QUOTE(Satura @ 2010 05 19, 17:09)
tai aš išvis pankė, nes jei kur nusiplikau, iškart užsipilu levandų EA
o jei rimtai, tai ką reiškia po nudegimo? Po kelių minučių?
Ir kokie tie pleistrai, gal gali ateičiai pavadinimus ir mums įdėti?
Tikrai, kad pankė
Bet realiai, tai neteisingai darai
Odą atvėsinusi
(beje, ne lediniu vandeniu!, nes irgi baisus efektas gaunasi..ant degančios odos užpili ledinio vandens, kraujagyses momentaliai spazmuoja, o oda ir taip jau pažeista, taip tik gali iššaukti audinių mirtį...yra toks posakis: similia similibus curentur...gydyti panašiu arba kuo susirgai, tuo ir gydykis t.y. jei nušalai kojas, tai pirma merki į šaltą vandenį ir tik po truputį jį šiltini..tas pats prie nudegimų..+40 pilnai pakankama (nes nudegama gerokai karštesniu) nudegimui atvėsinti, pamažu vis labiau atšaldant vandenį..) jau galėtum tas levandas pasitepti..čia rimtai..jei nudegimas bus gilus - gali pakenkti labiau nei padėti su bet kokiu aliejuku.
Beje, negalimair vėsinti nudegus didelį plotą odos, nes galima smarkiai pažeisti kraujotakos sis-mą (kaip Daddygirl rašė - delno taisyklė....tik ji negalioja vaikams! Delnas atitinka maždaug 1 proc. kūno odos)
Aš neneigiu aromaterapijos, pati jos mokausi, bet tam tikrais atvejais ji turi sekti po pirmosios pagalbos
"Po nudegimo" tai reiškia iškart nudegus, kol vėsinama (nes nudegus odą, net jei nudegimo šaltinis ir nebeveikia odos (tarkim jau senai lygintuvas padėtas į šalį), joje tam tikri pokyčiai dar vyksta toliau, dar audiniai 'dega' dėl sukauptos šilumos) ir bent jau - pirmąją parą, jei tai nėra didelio laipsnio ir ploto nudegimas..
Daddygirl vaikiuko kojytės oda ne išsausėjusi, kad jei reiktų aliejuko, o pan. taip būna prie III laipsnio nudegimo, kai oda 'apanglėja', keičiasi jos pigmentacija, jau perdeginamos nervų galūnėlės (todėl toks nudegimas mažiau skausmingas nei II laipsnio) ir oda netenka savo elastiškumo. Problema ne sausume ir 'sutrūkimuose', bet tuo, kad jei mamytė nenori randų, tai reikia bandyti regeneruoti ne odą, o gilesnius audinius
Tvarsčius geriau, kad skirtų gyd.
Nudegimams vienas populiariausių - "Aquacel" su Ag
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 19, 17:38)
r isgasdino sesele, kad randai gali likti.. tai va ir galvoju, ka dabar daryt. Jai tik 2 metai, gal sakau neliks randu?...
kazin kokie tie tepaliukai?
Ir dabar aliejais neteptum? (pas mus jau uzgijo)
Dar, tiesa, sake LABAI saugoti nuo saules.
Ne amžiuje esmė, o nudegimo gylyje..
Kad nesusidarytų dideli randai, tai pasidomėkit "Dermatix" po nudegimų jis LT rekomenduojamas. Pilnos sudėties nežinau (tik papgrindines veikliąsias medžiagas, o ne pagalbinės kaip parabenai ir pan.) tai vaistinis preparatas, tad visko jame gali būti.
Bet jums jis dar ankstokai būtų, ar čia foto tokia ar aš dar matau žaizdukę vienam krašte
Iš hidrogelių tepaliukų yra "Purilon" (netinka) , "Granugel" (netinka), "Burnshield", "Tegaderm" - bet visa tai geriau, kad skirtų gyd.!!
Aliejais ir dabar netepčiau - aloe gelį taip
Nuo saulės būtinai reik naudoti kažką rimto su SPF, gerai, kad didžiosiom raidėm parašei
Papildyta:
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 19, 23:27)
aciu, kolkas prastai - patepiau lasu (vienu!) vit E aliejaus ir paskui vakare pora lasu aloe gelio.
kaip jai nieztet pradejo, kai sudreko!
(gal tas pats ir maudantis butu ivyke.. kaip tik ruosemes, nes sesele sake, kad galima).
zodziu, mano pana nukase odyte
apibintavau lengvai, ryte vesiu vel i ligonine
Gali būti taip.. gyjant ir randams formuojantis labai niežti, todėl reik saugoti odelę nuo pažeidimų grynai neleidžiant kasytis ir liesti odą....Ta odelė dar labai silpnutė ir pažeidžiama, aš galvoju, kad jūs išvis ankstokai prabilot apie tepliojimus
Kiek laiko praėjo jei ne paslaptis?
Aš nepraėjus trim savaitėms nieko nedaryčiau
Paklauskit gyd. rytoj apie "Dermatix'ą Ultra"