Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(*VICI* @ 2008 04 15, 14:35)
<.... tai kai jau pas mus zmones bus toks amzius, kad nebenoresim ir nebegalesim tureti vaiku, tai irgi issipjaustykim mirksiukas.gif
<...>

Nu ir darosi žmonės vasektomijas. Kai kuriose šalyse tai labai populiaru.
Aš tai vieno nesuprantu, kam iš tos operacijos tooooookį baubą daryti unsure.gif Nu normali operacija, mano šuo patyrė ir nieko, nei aš iš gailesčio nenumiriau, nei šuo, „po peiliu pagulėjęs“. Tai yra normalus dalykas.
Atsakyti
atleiskit man, bet aš nesuprantu kokios bėdos su ruja ax.gif esu penkias išgyvenusi ir nieko tragiško schmoll.gif Man kaip tik patinka, kalytės tokios mielos, švelnios būna šiuo laikotarpiu, reikalauja didelios globos, o tai labai malonu.O namie gi galima šortukus apmauti ir jokių dėmių.O kas liežia patinų susidomėjima, gi nebūtina šunų susibūrimuose makaluotis, yra miškai kur tik retsykiais koki šunį sutiksi. Nežinau, kaip jau minėjau, čia sau žmonės lengvinasi gyvenima, bet ne šuniui. O nuo vėžio ar kitų ligu tikrai nėra apsaugotas nei vienas. Nežinau kaip Lietuvoje, bet kituose šalyse vėžys darosi labai dažna mirties priežastis verysad.gif ir sterelizacija neturi jokios įtakos.
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2008 04 15, 14:38)
Nu ir darosi žmonės vasektomijas. Kai kuriose šalyse tai labai populiaru.
Aš tai vieno nesuprantu, kam iš tos operacijos tooooookį baubą daryti unsure.gif  Nu normali operacija, mano šuo patyrė ir nieko, nei aš iš gailesčio nenumiriau, nei šuo, „po peiliu pagulėjęs“. Tai yra normalus dalykas.

na man tai normalu tiek sau, tiek savo augintiniams kuo maziau farsiruoti vaistu, narkoziu ir pan., o atvirksciai kiek imanoma jei jau gydytis visu pirma naturaliais budais, todel as priesiska... ryziuosi operacijai tik tada, jei pasimatys reali gresme, realus simptomai...
zinau, kad buna visko, gali ir nebespeti, na bet man tai lygiai taip pat procentaliai iseina, kaip kad be reikalo ispjaustysiu suni ir tikrai nezinau kaip ten po to jam bus senatveje su slapimu, su plauku ar dar kitomis problemomis, apie kurias teko skaitineti ax.gif
jei as zinociau bent tukstanti ivairiu veisliu sunu, kurie nugyveno maksimalu amziu issterilizuoti/iskastruoti ir neturejo jokio pasaliniu bedu nuo tos operacijos, tai tada mastyciau, bet deja nezinau tokios statistikos, o kai nezinau, tai bijau kisti nagus, o vetu straipsniais seniai nepasitikiu, man is viso daktaru/vetu profesijos yra anekdotines, jie tiek nesamoniu pridaro... suprantu, kad tai labai sunki profesija, kad tai ne kokius skaiciukus apskaiciuoti, bet tuomet nepasitikiu as jais... kreipsiuos i juos tik tuomet, kai pati nieko nebegalesiu padaryti, bet ir tai melsiu tik Dieva, o ne tikesiu daktaru/vetu ax.gif
Atsakyti
atleiskit mergaites kaip atrodo netikras nestumas pas mane kalyte ka tik po rujos ir jos papukai tokie pabrinke blush2.gif cia mano pirmas suo blush2.gif bet nieks ten jai nebega ax.gif
Atsakyti
QUOTE(luaraa @ 2008 04 15, 15:37)
atleiskit mergaites kaip atrodo netikras nestumas pas mane kalyte ka tik po rujos ir jos papukai tokie pabrinke  blush2.gif cia mano pirmas suo blush2.gif bet nieks ten jai nebega ax.gif

kalytė pasidaro tinginiukė, daug miega, neleidžia kitiems šunims lįsti prie jos ir 90 proc. laiko miega ir guli.O po dviejų mėnesių "gimdo". Pasiima kokius žaisliukus, kaip "vaikus" ir globoja doh.gif dar tariamo nėštumo mėtu daug valgo ir storėja doh.gif o bėgti gali pradėto pienas, tik "pagimdžius".Jei jau ji pasidarė tinginiukė, tai nelaukit, kuo daugiau darbo ir veiklos duokit, ilgus ilgus pasivaikščiojimus, maistelio galit primažinti, o jei "pasigimdys" surinkit tuos "vaikus" ir paslėpkit ir vienintelis receptas kuo daugiau krūvio mirksiukas.gif
Atsakyti
na as turejau kalyte, mes jos nesterelizavom, mire ji 15 metu nuo gimdos vezio, nemanau kad jeigu buciau ja sterelizavus, ji gyentu iki 50 metu... gal ir jusu tiesa, kad geriau nelisti i "gamta", na o tuos 2 kartus su pavadeliu taip jau nesinori vaiksioti... Na o jeigu pabegtu ir ateitu su pilvu, na ka gi, darycau aborta... nes as isitikinus, kad nu negali buti visiskai jokiu minusu tokios operacijos, ispjaut suniui aki, jis nematys, ausi, negirdes, o gimda, cia juk gali atsirast didziulis hormonu sutrikimas
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 04 15, 16:05)
ispjaut suniui aki, jis nematys, ausi, negirdes, o gimda, cia juk gali atsirast didziulis hormonu sutrikimas

va va... g.gif visos nors kiek mastancios sunininkes ar katininkes zino, kad hormoniniais vaistais negalima slopinti rujos, nes labai pakenksi gyvunui, bet kazi ar taip jau nepakenksi, jei is viso ispjausi organa g.gif
o vetai, ka vetai, jiems tai eiline operacija, eiliniai pinigai... juk ir skiepus prisigalvoja skiepyti kasmet, nors skiepai galioja 2-3 metus... ai, nu zodziu, vetas yra vetas, o suns seimininkas turi mastyti uz save, uz veta ir uz savo suni cool.gif
Atsakyti
Šiaip aš nesu sterilizacijos šalininkė (nesu ir priešininkė - yra atvejų, kai tai reikalinga).
Penktadienį Piečiukaitis operuos mano taksę. Jai 7,5 metų, turėjusi vieną vadą. Tariami nėštumai kaskart vis sunkesni, padeda tik dvi dienos visiško bado. Ant spenelio išaugo augliukas. Veterinarų nuomone tai tik lipoma, kurią nesunku pašalinti, tačiau tai signalas, kad jau artėja lytinės sistemos sutrikimai. Todėl daugiau nebelauksim ir kastruosim dabar, kol ji dar jauna.
Bijau labai.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2008 04 15, 21:03)
Penktadienį Piečiukaitis operuos mano taksę. <...>
Bijau labai.

Viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
as irgi manau kad viskas gerai bus, na as visdelto nuspredndziau savo maze kastruoti iskart, nes vakar isejom pasivaksioti (pirma karta, ir be skiepu... na manau nieko neatsitiks jai, uztat laiminga ji buvo, ir atejus namo net nedare savo reikaliuku smile.gif ) ir sutikom daug moteriskiu su suniukais, iskart visi atbego paziureti suniuku, na ir ka, visos kalaites, kurioms virs 7 metu, turi guziuku-gumbiuku, tariamu nestumu ir panasiai, beto ir mano buvusi mire nuo gimdos vezio...
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2008 04 15, 21:03)
Šiaip aš nesu sterilizacijos šalininkė (nesu ir priešininkė - yra atvejų, kai tai reikalinga).
Penktadienį Piečiukaitis operuos mano taksę. Jai 7,5 metų, turėjusi vieną vadą. Tariami nėštumai kaskart vis sunkesni, padeda tik dvi dienos visiško bado. Ant spenelio išaugo augliukas. Veterinarų nuomone tai tik lipoma, kurią nesunku pašalinti, tačiau tai signalas, kad jau artėja lytinės sistemos sutrikimai. Todėl daugiau nebelauksim ir kastruosim dabar, kol ji dar jauna.
Bijau labai.

tokiu atveju as irgi taip daryciau, didziules sekmes jums ir kalytei 4u.gif
Atsakyti
na o as nusprendziau visdelto kastruoti, ir ma ramiau bus, ir suo bus sveikesnis
Atsakyti