Na, trumpai apie ta straipsni, kuri idejo DG, gal kuri tinges skaityti ar pan., tai grubiai paraysiu esminius punktus:
1. Jei jusu plaukai ilgesni, pries dedamosi rankine, kurpine ar pan., saugokite ir patraukite juos (mane labai nervina automobilu saugos dirzai, visada trina plaukus cia potekste tokia pati)
2. Saugokite plaukus nuo vejo-jei zinote, kad teks buti aplinkoje, kurioje l.didelis vejas, suriskite ar kaip kitaip sutvirtinkite plaukus, kadangi didelis vejas suvelia plaukus, pridaro 'mazgeliu', ko pasekoje skyla galiukai ir kencia plauku ilgis.
3. Plaukite atsargiai,sampuna naudokite tik saknims, venkite jo patekimo ant issausejusiu galiuku.
4. CWC (Condition Wash Condition)-paskirstyti kondicionieriu per paluku ilgi, sampunu isplauti saknis ir vel panaudoti kondicionieriu (man sita ideja labai patiko, jau seniau rezgiau tokia minti, tik vis neisbandydavau )
5. Ranksluosciu netrinkite plauku! Yra naudojanciu 'turbanus', ar ant nugaros uzsimetanciu ranksluosti ir leidzianciu taip plaukams isdziuti.
6. Nenaudokite dzipovintuvo, bet jei butinai reikia-nustatykite zema temperatura.
7. Stenkites kuo reciau plauti galva, daugelis plauna 2-3 k./sav., taciau kuo retesni plovimai, tuo sveikesni galiukai (hm, kad man taip, kaip nauja diena-taip naujas plovimas negalioja ta taisykle, kad galima pripratinti plaukus reciau plauti, kiek tik nebandziau, na gal kai kam ir pasiteisintu)
8. NAUDOKITE KONDICIONIERIŲ kas karta plaudamos plaukus.
9. Galite kad ir kasdien naudoti laseli aliejaus, paskirstyto delnuose, visam plauku ilgiui (arba naudokite nenuplaunama kondicionieriu)
10. Nesukuokite slapiu plauku-jie tada paziedziamiausi. (oi, mano didzioji nuodeme-istisas sukavimas, slapi plaukai ar sausi )
Pradedam 10-ties punktu programa ir visos busim ilgakases
Beje, kas neseke temos-originalus DG idetas straipsnis yra ČIA , ten placiau parasyta, as 'ant greituju' esme tik parasiau.
Daddygirl, gerai, kad pakartojate apie kondicionieriaus naudojimą nes ir aš iš tų, kurios jo nenaudojo ir dabar stebiuosi, kodėl plaukai šiaušiasi, ir sausėja, nors ir aliejukais juos lepinu: avokadų, kokosų pakaitomis, bet juk aliejai maitina, o ne drėkina Taigi dabar reikės pradėtis domėtis kondicionieriais, apie kuriuos informaciją praleisdavau pro akis
Merginos, gal parekomenduosite, kokį drėkinantį? Mastau apie Faith in Nature kondicionierių arba jojobos arba kanapių, gerų atsiliepimų prisiskaičiusi temoje Faith in nature, bet gal kokį natūralesnį įsigyti be to ammonium laureth sulphate
Merginos, gal parekomenduosite, kokį drėkinantį? Mastau apie Faith in Nature kondicionierių arba jojobos arba kanapių, gerų atsiliepimų prisiskaičiusi temoje Faith in nature, bet gal kokį natūralesnį įsigyti be to ammonium laureth sulphate
Vakar pirmą kartą apsipirkau ne el. eko paruotuvėje. Nusipirkau eco 3in1 valomąjį pienelį ir green people dantų pastą. Po vieno valymo dantų pasta labai patiko Valomasis pienelis po pirmo karto irgi patiko O vakar kiek dar prisinervinau Važiavom į Belmontą pro PC Mada(toj aikštelėj dar ir stovėjom, tik nemačiau iš pradžių), pro Panormamą ir Europą, o aš skaičiau, kad ten yra eko kosmetikos parduotuvių. Atrodė išlipsiu ir pėškom iki jų nueisiu Užtat Akropoly susiradau Ekostudiją ir ten šiek tiek apsiprekinau Etama, kokie tavo plaukai? Lyg ir rašei kažkur, tik nerandu. Ir kokį šampūną išsirinkai?
QUOTE(Babi* @ 2010 05 17, 20:15)
Vakar pirmą kartą apsipirkau ne el. eko paruotuvėje. Nusipirkau eco 3in1 valomąjį pienelį ir green people dantų pastą.
Kurią konkrečiai pastą įsigijai? Čia SP?
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 17, 16:58)
Va koki visai protinga ir paprasta skaitymuka radau: http://thebeautybrai...it-end-busters/
va kokia as dabar pasisiausus (net po sante kondicionieriaus)
kas geriau tiktu is tu turtu, kuriuos naudojate? silkas, pantenolis?
noreciau kad butu kazkas panasaus i kaip buvo :
va kokia as dabar pasisiausus (net po sante kondicionieriaus)
kas geriau tiktu is tu turtu, kuriuos naudojate? silkas, pantenolis?
noreciau kad butu kazkas panasaus i kaip buvo :
DG plaukai
Zinok turbut su natur priemonem daug sunkiau nei sintetinem Man FIN sampunas blondinems patiko, kita pamainymui nusipirkau su arbatmedziu: isplauna super, maziau riebaluojas, bet jau kaip velia plaukus Tai reiskia sausina mano galus, nors sampunu trenku tik saknis, o ant galu VISADA dedu kondicionieriaus ir vis tiek pasisiause stagarai
QUOTE(Brilliant @ 2010 05 17, 17:18)
Tik atšilo oras, ir T zona pradėjo blizgėti, nes oda mišri Iš drėkinančių priemonių, tik alavijo gelį galiu naudoti, nes nuo kitų priemonių iš karto blizgėti pradedu
Man irgi atsilus orams oda labiau blizga, greiciau riebaluojas, bet manau odai irgi reikia adaptuotis prie oru kaitos
Ar yra bandziusiu Dr Organic http://www.drorganic.co.uk/index.asp Kokie atsiliepimai?
QUOTE(rutuk @ 2010 05 17, 20:24)
Zinok turbut su natur priemonem daug sunkiau nei sintetinem Man FIN sampunas blondinems patiko, kita pamainymui nusipirkau su arbatmedziu: isplauna super, maziau riebaluojas, bet jau kaip velia plaukus Tai reiskia sausina mano galus, nors sampunu trenku tik saknis, o ant galu VISADA dedu kondicionieriaus ir vis tiek pasisiause stagarai
Gal visgi čia konkretus šampūnas kaltas, kad netinka... Nesakyčiau, kad natūralūs šampūnai čia nusileidžia sintetiniams...
QUOTE(Babi* @ 2010 05 17, 20:15)
Etama, kokie tavo plaukai? Lyg ir rašei kažkur, tik nerandu. Ir kokį šampūną išsirinkai?
kur cia berasi, kai temos taip greit uzpildomos
plaukai ploni, saknys greit riebaluojasi, kuo toliau-tuo sausesni plaukai ir pustis kazkiek pradejo. na, jei saknys nebutu prisiploje prie galvos, visai nepykciau ir del galiuku putimosi (vengiu kondicionieriaus, bet jau reikia prisiversti, tik dabar galvaskausmis-koki pirkti, sante brilliant care ne stebuklas man, urtekram bekvapis geriau nei nieko, bet irgi ne stebuklas reikia laaaaabai drekinancio. pamaitinti galiu ir pati o drekinimo galetu ir kondicionierius duoti nes nesugalvoju geresniu drekinanciu kaukiu ir jau sirdi skauda matant kaip galai sauseja)
sampuna isigijau Druide purity (akcijini, maza talpa-65ml.), bet patiko ir nusipirkau normalios talpos kolkas dar meginuko uztenka, jau gal ~4 ar net 5 kartus ploviau, tai siuo sampunu esu patenkinta ir tikiuosi ilgiau naudojant neapvils zinai, po urtekramo su rasulu, atrodo, kad plaunu galva su kokybiskesniu ir brangesniu sampunu-toks va realiai jausmas dar susimaisysiu aloe geli saknims (kremu, geliu, sviestu gamybas atidedu vasarai, kada bus daugiau laiko nagrinejimams ir t.t.) ir tikiuosi istempti net 2 dienas be plovimo jau nebedaug truksta-grynai pacios saknys riebios buna, like plaukai jau lyg ir atlaikytu antra diena
Papildyta:
Beje, Daddygirl- dabar pagalvojau tik. ar nebandei plaukams kanapiu al.? Ne tai, ko ieskai ir balzamo aisku nepakeis, bet galetum pameginti jei taip plaukai puciasi, kanapiu al. smarkiai glotninantis Gal ir labai tiktu
o man plaukai buvo svelnus, glotnus ir visokie kokie-po sezamu seklu al., labai patiko siuo atzvilgiu gal kiek greiciau susiriebino, bet rezultatu tikrai buvau patenkinta.
QUOTE(pepkė @ 2010 05 17, 17:48)
Mano akiai žiūrint, tai viskas gerai dabar, tiesiog plaukai purūs ir tiek, bet puikiai suprantu tave, nes aš pastoviai kovodavau su tuo pasišiaušimu, bet kažkaip perėjus prie natūralių priemonių tos problemos nebeliko, gal čia pats plaukas kažkiek pasikeitė Kas dar galėtų sulyginti ir šiek tiek prigludinti plauką tai kažkaip į galvą atėjo Laveros, Welmets kaukės, fitokeratinai, kokosų aliejus, man tokie drėkinantys, mažinantys pasiputimą pasirodė UT šampūnai su rožėmis, alijošiumi. Taip pasirodė mano galvai, aišku čia be galo individualu
Beje, dabar tavo plaukai kaip suprantu dažyti? Galbūt žolės pasausina plauką taip pat, jis pasidaro labiau linkęs šiauštis.
Beje, dabar tavo plaukai kaip suprantu dažyti? Galbūt žolės pasausina plauką taip pat, jis pasidaro labiau linkęs šiauštis.
as dabar kaip tik UT aloe sampunu plaunu (beje, kai po jo dabar naudoju sante kondicionieriu, galvoju, kad visai geras tas UT sampunas )
jie ne tik purus, jie sausi kazkokie..
kokoso aleiju seniai naudojau, reikes uzsideti sekanti karta
pasiskaitysiu apie fitokeratinus
aha, daziausi kai lt buvau (pries 5 men), tai dabar ziauriai ta spalva nubegus, o patys plaukai tokie sviesus, negrazus.. tikrai, jauciu tas dazymas irgi pasausino
dazyti ir dar kondic nenaudojau
QUOTE(Etama @ 2010 05 17, 17:59)
gerai, kad yra naudos
kuo?
QUOTE(Joliee @ 2010 05 17, 18:08)
DaddyG, man duok tokius "pasišiaušusius" plaukus Mano šiaušiasi, bet ne tiek, kiek norėčiau...
pasisiaust, tai man atrodo, labai lengva
pabandyk aloe ar zoles. po aloe ar indisku zoliu as isvis kaip liutas, va
(o tai jei trumpi plaukai butu, tai kaip atrodyciau? )
tik kad as ieskau, kas duotu priesinga efekta
Papildyta:
QUOTE(Brilliant @ 2010 05 17, 18:15)
kondicionieriuose nebus ALS.
visada bus amonium (kiek skaiciau), bet jis bus su teigiamu kruviu (o ALS su neigiamu).
QUOTE(rutuk @ 2010 05 17, 20:24)
Tai reiskia sausina mano galus, nors sampunu trenku tik saknis, o ant galu VISADA dedu kondicionieriaus ir vis tiek pasisiause stagarai
Ta ir as pastebiu, isimtinai tik saknis trenku sampunu, bet galiukams pakanka ir nubegancio sampuno, tikrai pasausina galus (bet as konicionieriaus galiam sakyti ir nenaudoju, taip kad pati kalta ) norejau tik pasakyti, kad man irgi tas pats galioja. gal kondicionierius per silpnas? mano plaukai silpni, tai reikia stipresniu priemoniu, intensyviau veikianciu. o turincioms normalius plaukus kiek pastebiu ir silpnos priemones super efekta duoda (nes nera ka ten taisyti )
kad ir mano naudotas urtekram bekvapis kondic. dariau seniau bandyma-ploviau UT su rasulu, po jo nedejau balzamo. tai issukuoti buvo NEIMANOMA. kitas plovimas-sampunas tas pats, tik dejau balzamo-issukuoti buvo 90% lengviau, plaukai minksti ir gan svelnus braukiant, tik glotnumo tokio nesimate, o man noretusi, kad galiukai kiek pasunktu ir glotnesni butu, nes puciasi ir jau i kirpykla reiktu eiti, bet vis norisi ta ilgi islaikyti, tai kiek galiu, tiek tempiu
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 17, 20:41)
kazkodel isivaizdavau tave l.mazyte ir gleznute
butum liute karaliene kaip juokas suime-isivaizduoju trumpai kirptus 'liutes' plaukus, su i visas puses uzsiraiciusiais galiukais tiek tave, tiek save isivaizduoju, neduokDie tfu tfu tfu
Papildyta:
QUOTE(Babi* @ 2010 05 17, 20:43)
Etama, labai ačiū Aš bijau, kad urtekram su rasulu gali padaryti, kad plaukai elektrinsis, nes kai bandžiau paprastai su rasulu ir vandeniu plaukus plauti, tai tik dabar plaukai jau beveik nebesielektrina, nors ploviau kai dar buvo sniego
man buvo pradeje elektrintis, tik nebeatsiminsiu turbut ar nuo UT sampuno ar taip sutapo su ziemos pabaiga bet kad elektrinosi, tai tikrai. o tu nori rasulo sampuna meginti? man jis patiko pirmas ~2sav., po to jau pasakojausi kaip buvo apatiniai plaukai kaip neplauti, jokio purumo neliko. fu fu fu niekaip neprisiverciu pabaigti jo, likutis dar yra ant dugno, bet nesinori net ziureti i ta puse
su grynu rasulu ir as bandziau plauti, na jei nieko papildomai nedejai, tai zinok nieko nuostabaus, kad elektrinosi. nuo sampuno su raulu gali ir nesielektrinti manau.
as kai ploviau su grynu rasulu, tai i kosele dejau ir silko, silikono, ir glicerino berods, tai ne tik, kad lengvai pasiskirste ant galvos odos, bet dar ir pakenciamai issiplove, issukuoti imanoma buvo (cia kai rinkausi sampuna ir UT rasulo tik likutis tebuvo likes, dariau bandyma-isvada, kad extra atvejui sampuno jau turesiu )
siaip kame UT sampunu privalumas-nedidele kaina palyginus, tai negaila butu jei ir netiktu-galesi i isparduotuve ideti galiausiai ar naudoti pakaitomis su kitu sampunu
Druide didele talpa beje spejau isigyti su nuolaida, tai vietoj 55lt kainavo 35.75lt berods (uz 55lt tikrai nebuciau pirkusi, bet 36 nera tiek jau daug palyginus ) , tai nesijauciu permokejusi, o sampuno kokybe, pats galvos plovimas-nepalyginamai fainesne su Druide kaip ir sakiau-jausmas kaip plaunant tikrai brangesniu ir kokybiskesniu sampunu prie UT turbut nebegrisiu isvis, nors viena tebandziau, bet jie man atrodo tikrai prastesnes kokybes. geriau jau palaukti kokios nuolaidos ir isigyti geresni sampuna uz normalia kaina