Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(*VICI* @ 2008 04 15, 13:13)
as anksciau irgi maisiau tas savokas ir maniau, kad taip galima, kale irgi kastruoti, bet kad kales tik sterilizuojamos mirksiukas.gif o tai jau nera tokia paprastute operacija... literatura irgi reikia atidziai rinktis, nes kai kur buna tos dvi savokos pripainiotos

Kalės ir kastruojamos, ir sterilizuojamos. Labai gerai Kazantipa parašė. Kastruojamos, kai išpjaunama ir kiaušidės, ir gimda, sterilizuojamos, kai pašalinama tik gimda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 15 balandžio 2008 - 12:17
QUOTE(Kenya @ 2008 04 15, 13:16)
Kalės ir kastruojamos, ir sterilizuojamos. Labai gerai Kazantipa parašė. Kastruojamos, kai išpjaunama ir kiaušidės, ir gimda, sterilizuojamos, kai pašalinama tik gimda.

tai, kad man siame forume pries pora metu vienas zmogutis butent paneige kaliu kastracija blink.gif unsure.gif reiskias jis irgi klydo ax.gif
buna gi juk... mirksiukas.gif

nors kiek po to domejausi, tai neradau daugiau kaliu kastracijos termino... ir kai kainas cia pas mus Lietuvoje veterinarkese ziurejau, tai maciau tik sterilizacijos kainas (kaliu), o patinu - kastracijos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *VICI*: 15 balandžio 2008 - 12:25
tai yra pasekmes ar nera??? taip ir neissiaiskinom, o gal yra is cia esanciu kas kastravo/strelizavo suni?
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2008 04 15, 12:23)
tai, kad man siame forume pries pora metu vienas zmogutis butent paneige kaliu kastracija blink.gif  unsure.gif reiskias jis irgi klydo ax.gif
buna gi juk... mirksiukas.gif

nors kiek po to domejausi, tai neradau daugiau kaliu kastracijos termino... ir kai kainas cia pas mus Lietuvoje veterinarkese ziurejau, tai maciau tik sterilizacijos kainas (kaliu), o patinu - kastracijos g.gif

O siaube, ir vėl tas pats per tą patį. Kas ten per "žmogutis" paneigė? Gal paprasčiau tiesiog pažiūrėti į žodyną?
Kenya viską teisingai parašė.
Kastracija (lytinių liaukų pašalinimas) - tai vienas iš sterilizacijos (gebėjimo daugintis pašalinimo) būdų.
esu skaicius, kad buna po tokiu operaciju salutinis poveikis, pvz netikras nestumas ir panasiai

Kažką ne taip perskaitėt. Tariamas nėštumas būna nekastruotoms kalėms po rujos.
Atsakyti
tai kiek supratau kastruot suni yra tiesiog noro reikalas, sveikatai jis nekenkia?
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 04 15, 13:56)
tai yra pasekmes ar nera??? taip ir neissiaiskinom, o gal yra is cia esanciu kas kastravo/strelizavo suni?

Aš saviškę kastravau. Vasaros pabaigoj jau bus dveji metai, kol kas didesnių pasekmių nepastebėjau, išskyrus kiek didesnį polinkį į tukimą. Ji ir anksčiau buvo linkusi maistą labai gerai įsisavinti biggrin.gif dabar dar labiau reikia kontroliuoti. Na, panormuoji ir tiek. Jei jau pamatau, kad eina š.ikną kraipydama, tai mažinu maisto normą ir didinu krūvį: duodu šalia dviračio pabėgioti, ilginu pasivaikščiojimus.
Dar viena dažnokai pasitaikanti problema - šlapimo nelaikymas. Jis dažniau pasitaiko kirstauodegėms kalėms. Vat jų šeimininkų reikia klausti, kaip jie tvarkosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 15 balandžio 2008 - 13:07
aisku, na manau ir as atejus laikui kastruosiu, o kurioj vet klinikoj daret? juk irgi gana svarbu kad geras gydytojas atliktu operacija
Atsakyti
QUOTE(KaZantipA @ 2008 04 15, 14:14)
aisku, na manau ir as atejus laikui kastruosiu, o kurioj vet klinikoj daret? juk irgi gana svarbu kad geras gydytojas atliktu operacija

Aš Vilniuj, Jakove, pas Liną Piečiukaitį. Tada, prieš dvejus metus, tai kainavo 200 litų.
Atsakyti
aš tai esu tokios nuomonės, jei nėra būtinybės, tai nekastruočiau/ nesterelizuočiau gyvūno.Juk mes tai darom tik savo labui ir tikrai ne gyvūno naudai. Turiu kalyte, kuriuos niekad nekergsiu ir nematau tikslo jos sterelizuoti, tegul gyvena tokia kokia gimė, o kad tuos trikojus pora savaičių pavaikyt nuo jos yra menknekis.
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2008 04 15, 14:23)
aš tai esu tokios nuomonės, jei nėra būtinybės, tai nekastruočiau/ nesterelizuočiau gyvūno.Juk mes tai darom tik savo labui ir tikrai ne gyvūno naudai. Turiu kalyte, kuriuos niekad nekergsiu ir nematau tikslo jos sterelizuoti, tegul gyvena tokia kokia gimė, o kad tuos trikojus pora savaičių pavaikyt nuo jos yra menknekis.

http://www.vetklinik...n=sterilizacija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 15 balandžio 2008 - 13:25
QUOTE(Kenya @ 2008 04 15, 14:25)

aiškus tų straipsnių tikslas, visi jie kol iškastruoja/išsterelizuoja, o paskui kai nutinka bėda, tai girdi "kastruotiems katinams, taip dažnai būna" va ir realybė verysad.gif atleiskit, kad šunų temoj įkišau katina, bet asmeniškai su tuo susidūriau ir pasekmės labai liūdnos verysad.gif o kai kastravom, visi vetai teigė, jokių blogybiu nebūna, va, kad būna verysad.gif todėl abejoju ar šunims nebūna kastracijos/sterelizacijos minusų.
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2008 04 15, 14:25)

nu bet siaip, jei suo gerai priziurimas, nera rujos vargingos, nesidaro jam nestumai, tai kam to reikia? as niekaip nesuprantu ir nesuprasiu kaip galima taip lengvai imti ir guldyti SAVO augintini po peiliais? unsure.gif gal ir neetiska taip prilyginti dabar si procesa gyvunui su zmogumi, bet juk tai panasu ax.gif juk pas moteris irgi buna visokie kiausidziu veziai, pas vyrus prostata, tai kai jau pas mus zmones bus toks amzius, kad nebenoresim ir nebegalesim tureti vaiku, tai irgi issipjaustykim mirksiukas.gif
atsiprasau uz palyginima, bet man tai panasu, gal as klystu, bet sveiko suns nesiryztu po peiliais guldyti, man tai primena viena mano ziurima seriala apie daktarus, pas juos kas antras zodis: operacija rolleyes.gif biski tik kas ir jie jau operuoja, man tai baisu asmeniskai... g.gif
kiek tu sunu mirsta nuo senatves, nebutinai nuo to galo vezio, juk nuo prieziuros dar irgi priklauso g.gif
na cia tik mano pamastymai, bet zinau, kad as ne viena taip galvoju mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti