Na tas sulipimas šiaip užraktu vadinamas . Taip, gali kalė pasikergti ir be užrakto, visgi manau, kad jei tikrai radot per 4-5 min nieko neįvyko, nes tada patinas būtų šalia, nes kai nebūna užrakto po to jis būna ne koks bėgikas . Be to jei jau jis nuo jos bėgo o ne aktyviai domėjosi jiems reikėtų poros minučių apsiuostyti. Ir 12 diena dar dažniausiai ankstoka. Visgi dėl šventos ramybės po mėnesio echoskopiją pasidarykit.
Čia straipsnis kaip tik apie tokias bėdas:
http://www.vetklinik...nepageidaujamas
http://www.vetklinik...nepageidaujamas
gal priklauso nuo kalės genų ar pan., bet mano pirmosios mišrūnytės mama labai greitai susikergdavo, tiesiog per minutę, kai šeimininkė užsišnekėdavo su kaimynka ir vat prie pat jų, abu šunys ant pavadėlių per porą minučių padarydavo ką reikia
tos kalytės dukra, mano kalytė pirmą kartą irgi taip "pavarė", regis ir šunys nežiūrėjo į ją, kaip išsireiškė mano tete, regis ir pati nekreipė dėmesio į juos ir kol tete kokios 5 min. nuėjo į rūsį, ją apvaisino kažkoks aplinkinių kiemų šuo tete išėjęs tik pamatė, kad šuo netoli jos makaluojasi... nuvijo, parvedė kalytę namo, bet pasakė, kad buvo priėjęs šuo, tada irgi nežinojome ar bus vaikai, po poros mėnesių jų buvo...
moralas: negalima pasitikėti savo šunimis, nežinia kas jiems suplauks, gamtą sunku apgauti
tos kalytės dukra, mano kalytė pirmą kartą irgi taip "pavarė", regis ir šunys nežiūrėjo į ją, kaip išsireiškė mano tete, regis ir pati nekreipė dėmesio į juos ir kol tete kokios 5 min. nuėjo į rūsį, ją apvaisino kažkoks aplinkinių kiemų šuo tete išėjęs tik pamatė, kad šuo netoli jos makaluojasi... nuvijo, parvedė kalytę namo, bet pasakė, kad buvo priėjęs šuo, tada irgi nežinojome ar bus vaikai, po poros mėnesių jų buvo...
moralas: negalima pasitikėti savo šunimis, nežinia kas jiems suplauks, gamtą sunku apgauti
Mano kalytei irgi buvo minučių reikalas, nebuvo jokių susirakinimų nieko... Nespėjau net apsižiūrėt - irgi iš niekur atsirado kieme šuo ir po 2 mėnesių - 6 mieli mažuliai... irgi panašiai apie 12-13 rujos dieną....
Sveikutės mano kalytės ruja baigėsi prieš du men, ir jei tai buvo 3 ruja, bet pastebėjau, kad padidėjo krutinė, o ir dar paraudo spenelis Tai manau jei prasidėda tariamas nėštumas nes kaip ja nešoju biški pienas bėga tai pavojinga? Ir iš kur čia taip atsiranda? Prieš 2 savaites jei leido antibiotikus gal jie čia kalti ar stresas? Gal kas jau buvo susidurė?
QUOTE(Barby @ 2009 01 12, 00:06)
Sveikutės mano kalytės ruja baigėsi prieš du men, ir jei tai buvo 3 ruja, bet pastebėjau, kad padidėjo krutinė, o ir dar paraudo spenelis Tai manau jei prasidėda tariamas nėštumas nes kaip ja nešoju biški pienas bėga tai pavojinga? Ir iš kur čia taip atsiranda? Prieš 2 savaites jei leido antibiotikus gal jie čia kalti ar stresas? Gal kas jau buvo susidurė?
Stipriai sumažinkit porcijas ir stipriai padidinkit fizinį krūvį
QUOTE(_ErnesA_ @ 2009 01 16, 14:25)
laba diena, turiu labai trumpa klausima..ar gali patinelis, uz patele didesnis 5 kartus, ja apvaisinti?is anksto aciu
Gali.
Sveikutes, noriu pasiteirauti, ar yra didesnems kalaitems (vokieciu aviganiui) kokiu nors kitokiu priemoniu be sauskelniu rujos metu? Labai jau pritasko kraujo, antra ruja, o vis dar neismoksta susitvarkyti... O sauskelniu labai nemegsta, viska nusidrasko