Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

uždedu kelnaites ir paketa jei labai kraujuoja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 01 27, 18:11)
na sutinku su jumis siaip, Jusu tiesa... del lygu tai cia kaip pasiseks, turejau dokumentini suni, labai jau lygotas buvo, LAABAI...

Na taip, visko pasitaiko, veislynas veislynui nelygu. Todėl šunį reikėtų rinktis ne kaip akis išdegus (oi būna tokių skambintojų, kuriems šuniuko reikia GREITAI), o pasidomint, pasiaiškinant. Žinant kokios ligos būdingos veislei galima pradėt ieškotis dominančių veislynų, aplankyti parodas, pasiklausinėti "pletkų" ax.gif , susipažinti su veisėjais, apčiupinėti šunis ir t.t. mirksiukas.gif

Bet jei šuo su dokais buvo, kaip sakote, labai ligotas, įsivaizduokite, kas gali "išlįsti" pas tuos "veislinius be dokumentų" verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 01 27, 18:05)
Ne, nereikia tų dviejų bedokumentinių pudeliukų kergt, nes:

Aš sakiau, kad toks paaiškinimas labiau priimtinas nežinantiems, ypač forumo naujokams (neturiu omeny KaZantipA, žinau, kad ne naujokė mirksiukas.gif ), kurie nėra perpratę forumo subtilybių, ir yra šventai įsitikinę, kad kalytė trokšta turėti vaikučių ir jei to neleisi vieną kartą, tai bus labai blogai ir nesveika jų mylimai augintinei rolleyes.gif
Ačiū už pastangas, manau taip mes pasieksim daugiau (nors as dažniau nutyliu, nes pati kantrybės neturiu doh.gif blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuma: 27 sausio 2009 - 17:33
QUOTE(Zuma @ 2009 01 27, 18:33)
Aš sakiau, kad toks paaiškinimas labiau priimtinas nežinantiems, ypač forumo naujokams (neturiu omeny KaZantipA, žinau, kad ne naujokė  mirksiukas.gif ), kurie nėra perpratę forumo subtilybių, ir yra šventai įsitikinę, kad kalytė trokšta turėti vaikučių ir jei to neleisi vieną kartą, tai bus labai blogai ir nesveika jų mylimai augintinei  rolleyes.gif
Ačiū už pastangas, manau taip mes pasieksim daugiau (nors as dažniau nutyliu, nes pati kantrybės neturiu  doh.gif  blush2.gif  )

Zuma, visiškai pritariu. Esu linkusi tikėti, kad žmonės daug nevykusių sprendimų priima ne todėl, kad yra blogi ar neatsakingi, o todėl, kad tiesiog nežino kai kurių niuansų. Tik gaila, kad šunys neretai įsigyjami/kergiami prieš tai tinkamai nepasidomėjus... unsure.gif Iš kitos pusės... manau daugelis mūsų kažkada turėjo bedokumentinį "veislinį" šunį, kuriam labai reikėjo mergaitės ir kuris buvo šeriamas pigia kepenine arba Chappi smile.gif (aš turėjau taksą doh.gif )

Ale mes čia jau kitoj temoj turėtumėm būt biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 01 27, 19:22)
Iš kitos pusės... manau daugelis mūsų kažkada turėjo bedokumentinį "veislinį" šunį, kuriam labai reikėjo mergaitės ir kuris buvo šeriamas pigia kepenine arba Chappi smile.gif (aš turėjau taksą  doh.gif )

Ir tema vadintųsi - kaip aš kenkiau savo šuniui biggrin.gif
Beje aš ten nebūčiau cool.gif Bet tik todėl, kad šuns nieks tuo laiku neleidolaikyti, teko palaukti kol suaugsiu, o tai išėjo į naudą, turėjau pakankamai laiko pasidomėti kaip auginti šunytį atsakingai ir padaryti viską, kas jai geriausia biggrin.gif
Linkiu ir kitoms, dar tik užėjusioms į forumą paskaitinėti daugiau jame, tikiu, kad daug kas pasirodys kitaip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 01 27, 19:19)

Bet jei šuo su dokais buvo, kaip sakote, labai ligotas, įsivaizduokite, kas gali "išlįsti" pas tuos "veislinius be dokumentų"  verysad.gif

tai jau tikrai, na manau kaip tik sitoj temoj ir turetumem buti, kad kiekvienas susimastes apie sterelizacija ateitu cia ir neliktu jam abejoniu, o kas del beveisliuku dauginimo tai turetu ir musu valdzia kazkiek tuom pasirupinti, nes ne visi gali sau leisti sterelizuoti suni...
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2009 01 28, 10:08)
...nes ne visi gali sau leisti sterelizuoti suni...

Bet saugoti nuo panašių nelaimingų atsitikimo kiekvienas šuns šeimininkas PRIVALO, taipogi ir patinų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ligrafi @ 2009 01 28, 11:16)
Bet saugoti nuo panašių nelaimingų atsitikimo kiekvienas šuns šeimininkas PRIVALO, taipogi ir patinų. smile.gif

oj, man kartais atrodo, kad patinu seimininkams isvis nusispjaut ant savo patinu, ir jie nesupranta, kad kai kalytes seimininke bando savo "vaika" apginti, visai nebutina eiti pro sali, atseit jo tai nelecia doh.gif sunku su tais vyrais ir ju seimyninkais mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuma @ 2009 01 27, 15:31)
Aš čia biškį ne į temą pasakysiu, o kai turėsiu laiko ir tam skirtos temos paieškosiu 

QUOTE(žostautė @ 2009 01 27, 18:22)

Štai tos temos:
Viskas apie kergimą
Augintinis su dokumentais ir be jų
Pasidalinkit patirtimi apie šunų veisimą

QUOTE(KaZantipA @ 2009 01 28, 09:08)
manau kaip tik sitoj temoj ir turetumem buti, kad kiekvienas susimastes apie sterelizacija ateitu cia

O aš manau, kad apie kastracijos/sterilizacijos pliusus ir minusus kalbėti/diskutuoti reikėtų ne šioje, o tam skirtoje temoje - Kalytės sterilizacija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 28 sausio 2009 - 10:42
ok ok 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Siesta @ 2009 01 26, 12:48)
Sveikutes, noriu pasiteirauti, ar yra didesnems kalaitems (vokieciu aviganiui) kokiu nors kitokiu priemoniu be sauskelniu rujos metu? Labai jau pritasko kraujo, antra ruja, o vis dar neismoksta susitvarkyti...  ax.gif O sauskelniu labai nemegsta, viska nusidrasko doh.gif

As kalytei kelnytes padariau is senu vaikisku treninginiu kelniu, trikotaziniu sortuku. Iskirpau vieta uodegai, isiuvau pastorinta medziagos sluoksni i klynuka. O kad nenusiimtu, prie antkaklio ir kelniu pritaisiau gumines petnesas.Pirmas kelias dienas bando vis nusiimti landziodama po staliuku, bet paskui pripranta (o ir petnesos neduoda)thumbup.gif jokio tersimo ir lakstymo paskui su skudurais...
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2009 01 27, 16:20)
Nea schmoll.gif sterilizacija yra lytinės funkcijos nutraukimas nešalinant lyties organų, pvz., perrišant kiaušintakius. Kastracija yra lyties organų šalinimas. Kalėms šalinama gimda ir kiaušidės - vadinasi kastruojama. Nepriklauso nuo lyties. Taigi, kai kalės sterilizuojamos, jos gali rujoti ir netgi kergtis. Tik nelieka šuningos.

Kuo skiriasi kastracija nuo sterilizacijos?

Kastracija atliekama patinams pašalinant sėklides, o sterilizacija atliekama patelėms, pašalinant kiaušides ir gimdą. Sterilizacija yra kiek sudėtingesnė operacija nei kastracija, nes reikia prapjauti pilvą.

Šaltinis: Veterinaro straipsnis
Tai jau kaži kas teisus g.gif
Atsakyti