Labas visom gėlininkėms,žinau,kad jau buvo kalbėta apie ACTAR naudojimą nuo šlykštūnų ,kurie niokoja mano gėlytes.Tik nusipirkus tą chemikalą nežinau kaip jį naudoti gal galite kas atsakyti nes skubu.Arba bent kokią nuorodą.Nes tai ką rašo ant pakelio man nesuprantama
keli psl atgal esu rasiusi apie actaros normas, pavartykit.
Actaros proporcijos su vand. 2 -4 gr 10l vandens,issiskaiciuokit savo kiekiui vandens
Actaros proporcijos su vand. 2 -4 gr 10l vandens,issiskaiciuokit savo kiekiui vandens
Ačiū už greitą atsakymą,bet vistiek šis tas neaišku.Mano gėlytės labai žydi,tai jų purkšti negaliu?
Jas mirkyti ar purkšti ?Nežinau gal kur ir rašytą,bet nebeturiu laiko skaityti padėkite
Jas mirkyti ar purkšti ?Nežinau gal kur ir rašytą,bet nebeturiu laiko skaityti padėkite
QUOTE(pabirze @ 2010 06 10, 17:25)
Saidutea, nenešk savo phalaenopsių į lauką- nereikia, aš saviškius nešu, nes iš patirties žinau, kad pas mane jiems bus gerai, o šiaip nėra rekomenduojama taip daryti
aha išnešiau cimbą ir dendrobius gal kokį vieną phalaenopsį pamėginsiu pabandymui ištremt
QUOTE(Mimmi @ 2010 06 10, 18:07)
Nebežinau kaip gelbėt gėlytę, purškiu šaknytes, kad tik drėgmės gautų, nuimiau nuo palangės, bet lapai toliau miršta .
yra gražių šaknelių, turėtų atsigaut; lapai susiraukšlėjo, nes šaknys puvo... tie apatiniai jau greičiausiai nebeatsigaus, bet jei gėlytė gyvens, užaugins naujų gražių sodink į substratą, jai turi būti drėgna ir šilta
QUOTE(noir1 @ 2010 06 10, 19:31)
gali
ir pamirkyk, ir nupurkšk
Ačiū labai
Reiks man pabandyt nuskurusius dendrikus i lauka mest. O saules jei kazkiek gaus, kaip manot?
QUOTE(Tina* @ 2010 06 11, 09:00)
Reiks man pabandyt nuskurusius dendrikus i lauka mest. O saules jei kazkiek gaus, kaip manot?
o tai tavo dendr saulės negauna ? bent jau nobile tipo ji reikalinga, tik jei iki šiol stovėjo tamsiai , reiktu pripratinti ,kad nenudegtu.
Gauna, bet ne tiesiogines. Per lango stikla. Jau isnesiau juos.
Laba vakara,
Turiu pora klausimuku kurie neduoda ramybes: o jei phalenopsis augina ziedstiebi ar galima ji tuo metu sukioti, kad ziedstiebis graziau susiformuotu? Ar gali augalui nepatikti ir nudziovins ziedstiebi?
Ir jei ziedai nuaugs i langa ar tada prazydusi bus galima apsukti?
Aciu is anksto
Turiu pora klausimuku kurie neduoda ramybes: o jei phalenopsis augina ziedstiebi ar galima ji tuo metu sukioti, kad ziedstiebis graziau susiformuotu? Ar gali augalui nepatikti ir nudziovins ziedstiebi?
Ir jei ziedai nuaugs i langa ar tada prazydusi bus galima apsukti?
Aciu is anksto
QUOTE(Tessa_i.p. @ 2010 06 12, 21:30)
jei phalenopsis augina ziedstiebi ar galima ji tuo metu sukioti, kad ziedstiebis graziau susiformuotu? Ar gali augalui nepatikti ir nudziovins ziedstiebi?
aš visas sukioju, kad tiesus žiedstiebis užaugtų kai jau matau pumpurus, tada jau nesukioju, kad žiedstiebis linktų į vieną pusę ir būtų svyrantis, tada jau paremiu pagaliuku, kad nuo žiedų svorio nenulužtų
QUOTE(zuzla @ 2010 06 12, 21:32)
aš visas sukioju, kad tiesus žiedstiebis užaugtų kai jau matau pumpurus, tada jau nesukioju, kad žiedstiebis linktų į vieną pusę ir būtų svyrantis, tada jau paremiu pagaliuku, kad nuo žiedų svorio nenulužtų
O, labai aciu uz atsakyma
Tai ramiai apsuksiu, nes jau labai ziedstiebiai palinke i langa.