QUOTE(Irunia @ 2010 06 02, 13:21)
Tiesa, dar vienas pastebėjimas - darot tikrai ne dėl savo vaikų, o dėl savęs. Nes suaugusiems jiems to gali visai ir nereikėti
Čia iš asmeninės patirties. Tiesiog teko kraustyti mirusio giminaičio "turtus". Jam tikrai daug ką reiškė ir žiebtuvėlių kolekcija, ir kitokios smulkmenos. Mums tai - tiesiog dar viena prikrauta dėžė, su kuria nežinai ką daryti. Lyg ir gaila išmest, bet kur dėti nežinai.
Vėl išlindo mano mergeliška bumbėjimo prigimtis
Irunia, tu nevisai teisi... Man skrebukai yra ne kolekcionavimas, tas kas kita nei žiebtuvėlių kaupimas. Jeigu skrebinčiau tik dėl savęs, nerašyčiau ant skrebukų aprašymų, kur mes su vaiku buvom, ką vaikas darė, kada ką pamėgo, išmoko ir t.t. Nerašyčiau ir savo asmeninių istorijų, kurias paslepiu nuo kitų akių, bet kurios visgi yra skrebukuose. Man tų istorijų nereikia, nes jos mano širdyje ir jų neįstengiu užmiršti. Istorijas ant skrebukų rašau savo dukrytei. Nes visgi netgi turėdama puikią atmintį, senatvėje galiu nebeprisiminti detalių ir emocijų atspalvių. Arba... tiesiog negaliu žinoti, kiek dar gyvensiu ir ar spėsiu dukrai papasakoti visas mūsų šeimos istorijas ir istorijas iš jos vaikystės.
Mano patirtis kitokia - netekau abiejų tėvų vaikystėje, tad užaugusi neturėjau ko paklausinėti apie savo vaikystę, išdaigas ir t.t. Nežinau, kokie mano tėvai buvo jauni, kai buvo vienas kitą įsimylėję, ką jie mėgo, kaip susipažino... Beveik nieko nežinau, o žinoti LABAI norėčiau.
Todėl,
Irunia, aš skrebinu savo malonumui, bet aprašymus rašau ir nuotraukas spausdinu visgi savo dukrytei.
Ir apskritai, skrebu pradėjau domėtis tik gimus vaikui, nes parūpo pasidaryt įdomesnį fotoalbumą. O kai atradau skrebą, apsidžiaugiau, nes jis man padėjo realizuoti save, juk tai pieštukai-popieriukai - prekės iš kanceliarijos skyriaus, kuriam visada buvau neabejinga.
Kaip ir dauguma čia susirinkusių.
... bet mes tai žinome, kieno yra pieštukai...