Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai - 64

QUOTE(Dolphin @ 2010 05 18, 16:44)
tai tarkim nuo siandien pradejau eksperimenta biggrin.gif miegojau su kokosais. tai kita plovima bandysiu CWC, tada tik galiukus ir pakaitaliosiu smile.gif aciu uz pasiulyma 4u.gif

Nėra už ką, lauksim rezultatų 4u.gif

QUOTE(Etama @ 2010 05 18, 17:26)
kad geda buvo toki 'konspekta' ir kelti biggrin.gif  labai nedaug info, bet aisku negaila, na

Vis vien bus kažkam naudos, šaunuolė thumbup.gif

QUOTE(ernesin @ 2010 05 19, 00:31)
Pasidariau dabar purškaliuką su fitokeratinais į tuščią hidrolato buteliuką,

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 05 19, 08:54)
Įdomi mintis  thumbup.gif

Įdomi, tik gal man galit paaiškinti kaip tas purškaliukas pasidaro? Į vandenį miltelius dėti? Nesuprantu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2010 05 19, 10:23)
Radau tokia info, gal bus idomu:
Tyrimais įrodyta, kad šie aliejai suteikia natūralią apsaugą nuo UV spindulių:
Tamanu (foraha) aliejus net 18-22 SPF, tačiau jį maloniausia naudoti mišinyje su kitais aliejais;
Sviestmedžio aliejus 6 SPF;
Makadamijų aliejus 6 SPF;
Sezamų aliejus 4 SPF;
Simondsijų (jojobos) aliejus 4 SPF;
Monoi 3 SPF;
Kokosų aliejus 2 SPF

negi tamanai gali tureti toki SPF? g.gif as vis maniau, kad turi tik max iki 6.

Ačiū 4u.gif labai naudinga info smile.gif
Dar prisimenu, kad aviečių sėklų aliejus turi aukštą SPF (AN puslapyje nurodyta, kad šio aliejaus natūralus apsaugos nuo saulės faktorius svyruoja 28-50)

Papildyta:
QUOTE(Diva:) @ 2010 05 19, 10:17)
Ir as uzsisakiau jau ji  biggrin.gif - neiskenciau, sitiek prigirtas! Laukiu traukinuko ir bus isbandytas!

Nesuprantu kas čia su manim pastaruoju metu darosi - į traukinius nebespėju verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragana: 19 gegužės 2010 - 11:22
Prasau, merginos, kad tik macytu, kaip sakoma biggrin.gif 4u.gif
QUOTE(ragana @ 2010 05 19, 12:22)
Ačiū  4u.gif  labai naudinga info smile.gif
Dar prisimenu, kad aviečių sėklų aliejus turi aukštą SPF (AN puslapyje nurodyta, kad šio aliejaus natūralus apsaugos nuo saulės faktorius svyruoja 28-50)

o, irgi koks didelis, reikia pasizymeti, nebuvau atkreipus demesio 4u.gif

Beje, siandien vaziuodama pamaciau, kad Savanorių pr.168 (Žaliakalnio pasažas) yra eko123 parduotuvele, kazkaip anksciau nebuvau atkreipus demesio. Kaip smagu, kad tokiu parduotuveliu daugeja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linutiaaa: 19 gegužės 2010 - 12:40
drinks_cheers.gif labai gera info, as net nezinojau, kad tiek daug alieju turi apsauga.
tik del tu faktoriu (skaiciu).. g.gif kazin ar yra tikslus zinomi. o koks cia saltinis, idomu? 4u.gif
nes, kiek matau, raso, kad oficialiai aliejai nepripazinti, kaip tinkantys apsaugai, t.y. gamintojai negali parduodami tamanu ant pakuotes parasyti SPF 20 (ar pan) g.gif

Nusidegino mano vaikas koja (su verdanciu vandeniu). Jau nueme tvarsti, nebera pusleliu, uzdegimu... bet odyte tokia sausa, suragejusi, pakeitusi spalva..
Sesele sake nieko nedaryti ir jokiu budu netepti aliejais (kai paklausiau, ar negaliu vit E aliejum padrekinti). Sako, jei labai nori, nusipirk vit E krema. Bet tas kremas cia vietinej vaistinej pirktas bus su visokiom nesamonem sudety.. Aisku, jei reikia, pirkciau... Siaip su vaiku as bijau rizikuot, ka sako medikai, ta darau..
Noriu jau siandien patept (siandien nueme tvarsti).
Bet galvoju dar cia paklausiu, gal kas susidure.. ka lietuvoj tokiu atveju pataria daryti?.. 4u.gif Tuo labiau, kzd cia buvau radus, kad galima ir Vit E aliejum g.gif
http://www.doctoryou.../vitamin_e.html
Vitamin E is very effective on burns. (First aid is cold on a burn; apply the "E" later). You can drip the vitamin onto burned skin directly from the capsule. This is sanitary, soothing and painless. Even third degree burns heal much more readily with twice-daily applications of vitamin E. Less scarring and greatly reduced inflammation are continually reported with its use. Absorption of the vitamin is best if the skin is dry before application.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 19 gegužės 2010 - 13:33
QUOTE(sher @ 2010 05 19, 10:37)
merginos pasidalinkit kokius kuno losjonus, kremus po duso naudojat? smile.gif kazkaip vis bandziau aliejukais teptis bet vis tiek jauciu kad norisi kokio losjono ar kremo, noreciau kad gerai drekintu ir susigertu ir kad kvapo stipraus nebutu smile.gif kokius jus naudojat?

Aš irgi ilgą laiką vien kokosų al. naudojau, paskui nutariau su kūno pieneliu pakaitalioti. Turiu "Florame" su rožėm puslitrinį tokį, tai ilgam man smile.gif MB išrinko, nupirko - pirmas ir paskutinis jo pirktas man kosmetikos gaminys kol kas hihihi.gif
Kvapas yra, bet švelnus ir malonus (čia subjektyvu jau).
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 19, 13:26)
Sesele sake nieko nedaryti ir jokiu budu netepti aliejais (kai paklausiau, ar negaliu vit E aliejum padrekinti). Sako, jei labai nori, nusipirk vit E krema.

man kaip tik atrodytų, kad gerai aliejus. Šitam reikalui rekomenduojami tamanai, šaltalankiai, levandos. Su jais ir kremą galima sumaišyti, jei jau aliejai griežtai ne. Ypač nuo levandų man nudegimai gerai gyja: ir tik nudegus pasitepant, ir vėliau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 05 19, 12:52)
man kaip tik atrodytų, kad gerai aliejus. Šitam reikalui rekomenduojami tamanai, šaltalankiai, levandos. Su jais ir kremą galima sumaišyti, jei jau aliejai griežtai ne. Ypač nuo levandų man nudegimai gerai gyja: ir tik nudegus pasitepant, ir vėliau smile.gif

aciu 4u.gif

neturiu nei tamanu nei saltalankiu verysad.gif (labai dziaugiaus, kad atsargos po truputi tirpsta - sakiau, jau gal pagaliau liks padorus buteliuku kiekis, galesiu susitvarkyti).
reik jauciu uzsisakyt dabar kuri viena is ju..

kolkas einu vis tik lasu vit E patepsiu g.gif

dar siaip aloe gerai, lyg prisimenu..?

man tik idomu, kad sake aliejais (ir niekuo kitu isskyrus Vit E krema) netepti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daddygirl: 19 gegužės 2010 - 14:01
jei dukrytė gerai aliejus toleruoja, tai tepčiau aliejumi. Manęs neįtikina, kad neaiškios sudėties kremas bus geriau ir dar vaikui. Juk dar gali būti, kad nelabai ta seselė ar gydytojas apskritai į aliejų gydomąsias savybes yra įsigilinusi, žino, todėl ir vengia jais gydyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 19, 14:58)
man tik idomu, kad sake aliejais (ir niekuo kitu isskyrus Vit E krema) netepti  g.gif

Dabar visi medikai taip sako.Jokiems nudegimams nenaudoti jokiu alieju! Tai senas ismislas, atgyvena... Bet tai as nezinau, kokius jie tuos aliejus turejo ir turi dabar omenyje? Apie ka jie gali taip sakyti- apie saulegrazu alieju? Juk anksciau niekas nei mates nei girdejes buvo kokiu tamanu, arganu ar pan...Cia LT kalbu.
Siaip reiketu paieskoti info pagristos kodel ne aliejai, kazkur esu skaiciusi...O vaistinese tai vienbalsiai isgirsit- negalima smile.gif Tai gal sakau todel,kad yra kitu preparatu, jau pagamintu tam tikslui rolleyes.gif , kad pirktu tepaliukus is vaistiniu ... rolleyes.gif
Kodel sauleje deginantis tada galima, po saules voniu galima alieju- juk tai irgi nusideginimas ivyksta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 19 gegužės 2010 - 14:12
QUOTE(Daddygirl @ 2010 05 19, 14:26)
drinks_cheers.gif labai gera info, as net nezinojau, kad tiek daug alieju turi apsauga.
tik del tu faktoriu (skaiciu)..  g.gif kazin ar yra tikslus zinomi. o koks cia saltinis, idomu?  4u.gif
nes, kiek matau, raso, kad oficialiai aliejai nepripazinti, kaip tinkantys apsaugai, t.y. gamintojai negali parduodami tamanu ant pakuotes parasyti SPF 20 (ar pan)  g.gif

Visu pirma uzmaciau sia info LT puslapiuose, paskui ilindau ieskot daugiau info ne LT psl, tarkim vienas ju, beje, sviestmedis turi nuo 4 iki 6, vienur taip, kitur kitaip galima rast, siame str ir apie avieciu rasoma. Teigiama, kad tikrai nera ekvivalentas kremams su spf, kurie spec tam kurti. As tos nuomones, kad tai kaip papildoma priemone, kazkaip ir is KN isikalus, kad tepam alieju bei butinai plius ir apsauga.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 05 19, 15:08)
Siaip reiketu paieskoti info pagristos kodel ne aliejai, kazkur esu skaiciusi...O vaistinese tai vienbalsiai isgirsit- negalima smile.gif  Tai gal sakau todel,kad yra kitu preparatu, jau pagamintu tam tikslui  rolleyes.gif , kad pirktu tepaliukus is vaistiniu ... rolleyes.gif

as vat irgi ne per seniausiai truputeli nusideginau siek tiek ranka, tai bijodama tepiau tamanu alieju, nes taip pat esu girdejus, kad tik nudegimams jokiu alieju, neva tai oda taip dusinama, o tuo metu kaip tik odai reikia kvepuoti. nu kazkas tokio rolleyes.gif bet nu ka, nieko, skaudejo posmarkiai, nors plotas nedidukas buvo, bet patepus tamanais po kiek laiko praejo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(linutiaaa @ 2010 05 19, 14:11)
Visu pirma uzmaciau sia info LT puslapiuose, paskui ilindau ieskot daugiau info ne LT psl, tarkim vienas ju, beje, sviestmedis turi nuo 4 iki 6, vienur taip, kitur kitaip galima rast, siame str ir apie avieciu rasoma.  Teigiama, kad tikrai nera ekvivalentas kremams su spf, kurie spec tam kurti. As tos nuomones, kad tai kaip papildoma priemone, kazkaip ir is KN isikalus, kad tepam alieju bei butinai plius ir apsauga.

Taip, gal vieni aliejai ir nėra patikima apsauga nuo saulės, bet jei gaminti apsauginį kremą (o esu tikra, kad kai kurios iš mūsų tikrai tai bandys wink.gif ), tai jame tikrai būtų naudinga ne tik cinko oksidą ir titano dioksidą naudoti, bet ir atitinkamus aliejus parinkti.
Atsakyti