Kiek domėjausi, tai dauguma orchių augintojų teigia, kad galima laikyti jas įstačius į kitus vazonus t.y. tamsius, aišku gražiau atrodo ir norėčiau savo gražuolėms tokius nupirkti, bet vis abejoju ...tad turiu klausimuką, gal galite iš praktikos pasidalinti ar tikrai nieko tokio ir gėlei nekenkia, ypač jei stovi toliau nuo lango, nes namas labai saulėtas ir ant palangės galiu laikyti tik kaktusus...tiesa dar skaičiau, kad orchės vienos iš gėlių, kurios fotosintezę vykdo ir šaknimis, tad laukiu patarimo, ačiū
QUOTE(nora72 @ 2010 05 20, 13:25)
Kiek domėjausi, tai dauguma orchių augintojų teigia, kad galima laikyti jas įstačius į kitus vazonus t.y. tamsius, aišku gražiau atrodo ir norėčiau savo gražuolėms tokius nupirkti, bet vis abejoju ...tad turiu klausimuką, gal galite iš praktikos pasidalinti ar tikrai nieko tokio ir gėlei nekenkia, ypač jei stovi toliau nuo lango, nes namas labai saulėtas ir ant palangės galiu laikyti tik kaktusus...tiesa dar skaičiau, kad orchės vienos iš gėlių, kurios fotosintezę vykdo ir šaknimis, tad laukiu patarimo, ačiū
Šaknys vykdo fotosintezę (falenopsių, vandų, etc.), bet jos reikšmė (kalbant būtent apie šaknis) yra augalui pakankamai nedidelė - visiškai užtenka lapijos vykdomų procesų. Falenopsius auginu įstačiusi į keraminius įdėklus jau ne pirmi metai - viskas tikrai gerai.
QUOTE(Šilingė @ 2010 05 20, 13:37)
Šaknys vykdo fotosintezę (falenopsių, vandų, etc.), bet jos reikšmė (kalbant būtent apie šaknis) yra augalui pakankamai nedidelė - visiškai užtenka lapijos vykdomų procesų. Falenopsius auginu įstačiusi į keraminius įdėklus jau ne pirmi metai - viskas tikrai gerai.
Labai ačiū už skubų atsakymą , dabar jau lėksiu pirkti
O tai koks tas vanduo turi būti?aš ją merkiu į išvalytą kambario temperatūros vandenį (destiliuotą, mineralizuotą (tiksliai nežinau kaip vadinasi toks vanduo .žodžiu, kai pastatomas prie kriauklės naujas valymo įrenginys ir bėga iš plono kraniuko išvalytas vanduo ).O dar...kaip tos trąšos nukepino tas viršutines trąšas, jei tręšdavau tik iš apačios, t.y. įmerkus vazoną į trąšuotą vandenį ir viršutinės šaknys to vandens iš viso negaudavo?
Tikiuosi aiškiai čia parašiau ir paklausiau
QUOTE(Šilingė @ 2010 05 20, 13:37)
Falenopsius auginu įstačiusi į keraminius įdėklus jau ne pirmi metai - viskas tikrai gerai.
QUOTE(giedras dangus @ 2010 05 20, 13:18)
O tai koks tas vanduo turi būti?aš ją merkiu į išvalytą kambario temperatūros vandenį (destiliuotą, mineralizuotą (tiksliai nežinau kaip vadinasi toks vanduo .žodžiu, kai pastatomas prie kriauklės naujas valymo įrenginys ir bėga iš plono kraniuko išvalytas vanduo ).O dar...kaip tos trąšos nukepino tas viršutines trąšas, jei tręšdavau tik iš apačios, t.y. įmerkus vazoną į trąšuotą vandenį ir viršutinės šaknys to vandens iš viso negaudavo?
tas vanduo vadinasi švarus vanduo
žiūrint kaip jūs tręšiat : ar priberiat trašų į vandenį ir tada įstatot orchidėją sausom šaknim, ar pradžiai statot į paprastą vandenį , po kelių minučių, kai šankys jau drėgnos, dapilat jau trašuoto vandens, dar gali būt ,kad per stiprią koncentraciją padarėt , tai irgi gali nudeginti. dėl uždruskėjimo, tos pačios trašos tai "druskos" ir mineralai. gal tikrai per daug trašų dėjot ir jų šaknys nepasisavino.
orchidėjų tašom visada galioja taisyklė : geriau mažiau.
druskas galima kiek praplauti po tekančiu drungnu vandeniu. o nudegimai tokie ir liks.
Jo tikrai... statau visą vazoną tiesiai į trąšuotą vandenį + dar pilu trąšas iš akies .Dabar viskas aišku, kodėl mano orchidėjų šaknys padegusios
Ačiū už pamokymus ir žinias
Ir dar...juk tręšimas vyksta kas 3-4 gėlės laistymą?ar darote tręšimus dažniau?aš niekaip nesulaukiu kada man pražydės visos 5 orchidėjos, o joms jau pusmetis kaip be žiedų ir nelebai nori dar krauti tuos žiedelius. Tai buvau sugalvojusi sutankinti tręšimą, o pasekmės - padegusios šaknys
Ačiū už pamokymus ir žinias
Ir dar...juk tręšimas vyksta kas 3-4 gėlės laistymą?ar darote tręšimus dažniau?aš niekaip nesulaukiu kada man pražydės visos 5 orchidėjos, o joms jau pusmetis kaip be žiedų ir nelebai nori dar krauti tuos žiedelius. Tai buvau sugalvojusi sutankinti tręšimą, o pasekmės - padegusios šaknys
Ką daryti, mano orchidėja meta žiedus..jau turėtu skleistis ir nugelsta, nukrenta žiedas Prižiūtiu kai pir visas kitas, viskas gerai joms, o ši gražuolė...
QUOTE(giedras dangus @ 2010 05 20, 07:53)
As tresiu karta i menesi. O ar yra pas jus temperaturu skirtumas tarp dienos ir nakties? Tai vienas pagrindiniu faktoriu, kuris skatina zydejima. Idealu, kai temperaturu skirtumas tarp dienos ir nakties yra bent 10 laipsniu.
QUOTE(lasvegiete @ 2010 05 21, 17:43)
Idealu, kai temperaturu skirtumas tarp dienos ir nakties yra bent 10 laipsniu.
6-8 maksimum ką aš žinau ir tai kokiom katlėjom... paprastiem falenopsiams kaip ir daugumai kitų PC parduodamų orchidėjų užtektų ir 4
pries savaite dovanotas falenopsis jau meta ziedelius. nejau taip greitai nuzydi?? ir dar taip dregme ilgai laikosi jo vazonelyje, dar nelaisciau. ten matosi ir durpiu, ir nelb graziu saknu..
QUOTE(Dofkutis @ 2010 05 22, 15:08)
pries savaite dovanotas falenopsis jau meta ziedelius. nejau taip greitai nuzydi?? ir dar taip dregme ilgai laikosi jo vazonelyje, dar nelaisciau. ten matosi ir durpiu, ir nelb graziu saknu..
taip buna kartais, ypac jei maximoje pirktas