Sveikos
Praplaukėm
Įdėsiu savo programą, tikiuos kam nors pravers:
Priesaika
(visi pirmą kartą plaukiantieji baidarėmis porą žingsnių į priekį.
kas vedusi ar ištekėjęs žino kaip maždaug atrodo priesaika, kartokite paskui mane)
Imu tave baidare savo bendrakeleive ir prisiekiu būti tau ištikima (as): kai laimė lydės ar vargas suspaus, kai pilvas gurgės ir skrandis pritars. Visą kelionę tave mylėsiu, gerbsiu ir saugosiu nuo visokių priekabiautojų, kurie pasitaikys mūsų kelyje, nešiu tave ant rankų per visas kelyje pasitaikiusias kliūtis. Tepadeda man kelionių dievas Bendis ir Kon Tikis Virakoča.
Jei nepažeisiu šios iškilmingai duotos priesaikos, tebūnie man leista džiaugtis visais gyvenimo malonumais, kurie pasitaikys šį vakarą mano kelyje. Tepadeda man kelionių dievas Bendis ir Kon Tikis Virakoča.
Saugokite baidarės gyvybę ir jos neliečiamumą, gerbkite jos orumą nuo pat įsėdimo iki išlipimo. (Apšlakstymas) - Tepadeda jums kelionių dievas Bendis ir Kon Tikis Virakoča.
Pasižadėjimas
O dabar kadangi kolektyvas pirmą, bet ne paskutinį, kartą išsiruošė į tokią pavojingą ir ekstremalią išvyką, tai visi pasižadėkime draugams ir patys sau.
Priimti tikrovę tokia kokia ji yra šią akimirką. (pasižadu)
Daug kalbėti apie save, mažiau apie kitus. (pasižadu)
Saugoti vienas kitą nuo uodų, vapsvų ir kitokių kenkėjų (pasižadu)
Tiesą sakyti taip, kad ji negriautų, o statytų (pasižadu)
Gyvenimo druską naudoti taupiai (pasižadu)
Kolegų antrosioms pusėms neleisti nuobodžiauti, bet taip pat ir priminti jiems savo vietą (pasižadu)
Daug dirbti, mažai valgyti. (pasižadu)
Viską papuošti šviesiais kelionių vaizdais. (pasižadu)
Pasiekus vieną krantą, siekti kito. (pasižadu)
Visada laikytis vienuolikto įsakymo: Aš ne tu, Tu ne aš. (pasižadu)
Paskui paskyriau,
kapitoną ir jo padėjėją (atributą gavo žiūronus - susuktą laikraštį)
gelbėtojų komandą (po švilpuką ir gelbejimo ratą - didelę valgomą baranką)
šamaną atsakingą už orą (buvau numačiusi būgną - puodą)
felčerę (vaikišką vaistinėlę pilną saldainių) ir med.broliuką, kuriam patikėjau pertusiną (stipr.alkoh.gerimas)
puciamuju orkestra (labai pasiteisino tos dūdos kurios naudojamos per varžybas)
dar visiems išdalinau po raciją (pailga bandelė, ir ikistas pagaliukas virsuje)
Apsikrikštiję ir pasibaigus inauguracijai šokome į autobusiuką, kuriuo nuvežė į išplaukimo vietą. tai racijas suėdė jau pakeliui
, o pertusinas pravertė plaukiant, nes oras papuolė ne koks. kadangi 3 iš 5 baidarių buvo pirmą kartą plaukiančių, tai joms pririšau po "inkarą" (kad srovė per greitai neneštų
) tam labai gerai tiko iš darbovietes paimtos plastmasinės didelės ritės, dydžio sulyg dideliu puodu. Jos labai gražiai čiuožė vandens paviršiumi, kaip vandens slidės
Labai geras vaizdelis buvo
Parplaukus programa tęsėsi:
Skardinių šaudymas ragatkėmisTręšnių kauliukų spjaudymas. (pastatėm kibirą su vandeniu ir reikėjo pataikyti iš tam tikro atstumo)
Patikrink savo girtumo laipsnį (paduodami flomasteriai, o už jų ant sienos ant balto popieriaus nupiešta promilių skalė 1, 2,3, ir daugiau. Žaidėjų užduotis pasilenkus pro kojas tiesti ranką ir pažymėti skalėje promiles. Savaime suprantama, kad kiekvienas nori būti kuo blaivesnis, todėl skalę reikia nubrėžti taip, kad mažesnįpromilių skaičių reikėtų pasiekti kuo sunkiau, t.y turėtų kuo aukščiau pakelti ranką.
dar buvau numačiusi šiuos žaidimus, bet nebežaidėm:
Atspėk, kas esi (Kiekvienam žaidėjui ant nugaros priklijuojamas užrašas, kas jis toks yra (galima pasirinkti temą, parinkti animacinių filmukų ar knygų herojus). Žaidimo tikslas yra išsiaiškinti, kas toks esi. Tam, kad išsiaiškintum, reikia eiti prie kitų žaidėjų ir užduoti jiems klausimus. Į klausimus žaidėjai turi atsakyti tik ,,Taip" arba ,,Ne".)
Suskaičiuoti kiek monetų (Ant kėdės sudėti monetas. Dalyvis atsisėda nežiūrėdamas ir judėdamas turi suskaičiuoti kiek monetų yra ant kėdės.)
Abiejų komandų dalyviai sustoja ant dekio ir nenulipdami turi jį apversti. Laimi ta komanda, kuri greičiau apverčia dekį.
Susiskirstom i dvi komandas. Pripučiam balionų tiek, kiek žaidžia zmoniu ir uz siulo ar virveles juos pririsam prie visu zaideju koju. Kai duodamas startas komandos bando susprogdint priesininku komandos balionus,kam sprogsta,tas iskrenta is zaidimo.
Kiekvienas dalyvis piesia viena pasirinkta sventes dalyvi. Nupiesus lapeliai surenkami ir rodomi. Visi turi atspeti, kas yra nupiesta.
Papasakok apie save. Dalyviams duodama atsikirpti siūlo tiek kiek jie nori. Tada kiekvienas vyniodamas savo siūlą ant piršto turi pasakoti apie save.
Na bet visą vakarą vainikavo pats geriausias žaidimas - mes jį vadinam "Krokodilu" kažkodėl. Kai reikia suvaidinti žodį.
Ir manau buvom pasiekę jau vieną aukščiausių "levelių"
Pamėtėsiu idėjų - koliokviumas, gotika, civilizacija, perimetras, erudicija, reinkarnacija, akimirka, vikipedija, akiplėša, amortizatorius, šviesmetė, charizma, partija, pms (čia geriausias buvo, aišku vaidinti reikėjo vyrukui
) daugiau nebepamenu.... bet žiauriai geras žaidimas. Tik pastebėjimas, vaidinti sekėsi geriau išgėrusiems, o spėti blaiviems.
Tai tiek. Tikiuos pravers kam nors