Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

Noriu štai ko paklausti: kaip atsikratyti kalytės kavalierių? Jie sėdi laiptinej ir staugia, siusioja po durimis (kaimynai įleidžia juos į laiptinę, nes tie labai įkyriai loja po langais), lydi visus šeimos narius iki pat autobuso stotelės doh.gif Gal yra kokių nors priemonių, neutralizuojančių rujos kvapą? g.gif
Atsakyti
Yra zooparduotuvėse purškalų. Taip pat galima pasidaryti naminę priemonę: tris citrinas su visa žieve sumalti mėsmale, užpilti puslitriu degtinės, palaikyti dvi savaites tamsioj vietoj. Prieš pasivaikščiojimą apipurkšti kalės užpakalinę dalį, tik saugoti, kad nepatektų ant lytinių organų, išeinamosios angos, į akis, žodžiu, saugoti gleivines.
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2005 12 23, 12:06)
Ir vėl aš, tikiuosi dar neužknisau, bet dabar jau tikrai paskutinis klausimas: nuo kada skaitosi rujos pradžia, kai vietelė jau padidėja, ar tik tada, kai kraujukas pasirodo? Ir kiek laiko turi tęstis ruja, pas sveika kalę (mažų veislių)? Iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif

Tai taip man nieks ir neatsakys? Kur dingo visi žinovai? g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2005 12 28, 12:18)
Tai taip man nieks ir neatsakys? Kur dingo visi žinovai? g.gif  smile.gif

Te:
"Yra keturios rujos fazės:
1. Priešrujis (proestrus) – pasirodo kraujingos išskyros, nuo šios dienos ir pradedama skaičiuoti. Tęsiasi iki kol kalė pradeda prisileisti patiną. Vidutiniškai trunka 9 d., bet kartais gali būti ir 2–25 d.
2. Tikroji ruja (oestrus) prasidea, kai kalė pasiruošusi kergtis, ramiai stovi, suka uodegą. Ji trunka 5-9 d. (gali būti 1–20 d.). Šiuo metu išskyros iš makšties dažniausiai būna bespalvės, bet gali būti ir rausvos.
3. Porujis (diestrus) prasideda pasibaigus tikrajai rujai, kalė nebetraukia patinų, sumažėja lyties organai, dingsta išskyros. Trunka 56-67d.
4. Tarprujis (anestrus)– laikotarpis, kuomet kalės elgesys ir būklė tampa ir būna "normali". Tai trunka 7-10 mėn., priklausomai nuo kalės temperamento, veislės, charakterio ir kt."

o daugiau - čia: http://fauna.savel.o...ais;thread=1201
Atsakyti
Ačiū Manjana 4u.gif matau, kad ruja gali būti ir labai ilga, tai įdomu kodėl Daiva D. sakė, kad mano pirmajai kalytei 2 mėn. rujos buvo nenormalu? Jeigu gali tęstis iki 20 d. ir porujis ir priešrujis...
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2005 12 28, 13:05)
Ačiū Manjana 4u.gif matau, kad ruja gali būti ir labai ilga, tai įdomu kodėl Daiva D. sakė, kad mano pirmajai kalytei 2 mėn. rujos buvo nenormalu? Jeigu gali tęstis iki 20 d. ir porujis ir priešrujis...

Na, ten parašyta, kad "gali būti", bet tai nereiškia,jog tai yra normalu...
Atsakyti
Mano džiaugsmas vakar sulaukė lygiai 9 mėnesių amžiaus ir šios sukakties proga pasirodė pirmasis kraujukas blink.gif
Kaip reaguoja kitos kalės į jų draugijoje esančią rujojančią kalytę?
Juk ir šiaip jos tarpusavyje nelabai sutaria, bet manoji dar kadangi jauna, tai labai draugiška biggrin.gif
Na kad kartu su berniukais vedžioti negaliu, tai tiek suprantu biggrin.gif
bet ar galim su mergaitėm bandyti pabendraut?
Atsakyti
Pirmą rujos savitę gali bendrauti ir su tais ir su tais, pas mane kalės pirmą savaitę ir voljere kartu su bernais sėdi, paprastai reikia kartu su jais nustoti vaikščioti 10-11 dienomis. O su kalėmis visada gali leisti būti.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2006 01 13, 11:17)
Pirmą rujos savitę gali bendrauti ir su tais ir su tais, pas mane kalės pirmą savaitę ir voljere kartu su bernais sėdi, paprastai reikia kartu su jais nustoti vaikščioti 10-11 dienomis. O su kalėmis visada gali leisti būti.

O tas pavojingiausias laikotarpis trunka maždaug apie savaitę?
Jei nuo 10-11 dienos pradėt, tai maždaug iki 20 dienos pavojus jau turėtų būti praėjęs? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Acacia @ 2006 01 13, 10:59)
O tas pavojingiausias laikotarpis trunka maždaug apie savaitę?
Jei nuo 10-11 dienos pradėt, tai maždaug iki 20 dienos pavojus jau turėtų būti praėjęs?  g.gif

Aš jūsų vietoj, tai saugočiau nuo pat pradžios iki galo (aišku nuo bernų, o ne nuo kalių), nebent jūs mėgstat riziką bigsmile.gif
Atsakyti
Noriu parasyt apie kelnaites,pirktas Kikoj.Na,mano demetajai,tai jos visiskai netiko ir nepatiko.Kazkokia net alergija gavos nuo paketo.Dar vienas minusiukas,kad ji normaliai issilaizyt negalejo.Nakti zymiai daugiau prikraujavo ant lovos.Jas nuemus viskas susitvarke.
Atsakyti
QUOTE(Tomulyte @ 2006 01 14, 12:29)
Noriu parasyt apie kelnaites,pirktas Kikoj.Na,mano demetajai,tai jos visiskai netiko ir nepatiko.Kazkokia net alergija gavos nuo paketo.Dar vienas minusiukas,kad ji normaliai issilaizyt negalejo.Nakti zymiai daugiau prikraujavo ant lovos.Jas nuemus viskas susitvarke.

g.gif net mano jautruolei jorkei tinka g.gif o tai kaip naktį nepritepliojo? Miegodami juk nesilaižo, nebent jūsų tokia šaunuolė, kad prabudinėja ir tvarkosi g.gif o šiaip tai kam jum tada kelnytės, jei norit, kad su jomis išsilaižyt galėtų? bigsmile.gif
Atsakyti