Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(Pumpum @ 2013 03 04, 20:09)
Nu čia dabar, dar ir taip būna  smile.gif  nu tada jo, reikia triūsikėlių  biggrin.gif

biggrin.gif bulterjeras, labai jau nelanksti
Atsakyti
QUOTE(Sagittarius @ 2013 03 04, 22:12)
biggrin.gif  bulterjeras, labai jau nelanksti

viskas aišku biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki visi musu kalyte 8menesiu irgi rujoja bet ji kraujavo tik 13dienu, gal delto kad mazos veisles suo,su ja problemu dar pokolkas neturime smile.gif
Atsakyti
o ar labai būtina skaičiuot? g.gif nes aš neskaičiuoju kažkaip ir nežiūriu kiek ji ten kraujuoja...
Atsakyti
kadangi aš skaudžiai pasimokiau, tai jau stebėčiau kaip ir kiek laiko. Kalytės nebeturiu, gimdos uždegimas buvo, operavo, bet nebeatsigavo po narkozės verysad.gif Ilga paskutinė ruja buvo, bet kol susigriebėm, kad čia jau nebenormalu doh.gif
Atsakyti
Mes skaiciuojame dienas ir stebime ja visas tas diena,manau reike stebeti jas vien del siu uzdegiminiu problemu smile.gif
Atsakyti
Mes kalytę vasario 14 pasiėmėm iš prieglaudėlės, man atrodo ji jau tada rujojo, tiksliai nežinom, nes ir jos elgsena pirmomis dienomis buvo nedrąsi. Kraujo lyg ir nebuvo (na vieną lašiuką tikrai buvau radus), bet pastoviai zyzliojasi ir realiai dabar jau nebežinau nei kelinta čia jai diena, nei kiek jai laiko ta ruja trunka jau. Penktadienį buvom susitikę su patinu, pastarasis iš proto ėjo, norėjo lipt (na, kad trigubai didesnis, tai nesvarbu...), pana nesipriešino, nepuolė bartis... tai kažin kuri čia ta stadija? Kiek skaičiau ruja ciklais yra suskirstyta.
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2013 03 06, 20:50)
Mes kalytę vasario 14 pasiėmėm iš prieglaudėlės, man atrodo ji jau tada rujojo, tiksliai nežinom, nes ir jos elgsena pirmomis dienomis buvo nedrąsi. Kraujo lyg ir nebuvo (na vieną lašiuką tikrai buvau radus), bet pastoviai zyzliojasi ir realiai dabar jau nebežinau nei kelinta čia jai diena, nei kiek jai laiko ta ruja trunka jau. Penktadienį buvom susitikę su patinu, pastarasis iš proto ėjo, norėjo lipt (na, kad trigubai didesnis, tai nesvarbu...), pana nesipriešino, nepuolė bartis... tai kažin kuri čia ta stadija? Kiek skaičiau ruja ciklais yra suskirstyta.

jei leidosi (suko uodegą, kad patinui priėjimas geresnis būtų), tai pati ta stadija šuniukams darytis - turėtų trukti dar apytiksliai porą savaičių.

Priešrujo (proestrus) metu pabrinksta patelių lytinės lūpos, pasirodo kraujingos išskyros, kalytės dažnai laižosi „tą vietą“, kartais dažniau šlapinasi, aplink jas pradeda sukiotis „jaunikiai“. Išskyrų kiekis gali būti gana įvairus, kai kurios kalytės praktiškai viską susilaižo, kitoms šiuo metu geriau mūvėti specialias kelnaites. Vienos tampa agresyvesnės, kitos – neklusnios ar susijaudinusios. Priešrujis trunka apie 9 dienas (kartais 2–25 d.). Šiomis dienomis kalytė dar nevaisinga.
Tikroji ruja (oestrus) reiškia, kad kalė pasiruošusi kergtis. Paprastai šis etapas trunka 5 – 9 d. (kartais 1 – 20 d.). Išskyros tampa bespalvėmis ar rausvomis. Kalytė prisileidžia patinus, jiems prisiartinus (ar padėjus ranką ant strėnų) stovi ramiai, uodegą suka šonan. Augintinė gali bandyti pabėgti nuo šeimininko. Šiame etape šunys gali būti itin išradingi, tad geriau kalytę itin atidžiai prižiūrėkite.
Porujis (diestrus) prasideda pasibaigus tikrajai rujai. Jo metu dingsta išskyros, prarandamas patinų susidomėjimas, kalytės jau negalima apvaisinti. Trunka 30 – 60 dienų.
Tarprujis (anestrus) – galutinis rujos etapas, jo metu augintinė būna „normali“. Trunka 7 – 10 mėn. Jam pasibaigus, rujos ciklas kartosis iš naujo.
Atsakyti
QUOTE(Arnolda @ 2013 03 06, 22:37)

Būtent šitą ir aš skaičiau, ale vistiek nelabai susigaudau kuris čia jai tarpsnis. Manau kažkas tarp 2 ir 3  g.gif
Atsakyti
Manoji priešrujyje bėga ir kanda patinams. per tikrąją rują kalės užsuka uodegą ir atstato patinams, tai pagal jos elgesį galima spėliot. Mes kai patinų nematom, tai irgi spėliojam tiesiog, pagal laiką jau tikroji ruja turėtų būt
Atsakyti
Musu kalyte kraujavo 13dienu nustojus kraijavimui jai prasidejo tikra ruja ji pati prisileidzia patina pati prie jo lenda ir kaip minejo pas patele labai isbrinksta lytinei organai per ta pagrindine ruja,pas mus cvergpinceris manau didesniu veisliu ruja trunka ilgiau nors reike stebeti,kas ce zino koke bus antra ruja musu kalytei. smile.gif
Atsakyti
Ar gali per porujį kalė pasidaryti agresyvesnė? Buvo negerai ir prieš tai, socializavom, dirbom, rezultate jau buvo pradėjusi žaisti su svetimais - o dabar dar blogiau nei pradžioj.
Atsakyti