Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(Borzika @ 2012 04 20, 10:22)
P.S. o negali būt tie lašiukai, tarkim, nuo susižeistos pėdutės?

Nesusižeidusi, tiesiog ir iš elgesio matosi iš kur laša ir ką laižosi...
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2012 04 20, 10:41)
Sveiki,
auginu nyktstukiniu pinceriu kalyte, kuriai baiginejasi pirmoji ruja, norejau paklaust, ar jau susitrauks  kilpa, nes nors jau savaite kaip nebera jokiu isskyru, ten jai dar labai patine ir nutyse, speneliai irgi keturgubai istyse, bet nera jokiu patinimu ar paburkimu? Ar gris viskas i pradine padeti, kaip kad buvo pries ruja? 4u.gif

pas ją dabar pačios pačiausios dienos, užtat ir kilpa pati didžiausia. Tad dabar labiausiai saugokit-pats rujos pikas pas jumis
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2012 04 20, 10:01)
pas ją dabar pačios pačiausios dienos, užtat ir kilpa pati didžiausia. Tad dabar labiausiai saugokit-pats rujos pikas pas jumis

Aciu uz atsakyma 4u.gif Istikruju buvau jau atsipalaidavus, nes maniau kad viskas jau baiges, mat siandien 20 rujos diena, o ir patina musu ji pagatava papjaut doh.gif vaikas laisves reiskia dar nematys smile.gif
as pirmakart susiduriu tai labai daug ko nezinau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2012 04 20, 11:22)
Aciu uz atsakyma 4u.gif Istikruju buvau jau atsipalaidavus, nes maniau kad viskas jau baiges, mat siandien 20 rujos diena, o ir patina musu ji pagatava papjaut doh.gif vaikas laisves reiskia dar nematys smile.gif
as pirmakart susiduriu tai labai daug ko nezinau blush2.gif

Nu dar kokias 5 dienas tikrai saugokit, nes vaisingos kalės dienos prasideda tada kai pradeda kraujas šviesėt iki tokių negauslių labai vos vos rausvų išskyrų, jų realiai net nelabai matos, tik kilpa labai didelė būna, išbrinkus. tada pats tas jau būna. O po to ji sumažėja kai viskas baigias. O kad patiną ėda, nugi vaikas, pirma ruja, taip jau yra kad per pirmą kergimą net per pačias tas dienas kales reikia prievartaust, nes savo noru pirmą kart kergiama kalė laaabai retai sutinka ženytis. Bet vis tik tai nereiškia kad nereikia saugot, nes savi bernai moka įkalbėt ir apgaut jaunutes damas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2012 04 20, 10:32)
Nu dar kokias 5 dienas tikrai saugokit, nes vaisingos kalės dienos prasideda tada kai pradeda kraujas šviesėt iki tokių negauslių labai vos vos rausvų išskyrų, jų realiai net nelabai matos, tik kilpa labai didelė būna, išbrinkus. tada pats tas jau būna. O po to ji sumažėja kai viskas baigias. O kad patiną ėda, nugi vaikas, pirma ruja, taip jau yra kad per pirmą kergimą net per pačias tas dienas kales reikia prievartaust, nes savo noru pirmą kart kergiama kalė laaabai retai sutinka ženytis. Bet vis tik tai nereiškia kad nereikia saugot, nes savi bernai moka įkalbėt ir apgaut jaunutes damas  biggrin.gif

Butinai saugosiu ir lauksiu kol cia baigsis viskas biggrin.gif o tos tokios vos rausvos isskyros tikrai buvo prie kelias dienas ir dar kaime buvom, bet gerai kad klusni ji ne nebande eit bernu ieskot, nors kaimynystej pilna doh.gif
Dar norejau paklaust, as jai per ta ruja duodu siek tiek maziau est (kazkur cia paskaiciau), aisku ji visada baisiai needus buna, bet nelenda ikyriai ir neprasineja, ar as cia teisingai elgiuos? kada galima, o gal jau reikia, vel sugrizt prie iprastines normos?
Atsakyti
Dėl tos maisto normos, mano matot šunys vidutinio dydžio veislės-vokiečių aviganiai, jiems itin retai būna visoki netikri nėštunmai, šuniukų turėjimai, tiesa pasakius pas nei vieną mano kalę per vat kiek jas turiu beveik 20 metų nebuvę tokio dalyko, tad aš nemažinu, nes juda tiek pat kaip ir nerujodamos, o dar šerias....bet vat mažoms veislėms girdėjus jog reikia nes vat tie netikri marazmai ten gana dažnai nutinka.
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2012 04 20, 10:44)
Dėl tos maisto normos, mano matot šunys vidutinio dydžio veislės-vokiečių aviganiai, jiems itin retai būna visoki netikri nėštunmai, šuniukų turėjimai, tiesa pasakius pas nei vieną mano kalę per vat kiek jas turiu beveik 20 metų nebuvę tokio dalyko, tad aš nemažinu, nes juda tiek pat kaip ir nerujodamos, o dar šerias....bet vat mažoms veislėms girdėjus jog reikia nes vat tie netikri marazmai ten gana dažnai nutinka.

Butent to netikro nestumo ir bijau labiausiai, bijau kad laiku neatpazinsiu, o noris sveika sune augint smile.gif Hmmm maniske tai maziau si laikotarpiu judejo, bet cia del grynai mano pacios kaltes, nors ir stengiaus namie atsigriebt, bet tai ne tas pats.
O kaip organizma itakoja serimasis? nes kalyte dabar siaubingai eme sertis, gali pest kuokstais. Bijau sumeluot, bet lyg ir pries ruja seres, bet ne ant tiek stipriai.
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2012 04 20, 11:53)
kalyte dabar siaubingai eme sertis

Dabar kaip ir šėrimosi periodas. Kadangi maniškė (beveislė, 30kg) rujoja pavasarį ir rudenį, tai jos šėrimasis kaip tik prieš rują ir prasideda. O kai jau šerias, tai jau šerias doh.gif Tiesa, kastratė taip pat šerias, neatsilieka rolleyes.gif

Papildyta:
Bijau nusišnekėt, bet lyg kažkur skaičiau (ar sakė kažkas), kad kastratai labiau šerias - tiesa tai ar nelabai?
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2012 04 20, 12:05)
Dabar kaip ir šėrimosi periodas. Kadangi maniškė (beveislė, 30kg) rujoja pavasarį ir rudenį, tai jos šėrimasis kaip tik prieš rują ir prasideda. O kai jau šerias, tai jau šerias doh.gif Tiesa, kastratė taip pat šerias, neatsilieka  rolleyes.gif

Papildyta:
Bijau nusišnekėt, bet lyg kažkur skaičiau (ar sakė kažkas), kad kastratai labiau šerias - tiesa tai ar nelabai?

Aš nepastebėjsu skirtumo į blogąją pusę. Man atrodo, kad per rują šerdavosi žymiai smarkiau, o dar ir alergija hormoninė buvo, tai plikais šonais vaikščiojo... doh.gif Ką dabar jau visiškai užmiršom... ax.gif
Atsakyti
Na mano veislėje tai kalės prieš arba per rujos pradžią taip šerias....nu labai labiau. Labiau išplinka tik kalės po šuniukų. Užtat labai lengva suprast kada ji ruošias rujot, tik pradeda mest gausiai plauką-lauk.
Atsakyti
QUOTE(coccinella @ 2012 04 20, 11:53)
Butent to netikro nestumo ir bijau labiausiai, bijau kad laiku neatpazinsiu, o noris sveika sune augint smile.gif Hmmm maniske tai maziau si laikotarpiu judejo, bet cia del grynai mano pacios kaltes, nors ir stengiaus namie atsigriebt, bet tai ne tas pats.
O kaip organizma itakoja serimasis? nes kalyte dabar siaubingai eme sertis, gali pest kuokstais. Bijau sumeluot, bet lyg ir pries ruja seres, bet ne ant tiek stipriai.

teisingai, teisingai, apmažinkit porcijas, ir ypač po rujos, atsarga gėdos nedaro
Papildyta:
QUOTE(Borzika @ 2012 04 20, 12:05)

Girdėjau, kad labiau riebaluojasi, ypač plaukų tipo šunys, o ne kailiniai smile.gif
Atsakyti
Mano kastratų kailis niekuom nesisyrė/nesisikiria nuo nekastruotų šunų
Atsakyti