Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

maniskei tik 7menesiai dabar ir jau surujojo blink.gif siandien ryte atsikeliu ziuriu ant kilimo pora laseliu pritaskyta, paziurejau jai ta vietele istinus, bet issilaize tai svariai thumbup.gif taigi norejau paklaust ar nieko baisaus kad taip anksti surujojo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Westukas @ 2006 07 16, 15:06)
maniskei tik 7menesiai dabar ir jau surujojo blink.gif  siandien ryte atsikeliu ziuriu ant kilimo pora laseliu pritaskyta, paziurejau jai ta vietele istinus, bet issilaize tai svariai thumbup.gif  taigi norejau paklaust ar nieko baisaus kad taip anksti surujojo? g.gif

Nieko baisaus. Nuo 6 mėn. jau gali rujoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 07 16, 15:09)
Nieko baisaus. Nuo 6 mėn. jau gali rujoti  mirksiukas.gif

o kiek ilgai tai trunka? ir kas kiek laiko tai mazdaug pasikartoja? cia pirma mano kalyte tai nelabai zinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Westukas @ 2006 07 16, 16:01)
o kiek ilgai tai trunka? ir kas kiek laiko tai mazdaug pasikartoja? cia pirma mano kalyte tai nelabai zinau doh.gif

Va čia gera tema apie rują, pasiskaityk mirksiukas.gif
http://fauna.savel.o...ais;thread=1201
Atsakyti
aciu 4u.gif jau nieko nebesuprantu vieni sako vienaip kiti kitaip, reikia tiesiog man paciai savo kalyte stebet, ziuret kiek tai truks ax.gif pas ja net tokio kraujo nera tik kazkokios tokios sviesiai orandzines isskyros ir tai labai labai mazai, beveik nesimato blush2.gif
Atsakyti
na ka as galiu pasakyti. as turiu kalyte. liepos 10 suejo 6 menesiai o jau panele kaip tik per gimtadieni susirgo .kazkaip per anksti sako veterinaras kad buna kartais taip nors sake stebeti ju daznuma nes gali buti kad cistukiu prie kiausidziu gali buti nors sako turbut nea. o siaip kas liecia ruja tai sunkoka su kalytem tuo metu. kaip dabar vasara tai vaziuojam i gamta daznai i suprantama norim duoti sunytei pasilakstyti o va cia jau stabdis nes tik paleidi jau ji uostineja kur koks suo gali buti tai va tenka laikyti prirista ir neleisti jokiu vyriskos lyties atstoviu 2 savaites artyn blush2.gif nes paskui buna negerai gali nenuziureti nestuke.gif doh.gif thumbup.gif
Papildyta:
kaiek zinau tai kalytes rujoja 2 kartus per metus po 2 savaites kazkur o tepa tai tepa lasiukais tai ant lovu kas priprate leisti geriau pasaugokit tas 2 savaiteles kai pastebit kad jau kazkas prasidejo nes aptaskuos visa patalyne nors nedaug bet....arba kaip as tai patiesiu ranksluosti ir paguldau gad nuskriausta nebutu lotuliukas.gif
Atsakyti
O kaip sakykit suderinti rują ir parodas? g.gif
ar viena kitoms netrukdo g.gif . įtariu kas būtų jei rujojanti kalytė būtų parodoje... blush2.gif
O mums kaip tik pirma ruja ir paroda pirma .. na tiesa sakant po mėn. bigsmile.gif tad gal viskas bus gerai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smandi @ 2006 12 28, 11:17)
O kaip sakykit suderinti rują ir parodas?  g.gif
ar viena kitoms netrukdo g.gif . įtariu kas būtų jei rujojanti kalytė būtų parodoje... blush2.gif
O mums kaip tik pirma ruja ir paroda pirma .. na tiesa sakant po mėn.  bigsmile.gif tad gal viskas bus gerai?  ax.gif

kiek esu girdėjusi, tai nerekomenduojama tuo metu vesti, jūsų kalytė taip pat bus nerami, ne paklusnumas bus galvoj, o be to kaip kankinsis aplinkiniai patinai...
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2006 12 28, 12:37)
kiek esu girdėjusi, tai nerekomenduojama tuo metu vesti, jūsų kalytė taip pat bus nerami, ne paklusnumas bus galvoj, o be to kaip kankinsis aplinkiniai patinai...

tai va ir aš apie tą patį... blush2.gif
bet jei užregistruota parodai, tai ką daryti - atšaukti? g.gif ar tikėtis blink.gif kad po mėnesio jau pasibaigs ruja..
Atsakyti
QUOTE(Smandi @ 2006 12 28, 11:50)
tai va ir aš apie tą patį... blush2.gif
bet jei užregistruota parodai, tai ką daryti - atšaukti? g.gif ar tikėtis  blink.gif  kad po mėnesio jau pasibaigs ruja..

na čia jau sunkiau... jaučiu ir pinigų niekas nebegražins unsure.gif tuomet jūsų vietoje neįsivaizduoju ką daryčiau, gsal net ir vistiek dalyvaučiau... įsigykit purškalų, kad bent kiek kvapas mažesnis šunims būtų ax.gif
Atsakyti
Jei jau taip yra, tai vežkitės. Aišku po mėnesio greičiausiai ji neberujos. O jei dar rujos, tai veiksmų planas toks: atvažiuojat, šuo mašinoj, nueinat pasižiūrit kur ringas, kada, pasiimat numerėlį. Paskui sulaukus ringo laiko nuvalot kalytę, papurškiat kokiais "kvepalais" ir tiesiai į ringą, be vaikščiojimų, rodymusį aplink ringą ir pan. Tiesiai į ringą, praeinat ekspertizę ir iškart vėl į mašiną. Ir net gavus BOB neiti į bestus ir negadinti pasirodymo kitiems šunism - tiesiog negražu būtų gadinti bestuose pasirodymus patinams...
Atsakyti
oi, ačiū merginos už atsiliepimus, biggrin.gif
na lygtai viskas turėtų baigtis gerai, bigsmile.gif ir veisėja nuramino mirksiukas.gif . sakė kad, pirma ruja turi būti jau pasibaigusi bigsmile.gif
o jei ką darysim kaip patarė canine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smandi: 28 gruodžio 2006 - 17:04