Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

QUOTE(murano @ 2013 07 04, 19:11)
sveiki. norejau ir as pasidometi apie danija. mano vaikinas gavo pasiulyma is draugo dirbt danijoje. bet darbas tik jam vienam. moketu 130 kronu I valanda pries mokescius, veliau ir daugiau. per menesi 200-250 val.  tai vat klausimelis mes vaziuotumem abu, ir idomu ar is jo vieno algos kol as susirasciau darba (gali uztrukt ir ilgai) isgyventumem. nuoma maistas ir visa kita. o gal net ir atsidet kaskiek eitu? mes labai taupus smile.gif labai prasau kas gyvena ar buve tenajs, apsvieskit smile.gif ar verta. neapsisprendziam.

-iūrint kur gyventumėt ir kiek sau leist norėtųmėt smile.gif studentai išgyvena ir už 3000 dviese smile.gif Jei norit savo buto - sunkiau, jei glaudžiatės su kitais, mažesniuose miestuose galit rasti kambarį už 2000. mes dviese su dviem šunim ir nuoma 3000 be mokeščių, išgyvenam iš 10,000 ir dar paišlaidaujam neblogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Senti @ 2013 05 03, 20:29)
Man reikia patarimo..
reikia padaryti pinigėlių pavedimą iš Danijos į Lietuvą, bet kad butų kuo mažesni pavedimų įkainiai... nes iš Danijos siūstų per Danske banką.. kiek domėjausi LT Danske banke - man už gautus pervestus pinigus reiktų sumokėti maždaug  40 lt mokestį.. gal kokį būdą patarsit, kaip pigiau padaryt pavedimą iš Danijos į Lietuvą... tuo labiau, kad ir suma nėra didelė, vos pora šimtų lt...  g.gif

Pavedimai iš Danske banko Danijoj į Danske banką Lietuvoj nekainuoja, jeigu sąskaitos yra sujungtos. Sujungt jas iš esmės reikia tik Lietuvoj. Danijoj man to paprašius jie kraipė galvas. biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal yra iš čia besilankančių gyvenančių Aalborge? Ieškau kur apsistoti spalio mėnesiui tenai.. gal kas priimtu "ant kambario"... su daniskais nuomos puslapiais kol kas "nesusisneku".. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangele @ 2013 07 17, 00:40)
Sveiki,
gal yra iš čia besilankančių gyvenančių Aalborge? Ieškau kur apsistoti spalio mėnesiui tenai.. gal kas priimtu "ant kambario"... su daniskais nuomos puslapiais kol kas "nesusisneku"..  doh.gif

http://www.boligport...CFQ98cAodXxIA9w

spausk verteja, jei tavo narsykle toki pasiulo, daniskam zemelapy gali atstuma pasimatuot nuo buto iki vietos i kuria tau teks vazineti dirbt ar studijuot, ir kreipkis del nuomos angliskai, jie visi beveik kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lietaus_alisa: 11 rugpjūčio 2013 - 16:41
QUOTE(ZzuZzu111 @ 2013 07 16, 14:50)
Pavedimai iš Danske banko Danijoj į Danske banką Lietuvoj nekainuoja, jeigu sąskaitos yra sujungtos. Sujungt jas iš esmės reikia tik Lietuvoj. Danijoj man to paprašius jie kraipė galvas. biggrin.gif

nieko nereikia sujungti smile.gif Tiesiog irasius gaveja (sask nr) apacioj reikia pazymeti, kad siunti i Danske banko sask kitoj saly. Ir viskas (cia Netbanku darant pavedima)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 12 rugpjūčio 2013 - 00:00
sveikos mamytes ir netik, norejau paklausti gal kas ketineta vaziuoti i kokiu ukius, fermas ar fabrikus po nauju metu? noreciau isvykti dirbti, bet as viena taip bijau verysad.gif konkreciau tai paciau darbo pasiulyu isvykstu.lt, butu smagu vykti ne vienai, nes lietuvoje atsibodo sedeti be darbo verysad.gif
Atsakyti
Sveikutes!!
Gal kas zinot kur reikia kreiptis norint gauti gyvenama busta Danijoje??
Atsakyti
Sveikos, gal zinote kokiu dokumentu reikia nunesti uzrasant vaika i darzeli, pas daktarus? kazkur girdejau kad vienisai mamai reikia is vaiko tevo notarisko sutikimo jiems gyventi uzsienyje?
Atsakyti
Sveiki

Žodžiu, dirbu daug, virš 200 val per mėnesį, o moka tik už padaryta darba (Apie 130 val), nors sutartį parašyta valandinis. Dirbu nesenai, jokių priekaištų nepareiškiau. Greitu metu įstosiu į profsajungą. Taigi mano klausimas, ar man būtų įmanoma išsireikalauti iš darbdavio kad sumokėtų už tiek, kiek uždirbau ? Dar dirbu ir tyliai rezgu planus, kaip ta tyli kiaule biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ozito: 03 liepos 2014 - 18:56
Labukas wink.gif gal zinot uz kokia suma galima y Danija parsisiusti,kad muitine neprisikabintu? wink.gif arba gal galit nukreipti kur pasiziureti? wink.gif didelis dekui,jei kas atsiliepsit 4u.gif
Atsakyti
Sveika, jei siuntiesi iš EU, tai muito mokesčio nėra.
Atsakyti
QUOTE(pykshtukas @ 2014 07 17, 20:12)
Sveika, jei siuntiesi iš EU, tai muito mokesčio nėra.

Labukas, na ne is Eu wink.gif domina uzsakymas is Kinijos ir Amerikos, bet nezinau uz kokia suma galiu uzsisakyti... wink.gif
Atsakyti