Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(Ligrafi @ 2009 01 27, 15:14)
Sveikos 4u.gif
Na pagal mano ilgametę susiformavusią nuomonę ir žinias tai sterilizacija (kalyčių) ir kastracija (patinų) tai lygiai vienas ir tas pats. Ir po jų abiejų jau neberujoja, tai ir vaikai neįmanomi blink.gif

Nea schmoll.gif sterilizacija yra lytinės funkcijos nutraukimas nešalinant lyties organų, pvz., perrišant kiaušintakius. Kastracija yra lyties organų šalinimas. Kalėms šalinama gimda ir kiaušidės - vadinasi kastruojama. Nepriklauso nuo lyties. Taigi, kai kalės sterilizuojamos, jos gali rujoti ir netgi kergtis. Tik nelieka šuningos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 27 sausio 2009 - 15:22
QUOTE(Ligrafi @ 2009 01 27, 15:14)
Na pagal mano ilgametę susiformavusią nuomonę ir žinias tai sterilizacija (kalyčių) ir kastracija (patinų) tai lygiai vienas ir tas pats.

Kalės kastravimas – kiaušidžių ir gimdos pašalinimas.
Kalės sterilizavimas – tik gimdos pašalinimas.
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2009 01 27, 16:20)
Taigi, kai kalės sterilizuojamos, jos gali rujoti ir netgi kergtis. Tik nelieka šuningos.

O tai kam tada tokio reikalo reikia? Čia gi ne žmogus, kad norėtų ir nepastotų... blink.gif

"Kalės kastravimas – kiaušidžių ir gimdos pašalinimas.
Kalės sterilizavimas – tik gimdos pašalinimas."

Tai jau susipainiojau tada, ką man reiks daryt tada, sterilizaciją ar kastraciją? Ir kodėl anksčiau radau info tik kaip apie tapatį reiškinį doh.gif
Ačiū už apšvietimą 4u.gif
Atsakyti
Aš čia biškį ne į temą pasakysiu, o kai turėsiu laiko ir tam skirtos temos paieškosiu - apie tai kalbėti, manau niekada nebus per daug rolleyes.gif
Jau ilgą laiką skaitydama šį ir kitus forumus, pastebėjau, kad žmones daug labiau paveikia nuoseklus ir švelnus aiškinimas apie tai, kodėl NEGALIMA veisti savo mylimos kalytės, nei staigus pasipiktinimas. Puikiai suprantu, kad iškart kyla pyktis paskaičius šimtosios tokios "nėštumą planuojančios" pasisakymą, nes ir pati tą jaučiu doh.gif Bet kelis kart yra teką skaityti, kad gražiai paaiškinus ar tiesiog pacitavus tą patį Seterių mamos postą (pati esu ne kartą citavusi ax.gif ) ir paprašius žmogaus dar kartą pagalvoti jis pakeičia savo nuomonę, o kartais dar ir padėkoja už informaciją bigsmile.gif ... Manau čia psichologiniai dalykai - puolimas iššaukia atmetimo ir noro daryti priešingai nei sakoma, reakciją. O vat mandagus ir švelnus paprašymas pergalvoti ir daugiau įsigilinti į visą šitą reikalą leidžia žmogui jaustis atsakingu už teisingą pasirinkimą, kurį jis su malonumu priima. Aišku atsiras tokių, kuriems niekaip neįrodysi, kad nereiktų veisti verysad.gif doh.gif Todėl noriu visų paprašyti - vardan šunelių - pasistenkime giliai pakvėpuoti pamačiusios eilinį postą apie, greičiausiai, būsimus prieglaudėlių gyventojus ir mandagiai asmeniui pasiūlyti pagalvoti dar kartą, pateikiant faktus, kodėl to nereikėtų daryti ir tikintis, kad jo nuomonė pasikeis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuma @ 2009 01 27, 16:31)
... ir tikintis, kad jo nuomonė pasikeis  4u.gif

Tikėtis ir tetenka unsure.gif Nes tikrai beveik nemačiau (žinoma būna išimčių), kad kas susimąstytų vietoj to, kad įrodinėtu kokie visi tie žmonės prieš ir gina savo "biznį" (juokingiausias palyginimas) lotuliukas.gif Mano manymu, kad jei jau žmogui užtenka vien pacituoto posto ir tikrai susimąsto, tai reiškia tiesiog suvokimą ir jau kažkada apie tai svarstymą, priešingu atveju tai kaip į vieną ausį įėjo -iš kitos... galiu palygint pagal save, tai niekada nemąsčiau apie dauginimą, bet pats tas suvokimas dauginimo negerovės ir veisimo svrabos atėjo tik po kaikurio netrumpo laiko nuolat domintis ir bendraujant su veisėjais ir tikrai išmanačiais apie šunis žmonėmis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ligrafi: 27 sausio 2009 - 15:41
QUOTE(Ligrafi @ 2009 01 27, 15:30)
O tai kam tada tokio reikalo reikia? Čia gi ne žmogus, kad norėtų ir nepastotų... blink.gif

Nežinau, dabar šiaip niekas ir nedaro - kastruoja, tai yra išpjauna lauk viską ir tiek.

QUOTE(Zuma @ 2009 01 27, 15:31)
<...>Todėl noriu visų paprašyti - vardan šunelių - pasistenkime giliai pakvėpuoti pamačiusios eilinį postą apie, greičiausiai, būsimus prieglaudėlių gyventojus ir mandagiai asmeniui pasiūlyti pagalvoti dar kartą, pateikiant faktus, kodėl to nereikėtų daryti ir tikintis, kad jo nuomonė pasikeis  4u.gif

Žinau, prisipažįstu kalta blush2.gif bet kai tokių atsiranda po dvi per dieną ir didėja geometrine progresija giliai kvėpuoti nėra lengva biggrin.gif tiesa, dar galima užsiimti copy/paste darymu, jaučiu taip ateityje ir darysiu smile.gif
Atsakyti
Kenya ačiū už paaiškinimą 4u.gif
o tai čia, kaip supratau būtina viską atlikti kol kalytė jauna g.gif ... o jei aš dar neapsisprendus, dar tik galvojimo stadijoj? kiek maždaug jūsų manymu galima tempti...

mano šunė rujoja 1 kartą metuose, tai kaip ir rašiau ta pirmoji rują mus pribloškė, bet va laukiu antros ( kuri bus tik rudenį ) ir labai tikiuosi kad ji jau supras geriau save ir mokės susitvarkyti. Beje ir tų kelnaičių sąmoningai jai nedėjau, galvoju tai kaip ji vargšė supras , kad praustis reikia.....

pasimečiau, ką daryt blink.gif
Atsakyti
Jei labai vargins, kastruokit. Dabar didelio skirtumo nėra, kada. Na, nebent atkreipti dėmesį reikėtų, kad ne per, prieš ar iškart po rujos būtų operuojama. Galit pasiderinti prie atostogų, nes kurį laiką šunį reikės prižiūrėti, kad nenusilaižytų siūlų. Nėra tas velnias toks baisus, kaip jį piešia. Tik aišku senam šuniui jau sudėtingiau - ne tiek dėl pačios kastracijos, kiek dėl narkozės. Skubos nėra. Va, mano mažei vasarą bus dveji. Panašaus amžiaus vyresniąją ir iškastravau.
Atsakyti
QUOTE(Ligrafi @ 2009 01 27, 17:30)

"Kalės kastravimas – kiaušidžių ir gimdos pašalinimas.
Kalės sterilizavimas – tik gimdos pašalinimas."

Tai jau susipainiojau tada, ką man reiks daryt tada, sterilizaciją ar kastraciją? Ir kodėl anksčiau radau info tik kaip apie tapatį reiškinį doh.gif
Ačiū už apšvietimą 4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif as kai atejau pasakiau taip " kad nerujuotu ir nepastotu", nes buvau irgi pasimetus tarp kastravimu - sterilizavimu doh.gif

QUOTE(naujakure @ 2009 01 27, 17:49)
Kenya ačiū už paaiškinimą  4u.gif
o tai čia, kaip supratau būtina viską atlikti kol kalytė jauna  g.gif ... o jei aš dar neapsisprendus, dar tik galvojimo stadijoj? kiek maždaug jūsų manymu galima tempti...

mano šunė rujoja 1 kartą metuose, tai kaip ir rašiau ta pirmoji rują mus pribloškė, bet va laukiu antros ( kuri bus tik rudenį ) ir labai tikiuosi kad ji jau supras geriau save ir mokės susitvarkyti. Beje ir tų kelnaičių sąmoningai jai nedėjau, galvoju tai kaip ji vargšė supras , kad praustis reikia.....

pasimečiau, ką daryt  blink.gif

mes darem po pirmos rujos, o kai jai buvo ruja, ji tvarkese, bet buvo labai prislegta, toks ispudis buvo kad jai skaudejo viskas ( turejau pries tai kale, jai nebudavo tokio soko), dabar viskas gerai, ir as maanu jeigu nesiruosiat kergti, tikrai reikia sterelizuoti, nes suniui irgi mazas malonumas kaj jos neleidzia nuo pavadzio niekur, arba kai ja *** visas kiemas... ax.gif as taip manau
Bet del vieno nesutykciau su senbuvem jeigu abudu tevai yra be dokumentu, bet vienos veisles ( tarkim abudu pudeliai), kodel gi ne padaryti suniuku, ne visi gali leisti sau isigyti is veislyno su dokumentais, bet visai noretu pudeliuko tarkim
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KaZantipA: 27 sausio 2009 - 16:46
QUOTE(KaZantipA @ 2009 01 27, 16:42)
<...>
Bet del vieno nesutykciau su senbuvem jeigu abudu tevai yra be dokumentu, bet vienos veisles ( tarkim abudu pudeliai), kodel gi ne padaryti suniuku, ne visi gali leisti sau isigyti is veislyno su dokumentais, bet visai noretu pudeliuko tarkim

Trūkt už vadžių, vėl iš pradžių... doh.gif giliai kvėpuoju...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 27 sausio 2009 - 16:54
QUOTE(KaZantipA @ 2009 01 27, 17:42)

Jau matau kaip dauguma senbuvių daužo galvas į sieną ir riaumoja iš nevilties...

Ne, nereikia tų dviejų bedokumentinių pudeliukų kergt, nes:

a) nėra dokumentų, todėl nežinia, ar pudeliukai nėra labai artimi giminės. Sukergus giminaičius, kaip žinia, galimi įvairūs apsigimimai ir t.t.

cool.gif daugeliui veislių, tam kad šuniukai gautų dokumentus, tėveliai turi praeiti tam tikrus sveikatos patikrinimus. Gal ant šuns nematyti, tačiau jis nešioja ligą, kurią gali perduoti vaikams. Įsivaizduokit, kaip baisu, kai tenka migdyti dviejų metų amžiaus nepaeinantį šuniuką...

c) negali būti tikras dėl slypinčių genų. Gali imti ir "išlįsti" agresija, nervingumas, baimė ir t.t.t

d) tai kad JUMS abu šuniukai atrodo kaip pudeliukai, dar nereiškia, kad jie tikrai puikiai atitinka standartą, tad yra tikimybė kad jų vaikai bus jau labiau panašūs, tarkim, į... šnaucerius? biggrin.gif

e) jei žmogus neturi pinigų įsigyti PARODINIAM šuniukui su dokumentais iš veislyno, jis gali ieškoti dokumentuoto šuniuko su veislės broku - jis, pripažinkim, kartais išlenda. Tarkim, trūks vieno dantuko, ar spalvytė nevisai TOKIA wink.gif Be to, daugelis veisėjų pirmiausia ne pelnu rūpinasi, o gerais namais savo šuniukams wink.gif Mano kalė dar net nesukergta, tačiau dviems šuniukams šeimininkai jau yra ir abu bus atiduoti dykai (aišku, su tam tikrom sąlygom biggrin.gif). Ir stengsiuos, kad tai būtų geriausi vados šuniukai wink.gif

P.S. Beje, "visai norėtų" - nepakankama priežastis šuniui įsigyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žostautė: 27 sausio 2009 - 17:11
QUOTE(žostautė @ 2009 01 27, 19:05)
Jau matau kaip dauguma senbuvių daužo galvas į sieną ir riaumoja iš nevilties...

na sutinku su jumis siaip, Jusu tiesa... del lygu tai cia kaip pasiseks, turejau dokumentini suni, labai jau lygotas buvo, LAABAI...
Atsakyti