Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(KaZantipA @ 2008 04 21, 16:14)
o ka manot apie visokius purskalus???? kad berniukai is paskos nebegiotu? smile.gif

specialiai tuo nesidomėjau, bet iš nuogirdų girdėjus, kad veiksmingumas nešimtaprocentinis, bet jei labai liptų bernai jaučiu ir pati mėginčiau g.gif tik mes tos problemos tfu, tfu, tfu praktiškai neturim su šita savo kalyte smile.gif
Atsakyti
Nelabai aš pasitikiu tais purškalais kažkodėl g.gif schmoll.gif Mūsų kalė dar kol kas nesurujojo 4u.gif
Atsakyti
na reikes pasidomet
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 04 22, 10:03)
na reikes pasidomet

Nelabai tie patinai lenda, ypac jei nekerge niekad. Veisiami sunys paprastai palaidi nelaksto, tai belieka vienintele gresme - valkautaujantys, "su patirtimi" sunys, vat jei ant tokio uztaikysit, tai jokie purskalai negelbes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 04 22, 10:58)
Nelabai tie patinai lenda, ypac jei nekerge niekad. Veisiami sunys paprastai palaidi nelaksto, tai belieka vienintele gresme - valkautaujantys, "su patirtimi" sunys, vat jei ant tokio uztaikysit, tai jokie purskalai negelbes  mirksiukas.gif

Kad cia jokios ypatingos grėsmės nėra. Na nepaleiskite savo kalės be pavadėlio per rujos perioda, nes grėsmingiausiomis dienomis, kalė pati gali pabegti patino ieskoti (sako kai kurioms protas susisuka smile.gif . Jei gyvenate nuosavame name, stenkites, kad kalė nelakstytų po kiemą, neatliktų gamtinių reikalų prie namų, nežymėtų ir "nesiųstų signalo", tuomet ir patinai nesisukios aplikui. Nepadės jokie purskalai, suns uosle visus purskalus pramus.
O su kastravimu neskubekite. Drauge kastravo savo kalyte, tai kai pamaciau as ja po operacijos... neduok dieve, kam be reikalo suni kankinti. Be to labai harakteris pasikeite ir deja ne i gera. Pasidare tokia rami, jokio zaismingumo, net akys apsiblaususios.
Mano kalė siuo metu rujoja, as taip ir elgiuosi kaip parasiau, tai yra laikau namie, o pasivaikscioti einame toliau nuo namu. Tai nėra jokios ypatingos problemos su kaimynu sunimis.
Atsakyti
QUOTE(kaco @ 2008 04 22, 11:43)
Be to labai harakteris pasikeite ir deja ne i gera. Pasidare tokia rami, jokio zaismingumo, net akys apsiblaususios.

Mano taksiste buvo kastruota 8.5 metu amziuje, tai nei figura, nei charakteris ne truputelio nepasikeite - kokia buvo padukele, tokia ir liko. Jau 11-ti metai ipusejo; sluba, ale tas klisas kojeles taip meto, kad vos pavyt gali, ir su zaisliukais namie megsta zaist bigsmile.gif
Bet siaip kiek kaliu teko laikyt, tai didesniu nepatogumu ju rujos nesukelia, tik ta "karstaja" savaite didesnio atidumo reik, na ir ta menesiuka su "lovinem" kalytem sunkiau...
Bet debiutuojantys kalyciu seimininkai daznai ju nenusaugo unsure.gif
Atsakyti
Kad cia jokios ypatingos grėsmės nėra. Na nepaleiskite savo kalės be pavadėlio per rujos perioda

Na kad ne visai jau taip... smile.gif
Tai, kad šeimininkas nepaleis kalės nuo pavadėlio, neapdraus šimtu procentų nuo to, jog jos nesukergs koks nors palaidas šuo (nežinia, iš kur atklydęs).

Papildyta:
Jei gyvenate nuosavame name, stenkites, kad kalė nelakstytų po kiemą, neatliktų gamtinių reikalų prie namų, nežymėtų ir "nesiųstų signalo", tuomet ir patinai nesisukios aplikui. 

Mano kalė siuo metu rujoja, as taip ir elgiuosi kaip parasiau, tai yra laikau namie, o pasivaikscioti einame toliau nuo namu. Tai nėra jokios ypatingos problemos su kaimynu sunimis.

O mes gyvename daugiabutyje.
Todėl eiti toli nuo namų tikrai prisibijau, kadangi taip galima dar daugiau "kavalierių" prisikviesti...

Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 04 22, 11:55)
na ir ta menesiuka su "lovinem" kalytem sunkiau...

taigi triusikėliai tam yra, labai patogu, šuo iš karto juos "pamilsta", pajaučia, kad naktį ramiai sau miegos, na bent jkau maniškė taip ax.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Borzika @ 2008 04 22, 12:14)
Tai, kad šeimininkas nepaleis kalės nuo pavadėlio, neapdraus šimtu procentų nuo to, jog jos nesukergs koks nors palaidas šuo (nežinia, iš kur atklydęs).

kaip tai neapsaugos? tai nežioplinėt reik rolleyes.gif ax.gif žinau vieną atvejį, kad pensininkė užsikalbėjo su drauge ir nepamatė, kad patinas prigriebė jos kalytę cool.gif atsisuko ir pamatė, tik tada, kai jau per vėlu buvo, jau buvo apvaisinta (kalytė buvo ant pavadėlio cool.gif )
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2008 04 22, 12:36)
kaip tai neapsaugos? tai nežioplinėt reik rolleyes.gif  ax.gif žinau vieną atvejį, kad pensininkė užsikalbėjo su drauge ir nepamatė, kad patinas prigriebė jos kalytę cool.gif atsisuko ir pamatė, tik tada, kai jau per vėlu buvo, jau buvo apvaisinta (kalytė buvo ant pavadėlio cool.gif )

Taip, ir aš žinau beveik tokį pat atvejį.

O tavo kalytė didelė?
Sutinku, jei kalė nedidelė, apsisaugoti yra gerokai lengviau.
Bet, jei kalė didelė, o jei dar vaikštai ne su 1, bet su 2 didelėm kalaitėm, patikėk, nėr taip paprasta "atsifutbolint" nuo palaidų, be šeimininko lakstančių patinų... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Borzika: 22 balandžio 2008 - 11:45
QUOTE(Borzika @ 2008 04 22, 12:39)
Taip, ir aš žinau beveik tokį pat atvejį.

O tavo kalytė didelė?
Sutinku, jei kalė nedidelė, apsisaugoti yra gerokai lengviau.
Bet, jei kalė didelė, o jei dar vaikštai ne su 1, bet su 2 didelėm kalaitėm, patikėk, nėr taip paprasta "atsifutbolint" nuo palaidų, be šeimininko lakstančių patinų... ax.gif

Na nemaza. Bordo dogas pas mane. Niekas is paskos mums nesekioja. Tiesa, mes visada su apsauga einame (turiu ir patineli tos pacios veisles), tai nieks nedrista prie musu listi:)
Atsakyti
QUOTE(kaco @ 2008 04 22, 12:53)
Na nemaza. Bordo dogas pas mane. Niekas is paskos mums nesekioja. Tiesa, mes visada su apsauga einame (turiu ir patineli tos pacios veisles), tai nieks nedrista prie musu listi:)

Ooooooo, tai jūs galit vaikštinėt sau, kur norit ir kiek norit, ir būt ramūs kaip belgai mirksiukas.gif Turint tokią apsaugą - nebaisus joks priešas thumbup.gif

P.S. o aš šiaip klausiau *VICI*, kokio dydžio jos kalytė...
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2008 04 22, 12:39)
O tavo kalytė didelė?

kol kas tik mažaūges auginu mirksiukas.gif su dabartine kalyte lengva, nei jos netraukia "vyrai", nei jinai jų perdaug biggrin.gif (tfu, tfu, tfu)
o su ankstesniaja buvo vargo, labai daug dūsaujančių gerbėjų turėjom, ypač du atkaklius cool.gif na bet eini su pavadėliu ir tiek, nekreipi dėmesio, kalytė tik atsisuka, sustoja, bet vėl ragini eiti toliau ir viskas ax.gif tik labai nemalonu, kai iš paskos karavanas gerbėjų velkasi, nes ne visi žmonės žino tuos procesus (gamtinius), tai nežinau ką galvodavo biggrin.gif mirksiukas.gif

aš manau, kad visgi problema didesnė tada, kai pati kalė labai reiškia norą ir spyriojasi prieš šeimininką g.gif
Atsakyti