Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

Istikruju tai mano pirmasis suo,apie tokius dalykus nedaug nusimaniau blush2.gif ,tad ir pamaniau,kad kelnaites bus geriausia iseitis.Pasirodo,kad klydau,nes ji pati kuo puikiausiai susitvarko.
Siaip naktim ir taip daznai kelias,tad per ruja problemu ner.
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2006 01 14, 12:58)
Istikruju tai mano pirmasis suo,apie tokius dalykus nedaug nusimaniau blush2.gif ,tad ir pamaniau,kad kelnaites bus geriausia iseitis.Pasirodo,kad klydau,nes ji pati kuo puikiausiai susitvarko.
Siaip naktim ir taip daznai kelias,tad per ruja problemu ner.

Tai jum gerai, mūsų tai naktim miega, nors ir karas prasidėtų biggrin.gif tai tikrai neatsibustų išsilaižyti, todėl ir miegam su triusikiukais bigsmile.gif
Atsakyti
Kvailas klausimas parūpo: tai kiek gi laiko apytikriai tęsiasi kalių ruja? g.gif Knygoje skaičiau, kad 20 - 25 dienas. Kadangi knyga buvo K. Masilionio ir jai 15 metų, drįstu abejoti patikimumu... ax.gif jei mano šuo pradėjo rujoti sausio 21 dieną, vadinasi, šią savaitę jau turėtų baigtis šis džiaugsmas? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mylda: 08 vasario 2006 - 15:09
QUOTE(Mylda @ 2006 02 08, 15:07)
Kvailas klausimas parūpo: tai kiek gi laiko apytikriai tęsiasi kalių ruja?  g.gif Knygoje skaičiau, kad 20 - 25 dienas. Kadangi knyga buvo K. Masilionio ir jai 15 metų, drįstu abejoti patikimumu...  ax.gif jei mano šuo pradėjo rujoti sausio 21 dieną, vadinasi, šią savaitę jau turėtų baigtis šis džiaugsmas? unsure.gif

Atsiverskit porą puslapių atgal, ten rasit atsakymą smile.gif
Atsakyti
Buvau atsivertusi, bet kad dar labiau susipainiojau...unsure.gif ten parašyta, kad apie 56 - 67 dienas porujis gali tęstis... nu nieko nesuprantu... man tiesiog reikėtų tiksliai žinoti, kada vidutiniškai baigiasi pavojingasis laikotarpis... g.gif už tai ir sakau, kad kvailo klausimo paklausiu... ax.gif
Atsakyti
Čia žinok individualus dalykas, maždaug turėtų tęstis 3 - 4 savaites ta pati ruja, o tie porujai ir priešrujai, tai tikrai tiksliai nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2006 02 09, 13:43)
Čia žinok individualus dalykas, maždaug turėtų tęstis 3 - 4 savaites ta pati ruja, o tie porujai ir priešrujai, tai tikrai tiksliai nežinau unsure.gif

Na aš skaičiau, kad priešrujis tęsiasi apie 9 dienas, paskui pavojingasis laikotarpis nuo 5 iki 9 dienų (bet čia labai vidutiniai skaičiai, kiekvienai šunei gali būti kitaip).

gal kas nors gali papasakot, kaip atskirti, ar kalytė jau laukiasi? Jei nuo pabėgimo per rują praėjo 2 artais 3 savaitės, ar jau kas nors turėtų būti pasikeitę, kaip nors matytis? Maniškė paskelbė bado streiką, turi įtarimą, kad gali būti negerai doh.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 02 13, 13:26)
Na aš skaičiau, kad priešrujis tęsiasi apie 9 dienas, paskui pavojingasis laikotarpis nuo 5 iki 9 dienų (bet čia labai vidutiniai skaičiai, kiekvienai šunei gali būti kitaip).

gal kas nors gali papasakot, kaip atskirti, ar kalytė jau laukiasi? Jei nuo pabėgimo per rują praėjo 2 artais 3 savaitės, ar jau kas nors turėtų būti pasikeitę, kaip nors matytis? Maniškė paskelbė bado streiką, turi įtarimą, kad gali būti negerai  doh.gif  unsure.gif

Na nustato , kaip ir žmonėms, echoskopu. Tik tiksliai nežinau nuo kurios dienos jau matosi. Paskambink į veterinarinę ir pasiklausk.
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 02 13, 11:26)
gal kas nors gali papasakot, kaip atskirti, ar kalytė jau laukiasi? Jei nuo pabėgimo per rują praėjo 2 artais 3 savaitės, ar jau kas nors turėtų būti pasikeitę, kaip nors matytis? Maniškė paskelbė bado streiką, turi įtarimą, kad gali būti negerai  doh.gif  unsure.gif

Ojoi, o taviškė pabėgusi buvo? blink.gif Taigi ji dar visai vaikas, tik 9 mėnesių, ar gali jau ji šuniukų turėti? Na, žinau, kad tuoj kvailai paklausiu, bet paklausti reikia: ar gali kalės tokiam jaunam amžiui, kaip čia pasakyti... pastoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylda @ 2006 02 13, 12:39)
Ojoi, o taviškė pabėgusi buvo? blink.gif Taigi ji dar visai vaikas, tik 9 mėnesių, ar gali jau ji šuniukų turėti? Na, žinau, kad tuoj kvailai paklausiu, bet paklausti reikia: ar gali kalės tokiam jaunam amžiui, kaip čia pasakyti... pastoti? g.gif

Vat ir man įdomu būtų sužinoti... man asmeniškai atrodo, kad gali, jei jau yra ruja, reiškia organizmas subręsta.
Atsakyti
QUOTE(Mylda @ 2006 02 13, 13:39)

Nu buvo pabėgusi. Pergudravo ji mane doh.gif Atsidarė duris, už kurių gyvena jau pusę metų, ir dar nei karto nebuvo atsidarius - pavyko kažkaip iškrapštyti užraktą ir nusivijo kažkokį šunį schmoll.gif
Na dabar nebepakeisiu nieko, reik tikėtis, kad ir tada pabėgusi nieko neprisidirbo verysad.gif Ir dėl to, kad ji dar tokia jaunutė, dar labiau baisu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Acacia: 13 vasario 2006 - 13:52
Na jeigu rujoja, tai ir pastoti gali. Tik jei sakai, kad buvo labai trumpam pabėgusi, manau nieko baisaus. Dažniausiai ne taip greitai ten viskas įvyksta. Na aišku visko būna.
Atsakyti