Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(eirian @ 2010 05 24, 16:14)
Auginu orchidejas ir dideliu pastangu i jas nededu, bet zydi jos visada gausiai, ilgai ir nuostabiai  ax.gif

biggrin.gif Na taip, turi orchidėją - pamiršk, kad turi ir ji pati apie save primins žiedų gausa. biggrin.gif Kiek pastebėjau, jei tik labai apie jas imi šokinėti - tai ir aikštingos tampa, ir ligos puola, ir žiedai vysta.
Atsakyti
gavau dovanu orchideja ziema. ji zydejo apie menesi laiko, paskui numete visus ziedus, nauji stiebai neisauga, laistau pgl taisykles, tresiu, bet nezydi vel. o lapai grazus grazus. ar cia normalu? ji dar zydes? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mazasvoriukas @ 2010 05 25, 10:01)
ji dar zydes? smile.gif

kada nors
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 05 25, 10:12)

as manau kad ji zydes vel tuo paciu metu ziema nes maniskes taipat padovanojo man ja ziema ,ji zydejo visa ziema biggrin.gif paskui perzydejo skleide tik lapus o neivieno naujo stiebelio nebuvo taipat pergyvenau kad jau viskas nezydi o sulaukusi ziemos ji isleido stieba ir zydieti pradejo biggrin.gif iki siol
Atsakyti
QUOTE(valdenis @ 2010 05 25, 10:19)
as manau kad ji zydes vel tuo paciu metu ziema

turiu vieną, kurią gavau beveik prieš metus, žydi iki šiol žiedstiebį po žiedstiebio išleisdama... turiu ir tokią, kuri jau pusantrų metų tik lapus leidžia... priežiūra visoms vienoda.. per savo kuklią patirtį pastebėjau, kad phalaenopsių žydėjimas ir žiedų gausa priklauso nuo pačios gėlės, jos "genų", ir šiek tiek nuo priežiūros... kitų rūšių orchidėjų žydėjimas daugiausiai priklauso tik nuo priežiūros, žydėjimui paskatinti daromas ramybės periodas, temperatūrų skirtumas ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 25 gegužės 2010 - 09:29
O mano paphiopediliumas dar nuo sausio pabaigos zydi. Tuo paciu ziedu. Gal jam negerai kas? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(evaldas5211 @ 2010 05 23, 13:55)
O ar tikrai ji tinkama siam reikalui? Ar nusakinta ta zieve? Ar paruosta?

dėl nusakinimo- neįsivaizduoju. paruošimas g.gif juk parduodamas kaip mulčas, o ne substratas orchidėjom.
kiek žinau maumedžio žievė tinkama šiam reikalui, parduodamos frakcija tinkama 2-5 cm.
rankiot kaime žievę ir paskui žaist su ja man pabodo, bet kita vertus įpratau prie savo gaminamo substrato cool.gif
Atsakyti
O beje, zieve reik paruost pries sodinant nakti ja palikus karstam vandeny: reik dvigubu kiekiu karsto vandens uzpilt zieve verdanciu vandeniu ir palikt nakciai, kad ismirktu, kitaip vis isdzius ir orchideja blogai augs. Bent jau cia taip knygoje rase.
Atsakyti
Sveikos! Man dar žiemą padovanojo orchidėją - viskas kaip ir neblogai buvo kol neperžydėjo ir viskas pakrypo nelabai gera linkme. Žiemą visą ar ją perpūtė ar ką nerodė jokių givybės ženklų ir ankstyvą pavasarį, kaip kitų gėlytės žydėjo - mano, nors ir laistoma tvarkingai, atrodė visa sudžiūvusi. galvojau mirė - tai karts nuo karto palaistydavau, kartais pamiršdavau, bet šiandien žiūriu - ji naują stiebą išleido, tai sakau - toliau imsiuos priežiūros, tik klausimas iškilo - ar tą pirmąjį stiebą reikia kirpti (naujasis išaugo pirmojo viduryje ir tiesasi šonan)? Mano logika sako, kad pirmasis stiebas eikvoja vandenį ir mineralines medžiagas, kai tuo tarpu viską galėtų pasiimti naujasis...

Būsiu dėkinga už informaciją. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ŽvairaSraigė @ 2010 05 27, 17:59)
ji naują stiebą išleido, tai sakau - toliau imsiuos priežiūros, tik klausimas iškilo - ar tą pirmąjį stiebą reikia kirpti (naujasis išaugo pirmojo viduryje ir tiesasi šonan)?

tai išaugo naujas žiedstiebis ar šakelė ir seno žiedstiebio akutės?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2010 05 27, 17:21)
tai išaugo naujas žiedstiebis ar šakelė ir seno žiedstiebio akutės?

"šakelė iš seno žiedstiebio akutės" blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ŽvairaSraigė: 27 gegužės 2010 - 23:38
QUOTE(ŽvairaSraigė @ 2010 05 28, 00:38)
"šakelė iš seno žiedstiebio akutės"  blush2.gif

na galit nukirpti porą cm vrš tos akutės, bet gal jau nieko nepjaukit, tegu sau ramiai auga smile.gif
Atsakyti