. Kai išgirdau, kad jau bus ta karti, karti, tik spėjau vyrui trumpai pasakyti: kai atsistosime, nestovėk kaip avinas, pirmas pasilenk prie manęs ir pradėk bučiuoti (nes esu mačiusi, kad stovi ir žiūri vienas į kitą, nedrįsta pradėti). O mano vyras savaip tai suprato, vos tik spėjau atsistoti, jis kad puolė mane su tokiu laižiaku, aš bandau švelniai atstumti, o jis nepaleidžia. Jaunieji sako: nugara į mus stovėjot, pakartokit. Aš vyrui sakau: nepulk taip, o jis vis tiek savo.... Na, bus įdomu pasižiūrėti, kaip viskas atrodė