Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

Man juoką kelia kai žmonės mauna triauzus kalėms.. doh.gif Jau geriau išmokyti,kad pati išsilaižytų,negu šunį kankinti rolleyes.gif.
Atsakyti
Aš irgi nemaunu kalių-bajuriai man atrodo, bjauriau nei lašai ant grindų. Vis vien laikant šunis reikia dažnai grindis plauti, tai kam iš šunio tyčiotis. Nedėdavau net kai viena iš mano kalių rujodavo-sienas nutaškydavo krauju. Išvalai ir tiek
Atsakyti
Vat tik prašyčiau be fanatizmo biggrin.gif lanksčiau reikėtų, lanksčiau. Kelanitės naktimis netgi labai gelbėjo.
Atsakyti
Na, aš savąjai tikrai nedėjau ir nedėsiu kelnaičių- ji pati tvarkingai viską išsilaižo. Tuo labiau, pirma ruja buvo vos vos pastebima, nė vieno lašelio ant grindų nebuvo. Matyt, iš mamos paveldėjo- pirma ruja silpna, užslėpta, o kita jau turėtų būti normali (tikiuosi).
Atsakyti
Jums gerai kai jusu sunys lovoj nemiega...
Atsakyti

QUOTE(mielka @ 2009 03 21, 19:58)

Ai,na naktį tai tikrai manau reikia,bet ne kiekviena kalė jaučiasi patogiai su triusikėliais,aš manau,kad čia šeimininkų reikalas,pati nedėčiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsiukė @ 2009 03 21, 18:03)
Ai,na naktį tai tikrai manau reikia,bet ne kiekviena kalė jaučiasi patogiai su triusikėliais,aš manau,kad čia šeimininkų reikalas,pati nedėčiau. smile.gif

Su antkakliu irgi ne kiekvienas šuo jaučiasi patogiai, o ką jau kalbėti apie antsnukį... Bet jei reikia, tai ir dedam.
Atsakyti
Na aš turiu antrą kalytę ir rujos metu problemų nemačiau nei su viena,dėl vieno kito lašiuko nesijaudinu,suo gyvena namuose tai sviesių kilimų nėra,o sofutės apklotą nesunku išskalbti,nelabai įsivaizduoju kaip ten būtų su kelnaitėm g.gif jei miegotų mano lovoj,nežinau,gal kokią lovatiesę užkločiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2009 03 21, 18:58)

Joo, manoji tai atskirą lovą turi biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2009 03 21, 18:51)
Aš irgi nemaunu kalių-bajuriai man atrodo, bjauriau nei lašai ant grindų. Vis vien laikant šunis reikia dažnai grindis plauti, tai kam iš šunio tyčiotis. Nedėdavau net kai viena iš mano kalių rujodavo-sienas nutaškydavo krauju. Išvalai ir tiek

Juokas ima ir kur čia tyčiojimasis blink.gif
Tikrai nematau tikslo su šepečiu ištisa diena lakstyti, o paskui nuo tapetų grandyti, kas vėliau ir nebenusigrando ir juolabiau mano šunys guli visur kur jiems patogu, tai nesiruošiu po kiekvienos rujos dienos plauti baldus. Ir visai gerai mano kalės jaučiasi si kelnaitėmis. Ir man nereikia paniškai iš paskų lakstyti, kad ko neišteptų.
Atsakyti
QUOTE(polonia @ 2009 03 21, 16:49)
1. Nezinau, mano 40 kg sverianti kale, tikrai nekelia jokiu TEN siaubingu garsu kai laizosi, na, aisku, jos ir guolis kazikur toliausiai, bet nemanau, kad mazi suniukai kaip jusu gali jau ten taip triuksmauti..Na, nebent miegate kartu..
O del galvojimo priteps nepriteps guolio, tai man net minciu nekilo, paprasciausiai nuvelku uzvalkala ir isplaunu...Ko cia bijoti g.gif
2. "Gyvunas nori issimiegoti"- tai ir miega jis! Gi nesilaizo kiaura nakti..
3. Nemanau, kad kalyte pamato triusikus ir galvoja
-"O triusikai, kaip puiku!"
4. Negi gyvunai jau labai dideli diskonforta rujodami jaucia, kad jiems reikia jaustis saugiai su...triusikais blink.gif
5. Baisu ir pagalvot, koks kvapas po nakties is po tu triusiku sklinda.. Na, maniske tai smirske, jeigu dar triusikus uzdeciau...fu kaip nehigieniska.
6. Bet as nepriestarauju, tik issakau savo nuomone...

1. na žinoma, šiaip nuo tokio garso niekas normaliai miegantis nepabustų, bet aš būtent nuo jos bet kokio garselio naktį pabundu, nes labai ją myliu, instinktas tiesiog, kartais net anksčiau prabundu, dar prieš bet kokio jos išleidžiamą garsą ax.gif o miega tiesiai prieš galvą, aš su ranka pasiekiu ją jos guolyje. Be to jai duota laisvė, bet kada ateina į lovą
2. na dieną laižosi pakankamai dažnai, nes nori būti švari, tai jei taip naktį g.gif
3. nežinau ką galvoja, bet reaguoja gana linksmai ir pati duodasi, kad juos uždėčiau
4. na jaučia manau, juk būna kalytės daug liūdnesnės, tylesnės... gal ir paskauda ką g.gif
5. na mano šuo bekvapis skaitosi, plaukas, ne kailis, prausiamas dažnai, tai kvapo jokio, beje, mačiau jau Daiva D. parašė, taip be abejo, dedamas įklotas
6. tai visi mes čia taip mirksiukas.gif
Atsakyti
Turejau pirma kalyte- taksiuke, ji nebuvo ipratinta lovoje miegoti, todel apie jokias kelnaites ne kalbos nebuvo,nes panele idealiai viska susitvarkydavo,net savo guolio patalus islaizydavo.

Taciau si kalyte miega lovoje, kad ir kaip bebutu..del to nori nenori reikia kazka galvoti, apie draudima lipti ant lovos(jos supratimu nei is sio nei is to) butu nesamone, tagi reikia kazka galvoti, kad visu patalu neapkraujuotu. Zinoma siaip visa diena guli savo guolyje, o ne mano lovoje, del to laksto be kelnaiciu ir puikiai mokosi tvarkytis save.. nematau nieko blogo, kad nakti ji miega su kelnaitemis, nes kita alternatyva lieka isvyti ja is lovos
Atsakyti