Iškeliu seną temą. Prieš kelias dienas mano mažylė surujojo pirmą kartą. Kai pradėjo miegot visą dieną, per daug to nesureikšminau. Tačiau vakar miegodama pradėjo drebėt, tapo beveik apatiška, pradėjo viduriuot, vemt. Skambinau veterinarei, sakė dekoratyvinių veislių kalytėm pirma ruja gali būti sunki, tai nuramino šiek tiek, nes jau buvau prisigalvojusi apie visokias epilepsijas ir erkes. Bet kad taip blogai bus... Nesitikėjau. Ji nieko nebevalgo nuo vakar ryto, net laiptais nebesugeba nulipt, žodžiu baisu, kas iš mano super aktyvaus šuns liko.
Ar kam nors taip buvo?
Neatrodo man tai normalu. As itarciau erkes ir babezioze. Siulyciau vykti pas veta issitirti - maza kas...
ir kuo skubiau
Pritariu tati ir Indreaja,greit pas vetą! Ir jai jau jūsų veterinaras sako ,kad tai normalu patariu keist vetą...
man irgi nenormaliai nuskambėjo-per rują gali kalė pasidaryt lėtesnė, ramesnė, žioplesnė tokia. Bet taip baisiai neturi būt
Tikrai ne ruja kalta:
QUOTE(FruitCocktail @ 2010 05 08, 17:33)
Na va, mes ką tik grįžom iš veterinarijos klinikos - patvirtino babeziozę
QUOTE(Borzika @ 2010 05 08, 17:51)
Tikrai ne ruja kalta:
Maniškei pernai panašiai buvo. Galvojom, kad ruja, pasirodo - babeziozė, gal todėl ir užvilkinom gydymą, kuris po to jau sunkiai sekėsi...
QUOTE(Borzika @ 2010 05 08, 16:51)
Tikrai ne ruja kalta:
Taip Dabar man ramiau, aišku, baisi liga, bet bent žinau, kas mano šuniui
Papildyta:
O dėl veterinarės, tai kai su ja šnekėjau, dar nebuvo taip blogai, sako ar valgo? Sakau valgo, nes dar tada valgė. Sako tada ne babeziozė, nes jei būtų, tai nevalgytų. O tos dienos vakare pradėjo vemt ir nebevalgė.
Laba diena dar kartą, ieškau patarimų. Nuo babeziozės jau sparčiai sveikstam, bet dabar ruja labai reiškiasi Žodžiu, situacija tokia: mūsų kiemas neužtvertas, o netoli gyvena toks kiemsargis. Jis kaip ir be šeimininkų, tai pas vienus, tai pas kitus būna. Na o dabar apsiputojęs pradėjo paskui mus vaikšiot, visą parą prie durų prabūna. Jau nebejuokinga, puolu į neviltį, nes negalim net atsiprašant į lauką pasisiot išeit, ką jau ten kalbėt apie rimtesnius reikalus...
Ar gyvūnų globos tarnybos išsiveža benamius gyvūnus patys? Šiaip tai gaila jo, jis toks senbuvis čia, nelabai kam ir trukdo, bet dabar... Kaip elgtis tokioj situacijoj?
Ar gyvūnų globos tarnybos išsiveža benamius gyvūnus patys? Šiaip tai gaila jo, jis toks senbuvis čia, nelabai kam ir trukdo, bet dabar... Kaip elgtis tokioj situacijoj?
QUOTE(FruitCocktail @ 2010 05 11, 18:18)
Nu negi dabar žudysit jį dėl to. Juo labiau, kad JŪSŲ kiemas neaptvertas.
Sauja akmenukų kišenėj, ir apmėtyt kai tik lenda.
Dar variantas - tyliai pasigaut ir nuvežt kastruot...
QUOTE(Daiva D. @ 2010 05 11, 19:13)
Nu negi dabar žudysit jį dėl to. Juo labiau, kad JŪSŲ kiemas neaptvertas.
Bėda ta, kad ir mano kalytė prie jo lenda. Nebūtų jo, normaliai eitų. O dabar tamposi, pamiršta, ko čia į tą lauką atėjo.
Bandysiu dar aiškintis, gal vis dėlto kas nors laiko save jo šeimininku.