Nuupurskiau siandien savo orchidejas is aukstai su "kobra", kur namu naudojimui skirta. Negaliu jau nuo tu musyciu tikiuos nepakenks joms.
QUOTE(jalka @ 2010 07 02, 11:28)
kokio dydzio turi buti keikiu sakneles kad butu galima atskirti ir sodinti atskirai? kokia zeme pasirinkti?
Sako kai buna 5cm,bet as nekrepiau i ta "sako" or pasodinau trumpesnem saknim-nieko,isgyveno-matyt labai norejo gyvent
o zeme-smulku substrakta ir tiek
QUOTE(Ramune Č @ 2010 07 02, 16:32)
kaip gaila kad nera kas patartu ka daryt su sia gelyte
as irgi pritarciau nuomonei del perliejimo,o gal saule "pakando"as saviski nuemiau nuo palanges,mat saule irgi paspalvino lapus,o lieju i savaite karta-saikingai,tada jis man nesikapryzija ir netgi zydi
QUOTE(lasvegiete @ 2010 07 02, 18:50)
O kaip manot, jeigu nelaistyciau ju 3.5 savaites, ar joms labai blogai butu? Atostogu isskrisiu tokiam laikui, ir nelabai noriu kazko prasyt priziuret...
na toks laikas tikrai nemazas gal pabandykit nunest kur vesiau,maziau karscio,padekit lovelius su vandeniu-manau tikrai isbutu,tik jokiu budu ne ant saules
QUOTE(Tina* @ 2010 07 03, 18:03)
O kur pirkai? Cobra atrodo irgi suveike
Pirkau senokai"Magnus" geliu centre,azuolyno parke.Kazin ar dar tas centras gyvuoja
Sveikos orchideju myletojos as nebe naujoke sitoj srity, bet vis atsiranda klaustuku laikui begant. Siuo metu 6 orchidejos isleide ziedkocius, 3 rastos siukslyne, net neisivaizduoju kokiu spalvu bus Turiu dar mini phaleonopsi, stovejo uzsikoncervaves visa ziema ir pavasari, o va neperseniausiai kaip pradejo saknis, lapus ir 2 ziedkocius leist Vat cia ir klausimas, ar man ji persodint, nes tam mazam vazonely jis jau nebetelpa, ten zemes(tiksliau samanu) nebera, vien saknys. Jei persodint, i kokio dydzio vazona? I normalu orchidejini?
Is anksto dekoju uz pagalba
Is anksto dekoju uz pagalba
QUOTE(hakura @ 2010 07 03, 22:31)
mini phaleonopsi
ar man ji persodint, nes tam mazam vazonely jis jau nebetelpa, ten zemes(tiksliau samanu) nebera, vien saknys. Jei persodint, i kokio dydzio vazona?
ar man ji persodint, nes tam mazam vazonely jis jau nebetelpa, ten zemes(tiksliau samanu) nebera, vien saknys. Jei persodint, i kokio dydzio vazona?
aš persodinčiau tik į šiek tiek didesnį, kad ir neperšviečiamą
Kodėl suminkštėja, suglemba orchidėjų lapai? Ar gali būti, kad nuo saulės, nuo perdžiūvimo, nors ant vazonėlio sienelių matyti šiek tiek rasos lašiukų? Ar gali būti šaknies puvinys? Šiaip auginasi naujus lapelius, naujas šaknis, ir žydi, bet staiga lapai apatiniai suglebo, suminkštėjo. Nebeišmanau nuo ko. O gal nuo trąšų, gal per daug? Patarkit, kaip reikia jas laistyti iš tikrųjų. Nes laukiant kol nebeliks rasos lašelių, gėlės šaknys sudžiūna. Gal ir lapams tai atsiliepė?
O gal kaiptik joms saknys puva
QUOTE(Tina* @ 2010 07 04, 00:17)
O gal kaiptik joms saknys puva
Kaip tada puvinį sustabdyt? Žinau, kad reikia iškarpyti, bet gal dar kokiame fungicide pamirkyt? Ką patartum?
Lark, ziuriu ziuriu ir nesuprantu kuri cia vieta net
o pas mane muses savaime isnyko
o pas mane muses savaime isnyko