Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(*VICI* @ 2006 04 19, 00:01)
Na tai vargšai tavo šuniukai smile.gif nesakau, kad numirs, bet dar nei vienas veterinaras neuždraudė duoti obuoliuko, morkytės, virtos ar žalios mėsytės, balto sūriuko ir pan. Ir taip jau nieko ko TIKRAI negalima neduodu, o duoti vien tik sausą, man tai žiauru. Aišku, šuns organizmas yra kitoks, bet jis ir negyvena miške, kur tik laukiniai žvėreliai laksto, o žmonių namuose, kur visokiausi kvapai nuo šviežio maisto... cool.gif

aha vargšeliai doh.gif negauna to, kas galėtų sualergizuoti mano alergišką bokserę. beje jei ką, kiek žmonių, tiek nuomonių, taip pat ir veterinarų tarpe. aš gi nesakau kad tu šerk savo šunis kaip aš šeriu rolleyes.gif bet ar jie vargšeliai ne tau spręsti tongue.gif
Atsakyti
Aš savo šunims neduodu visiskai nieko, ką valgo žmogus. Turiu 7 metų stafo kalaitę. Kai tik aš jos pagailiu ir numetu kasnelį nuo stalo, tai po to pusė nakties su ja lauke vaikštinėju, pykina ją. Jau gal kokius penkis kartus taip buvo, taigi dabar gauna tik jai skirtą neriebų subalansuotą sausą maistą ir problemų nėr. Sutinku, labai norisi pamaloninti savo pupsikus, bet tai reik daryti su protu. Gal tiktų jiems skirtais skanėstais iš tam tikrų parduotuvių? Arba jei matote, kad jūsų duodamas papildomas skanėstas nedirgina augintionio skrandžio, tai galima ir toliau vartoti.
Atsakyti
QUOTE(Asutrikolarija* @ 2006 04 18, 22:45)
ai, na tavo tiesa  smile.gif  bet jeigu nėra tariamų nėštumų tai ir reikalo nėra keisti maistą tiesa? o pvz jeigu padidėję pieno liaukos, šiek tiek, ar jau susirūpinti ar dar ne?  4u.gif

Jeigu nėra problemų - tai kam tas problemas spręsti? biggrin.gif
Aš tai keičiu maistą dėl to, kad pasibaigus tariamam nėštumui maniškė nusišeria verysad.gif Tai sakau jeigu nebus tariamo nėštumo, tai gal ir nenusišers ar bent jau ne taip stipriai?
Nors pats tas tariamas nėštumas jai nebūna labai stiprus - tik pabrinksta papukai ir truputį surimtėja elgesys wink.gif
Atsakyti
Jeigu pirma ruja praėjo labai lengvai - beveik netepliojo - viską spėdavo išsilaižyti - tai ar ir antra bus tokia pat? Ar gali būti kad bus daugiau tepliojimo?
Atsakyti
QUOTE(Vasara T @ 2006 04 19, 12:12)
Jeigu pirma ruja praėjo labai lengvai  - beveik netepliojo - viską spėdavo išsilaižyti - tai ar ir antra bus tokia pat? Ar gali būti kad bus daugiau tepliojimo?

Pirma ruja beveik visada būna silpnesnė, lengvesnė. Antra jau turėtų būti "rimtesnė" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 04 19, 09:47)
Jeigu nėra problemų - tai kam tas problemas spręsti? biggrin.gif
Aš tai keičiu maistą dėl to, kad pasibaigus tariamam nėštumui maniškė nusišeria  verysad.gif  Tai sakau jeigu nebus tariamo nėštumo, tai gal ir nenusišers ar bent jau ne taip stipriai?
Nors pats tas tariamas nėštumas jai nebūna labai stiprus - tik pabrinksta papukai ir truputį surimtėja elgesys wink.gif

tada taip išeina kad ta problema yra g.gif maniškė irgi surimtėja, dar ir kaip, guli ir nieko neveikia, ir papukai pabrinksta.. šiaip lauke tai dūksta... gal ir mum reikia ką nors sugalvoti..
Atsakyti
QUOTE(Asutrikolarija* @ 2006 04 19, 17:40)
tada taip išeina kad ta problema yra  g.gif  maniškė irgi surimtėja, dar ir kaip, guli ir nieko neveikia, ir papukai pabrinksta.. šiaip lauke tai dūksta... gal ir mum reikia ką nors sugalvoti..

2 paros bado dietos ir padidintas fizinis krūvis thumbup.gif
O per ują - pamažintas baltymų kiekis....
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2006 04 19, 19:13)
2 paros bado dietos ir padidintas fizinis krūvis  thumbup.gif
O per rują - pamažintas baltymų kiekis....

aišku jau dabar pradėsiu zysti, bet ji ir taip kūda, o jau ėdri beprotiškai.. kaip dabar aš ją galėčiau dvi paras bado dietos laikyt kai Betka rys maistą... hm.. blush2.gif aš naiviai maniau kad tariams nėštumas yra kai tempia žaisliukus ir jais rūpinasi ir panašiai smile.gif kažkaip atrodė kad normalu jog kalytės elgesys pakinta per rują.. ech unsure.gif
Atsakyti
Mūsų 9 mėnesių kalytė ėmė truputį kraujuoti-nedaug , panašiai kaip prieš rują keli rusvi , rausvi lašiukai šalia guolio.Tai tęsiasi kokias 4 dienas.Prisiskaičiau kad būna visokie gimdos uždegimai ,kurių metu būdingas apetito netekimas ,tingumas.Mūsiškė irgi nelabai ką ėda, tačiau labai jau dideli karščiai šiuo metu ,gal dėl to? g.gif Rujojo ji gegužės mėnesį ir nuo to laiko praėjusios yra 4 savaitės.Gal turite minčių ir patarimų?
Atsakyti
Sveikutes, cia toks subtilus klausimelis pas mane musu kalyte pirma karta rujoja jai dabar yra 6 menesiukai. Tiesiog noreciau, kad pasidalintumete patirtimi kiek kartu metuose rujoja kalytes, kaip del to tepimo, kadangi musu kalyte pati neissilaizo. Tai musu pirmas augintinis todel esame zali blush2.gif
Atsakyti
Apie tai jau yra tema.
http://www.supermama...showtopic=59163
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2006 07 09, 22:16)

sorry kiek skaitinejau nemaciau blush2.gif
Atsakyti