papasakokit kas nors apie
Verknę. tikrai žinau kad plaukė kažkas, bet neberandu
labai įdomu, nes planuojam plaukti, o kai kurie sako, kad ten ne plaukimas, o baidarių pernešinėjimas, ir vingis ant vingio. krantai sako irgi ne kokie, vanduo purvinas. ar tai tikrai tiesa??
Tai va, pagaliau suradau minutėlę aprašyti mūsų kelionę Verknės upe. Pati aš plaukiau antrą kartą, tai, patikėkite manimi, įspūdžių buvo daug
. Pirmą kartą plaukėme Žeimenos upe, tai palyginus su Verkne Žeimenos upė yra plati ir lengvai įveikiama.
Aš pati nemoku plaukioti
, tai visada užsidedu gelbėjimo liemenę. Be jos į baidarę net piršto nekišu
. Taigi tęsiame toliau: upė yra pakankamai sunki, ypač tas maršrutas kuriuo mes plaukėme
(nes pati baidarių nuoma paklausė kelintą kartą mes plaukiame su baidarėmis).
Mes pradėjome plaukti nuo Zambrauskų kaimo (šalia Aukštadvario). Upė yra labai vingiuota, daug nukritusių, nuvirtusių medžių. kuriuos reikia apiplaukti arba praplaukti pro juos, įlendant į baidarę. Daug seklumų, dažnai reikia išlipti iš baidarės ir ją pastumti (nes kai užplauki ant seklumos, tai tik sukėsi aplink savo ašį tol, kol baidarę nepastumsi
). Upė visai ne plati, kai kuriose vietose net siauroka, plauki tarp žolių, o irklus nėra kur įkišti, vietos praplaukti tik vienai baidarei. Mūsų kely pasitaikė ir nuvirtusių per visą upės plotį medžių ir ne tik medžių, bet buvo ir vienas kaimo tiltelis, tai baidarę reikėjo pernešti ir tik tada galėjome toliau tęsti
mūsų kelionę. Nuo pirmo iki antro tilto yra pelkių zona. Buvo daug musyčių, uodų bei kitų pelkės mašalų
, kuriems trūksta, matyt, bendravimo, todėl jie ir lenda tau į akis ir zvimbia tau po nosim. (Patariu paimti priemonių nuo mašalų). Po antro tilto prasideda pušynėlis.
Antrą dieną
ir jau planavome toliau tęsti mūsų kelionę, bet mums sutrukdė Dangus. Minutės laikotarpiu sutemo ir tada prasidėjo visos linksmybės: per pusvalandį matėme daug... ir liutį, ir griaustinį, ir žaibą, ir ledukų krušą... iki kaulų pramirkom ir sušalom...
Iškvietėme baidarių nuomą ir mūsų žygis baigėsi.
Nors upė buvo be galo sudėtinga, bet įspūdžiai liko nepakartojami. Gamta nuostabi, laukinė, graži
. Šitoje upėje netinka krapštyti nosį, pastoviai reikia dirbti. Norėdami pavalgyti reikia stabtelėti krante. Čia neįmanoma neapsiversti. Mūsų draugai (ne visi) buvo pašventinti
. Iš šešių baidarių keturios apsivertė.
Taigi Verknės upė yra pilna kliučių, sekli, siaura ir neleidžianti nuobodžiauti.
as pati plaukus pries 2m, man patiko , smagi upe, nors ir krantai neidealus ir vanduo nesuperinis, tiesiog mano prioritetai buvo upes idomumas, smagumas.