Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(Ligrafi @ 2009 02 02, 11:31)
Kuo skiriasi kastracija nuo sterilizacijos?

Kastracija atliekama patinams pašalinant sėklides, o sterilizacija atliekama patelėms, pašalinant kiaušides ir gimdą. Sterilizacija yra kiek sudėtingesnė operacija nei kastracija, nes reikia prapjauti pilvą.

Šaltinis: Veterinaro straipsnis
Tai jau kaži kas teisus  g.gif

Deja, Kenya teisi. Šito straipsnio autoriui derėtų pasitikslinti terminų vartojimą.
Atsakyti
Kalės auginti neteko,bet skaičiau,kad kai kalytė surujoja ir pritaško kraujo lašelių reikia užbarstyti ant tos vietos cukraus,tada nusilaižys ir ipras. Gal kas bandė šį būdą?
Atsakyti
QUOTE(Pupsiukė @ 2009 02 02, 13:50)
Kalės auginti neteko,bet skaičiau,kad kai kalytė surujoja ir pritaško kraujo lašelių reikia užbarstyti ant tos vietos cukraus,tada nusilaižys ir ipras. Gal kas bandė šį būdą?

Mano šunys niekad gyvenime nelaižo cukraus. Geriau jau tada grietinės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 02 02, 15:52)
Mano šunys niekad gyvenime nelaižo cukraus. Geriau jau tada grietinės smile.gif

Na pagal skonį. O jeigu užbarstai ar papili ant tos vietos kur kraujukas užlašėjęs ar šuo [kalė] supras? Ar nevisada reikės vaikščioti su grietine ar cukrum paskui kalę? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupsiukė: 02 vasario 2009 - 14:15
QUOTE(Pupsiukė @ 2009 02 02, 14:14)
Na pagal skonį. O jeigu užbarstai ar papili ant tos vietos kur kraujukas užlašėjęs ar šuo [kalė] supras? Ar nevisada reikės vaikščioti su grietine ar cukrum paskui kalę? biggrin.gif

Tai yra individualu. Vienos ir be jokių pamokų sutvarko save ir aplinką, kitos ne.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2009 02 02, 16:18)
Tai yra individualu. Vienos ir be jokių pamokų sutvarko save ir aplinką, kitos ne.

Dauguma kalių pačios save sutvarko,išlaižo yrodymus. Bet kai šunys eilėje laukia,prasibrauna. Oho.. Tenka atsisakyti pasivaikščiojimų be pavadėlio. O sterilizacija nepakenktų kalei? g.gif
Atsakyti
Pupsiuke, nesvarbu ar susitvarko kalytė, ar ne šunys vis tiek jaučia ir sekioja iš paskos. Jei sudėtinga prižiūrėti kalytę rujos metu, jei rizikuojat neišvengti netyčiukų, geriau kastruokit. Apie kastraciją ir sterilizaciją daugiu pasiskaitykit čia: http://www.supermama...showtopic=32192

Atsakyti
QUOTE(villijaa @ 2009 02 02, 16:50)
Pupsiuke, nesvarbu ar susitvarko kalytė, ar ne šunys vis tiek jaučia ir sekioja iš paskos. Jei sudėtinga prižiūrėti kalytę rujos metu, jei rizikuojat neišvengti netyčiukų, geriau kastruokit. Apie kastraciją ir sterilizaciją daugiu pasiskaitykit čia: http://www.supermama...showtopic=32192

Kalytės neturiu,bet domiuosi blush2.gif . Tą aš tai suprantu,kad neatstos,bet bent jau tvarką namie palaikys smile.gif . Išsilaižys savo kraujukų lašelius,bus geriau. Nes pati neužmatyčiau kraujo lašų [mat žliba esu blush2.gif].
Ačiū už nuorodą.
Atsakyti
Sveiki,

Irgi turiu klausimuką: mano šunei jau beveik 9 mėn., bet dar nebuvo rujos..na, arba aš jos nesugebėjau pamatyt blush2.gif nemačiau, kad kraujuotų, bet pastebiu, kad tą savo vietelę pasilaižo vis. Dažnai svečiuose būna pudelis patinas, bet kad prie jo lįstu kiek kitaip, nei visada (žaidžiant), nepastebėjau.. Dėl to įtarimų ir nekyla, kad jau būtų rujojusi... O ar būna taip, kad ruja būtų nepastebima? g.gif O gal dar nieko tokio, kad ji, būdama 9 mėn. amžiaus, nerujoja? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Puella* @ 2009 02 02, 16:51)
O gal dar nieko tokio, kad ji, būdama 9 mėn. amžiaus, nerujoja?  unsure.gif

kai kurios vėliau surujoja, gali tik metukų, gali net virš jų
Atsakyti
QUOTE(Puella* @ 2009 02 02, 18:51)
Sveiki,

Irgi turiu klausimuką: mano šunei jau beveik 9 mėn., bet dar nebuvo rujos..na, arba aš jos nesugebėjau pamatyt  blush2.gif nemačiau, kad kraujuotų, bet pastebiu, kad tą savo vietelę pasilaižo vis. Dažnai svečiuose būna pudelis patinas, bet kad prie jo lįstu kiek kitaip, nei visada (žaidžiant), nepastebėjau.. Dėl to įtarimų ir nekyla, kad jau būtų rujojusi... O ar būna taip, kad ruja būtų nepastebima? g.gif O gal dar nieko tokio, kad ji, būdama 9 mėn. amžiaus, nerujoja?  unsure.gif

Tai ne problema. Gali prasidėti ir metų,gali ir virš metukų wink.gif. Manau,kad būtumėt jau pamačiusi. Čia kažkaip pagal veislę. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsiukė @ 2009 02 02, 17:01)
Tai ne problema. Gali prasidėti ir metų,gali ir virš metukų wink.gif. Manau,kad būtumėt jau pamačiusi. Čia kažkaip pagal veislę.  drinks_cheers.gif

Maniškė Vakarų Škotijos baltasis terjeras.
Kiek teko domėtis, kitos šios veislės kalytės surujojo iki 7-8 mėn.
Atsakyti