Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(*VICI* @ 2008 04 22, 13:07)
kol kas tik mažaūges auginu mirksiukas.gif su dabartine kalyte lengva, nei jos netraukia "vyrai", nei jinai jų perdaug biggrin.gif (tfu, tfu, tfu)
o su ankstesniaja buvo vargo, labai daug dūsaujančių gerbėjų turėjom, ypač du atkaklius cool.gif na bet eini su pavadėliu ir tiek, nekreipi dėmesio, kalytė tik atsisuka, sustoja, bet vėl ragini eiti toliau ir viskas ax.gif tik labai nemalonu, kai iš paskos karavanas gerbėjų velkasi, nes ne visi žmonės žino tuos procesus (gamtinius), tai nežinau ką galvodavo biggrin.gif  mirksiukas.gif
aš manau, kad visgi problema didesnė tada, kai pati kalė labai reiškia norą ir spyriojasi prieš šeimininką g.gif

Jei pati kalė veržiasi pas "bernus", tuomet lauke su ja praleidžiamas laikas turėtų sumažėt iki minimumo. Su tokia problema, ačiū Dievui, man dar neteko susidurt.
Bet teko susidurt su kita, t.y. su nežinia iš kur pasirodžiusiais itin atkakliais "gerbėjais".
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2006 02 13, 16:31)
Optimistė tu Via bigsmile.gif šitam reikalui daug nereikia, nu nebent čia dar nuo veislės priklauso ar pan. Draugės persė labai ilgai jai išrinktą jaunikį turėjo viliot, kol tas ryžosi lotuliukas.gif Bet kelių pažistamų dvarniaškiukės nerealiai greitai apsivaisino, neperdedant sakau, nu per kelias minutes...

Gal galėtumėt pasakyt kas labiau patyrę šituose reikaluose? Ar tiesa kas čia parašyta? blush2.gif Visada galvojau, kad susikergti šunims vis tik reikia ilgesnio laiko ir kalės sutikimo, kad po kergimosi jie būna susirakinę kurį laiką.... Bet jei užtenka kelių minučių... doh.gif blink.gif
Mano kalytei kaip tik antra rujos savaitė, bet šunų ji dar neprisileidžia, kiemas aptvertas, tai palikau kieme pririštą. Ji vis lojo lojo, staiga girdžiu - cypia... Atbėgus matau peršokusį per tvorą nežinia iš kur išdygusį kavalierių besitaisantį prie jos... Pamatęs mane, jis iškart spruko, o kalytė labai apsidžiaugė, kad "išgelbėjau", bet žiūriu papilvė šlapia jos... unsure.gif
Bijau rašyt į skyrelį kur apie kergimą žmonės rimtai diskutuoja, kai aš tokia neišmanėlė, gal galėtumėt kas išmanantis čia "apšviesti"? Ar tikrai taip greit gali būti kalytė apvaisinta, ar be reikalo aš taip jaudinuosi?
Dabar jau ji sėdi verandoj uždaryta, kol praeis pavojus, nes šuniukų bent kol kas nenorėčiau...
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2008 04 25, 10:16)
Gal galėtumėt pasakyt kas labiau patyrę šituose reikaluose? Ar tiesa kas čia parašyta?  blush2.gif  Visada galvojau, kad susikergti šunims vis tik reikia ilgesnio laiko ir kalės sutikimo, kad po kergimosi jie būna susirakinę kurį laiką.... Bet jei užtenka kelių minučių...  doh.gif  blink.gif
Mano kalytei kaip tik antra rujos savaitė, bet šunų ji dar neprisileidžia, kiemas aptvertas, tai palikau kieme pririštą. Ji vis lojo lojo, staiga girdžiu - cypia... Atbėgus matau peršokusį per tvorą nežinia iš kur išdygusį kavalierių besitaisantį prie jos... Pamatęs mane, jis iškart spruko, o kalytė labai apsidžiaugė, kad "išgelbėjau", bet žiūriu papilvė šlapia jos...  unsure.gif 
Bijau rašyt į skyrelį kur apie kergimą žmonės rimtai diskutuoja, kai aš tokia neišmanėlė, gal galėtumėt kas išmanantis čia "apšviesti"? Ar tikrai taip greit gali būti kalytė apvaisinta, ar be reikalo aš taip jaudinuosi?
Dabar jau ji sėdi verandoj uždaryta, kol praeis pavojus, nes šuniukų bent kol kas nenorėčiau...

Manau, kad galėjo visko būti ir be susirakinimo. Būna, kad kalės priešinasi kergimui, kartais kinologai net per prievartą jas kergia, nes nu neprisileidžia kalė ir viskas, o kartais pačios gulasi ir uodegas kelia. Visaip.
Taigi ir jūsų atveju laabai galėjo būti, kad pakergė ją. Čia jau laikas parodys. Po 25 dienų varykit pas vetą ultragarso pasidaryti. Jei bus šuniukai, jau savo nuožiūra mąstykit, ką daryti. Variantų yra trys: kastruoti kalę su visais šuniukais, daryti abortą vaistais (skaičiau, kad yra nauja tokia galimybė, bet apie ją nieko nežinau, čia jau reikia daugiau aiškintis ir klausytis visų argumentų, nes kol kas girdėjau tik medikų pusę, o ji, be abejo, tik teigiama) arba leisti gimdyti.
Atsakyti
Apie nepageidaujamą nėštumą http://www.vetklinik...nepageidaujamas
Atsakyti
Širdingai ačiū aciuks.gif
tikėjausi aišku kažko paguodžiančio, kad gal nedidelė tikimybė sulaukt netikėto prieauglio, bet ką darysi - kaip jau bus taip. Jei bus atsitikę kas, tai aišku tegu gimdo, nes kalytė dar labai jauna, ir nežalosim jos. Duok Dieve, kad tik viskas gerai būtų. Bus man pamoka ateičiai, kad nepalikt nė sekundei ir saugot kaip savo akį tuo laiku, nors šiaip ir puola baisiausiai lodama ant šunų... frusty.gif
Atsakyti
šiaip dar iš pastebėjimų... bet tai tik pastebėjimai, o ne būtinai šimtaprocentinė tiesa visais atvejais mirksiukas.gif taigi mano pastebėjimas toks, kad daug lengviau ir greičiai susikergia neveisliniai šunys, o vat veislinius tenka ir pamokyti to "meno" biggrin.gif
Atsakyti
VICI, matyt todėl, kad veislinius stengiasi sukergti žmonės rujos ir patiems žmonėms patogiu metu, tikėdamiesi rezultato. O neveislinius pati gamta šaukia smile.gif
Šiaip viena iš apsaugų kalytei yra vyriškos trumpikės (ant rotveilerės išbandyta smile.gif ). Atrodo juokingai, bent nors šiek tiek nuo gerbėjų apsaugo.
Atsakyti
yra ir spec. kelnaičių būtent kalytėms pirkti, gyvūnų pardėse, vet. vaistinėse būna smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
dabar aš turbūt kvailai paklausiu biggrin.gif gal kartais yra koks purškalas nuo ''gerbėjų'', bent jau laiptinę išpurkščiau mad.gif nes jau nebeįmanoma, įsitaisė vienas ''kavalierius'' ,dieną naktį ''dižuruoja'' ir kaukia prie laiptinės , taip dar nėra buvę tease.gif nei mes miegam , nei kaimynai tikriausiai.O jei įsprunka į laiptinę, tai dar ir duris apšlapina...nu visai naglas, kitus ''gerbėjus'' pavarai ir jie nubėga, o tas tai baigia savo akis išvarvint.Nejaugi dar visą savaitę teks kankintis , ir nuo kaimynų jau darosi sarmata pomidorai2.gif bent jau mūsiškė į tą jo kaukimą nereaguoja.
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2008 04 30, 10:43)
Laba diena,
dabar aš turbūt kvailai paklausiu  biggrin.gif gal kartais yra koks purškalas nuo ''gerbėjų'', bent jau laiptinę išpurkščiau  mad.gif nes jau nebeįmanoma, įsitaisė vienas ''kavalierius'' ,dieną naktį ''dižuruoja'' ir kaukia prie laiptinės , taip dar nėra buvę  tease.gif nei mes miegam , nei kaimynai tikriausiai.O jei įsprunka į laiptinę, tai dar ir duris apšlapina...nu visai naglas, kitus ''gerbėjus'' pavarai ir jie nubėga, o tas tai baigia savo akis išvarvint.Nejaugi dar visą savaitę teks kankintis , ir nuo kaimynų jau darosi sarmata  pomidorai2.gif bent jau mūsiškė į tą jo kaukimą nereaguoja.

Yra. Isbandyta ir mums padeda. Is tiesu gerbeju buna gerokai maziau. Bet kurioje gyvunu prekiu parduotuveje rasite.
Atsakyti
QUOTE(bazuka @ 2008 04 30, 10:43)
Laba diena,
dabar aš turbūt kvailai paklausiu  biggrin.gif gal kartais yra koks purškalas nuo ''gerbėjų'', bent jau laiptinę išpurkščiau  mad.gif nes jau nebeįmanoma, įsitaisė vienas ''kavalierius'' ,dieną naktį ''dižuruoja'' ir kaukia prie laiptinės , taip dar nėra buvę  tease.gif nei mes miegam , nei kaimynai tikriausiai.O jei įsprunka į laiptinę, tai dar ir duris apšlapina...nu visai naglas, kitus ''gerbėjus'' pavarai ir jie nubėga, o tas tai baigia savo akis išvarvint.Nejaugi dar visą savaitę teks kankintis , ir nuo kaimynų jau darosi sarmata  pomidorai2.gif bent jau mūsiškė į tą jo kaukimą nereaguoja.

Na kazin ar jus visa laiptine purksite purskalais? bigsmile.gif As esu girdejusi, kad liaudyje anksciau darydavo kazkoki misini su degtine, bet ka ten dar pilti reikia nepamenu (lyg citrinos sulciu), o vien degtine visa laiptine sveisti kazkaip gaila schmoll.gif
As dar tepdavau kales "uodega" "kinietiska zvaigzdute", dar turejau nuo senu laiku uzsilikusia (tarybiniais laikais tokiuose mazose raudonose skardinese dezutese buvo). Kiek tai padejo - sunku pasakyti................. Gal truputi ir "uzmuse" kvapa
Atsakyti
"Liaudiškas" receptas - sumalti mėsmale porą citrinų su visa žieve, užpilti puslitriu degtinės, dvi savaites palaikyti tamsioje vietoje. Purškiant ant kalės, reikia saugoti, kad nepatektų tiesiogiai ant lytinių organų ar kitų gleivinių.
Atsakyti