Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai - 64

QUOTE(Rasma @ 2010 05 19, 16:58)
Jei tai būtų mano vaikutis, tai aliejais netepčiau blush2.gif
Alavijo gelis daug geriau, mano subjektyvia nuomone ax.gif

Aš aliejų jokių nebetepu. Man Nr. 1 -alavijo gelis. Tik nusideginus, patepi ir jokių puslių jokių randų schmoll.gif Ir vaikams visko buvo nutikę, tai pašaldai , alijošium patepi ir nudegimo kaip nebūta.
Aišku DG mažylė labiau apsideginus, bet ir aš su aliejais neprasidėčiau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(wilike @ 2010 05 19, 19:43)
Aš aliejų jokių nebetepu. Man Nr. 1 -alavijo gelis. Tik nusideginus, patepi ir jokių puslių jokių randų  schmoll.gif  Ir vaikams visko buvo nutikę, tai pašaldai , alijošium patepi ir nudegimo kaip nebūta.
Aišku DG mažylė labiau apsideginus, bet ir aš su aliejais neprasidėčiau  schmoll.gif

O alavijo gelį darot pati ar perkat? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 05 19, 20:06)
O alavijo gelį darot pati ar perkat? ax.gif

pati nedarau ax.gif
Anksciau pirkdavau. dabar paprastas alijosius puikiai gelbeja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2010 05 18, 10:26)
O pas jus šilkas iš AN ar AZ? g.gif

Is aromantic juru silkas 4u.gif

Daddygirl, pasirodysiu po atostogu blush2.gif

Sakai lengvesni g.gif na reikes bandyti ieskoti smile.gif

Sveikatytes dukrytei ir kantrybes bei nusiraminimo mamytei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute82: 19 gegužės 2010 - 20:44
QUOTE(Dovish @ 2010 05 19, 12:15)
Įdomi, tik gal man galit paaiškinti kaip tas purškaliukas pasidaro? Į vandenį miltelius dėti? Nesuprantu biggrin.gif  4u.gif
Taip, miltelius ištirpinu vandenyje ir purškiu, tik geriau nedidelė kiekį darytis, kad neprarūgtų mirksiukas.gif

QUOTE(Dolphin @ 2010 05 19, 12:51)
Panoramoj galioja akcija (uzvakar buvau, maciau, kalbejau) ir sake galios iki tol, kol isparduos mazas talpas, nes gamintojas nebegamins mazu  mirksiukas.gif
rasiau nesenai sita jau..
4u.gif

QUOTE(Babi* @ 2010 05 19, 18:22)
Kolkas labai daug negaliu pasakyt, nes naudojau pora kartų, bet džiaugiuosi, kad nesijaučia tempimo, pakankamai taupus smile.gif O tu nesi šito pienelio bandžiusi? ax.gif
Aš tik prausimosi gelį turėjau, dabar šį pienelį nusižiūrėjusi wink.gif

Keliu savo klausimą į viršų ax.gif
QUOTE(ernesin @ 2010 05 19, 01:31)
Dėl CWC noriu paklausti: tarkime jei aš šampūnu du kartus plaunu galvą, tai prieš pirmą kartą, prieš antrą kartą ir po visko dėti kondicionierių - viso tris kartus? rolleyes.gif Ar kažko nesupratau? blush2.gif

Atsakyti
ernesin, teoriskai tada reiktu 3 kartus teptis kondicionierium (nes sampunas kondicionieiu nuplauna). bet praktiskai... toks didelis kondic kiekis gaunas, kad nemanau, jog taip reik daryti.. smile.gif
geriausias variantas plaukams, manau, viena karta plauti sampunu wink.gif

QUOTE(Diva:) @ 2010 05 19, 15:45)
DG nepergyvenk taip- visko atsitinka ir dar ne to, jei galetum, lakstytum is paskos su pagalve, bet tiesiog gyvenimas ne toks ... Nieko cia nekaltink- nei saves, nei siaip kazko- svarbu, kad jau nebeskauda, uzgis, o del randu- gali ir nelikti  4u.gif

suprantu 4u.gif svarbiausia, as tuo metu su ja ir salia jos buvau doh.gif (o ne kokias nors kaukes dejaus ar siaip savais reikalais uzsiemus buvau..). kartais nelaimes tiesiog ivyksta.. unsure.gif

QUOTE(Honey @ 2010 05 19, 16:55)

DG, Gal paguosiu bent truputį, kad mažas dar tavo vaikutis, turėtų viskas užgyti g.gif Tėtis pasakojo, kad aš 3m visą pilvą nusiplikiau su karštu vandeniu, pūslės didžiulės buvo, bet dabar nė ženklo nėr.

aisku guodzia. tikiu, kad ir mums bus viskas gerai..

QUOTE(eglute82 @ 2010 05 19, 19:37)

Daddygirl, pasirodysiu po atostogu  blush2.gif

Sveikatytes dukrytei ir kantrybes bei nusiraminimo mamytei 4u.gif

lauksim mirksiukas.gif

aciu, kolkas prastai - patepiau lasu (vienu!) vit E aliejaus ir paskui vakare pora lasu aloe gelio.
kaip jai nieztet pradejo, kai sudreko! unsure.gif
(gal tas pats ir maudantis butu ivyke.. kaip tik ruosemes, nes sesele sake, kad galima).
zodziu, mano pana nukase odyte unsure.gif apibintavau lengvai, ryte vesiu vel i ligonine unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 05 19, 17:09)
tai aš išvis pankė, nes jei kur nusiplikau, iškart užsipilu levandų EA

o jei rimtai, tai ką reiškia po nudegimo? Po kelių minučių?

Ir kokie tie pleistrai, gal gali ateičiai pavadinimus ir mums įdėti?   4u.gif

Tikrai, kad pankė biggrin.gif
Bet realiai, tai neteisingai darai ax.gif Odą atvėsinusi (beje, ne lediniu vandeniu!, nes irgi baisus efektas gaunasi..ant degančios odos užpili ledinio vandens, kraujagyses momentaliai spazmuoja, o oda ir taip jau pažeista, taip tik gali iššaukti audinių mirtį...yra toks posakis: similia similibus curentur...gydyti panašiu arba kuo susirgai, tuo ir gydykis t.y. jei nušalai kojas, tai pirma merki į šaltą vandenį ir tik po truputį jį šiltini..tas pats prie nudegimų..+40 pilnai pakankama (nes nudegama gerokai karštesniu) nudegimui atvėsinti, pamažu vis labiau atšaldant vandenį..) jau galėtum tas levandas pasitepti..čia rimtai..jei nudegimas bus gilus - gali pakenkti labiau nei padėti su bet kokiu aliejuku.
Beje, negalimair vėsinti nudegus didelį plotą odos, nes galima smarkiai pažeisti kraujotakos sis-mą (kaip Daddygirl rašė - delno taisyklė....tik ji negalioja vaikams! Delnas atitinka maždaug 1 proc. kūno odos)
Aš neneigiu aromaterapijos, pati jos mokausi, bet tam tikrais atvejais ji turi sekti po pirmosios pagalbos ax.gif

"Po nudegimo" tai reiškia iškart nudegus, kol vėsinama (nes nudegus odą, net jei nudegimo šaltinis ir nebeveikia odos (tarkim jau senai lygintuvas padėtas į šalį), joje tam tikri pokyčiai dar vyksta toliau, dar audiniai 'dega' dėl sukauptos šilumos) ir bent jau - pirmąją parą, jei tai nėra didelio laipsnio ir ploto nudegimas..

Daddygirl vaikiuko kojytės oda ne išsausėjusi, kad jei reiktų aliejuko, o pan. taip būna prie III laipsnio nudegimo, kai oda 'apanglėja', keičiasi jos pigmentacija, jau perdeginamos nervų galūnėlės (todėl toks nudegimas mažiau skausmingas nei II laipsnio) ir oda netenka savo elastiškumo. Problema ne sausume ir 'sutrūkimuose', bet tuo, kad jei mamytė nenori randų, tai reikia bandyti regeneruoti ne odą, o gilesnius audinius cool.gif

Tvarsčius geriau, kad skirtų gyd. 4u.gif Nudegimams vienas populiariausių - "Aquacel" su Ag

QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 19, 17:38)
r isgasdino sesele, kad randai gali likti.. tai va ir galvoju, ka dabar daryt. Jai tik 2 metai, gal sakau neliks randu?...  unsure.gif

kazin kokie tie tepaliukai?  4u.gif

Ir dabar aliejais neteptum? (pas mus jau uzgijo)  4u.gif

Dar, tiesa, sake LABAI saugoti nuo saules.

Ne amžiuje esmė, o nudegimo gylyje..

Kad nesusidarytų dideli randai, tai pasidomėkit "Dermatix" po nudegimų jis LT rekomenduojamas. Pilnos sudėties nežinau (tik papgrindines veikliąsias medžiagas, o ne pagalbinės kaip parabenai ir pan.) tai vaistinis preparatas, tad visko jame gali būti. Bet jums jis dar ankstokai būtų, ar čia foto tokia ar aš dar matau žaizdukę vienam krašte unsure.gif

Iš hidrogelių tepaliukų yra "Purilon" (netinka) , "Granugel" (netinka), "Burnshield", "Tegaderm" - bet visa tai geriau, kad skirtų gyd.!!

Aliejais ir dabar netepčiau - aloe gelį taip 4u.gif

Nuo saulės būtinai reik naudoti kažką rimto su SPF, gerai, kad didžiosiom raidėm parašei drinks_cheers.gif

Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 19, 23:27)
aciu, kolkas prastai - patepiau lasu (vienu!) vit E aliejaus ir paskui vakare pora lasu aloe gelio.
kaip jai nieztet pradejo, kai sudreko!  unsure.gif
(gal tas pats ir maudantis butu ivyke.. kaip tik ruosemes, nes sesele sake, kad galima).
zodziu, mano pana nukase odyte  unsure.gif apibintavau lengvai, ryte vesiu vel i ligonine  unsure.gif

Gali būti taip.. gyjant ir randams formuojantis labai niežti, todėl reik saugoti odelę nuo pažeidimų grynai neleidžiant kasytis ir liesti odą....Ta odelė dar labai silpnutė ir pažeidžiama, aš galvoju, kad jūs išvis ankstokai prabilot apie tepliojimus blush2.gif Kiek laiko praėjo jei ne paslaptis?
Aš nepraėjus trim savaitėms nieko nedaryčiau schmoll.gif

Paklauskit gyd. rytoj apie "Dermatix'ą Ultra" 4u.gif
Atsakyti
Radau mineralinę pudrą su tokia sudėtim: Titanium dioxide, Iron oxides, Zinc oxide, Mica, Kaolin clay, Oxides and Ultra marine blue. Normali čia? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 05 19, 22:45)
Tikrai, kad pankė biggrin.gif
Bet realiai, tai neteisingai darai ax.gif Odą atvėsinusi [....] jau galėtum tas levandas pasitepti..

na, aš atsivėsinu paprastai - šokinėdama ir kratydama ranką, o kol tarp buteliukų susirandu levandas, tai dar ir laiko praeina biggrin.gif Anksčiau išvis tokius nedidelius nudegimus dantų pasta patepdavau ir būdavo gerai ax.gif

QUOTE(Brasa @ 2010 05 20, 07:46)
Radau mineralinę pudrą su tokia sudėtim: Titanium dioxide, Iron oxides, Zinc oxide, Mica, Kaolin clay, Oxides and Ultra marine blue. Normali čia?  blush2.gif

normali lyg ir wink.gif

papasakosiu savo nuotykius su cukraus depiliacija ax.gif Kas man šovė į galvą, paaiškinti realiai negaliu, bet vakar nusipirkau rudo nerafinuoto cukraus ir pamaniau, kad gal negailėsiu aš 8 jo šaukštų nusidepiliavimui. Supyliau cukrų į dubenį, gavo normą vandens, tada supratau, kad žlunga projektas nuo pirmų minučių, nes paviręs turi gautis light amber, o man dar nieko nepradėjus daryti jis jau deep amber doh.gif lotuliukas.gif

nepasidaviau, viriau. Tada paaiškėjo, kad nestengsta (arba cukraus, arba virimo per mažai). Bet kur ten nutaikysi, kai ta masė nelabai net spalvą keičia.... Pridėjau dar cukraus, paviriau ir palikau atsivėsint. Kadangi buvo jau vėloka, primečiau, kad jei užmigčiau, tai nieko baisaus: ryt, t.y. šiandien panaudosiu tongue.gif

taip ir buvo. Trūko juostelė, aš užmigau, cukrus liko. Atsikeliu šiandien ryte, ruošiuosi į darbą ir dzingt man į galvą - kažkaip cukraus akiratis neužgriebia blink.gif Prisižadinau MB, klausiu, kur cukrus, nes dubuo, kaip suradau, akivaizdžiai tuščias ir padėtas į vietą biggrin.gif

tai pasirodo, jis tą priakmenėjusią masę vakare valandą bandė išplauti, ir su peiliu kapojo, ir mirkė, ir tirpino doh.gif biggrin.gif Na ir įveikė cool.gif Rezultatas: nerafinuotas geras cukrus sugadintas, masė išmesta, aš palikta be nieko - tik su perspektyva šiandien vėl stoti prie to paties dubens ir vėl bandyti laimę biggrin.gif
Atsakyti
Iš kart po nudegimo ant nudegusios vietos reikia šviežią kiaušinį uždėti.Tiesiog iš lukšto tiesiai bambt ,išmuši ir vsio-ant odos.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2010 05 20, 10:26)
Iš kart po nudegimo ant nudegusios vietos reikia šviežią kiaušinį uždėti.Tiesiog iš lukšto tiesiai bambt ,išmuši ir vsio-ant odos.

O tada atgal į keptuvę, ant aliejaus thumbup.gif
Tai nors pusryčiai bus, jei jau su oda visiškas š biggrin.gif

Nesistebiu, bet yra tokių, kurie ant nudegimo ir sysioja doh.gif biggrin.gif Visi šie receptai - liaudies medicinos..tačiau nė vienas jų nėra pirmos pagalbos. Gali būti laikomi pagrįstais, bet tik ne iškart nudegus, o daug vėliau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 20 gegužės 2010 - 09:38
QUOTE(Rasma @ 2010 05 20, 10:35)
O tada atgal į keptuvę, ant aliejaus thumbup.gif Tai nors pusryčiai bus, jei jau su oda visiškas š biggrin.gif

doh.gif lotuliukas.gif jetus, is pat ryto jos mane kvykika! lotuliukas.gif Cia pas mus Kaune tokia rimtis del Garliavos ivykiu, darbe visi vaiksto susirupine, o as kvykaunu- sedziu issiviepius - tuoj gausiu per veida nuo kokios buhalteres, nes moteris isijautus .... doh.gif

O jei i tema, apziurejau vakar savo naktini NeoBio Chery Blosomo krema- galioja 3 men blink.gif ! As ji naudoju jau daugiau nei puse metu tai tikrai...Bet nieko blogo nejauciu! Ar jus metat lauk tokius kremus?? blink.gif Nu atradau vakar, kad galiojimus pasiziureti reikia doh.gif , tai dabar duoduosi...
Eglute82 - tau zinai kodel nepatiko mano mylimoji Lavera kokosu?- nes ji prarugusi truputi:), todel kvapas dar saldesnis ir man rugstele tokia islindus...
Gal tu ja tokia jau gavai g.gif , nes as vakar pabandziau, tai ner ka lyginti su mano, kuria jau vakar maigiau, spaudziau ir uzbaigiau biggrin.gif - kvapas kitoks rolleyes.gif Gali buti, kad tu net nezinai tikrojo-nuostabiojo jos kvapo biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 20 gegužės 2010 - 09:48